Şimdi Ara

ORG HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLANLAR İÇERİ [ORG-PİANO SEVERLER GELSİN ] (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
17
Favori
104.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bilgi için teşekkürler az bir araştırma ile ürünün Çin menşei li olduğunu öğrendim. Sonuçta plastik bir ürün bu tuhaf plastik kokusu var mı bu üründe de. Özelikle çinden gelen plastik ürünlerde olan bir koku bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar,

Okumayı sevmeyenler için:

"Org almak istiyorum. Herhangi bir piyano kariyeri felan düşünmüyorum. Kendimi geliştirmek için felan başlangıç ürünü değil sadece zevk için çalmak istiyorum. Yani aldığım orgu hep kullanmak, hiç değiştirmemek istiyorum. İstediğim şey içindeki ses seçeneklerinin güzel ve çeşitli olması. Yani oyuncak gibi ses çıksın istemiyorum. Ve sadece piyano/org gibi iki farklı sesle kısıtlı omasını istmiyorum. Marka model bilgisine ihtiyacım var ve sağlam bilgi edinemiyorum hiçbir yerden. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkür ederim."

Sıkılmayacak olanlar için birkaç ayrıntı daha ekleyeyim:

"Müzik çalmak hoşuma gidiyor. Sadece kulakla çalıyorum. Nota bilgim, duyarak notayı anlama gibi yeteneklerim yok. Ama hiç bilmediğim bir müziği kısa sürede çalabiliyorum. Çocukken kuzenim bana orgunu vermişti. Çok eğleniyordum. Şimdi bile tatile eve gittiğimde sıkılırsam küçük kardeşimin melodikasını alıp bir şeyler çalıyorum. Sorun şu ki kendi evimde müzik aletim yok. Yani bu saydıklarım sadece elime müzik aleti geçirdiğimde oluyor.

Elektronik klavye/org almak istiyorum. Önceleri bir bakmıştım. Ama hem ne özellik aramam gerektiğini bilmiyordum, hem de piyasada ne var ne yok bilgim yoktu. Şimdi de aynı durumdayım fakat bir iki yeri gezdim, do-re'nin sitesinden az buçuk canlı destek aldım. Fiyatlarda çok yukarı çıkamadığım için synthesizer felan da alamıyorum. Bütçem en yukarı 1.500 felan olur. Fazlasını vermek istemem. Aslında gazımı alsın yeter diye düşünüyorum. Bazen bir şeyler çalmak istiyorum elimde alet yok. Bir ara mızıkam vardı şimdi o da kaybolunca iyice sıkılmaya başladım. Şu ana kadar bulabildiğim fiyat/kalite eksenindeki en iyi ürün yamaha psr 363 galiba. Çekincem aldığım ürünün 500 farklı sesi varsa 400ü oyuncak, gibi basit sesler çıkacak diye korkuyorum. Yani klavyede istediğim enstrümanları çalmak istiyorum. Kaç oktav olursa o kadar iyi olur dememe gerek yok galiba. Şimdiden teşekkürler herkese."

• Bare şu modellerin muadili modelleri söyleyebilir misiniz? Bunlar eski modeller galiba. Satan bulamıyorum. İşten güçten bakamıyorum da.

Yamaha S03, Yamaha MM6

Korg TR

Roland Juno D, Di

• Aradığım özellikleri ancak midi klavyede bulabileceğime kanaat getirdim. Nektar gx61 almayı düşünüyorum. Herkese kıymetli katkılarından dolayı teşekkür ederim.

