Şimdi Ara

ORG HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLANLAR İÇERİ [ORG-PİANO SEVERLER GELSİN ] (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
17
Favori
105.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynı bende sizin gibi durumdayım orga baslamak istiyorum fakat yüksek fiyatlı birşey düşünmüyorum şimdilik.

Biraz internette araştırdım Werner MK-908 model bi org bi sitede suan 200 tl satılıyor ve yorumlarda olumlu bu fiyata alınabilicek
    en iyi, sesler gerçekçi vs. tarzında yorumlar yapılmış. Tabi yorumlar ne kadar gerçekçi bilemiyorum. Bende bu model orgu yazarak bi konu açtım ama cevap veren çıkmadı. İnşallah bu enstrümana gönül vermiş bilgili arkadaşlardan biri yardımcı olur.
  • Başlangıç seviyesi olarak 2 model belirledim detaylı bilgisi olanlardan tavsiye bekliyorum. Sadece 80'ler synthpop çalacağım. Arturia'nın software programında 5000 preset kütüphanesi var. Roland'da var mı bilemiyorum, bu ses arşivlerini bulması kolay mı değil mi onu da bilmiyorum. Yabancı kaynaklarda 2 cihaz da iyi deniyor ama Roland'ın tuş hassaslığı daha iyimiş fakat dediğim gibi arturia'nın software'ı baya hoşuma gitti (https://www.youtube.com/watch?v=0b7JHtwZtbM ) Bu arşivden 80'lere dair istediğim tüm sesleri bulabilirim.

ARTURIA Keylab 49
    Roland A500 Pro 49
  • Yakında bunlarla alakalı pek çok konuyu açıcam müzik bölümüne klavye gitar ama daha çok bilgisayar tabanlı müzik yapmayla ilgili olucak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda midi/synthesizer'dan anlayan hiç kimse yok mu ? Yukarıda ki mesajımdan sonra yabancı kaynaklarda araştırmaya devam ettim ve arturia'dan vazgeçtim. 1 senelik kullanımdan sonra cihazları arızalanmaya başlayan çok kişi var ve amerika olmasına rağmen müşteri hizmetlerinin zayıf olduğu söyleniyor sanırım Türkiye'de ufak bir arızada cihaz elimizde patlar. Büyük ihtimal tercihim bu işte ki en köklü markalardan biri olan Roland olucak. Eğer a500 pro kullananlar varsa sormak istediğim bazı şeyler var.
  • Casio at3 kullanan varmi
    Tavsiye edermisiniz

• Arkadaşlar org dan piyano eğitimi veren ya da nota okumayı gösterenbir program var mı . Hatta istediiğim olay şu org u bilgisayara bağlayıp program üzerinden hangi tuşlara bastığımı ve hang notalara karşılık geldiğini görebileyim konu hort gibi oldu ama

• Selamun Aleyküm Üstadlarım..
    Ben 21 Yaşında Üniversite öğrencisiyim.
    Müziğe epey ilgiliyim ve her enstrüman sesiyle mest olabiliyorum.
    Bu yüzden bir çok sesi verebilen bir enstrüman çalmak istiyorum.
    Org almayı düşünüyorum.Kendi imkanlarımla internetten kitaplardan öğrenmeye çalışacağım.
    Çok finansal güce sahip değilim.
    Araştırma yaptım ve Dante Tr Junior fiyat performans açısından bana mantıklı bir cihaz gibi geldi.
    Üstadlar ne düşünür ne önerir yardımınıza ihtiyacım var.
    Bu cihaz internette farklı fiyatlarla satılıyor.
    Bu tutarsızlık neden o da kafamı karıltırmıyor değil.
    Dante tr sitesinde 500 dolar 1800 lira para yapar bu
    bazı sitelerde 1500 bazılarında 1600
    Kubilay Müzikte 1400 bu işkillendirmiyor değil beni..
    Ne yapmalı ne etmeli kardeşinize yardımcı olun üstadlarım..
    Şimdiden sağolun Sağlıcakla

• Merhabalar.ben egitimciyim ayni zamanda muzisyenim.ketron korg roland ile ilgili sorularinizi cevaplarim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tellisaz

Merhabalar.ben egitimciyim ayni zamanda muzisyenim.ketron korg roland ile ilgili sorularinizi cevaplarim

