Şimdi Ara

ORG HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLANLAR İÇERİ [ORG-PİANO SEVERLER GELSİN ] (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
17
Favori
104.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Team McLaren

Arkadaşlar ben de piyano çalmayı öğrenmek istiyorum. Şu an öğrenciyim ve bütçem kısıtlı, 2. el bir org tavsiye edebilir misiniz? Ritim özellikleri va önemli değil benim amacım sadece piyano çalmak, klasik müzik eserlerinr yoğunlaşmak. Kıvırırsam ileride akustik duvar piyanosu düşünüyorum. Bana lazım olan özelliği tuş hassasiyeti ve oktav sayısı klavyenin...

Tavsiyelerinizi bekliyorum

Hocam ikinci el alacaksanız bu tip işlerde şansınız konuşur :) 2.el alan arkadaşlara her zaman verdiğim tavsiye : '' 2.el cihazı yüzyüze gidip görüşerek alın cihazı önceden görün'' size de tavsiyem bu yönde , bulunduğunuz il , ilçede muhakkak 2.el org satan kişiler vardır. gidin görüşün alın burada benim size org ile verebileceğim tavsiyeler
    marka üzerine olacak.

Başta : KORG ardından ROLAND en sonda YAMAHA bu markalar üzerinde yoğunlaşın korg ve roland'ın her cihazı iş görür çoğunda zaten piano mod mutlaka var işinizi görür. ama tabi hassasiyetle ilgili bişey diyemem hassasiyet yeni ve yeniye yakın orglarda çok bulunur ve cihaz ne kadar yeniyse bütçe o kadar artar.

• quote:

Orijinalden alıntı: lespaul_84

quote:

Orijinalden alıntı: alpingo95

quote:

Orijinalden alıntı: lespaul_84

Merhaba,
    Ben de uzun zamandır piyano öğrenmek istiyorum, başlangıç için ne alacağıma bir türlü karar veremiyorum.
    Klasik müzik de çalmak istediğimden 88tuş mantıklı geliyor, sanırım yanlış bir düşünce değil. (Daha çok dinlediğim müzik türü rock, yani onu daha çok çalmak isteyeceğim..)
    Sizin öneriniz hangi cihaz olur? Bütçemi aşarsa önereceğiniz cihazın 2. eline de bakabilirim.
    Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam öncelikle böyle bir cihaza başlayacağınız için sizi tebrik ederim.
    Piyano alacaksanız. size şu sıralar taşınabilir piyano önerebilirim bunun için marka isterseniz Yamaha'nın bütçenize hangisi uyarsa hepsini alabilirsiniz.

Eğer org tarzında isterseniz. Size bir liste yapabilirim , aşağı yukarı bütçenizi de belirtirseniz sevinirim..

Ancak bu gibi bir girişimde ricamdır bütçeden kaçmayın 1000-2000 tl arası idealdir. minimum...

NOT : BU ARADA KUSURA BAKMAYIN YANLIŞLIKLA BU CEVABI MESAJ OLARAK ATMIŞIM. BURADAN DEVAM EDERSENİZ SEVİNİRİM.

Hocam merhaba,
    Yardımınız için teşekkür ederim. Evime yakın bir yerde piyano kursuna başladım. Henüz ilk dersimi aldım. Akustik piyanoda eğitim veriyorlar, gidip pratik yapma şansı da var. Benim gönlüm biraz daha duvar tipi olanlara kayıyor :)
    Yamahanın tonlarını beğeniyorum. Clp525 güzel ama clp535 ile aralarnda ton farkı da var.
    535de cfx ve bösendörfer modellemeleri de var ama fiyatı çok uçuk. 525 alsam tatmin eder mi bilemiyorum. Gitar çaldığım için kulağım var, aradaki farkı az çok anlayabiliyorum :) araştırdığım kadarıyla kawai fiyat ve tuşe olarak daha iyi görünüyor ancak modellemelerini canlı olarak dinleme şansım olmadı. Youtube videolarından gördüğüm kadarıyla yamahayı yakalayamıyor gibi..
    Sizin fikriniz nedir? Kawai cn25 veya cn35 ses modellemesi olarak tatmin eder mi? Yamahadan şaşmayalım mı? Bir de clp525 ve clp535 arsındaki farkı ne yapacağız? :)
    Çok soru sordum ama gördüğünüz gibi kafam karışık :)
    Yardımlarınız için teşekkürler..

