Şimdi Ara

ORG HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLANLAR İÇERİ [ORG-PİANO SEVERLER GELSİN ] (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
17
Favori
104.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nigya08

quote:

Orijinalden alıntı: tencere000

quote:

Orijinalden alıntı: nigya08

Yamaha PSR-F51 Tavsiye eder misiniz daha önce Casio CTK 3200 vardı.

o fiyat aralığında yamaha'nın daha kaliteli orgları var. psr e353, psr e403 vs.

Yurtdışından yarı fiyatına gelme imkanı var. İnternette 1-2 yerde 700 lira fiyatı var ancak yurtdışı 350 civarı ediyor. CTK 3200 den iyi midir

ctk 3200 o orgların yanında oyuncak kalır, bir süre sonra tatmin etmeyebilir. yurtdışından getirtme imkanı varsa psr e433, 443 veya 453 alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir tanıdığımın evine gittim yamaha ydp 143 vardı fakat nedense sesi hiç hoşuma gitmedi çok donuk bir sesi vardı.Bu arada bir ihtimal daha düşündüm sadece piyanoyu alabiliyormuşuz yani masası taburesi vs olmadan bana daha mantıklı geldi.Zaten 1000 tl ye yakın bir fark oluyor ama satıcıya sormanız gerek bazıları vermeyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loyal-rex -- 12 Ağustos 2017; 13:26:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meraklıhacker

Bir tanıdığımın evine gittim yamaha ydp 143 vardı fakat nedense sesi hiç hoşuma gitmedi çok donuk bir sesi vardı.Bu arada bir ihtimal daha düşündüm sadece piyanoyu alabiliyormuşuz yani masası taburesi vs olmadan bana daha mantıklı geldi.Zaten 1000 tl ye yakın bir fark oluyor ama satıcıya sormanız gerek bazıları vermeyebilir.

ikinci el alcaksan fiyat aralığını belirtirsen daha iyi yardımcı olmaya çalışırım. yamaha iyidir ancak kawai'nin daha güzel dijital piyanoları var. bi de, piyanolarda mekanın büyüklüğüne göre ses farkı oluşur. evin küçük odasında çalınan piyanoyla, orta halli bir sahnede çalınan piyano sesinde farklar olabilir. bunu da dikkate al. yamaha da gayet kalitelidir.

• Yamaha PSR-E253 450 TL sıfır nasıldır sizce. Bütçe max 500 hocam
  • psr 253 yerine daha güncel psr serisine bakmak gerek. casio ctk 4400 önerebilirdim ancak ben casio'nun ritimlerini beğenmiyorum, yamaha bir gömlek daha üstün. biraz pazarlık edip 350/400 liraya şu aleti ben olsam alırdım.

• nigya08 kullanıcısına yanıt
    400 tl ye sıfırını bulmak zor diye biliyorum nerden aldın :D
  • Almadım daha. Amazon da o fiyat aralığında bulunabiliyor. 400-450 gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: tellisaz

Merhabalar.ben egitimciyim ayni zamanda muzisyenim.ketron korg roland ile ilgili sorularinizi cevaplarim

Merhabalar

Size bir konuyu danismak istiyorum

Kizim 1,5 yasinda

Ailede baba tarafindan gelen bir kabiliyetimizin oldugunu dusunuyoruz.

Yillar icinde bir cok defa bunu gorduk.

Esimda yok fakat kizim neyse ki bu ozelligi babasindan almis gibi gorunuyor. 😊

Nereden biliyorsunuz diye sorabilirsiniz, ben de size somut bir sey diyemem, ama bilen bilir iste..

Yaniliyor da olabilirim tabi..

Ama eger yanilmiyorsam da kizimi bu konuda desteklemek istiyorum.

Almanlar yetenek testi muzik egitimine kucuk yaslarda basliyorlar.

Bizim imkanlarimiz yoktu, ama ben kizima elimden geldigince bu imkani saglamak istiyorum. Sever-sevmez, basarir-basaramaz, bunlar da olasi tabii. Ama onemli olan muhtemel bir basariyi benim yuzumden iskalamasin istiyorum..

Ileride iyi bir piano solisti olacaksa eger (bilmiyoruz) nasil bir cihaz almaliyim?

Orglar cok fazla gereksiz ozellige sahip

Pianolar bu asama icin cok pahali

Dijital cocuk pianosunda tus hassasiyeti , tus sayisi nasildir bilmiyorum

Siz ne tavsiye edersiniz bize acaba?

Simdiden tesekkur ederim..