• merhaba arkadaşlar, konusunu da açtım ama sizden de yardım rica edeyim. 7 yaşındaki yeğenime org piyano alacağız. casio ctk-3500 ve casio ct-x700 arasında seçim yapmamız lazım. hangisi daha uygun olur ? fiyat farkı fazla yok. kafama takılan tek nokta, ctk-3500'de tuşlarda 2 hassasiyet seviyesi varmış, ct-x700'de tuşlarda 3 hassasiyet seviyesi varmış. 7 yaşında çocuk için hangisi uygun olur ? bu arada şöyle bir tuşlara bastık, ct-x700 daya doyurucu gibiydi sesi ama tekniğini bilmiyoruz tabi
  • tahirbalci kullanıcısına yanıt
    Selam.Önceliğiniz piyano sesi ise Yamaha casiolardan bir tık önde..Ben size digital piyano öneririm.Yamaha dgx 6xx ya da Casio cdp 2xx serisini tavsiye ederim.2 üründe 88 tuş olup bir çok ton ve ritm barındırıyor.Standart (76tus)orglardan dezavantajlari büyük ve ağır olmaları.İkisinide kullanmış biri olarak yorumum şu ;Yamahanin ses ve tonları genelde daha başarılı olmasına rağmen ,Casio cdp 2xx serisini öneririm çünkü tuslari daha ağır akustik piyanoya daha yakın.Genel olarak.Butcenizi biraz arttırmanız da gerekebilir.

• Teşekkürler. Ct x700 aldım. Midi klavye alacaktım. Biraz dolanınca aslında kazın ayağının öyle olmadığını, midi klavyenin orgdan daha pahalıya geldiğini anladım. Şimdilik memnunum. Sadece fonksiyonlarını özelliklerini çözmekte zorlanıyorum ama olsun. Temel düzeyde ayarlarını öğrendim.

• Casio cdp220r ve Yamaha p-85 arasında kaldım hemen hemen aynı fiyata satılıyor ikinci elleri sizce hangisi daha iyidir?

• [font="Times New Roman"]arkadaşlar benim piyanoya biraz hevesim var müzik dersleri için org almayı düşünüyorum bütçemiz 500tl kadar tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı
  • [font="Times New Roman"]arkadaşlar benim piyanoya biraz hevesim var müzik dersleri için org almayı düşünüyorum bütçemiz 500tl kadar tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı
  • Merhaba. Biri bana acilen Yamaha PS 6100 modelinde tuş hassasiyeti olup olmadığını söyleyebilir mi?

• Selamlar.

8 yaşındaki kızım için Org bakıyorum. Piyano kursuna gidiyor. Ctk 3400 önerildi kurstan. Sizlerin Önerecegi uygun fiyatlı Org modelleri varmı?

• lunique L kullanıcısına yanıt
    www.muzikaletleri.com.tr
    Org Manuel Raymond IŞIKLI Piyano Tuşlu MRK6135PL
    https://www.muzikaletleri.com.tr/org-manuel-raymond-isikli-piyano-tuslu-mrk6135pl
    buraya bak istersen

• arkadaşlar merhaba casio cdp130 ve casio privia px730 arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim?

cdp130özellikleri

px730özellikleri
  • A101de arasıra jwin mini org satılırdı. Çocuk için almıştım. Sonra geçen gün baktım gene jwin 61 tuşlu 300liraya baya büyük bir org satılıyor. Kendim için alayım dedim. Meğer küçüğün sadece ebat olarak büyütülmüş haliymiş başka da bir farkı yokmuş. Bu da oyuncakmış yani.

Bildiğin teneke arkasından gelen ses gibi. 300 farklı ses diyor 30-40 sesin az değiştirilmiş varyasyonları yada belki aynısı. Sadece 1 tane piyano sesi var o da kötü. 30 yıl önceki mini org neyse ses kalitesi olarak bu da o.

Elinizdeki android telefonlarda bile walk band gibi uygulamalarda çok daha kaliteli ses elde edebilirsiniz ama yukardaki arkadaşın dediği gibi midi klavyeler bile uçuk fiyatlı.

Alt tarafı elektronik çip temelli bu cihazların fiyatları bence fazla. 2020 yılındayız hala 40 yıl öncesinin çipiyle oluşturulmuş ses kalitesindeki oyuncağa 300 lira veriyoruz.

Gidip 2000liraya ipad alırım, garage band ile kendi orkestramı dinlerim casioya para vereceğime.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.