Merhaba.oncelikle muzikle ilgili olmaniz cok guzel.org konusunda 2.el alirsaniz zaten dusuk alacaginiz icin pek zarariniz olmaz.burada onemli olan nasil muzik yapacaksiniz.eger thm tsm calmak istiyorsaniz oncelikle orgunuz seslere koma verilebilen,pitchbenderi olan,turk ses ve ritimleri olan bir cihaz olmalidir.www.trakyamuzik.net sitesine uye olursaniz konuya ait her turlu bilgi paylasim vardir.
  • Merhabalar. Öncelikle orgunuzun USB girişi varsa A-B Tipi yani yazıcı kablosuyla bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz. Daha sonra internetten ücretsiz olarak Anvil Studio yu indirin. Hakkında birkaç video izleyin istediğinize ulaşacaksınız. Umarım yardımcı olabilmisimdir...
  • Mrb lar herkese selam iki haftadir org ve baglama arasinda karar vermeye calisiyorum ve sanirim org da karar kilacagim yotube den bir cok videolar izledim sanirim korg pa x3 alip bu ise baslayacagim hayatimda hic bir enstruman calmadim ama enstrumanlarin sesini gercege en yakin duymak icinde baya paralar harcadim suan evimde mutevazi bir 845 lambali ses sistemim var artik kendimde birseyler calmak istiyorum anlayacaginiz hobi amacli vede bos zamanlarimi degerlendirmek icin org calmaya yonelecegim siz tecrubeli arkadaslardan sunu ogrenmek istiyorum kursa gitmeyi dusunmuyorum netteki ogretici videolardan istifade edecegim haftada 5 gun gunde 6-7 saat calismayla ortalama ne kadar surede bu is tamamen kavranir ben bunu merak ediyorum yada soyle soyleyeyim orhan gencebayin eserlerini adam gibi ne kadar sure sonra calmayi ogrenebilirim acaba bu orgu evimdeki sisteme baglama imkanim olurmu amfime rca baglanti ile baglayabilirmiyim yoksa mixer falanmi gereklidir

Saygilar ...

• Merhabalar hocam öncelikle konu için eline sağlık.. Bende de Yamaha Psr-48 model org vardı, senelerdir sandıktaydı geçen hafta çıkarttım. Müzik kulağım var ama herhangi bir nota, ensturuman eğitimim veya bigim yok. Hafta sonu derse başladım 1e1 özel. İlk ders güzeldi. Umarım kıvıracağım bu işi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gran Patron -- 1 Mart 2017; 11:44:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackhawk25

Arkadaşlar org alıcam fakat benim için ses kalitesi önemli gerçek piyano zevki verecek bunun için casio ctk 3200 almayı düsunuyorum tus hassasiyeti varmış aydınlatırsanız sevinirim çünkü ona göre alıcam teşekkürler

Bende aynısını düşünüyorum, aldınız mı ?
  • Dostlar ben de en fazla 600tl olacak şekilde org arıyorum.Casio ses kalitesiz diyorlar.Önerebileceğiniz bir org var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meraklıhacker

Dostlar ben de en fazla 600tl olacak şekilde org arıyorum.Casio ses kalitesiz diyorlar.Önerebileceğiniz bir org var mı?

yamaha a300 tr veya g600 alabilirsiniz, fiyatına göre gayet güzel orglar.

• Yamaha PSR-F51 Tavsiye eder misiniz daha önce Casio CTK 3200 vardı.
  • Şu an aklımdakiler yamaha np12 p35.2.el almayı düşünüyorum.Orgların hassasiyetleri kötüymüş dijital piyano da alabilrim param yeterse ilgin için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nigya08

Yamaha PSR-F51 Tavsiye eder misiniz daha önce Casio CTK 3200 vardı.

o fiyat aralığında yamaha'nın daha kaliteli orgları var. psr e353, psr e403 vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: meraklıhacker

Şu an aklımdakiler yamaha np12 p35.2.el almayı düşünüyorum.Orgların hassasiyetleri kötüymüş dijital piyano da alabilrim param yeterse ilgin için teşekkür ederim.

np 12 nin tuş hassasiyeti gayet iyi, piyano kadar değil tabii, ama standart orglardan daha gerçekçi. alırken inceleme fırsatı bulursun ki, iki alet de gayet iyi. ama ben olsam p35 alırdım, en azından np12den daha gerçek bir piyano deneyimi sunuyor. tuş hassasiyeti daha iyi ve daha gelişmiş. youtube videolarına bir göz atmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cndncrr -- 7 Ağustos 2017; 3:14:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tencere000

quote:

Orijinalden alıntı: nigya08

Yamaha PSR-F51 Tavsiye eder misiniz daha önce Casio CTK 3200 vardı.

o fiyat aralığında yamaha'nın daha kaliteli orgları var. psr e353, psr e403 vs.

Yurtdışından yarı fiyatına gelme imkanı var. İnternette 1-2 yerde 700 lira fiyatı var ancak yurtdışı 350 civarı ediyor. CTK 3200 den iyi midir
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.