Hocam yamahadan dışarı çıkmayalım şuan. clp'lerde 525 in fiyatı zaten uçuk :) bu fiyatı vermeyi göze alan birisi 535 ile olan fiyat farkına bakmaz diye düşünüyorum. ha ben olsam bakardım fiyat farkına ve tamam iki cihaz arasında belli olan bi fark var ama bunu o cihazın yanındaki kaç kişi anlar :) bence sizi 525 çok feci tatmin eder 535 e laf yok zaten . ama yinede siz bilirsiniz ikiside şuanda bu forumdaki herkesin bende dahil. ulaşmak isteyeceği cihazlardan :)

• lespaul_84 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu işler tabiki bütçe meselesi. Ne kadar üst model, o kadar iyi olsada, gereksiz özelliklere para vermemek gerek. Şimdi Yamahadan bahsediyorsak eğer, YDP 142, YDP 162 de tamamen beklentilerini karşılar. Piyano sesi konusuna girmiyorum, çok istenirse 200-300 dolarlık programlarla istediğin piyano sesini alırsın cihazdan. VST deniyor bu olaya, yakın zamana kadar midi konularında bende cahildim ama geçen gün deneyince dibim düştü :) clp 220 mi bağladım notebook'a ve fazioliden, steinwaye, bosendorfera istediğim piyanonun gerçek sesini, istediğim pozisyondan, kapağı açık kapalı vs. seçenekle aldım. Neyse konuya dönelim; 142de GHS 162de GH klavye var. GH standart ağırlıktaki klavyesi. (benim clp220de de var) Diğer üst modeller genel olarak GH ağırlığında. GHS ise biraz daha hafif bir tuşeye sahip. Her iki modelde hayati gereklilik gösteren digital piyano özellikleri var; ölçekli ağırlıklı, çekiç etkili, full size, 88 adet tuşlar, en az iki pedal (ki 3 adet var) sustain, una corda. Bunlar dışında ilerde özellikle klasik eser yorumlarken işine yarayacak half sustain pedal özelliği var iki modeldede. Eğer 5 serisine çıkabiliyorsan fiyat olarak çık tabiki ama, almadan önce benzer fiyattaki Kawai ve Rolandlarıda dene mutlaka.

Akustik piyano konusuna gelince; bir adette akustik piyanom var. Duvar piyanosunun tuşesi ile kuyruklu grand piyanonun tuşesi farklı mekanizmadan dolayı. Digital piyanolarda, tüm ayarları kusursuz yapılmış, kusursuz kondisyondaki bir grand piyano tuşesini taklit ederler. Benzer eşitliği ve doğruluğu ucuz duvar piyanolarından asla alamazsın. Orta seviye birşey alman lazım, bu seferde gece çalışamayacaksın. Silent sistem falan derken 2 katı fiyata gelecek. Ben klasik eserler çalıyorum ve inan akustik duvar piyanomdan çok daha iyi verim alıyorum digitalden. Konser piyanisti arkadaşım evde 15-20 senelik yamaha clavinova ile çalışıyor, kuyrukluya provalarda geçiyor. Bende ilerde kuyruklu aldığımda digitalden vazgeçmeyip, silent sistem veya benzeri sistemli bir piyano alıcam. gece çalışmanın verimi başka oluyor :)

son olarak digital alırsan yanında güzel birde kulaklık al. (bende roland rh-a7 digital piyanolar için kulaklık var, gayet memnunum, kulaklıkta seçenek çok gerçi o kolay iş)

• Merhaba arkadaşlar,

Bir tane dijital piyano almak istiyorum. Ama karar veremedim bir türlü.
    Elimde iki seçenek var. Suzuki DP77 ya da Suzuki HP3.
    23** tl paRam var. Param bu ikisine yetiyor. Casio istemiyorum.
    Piyanoyu internetten alacağım. Acelem olduğu için deneme fırsatım yok ne yazık ki.
    O yüzden denemiş, tecrübe etmiş ya da bu dediğim piyanolar hakkında bilgi sahibi birileri varsa ve yardımcı olabilirlerse çok sevineceğim.

Şimdiden teşekkürler yorumlarınızı bekliyorum.

