Şimdi Ara

ORG HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLANLAR İÇERİ [ORG-PİANO SEVERLER GELSİN ] (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
17
Favori
104.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erad

Herkese merhaba;

Bir arkadaşa doğum gününde hediye olarak org almayı düşünüyorum. Ama orgtan falan hiç anlamam, laf arasında 6 oktavlı org aradığını söylemişti.
    6 oktavlı org diye aratınca anlamadığım şeyler çıkıyor :)
    Arkadaşın profili:
    Daha sıfır, eline müzik aleti aldığını görmedim, illa da bir muzik alet çalacağım diye hırslanmış, heves etmiş ve bu hevesi de orgtan yana kullanmak isteyen muhteşem bir zat :)
    Org fiyatlarından da anlamadığım için bütçesi nedir hiç bilmiyorum. 400-500-600 tl kaç paradır?
    Hem öğrenme konusunda hem de çalma/kullanım konusunda kolay/iyi olan ve "6 oktav" org tavsiyesi için yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Alıntıları Göster
    300-900 tl arası değişik orglar mevcut hepsi 61 tuş.
    +1100tl den sonra 88 tuşlar başlıyor.

Benim amacım 2 tane;
    1- mırıldandığım melodiler var 50 tane kaydettim, onları besteleyip güzelleştirmek, çoğu fon müziği olur, belki klasik müziğe uydurabilirim.
    2- Şakır şakır Klasik müzik çalmak ve bazı film müzikleri.

Bunun için ne lazım bana? gereksiz org alıp aşırı para harcamak istemiyorum.
    300tl ye 61 tuş 100 ton luk org var.
    900tl ye 61 tuş +500 ton luk org var.
    ve 88 tuşluklar var.
    midi'lerde sanırım programla bilgisayardan çalışıyor, sınırsız melodi tonu var fakat program paralı olabilir ve karışık, bilmiyorum.

Bana ne lazım, en uygun fiyat ve maksimum verim????????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzmankaynak07 -- 8 Nisan 2016; 23:15:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uzmankaynak07

300-900 tl arası değişik orglar mevcut hepsi 61 tuş.
    +1100tl den sonra 88 tuşlar başlıyor.

Benim amacım 2 tane;
    1- mırıldandığım melodiler var 50 tane kaydettim, onları besteleyip güzelleştirmek, çoğu fon müziği olur, belki klasik müziğe uydurabilirim.
    2- Şakır şakır Klasik müzik çalmak ve bazı film müzikleri.

Bunun için ne lazım bana? gereksiz org alıp aşırı para harcamak istemiyorum.
    300tl ye 61 tuş 100 ton luk org var.
    900tl ye 61 tuş +500 ton luk org var.
    ve 88 tuşluklar var.
    midi'lerde sanırım programla bilgisayardan çalışıyor, sınırsız melodi tonu var fakat program paralı olabilir ve karışık, bilmiyorum.

Bana ne lazım, en uygun fiyat ve maksimum verim????????

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengiz Elektronik

Alıntıları Göster
    Merhabalar Casio AT-3 ile Yamaha A300TR v3 arasından hangisini önerirsiniz? (Özellikle piyano sesine yakınlığı açısından) Casio 1000 TL Yamaha 1350 TL civarı sıfırı. Aradaki farka değer mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edenizli100 -- 23 Nisan 2016; 12:23:51 >

• Merhaba arkadaslar. Solfej, nota calısmak ıcın org arıyordum. Elımdekı eskı ve nıspeten kalıtesız bır orgtu.
    Casıo ctk3200 almaya karar vermıstım ama gıttıgım yerde kalmamıstı ve ben de casıo ctk3400 aldım 450 lıraya.
    Org dunyasına com yabancıyım ve arastırdıgım kadarıyla cok bır sey anlayamadım.
    Oncekı orgumun sesı pıyano sesıne daha uzaktı ve tus hassasıyetı yoktu. Halıyle esegı bırakıp ata bınmıs gıbı oldum halbukı aldıgım org da cok kalıtelı bır sey degıl.
    Yanı benım ıcın solfej calısmalarımda yeterlı olması ve ses kalıtesının pıyano sesınden cok uzak olmaması onemlıydı.
    Dun aldıgım ıcın henuz cok kurcalayamadım ve tecrubelı arkadaslardan fıkır almak ıstedım.
    Bır de bır sorum olacak. Elımde sıradan bır telefon kulaklıgı var. Ipod, bılgısayar ve eskı orgumda kullanabılıyordum. Dun taktım kulaklıgı orga ama sesı dısardan vermeye devam ettı. Dıkkat etmen gereken bır sey mı var?
  • Hocam sorunuma cozum bulamadım tekrar sorayım dedım. Internette aradım goremedım. Basım cok kalabalık dukkana da soramadım.
    Ctk3400 aldım. Guzel guzel calısıyor. Ama kulaklık takınca tepkı vermıyor. Ses dısardan gelmeye devam edıyor. Acaba bır bılgınız var mı bu konuda?
  • Elektronik Piano'ya neden sıcak bakmıyorsunuz? 10 yıl önce 2.500 USD gibi bir fiyata almıştım. Klavye ve ekstra efektif seslere ihtiyacınız yoksa ve Piano eğitimi alıyorsanız mutlaka Elektronik Piano öneririm. Grand Piano kadar doğallığı olmasa da ona yakın performansta baya bir Elektronik Piano üretildi. Bu öneriyi bu işin yıllarca eğitimini almış, şuanda profesyonel olarak yapan birisi olarak yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: кiη