• Yine geldi piano merakım. Takip.
  • 2 model arasında kaldım. Arturia keylab 49 ve Roland a500 pro. Merak ettiğim şey ise arturia'nın pc sofware'ı 5000'den fazla ses efekti sunuyor. Roland'ın özellikle tuş hassasiyeti konusunda daha kaliteli olduğunu biliyorum fakat kararsızlığımın sebebi bu 5000 ses faktörü. Roland aldığım takdirde internetten binlerce preset bulma zorunluluğum olacak. Sanıyorum bedava değil birkaç sayfada içinde 40-50 preset olan paketler 20-30 dolar. Çok uzun ve zor bir iş, bilgim de çok az dolayısı ile software avantajından dolayı arturia ağır basıyor. Konu hakkında bilgisi olanlardan tavsiye alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

2 model arasında kaldım. Arturia keylab 49 ve Roland a500 pro. Merak ettiğim şey ise arturia'nın pc sofware'ı 5000'den fazla ses efekti sunuyor. Roland'ın özellikle tuş hassasiyeti konusunda daha kaliteli olduğunu biliyorum fakat kararsızlığımın sebebi bu 5000 ses faktörü. Roland aldığım takdirde internetten binlerce preset bulma zorunluluğum olacak. Sanıyorum bedava değil birkaç sayfada içinde 40-50 preset olan paketler 20-30 dolar. Çok uzun ve zor bir iş, bilgim de çok az dolayısı ile software avantajından dolayı arturia ağır basıyor. Konu hakkında bilgisi olanlardan tavsiye alabilirim.

her türlü arturia keylab 49 derim.

• 2 gündür araştırmalara devam ediyorum. Benim gibi bu işe yeni girip yüksek kalitede başlangıç cihazı arayanlar için faydalı olabilir diye yazayım. Bütçem 1500-1600 TL. Arturia'nın software'ı çok iyi fakat birkaç yıllık kullanıcı yorumlarında tuşların çok çabuk bozulduğu söyleniyor. Youtube'da bazı videolarda buldum tuşlar hassasiyet olarak sertleşiyor yani çok sert basmanız gerekiyor. Arturia'dan vazgeçtim.

Okuduğum tüm kaynaklar sonunda listemi 2 cihaza indirmiştim Novation impulse 49 ve Akai mpk249. Az önce araştırmamı sonlandırdım ve kesin olarak Akai mpk249 almaya karar verdim. Novation'ı daha canlı performanslar için öneriyorlar çünkü bir hayli sağlam bir cihaz sokakta, açık alan kullanımında ömrü daha iyi. Akai ise Novation'a göre çok daha fazla özelliğe sahip, pad sayısı daha fazla ve yanında değerli synth sesler ile geliyor. Satın almak istendiğinde 100 dolar civarında olan sesler. zaten bu işin mucidi olan firmalardan biri tercihim Akai oldu.

• Merhaba,
    Piano öğrenmek istiyorum ve bunun için 1000tlye kadar başlangıç için tavsiye digital klavye yada piano tavsiyesi verebilir misiniz?
  • Merhaba arkadaşlar. 8 yaşındaki yeğenime org alacağız(yeni başlayacak). Amazonda çok satan şu ürün hakkında bilgisi olan var mı?
    www.amazon.de
    RockJam RJ661 61 Tastatur-Klavier-Kit, 61 Schlüssel-Digital-Piano, Keyboard Bench, Keyboardständer, Kopfhörer, Aufkleber Klavier Note & Einfach Piano Anwendung: Amazon.de: Musikinstrumente
    https://www.amazon.de/RockJam-RJ661-SK-Elektronisches-Unterrichts-Keyboard-Kopfh%C3%B6rer/dp/B0107NMLGA/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8

Tavsiye eder misiniz? Ya da benzer fiyatlarda ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler.

Ekleme: Bir de bu var aynı fiyat.

www.amazon.de
    Clifton Keyboard M211 USB MIDI 61 anschlagdyn. Tasten Netzteil Komplettset mit Ständer Notenbuch und Karaoke CD: Amazon.de: Musikinstrumente
    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00ABIXJ4K/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2artı8 -- 7 Ekim 2017; 22:12:21 >

• ..............................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XGSpirit -- 11 Kasım 2017; 0:58:4 >
  • Casio CTK 3400 ile başladım arkadaşlar inşallah devamı gelir.
  • Nasıl memnun musunuz? Ben de aynı modelle başlamayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sp!deR

Nasıl memnun musunuz? Ben de aynı modelle başlamayı düşünüyorum.

Memnunum ama makinede bir çınlama vardı. Yani org ve piano modları güzel ama çınlama olmasa on numara makine aslında.
  • Sesi harici bir hoparlör,telefon veya kulaklıkla almayı denediniz mi çınlama için?
  • Selam dostlar, 7 yaşındaki oğlum piyanoya başladı hocası kabiliyetli olduğunu mutlaka 5oktav bir org almamız gerektiğini belirtti.

Ben de bakınıyorum ama açıkçası bu konuda bilgim son 1 saattir nette yaptığım araştırmadan öteye gitmez.

CTK 3200, CTK 3400 gibi casiolara baktım.

Yamaha PSR serilerine de bakıyorum açıkçası PSR 300 ve 400 ker hoşuma gitti sizin yorumlara bakınca da.

İkinci el ayak ve çanta dahil 500 TL bütçe ayırabileceğim.

Önerileriniz?

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.