İyi günler.
  • Swask S kullanıcısına yanıt
    Biraz daha çıkabilirseniz Yamaha YDP142nin, tek çekim indirimli fiyatını, dükkana gidip (dore müzik) pazarlık yaparak taksitli alabilirsiniz. Daha ucuz Yamaha P45 var. Yok çıkamam fiyat son diyorsanız, o fiyata çok güzel Casiolar var. (Casio AP-260) Suzukiyi ise denemedim ama yabancı forumlarda pek bahsedilmeyen, bahsedilsede iyi bahsedilmeyen bir marka. Casio-Yamaha-Kawai-Roland, bu markalardan şaşmamak lazım.
  • Anladım. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.
    Casio ile ilgili pek iyi düşünmüyorum açıkçası. YDP142 çok isterdim ama o kadar nakit yok ne yazık ki.
    Sonuç olarak Suzuki DP77 aldım.
    Teşekkürler tekrardan :)
  • Selam Arkadaşlar,

Ben yaklaşık 3 ay önce Manuel Raymond MRK61MD model Org aldım. Herhangi bir müzik eğitimim yok, kursa ayıracak zamanım yok sadece boş vakitlerimde kendim çeşitli tutoriallar izleyerek veyahut kendim do-re-mi notalar üzerinde deneyerek öğrenmeye gayret ediyorum. 3 ay içerisinde belli bir aşama kaydettim; ufak sayılabilecek kimisi baştan sona kimisi nakarat olan 15-20 parça ezberden çalabiliyorum. Tek amacım ise sadece çalabilmek ve hobi olarak ruhumu dinlendirmek.

Benim Sizlere birkaç tane sorum var.

1. Hep tek elimle çalabiliyorum, yani çift ele geçince hiçbir şey yapamıyorum beynimi ellerime hükmettiremiyorum sadece tek elle birşeyler başarabiliyorum; bunu nasıl yenebilirim?

2. Bu aletin çeşitli özelliklerini nasıl kullanacağımı bilmiyorum Beat tuşuna basınca sadece On/Off yapabiliyorum ve tek bir arka background beat çıkarabiliyorum yani birçok özelliği kullanamıyorum nasıl öğrenebilirim?

3. Ben sadece parçaları ezberliyorum ve zamanla ellerimde alışıyor yani herhangi birşey öğreniyormuşum gibi gelmiyor bildiğiniz sadece ezberliyorum; Sizce bu durum ne kadar sürer yani ne yapmalıyım?

4. Belli bir miktar ortaya koyarak artık profesyonel anlamda bir alete geçmemi tavsiye eder misiniz? Örneğin Casio ve Yamaha Taşınabilir Dijital Piyano geçmem uygun mudur?

• Bu siralar orga merak saldim. Bir suredir internette videolar izleyip arastirmalar yapiyorum. Amacim dinledigim ve hosuma giden klasik parcalari az da olsa calabilmek ya da calmaya calisirken hevesimi alabilmek. Bu yuzden de cok fazla butce ayirmak istemiyorum. Eger hevesimi alirsam koseye koydugum zaman bosa gidecek mikatrin cok olmamasi lazim. Yok eger zaten seversem orta halli baska modellerle devam ederim diye dusunuyorum. Butcem 250 tl. Biliyorum bu fiyata anca oyuncak kalitesinde seyler oluyor ama yukarida acikladim durumu.
  • alpingo95 kullanıcısına yanıt
    selam kardeş bana yardımcı olabilirmisin ben casio 3200 aldım da ona +ritim ve oyun havası falan müzikler attırabilirmiyim?
  • Merhaba hocam.. Oglum piyano derslerine başladı. Dolayısıyla eve önce bir org almam gerekiyor.. Uzun vadeli duvar tipi piyanoya dek 5 yasında bir cocugu idare edebilecek modeller hakkında öneri verebilir misiniz.. Hocamız casio ctk serisini önerdi ama serinin scalası cok geniş.. 300 liradan 1500 liraya kadar ürün mevcut sizce hangisi uygundur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçüklüğümden beri piano çalmaya meraklıyımdır zaten ailem gitar çalmamı istemişti o yüzden gitara başlamıştım.Fakat piyano merakım şimdi dahada ateşlendi.Ve piyano çalmaya karar verdim.İnternette nasıl başlayacağıma dair bişey bulamadım :D Sizce ne yapmalıyım kursa gidicem fakat piyanom yok org alsam olurmu ? aklımda bi tane org var zaten :D casio ctk-3200 almalımıyım bütçeme en uygun org bu zaten ileride 1 sene sonra kendimi geliştirince piyano alırım.Bu arada yaşım 15 klasik müzikle aram iyidir :D şimdiden çok teşekkür ederim :D
  • arkadaslar tavsiyenıze ihtiyacım var ...ney... klarnet..ve yan flüt sesi alabilecegim bir klavye arıyorum...