Elektronik Piano'ya neden sıcak bakmıyorsunuz? 10 yıl önce 2.500 USD gibi bir fiyata almıştım. Klavye ve ekstra efektif seslere ihtiyacınız yoksa ve Piano eğitimi alıyorsanız mutlaka Elektronik Piano öneririm. Grand Piano kadar doğallığı olmasa da ona yakın performansta baya bir Elektronik Piano üretildi. Bu öneriyi bu işin yıllarca eğitimini almış, şuanda profesyonel olarak yapan birisi olarak yapıyorum.
    herkese slm org konusunda bilgiğim kadar yardımcı olabilirim yanlızca profosyonel orglar için bilgim vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: seymen_brs

herkese slm org konusunda bilgiğim kadar yardımcı olabilirim yanlızca profosyonel orglar için bilgim vardır

Merhaba. Pa4x hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu fiyat aralığında öneriniz nedir?
  • Merhaba. Bir gem wk8 org var. Temiz görünüyor. Almak istiyorum. Fakat 2.el fiyatını bilmiyorum. Ederi nedir? Bilgi verirseniz sevinirim.
  • Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 4-5 senedir elektronik-trance müzik yapıyorum. Çok pro değil yani daha çok hobi olarak ve zevk için. Tabi zaman geçtikçe gelişmelerde oluyor. Uzun zamandır da aklımda bir midi klavye alıp biraz daha kaliteli çalışmalar yapmak isteği vardı. Şimdi biyerde Casio ctk-4000 i 260tl ye satan birisi var. Çok alma niyetim yoktu ancak sahibindenden baktığımda ikinci eline 800 lira isteyen birisi vardı. Bende acaba bu fırsatı değerlendirsem mi diye düşündüm. Şimdi sormak istediğim bu ürüne bu fiyat nasıl. Bunu Bilgisayardaki daw programlarıyla midi klavye olarak kullanabilir miyim. İşimi görmesi açısından çok bi özellik beklentim yok açıkçası o yüzden alıp almamak arasında kararsız kaldım. Hatta biraz pazarlıkla 200tl ye alabilirim gibi. Pazar günü gidip gorucem. Birde kontrol ederken nelere dikkat etmem gerekir. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

quote:

hocam pa4x ten bahsediyorsun buna ne yorum yapılabilir durumun müsait ise hiç düşünme yapamayacağın bir şey yok alette
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

quote:

hocam pa4x ten bahsediyorsun buna ne yorum yapılabilir durumun müsait ise hiç düşünme yapamayacağın bir şey yok alette

Alıntıları Göster
    İlk başlayan arkadaşlar için bu orgu tavsiye edebilirim..
    yamaha a300 tr v3

Geniş LCD ekran
    Koma skalası
    İki sesi aynı anda kullanabilme özelliği
    Transpoze
    Pitchband
    Midi
    İçeriğindeki Ritimler:
    2/4 Oyun Havası
    2/4 Oyun Havası 1
    2/4 Oyun Havası 2
    4/4 Oyun Havası
    4/4 Modern
    2/4 Rumeli
    Çiftetelli 1
    Çiftetelli 2
    Çiftetelli 3
    Misket 1
    Misket 2
    9/8 Baro
    9/8 İzmir
    9/8 Ağır
    9/8 Roman
    Balıkesir
    İkitelli
    Caca
    Payduska
    5/8 Oyun Havası
    9/8 Pop
    Darbuka
    Halay
    Fox
    5/8 Halk
    4/4 Türkü
    Pop halk
    4/4 Halk
    4/4 Sade
    ¾ Halk
    İlahi
    Semah
    7/8 Halk 1
    7/8 Halk 2
    9/8 Ege
    9/8 THM
    10/8 Dogu
    10/8 Sade
    Duble
    Sebare1
    Sebare 2
    6/8 Sanat
    ¾ Sanat
    9/8 Sanat
    9/8 Sanat 1
    10/8 Sanat
    Slow
    8 Beat 1
    Tr8 Beat
    6/8 Pop
    Slow ¾
    Vals
    Vahde 1
    Vahde 2
    Pop Vahde
    Rumba
    Tr HipHop
    Euro Pop
    TrDance1
    TrDance2
    Pop Halay
    R&B Pop
    9/8 Modern
    9/8 R&B
    9/8 Standart
    9/8 Pop
    Sepetçi
    Zeybek
    Harmandalı
    Çökertme
    Köçek
    Karşılama
    Giresun
    Horon
    7/7 Karadeniz
    7/8 Rumeli
    6/8 Bablekan
     ORG HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLANLAR İÇERİ [ORG-PİANO SEVERLER GELSİN ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seymen_brs -- 1 Haziran 2016; 16:57:39 >