daha dogrusu butun enstrumanların sesini alabilecegim bir klavye arıyorum

klavyeler hakkında bilgim sıfır (elde var sıfır)......cocukken arkadasım ın klavyesı 1 ay bende kalmıstı bilgim okadar....

nota bilgim cok az ilkokul 1 de 3 ay flüt dersi almıstım....hosuma giden parcayı kulagımla calıyorum...nasıl oluyor bilmıyorum

bütce cok önemli degil...2000-2500 arası olur daha fazlaya cıkmak ıstemem
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    bu klavye hosuma gitti biraz youtube da izledim pc ile birlestirince fena oluyor....
    http://www.electromiles.com/m-audio-axiom-air-61-61-tus-midi-klavye
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    bu klavyeye enstrüman sesi ileve edile biliyormu....?
    (müzik i klavyeye atacagız bize notasını cıkartacak böyle bir klavye varmı? yada program??
    bir parcanın belirli enstrümanlarını klavyeye yukleyip ...geride kalan son enstuman ı biz calarak tamamlaya biliyormuyuz.....
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    tuslara yarım basınca yada tam basınca ses farklılıgı varmıdır.....??
    kulaklık ile kullanmak için kulaklık cıkısı varmı??? malum apartman dairesinde oturuyorum insanları rahatsız etmiyeyim
    biraz fazla soru oldu kusuruma bakmayın ...simdiden cevaplar için tesekkurler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qedo -- 23 Aralık 2015; 22:31:31 >

• Up

• Korg Pa4x hakkında ne düşünüyorsunuz? Kronos serisi nasıldır? Yamaha Tyros 5 mi Pa4x mi tercih edilmeli?
  • Piyanoya başlamak için bütçem yetmedimden dolayı org almayı düşünüyorum dolayısıyla çok mod olmasına gerek yok piyanoya geçiş için kullanıcam
    Aklımda cassio ctk 4400 var
    Bütçem 500-600tl civarı

• Piyanoya başlamak için bütçem yetmedimden dolayı org almayı düşünüyorum dolayısıyla çok mod olmasına gerek yok piyanoya geçiş için kullanıcam
    Bütçem 500-600tl civarı

• quote:

Orijinalden alıntı: maktül

Piyanoya başlamak için bütçem yetmedimden dolayı org almayı düşünüyorum dolayısıyla çok mod olmasına gerek yok piyanoya geçiş için kullanıcam
    Bütçem 500-600tl civarı

İstanbul'da daha uyguna bulunabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-efsane-cihaz-korg-i30-224939698/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-korg-i30-tertemiz-sorunsuz-org-236153346/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

quote:

Orijinalden alıntı: maktül

Piyanoya başlamak için bütçem yetmedimden dolayı org almayı düşünüyorum dolayısıyla çok mod olmasına gerek yok piyanoya geçiş için kullanıcam
    Bütçem 500-600tl civarı

İstanbul'da daha uyguna bulunabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-efsane-cihaz-korg-i30-224939698/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-korg-i30-tertemiz-sorunsuz-org-236153346/detay

Çok pahalılar 600 tlyi geçmek istemiyorum bide 2.el almak istemiyorum. Güvenemiyorum

• Merhaba
    Bende 5 yaşındaki oğluma bir org almak istiyorum. Küçük kardeşiyle paylaşırken çabuk zarar görmeyecek ve bozulmayacak birşey bakıyorum. İlerleyen senelerde de çıkardıklarında iş görebilsin. Çok büyük boyutlarda olmayan org tavsiyesi almak istiyorum siz değerli arkadaşlardan. Bütçe 250TL.

@gulfstream
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.