• Arkadaşlar org hakkında bilgi isteyenler varsa özellikle profesyonel orglarda tavsiye verebilirim. Kendim korg pa1x pro kullanıyorum, her türlü Yardım edebilirim. İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdiGe38

Arkadaşlar org hakkında bilgi isteyenler varsa özellikle profesyonel orglarda tavsiye verebilirim. Kendim korg pa1x pro kullanıyorum, her türlü Yardım edebilirim. İyi forumlar.
    Merhabalar org almayı düşünüyorum. İlk orgum olacak. Yeni başlayacam. Baktığım kadarıyla 4-5 tane org bulabildim. 500 TL ye kadar bütçem var ancak yeni başlayacağım için o kadar vermeye de korkuyorum.
    Şunu buldum ilk olarak
    http://www.do-re.com.tr/U12506,519,techno-ark-2173-org-dijital-orglar-klavyeler-techno-by-the-tool.htm

280 TL civarında.

400-500 arası da bu modelleri bulabildim.

http://www.do-re.com.tr/U19501,519,techno-ark-2190-org-dijital-orglar-klavyeler-techno-by-the-tool.htm

http://www.do-re.com.tr/casio-ctk-3200-elektronik-klavye

http://urun.n11.com/klavye-org-synthesizer/casio-ctk-4200-org-P34168239?cid=604001&gclid=Cj0KEQjwwMi7BRDGptbvwOCDj8oBEiQAIALyDDLNyS7BMehR-2vLFjctHXaAUD3943qhNNCrNYM7Xz4aApEg8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

http://www.do-re.com.tr/casio-ctk-4400-elektronik-org?gclid=Cj0KEQjwwMi7BRDGptbvwOCDj8oBEiQAIALyDIrBNPgS8W1M-ad5ZLFyKugpMCFVNyMk_RhYcyruxukaArAK8P8HAQ

Birde Casionun CTK-4200 modeli var. Tüm sitelerde 850 civarıyken HB de 500 tl ye satılıyor. Neden 500 anlamadım bir eksiği falan mı var acaba ?
    Bunlardan hangisini almalıyım sizce yeni başlangıç için ?

• Merhaba arkadaşlar bende bir org almayı düşünüyorum daha yeni baslayacagım 500/600 TL'ye casıo marka orglar var ama bunlarda türk rıtımlerı yok sizce ne yapayım yardımcı olabılırmısınız.tsk.
  • alpingo95 kullanıcısına yanıt
    hocam ben çalmayı bilirim rahmetli amcam oğretişti 5 yıldır roland la memnunum şimdi pa 80 alıcam
  • ruzgarboy64 R kullanıcısına yanıt
    hiç düşünme roland e 70 bulursan g600 al
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerakin4545

hiç düşünme roland e 70 bulursan g600 al
    midi klavye ihtiyacı olan varsa mesaj atabilir. arturia keylab 49, satılık çok temiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

midi klavye ihtiyacı olan varsa mesaj atabilir. arturia keylab 49, satılık çok temiz.

Alıntıları Göster
    Benim babam ek iş olarak korg çalıyor önceden çok merağım vardı şimdi hiç merağım yok. 17 yaşındayım sizce geç mi kaldım öğrenmeye ? Birde çok meşaketli bir iş mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spinazola

Benim babam ek iş olarak korg çalıyor önceden çok merağım vardı şimdi hiç merağım yok. 17 yaşındayım sizce geç mi kaldım öğrenmeye ? Birde çok meşaketli bir iş mi ?

Alıntıları Göster
    Merhaba Alpingo95 uzun süredir takip ediyorum tüm önerileriniz vs. okudum bende org çalmaya yeni başlamak istiyorum hevesliyim 1500 lira gibi bir bütcem var 1 ay icinde 1 org alıcam başlangıç için ne önerirsiniz aklımda casio 3k 5 var.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.