Şimdi Ara

ORG HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLANLAR İÇERİ [ORG-PİANO SEVERLER GELSİN ] (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
17
Favori
104.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Şerbetçi

Ben de piyano öğrenmek istiyorum ancak başlangıç olarak 61 ya da 88 tuşlu bir midi klavye alma niyetindeyim. İleride piyanoya geçmeyi düşünüyorum. Tuşe hissiyatının iyi olması benim için önemli,500 tl'ye kadar bütçem var. İkinci ele de bakabilirim.

Hocam midi klavye'nin prensiplerinden haberiniz var mı peki ?? ben genelde midi ye karşıyım... o fiyata 2.el cihaz buluruz bulmasına ama yaşı biraz büüyk olur
  • alpingo95 kullanıcısına yanıt
    Ben eve 500 tlye piyano tuşlu fıstık gibi org aldım. Modeli aklımda değil ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: losencılısbarzosu

Ben eve 500 tlye piyano tuşlu fıstık gibi org aldım. Modeli aklımda değil ama

Çok nadir çıkar 500 tl 'ye iyi orglar ya 2. eldir. yada sıfırsa bile bizim gözümüze pek çarpmayan markaların cihazlarıdır.

Bizler iyisini temin ettirebilmek için her zaman en emin olduğumuz cihazları öneririz
  • quote:

Orijinalden alıntı: i_lenker

Sunduklarına göre türkiye fiyatı uygun değil, Casio PX-750, PX-150 veya kawai es100 düşünebilirsiniz.

1.450 lira verilmez mi yani? Uygun gördüğüm için sormuştum. Casio PX-750 pahalı geldi. Diğerlerini de zaman ayırıp inceleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpingo95

quote:

Orijinalden alıntı: Yemre07

Hangi açıdan kıyaslanamaz. Eksikleri nelerdir?

Hocam ben size o saydıklarım içinden şiddetle Korg Pa300 öneriyorum tuş hassasiyetinden tutun , ped özellikleri , efekt ve hoparlör çıkışı ses kalitesi , kullanışına kadar diğer cihazların hepsinden daha üstün. o cihazı aldıktan sonra rahat 7-8 sene kullanırsınız sıkılmadan. yenileştirmeye açık bir cihazdır. diğer cihazlar sizi bu kadar tatmin etmez hele o sizin ısrarcı olduğunuz cihazla siz en fazla 1 sene çalmaya çalışırsınız sonra ne sıkıcı şeymiş bu org seslere falan bak der. tekdüzelikten sıkılır bu işi bırakırsınız. Gerçek org , piyano deneyimi , müzik deneyimi yaşamak istiyorsanız o seçenekler arasından en ideali pa300

Teşekkür ederim hocam. Benim size ayrıca bir sorum daha olacak. Siz 1000-2500 fiyat aralığında olsanız hangi cihazı tercih edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hangi açıdan kıyaslanamaz. Eksikleri nelerdir?

Hocam ben size o saydıklarım içinden şiddetle Korg Pa300 öneriyorum tuş hassasiyetinden tutun , ped özellikleri , efekt ve hoparlör çıkışı ses kalitesi , kullanışına kadar diğer cihazların hepsinden daha üstün. o cihazı aldıktan sonra rahat 7-8 sene kullanırsınız sıkılmadan. yenileştirmeye açık bir cihazdır. diğer cihazlar sizi bu kadar tatmin etmez hele o sizin ısrarcı olduğunuz cihazla siz en fazla 1 sene çalmaya çalışırsınız sonra ne sıkıcı şeymiş bu org seslere falan bak der. tekdüzelikten sıkılır bu işi bırakırsınız. Gerçek org , piyano deneyimi , müzik deneyimi yaşamak istiyorsanız o seçenekler arasından en ideali pa300

Teşekkür ederim hocam. Benim size ayrıca bir sorum daha olacak. Siz 1000-2500 fiyat aralığında olsanız hangi cihazı tercih edersiniz?

Hocam saydığım cihazların hepsi aşağı yukarı max. 2500 tl zaten ama bunların dışında var mı önerdiğiniz diye sorarsanız size korg pa 600qt ve 800 'ün ikinci ellerine bakmaya yöneltirim. bu cihazların 2. elleri dahi destanlar yaratır. bence bir düşünün derim özellikle 600qt yi

Hocam nihayet kursa başlayabilme fırsatı buldum

400'e kadar org arıyorum başlangıç için alın dediler. Tavsiyeleriniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doctor Strange

Hocam 400 TL'ye alacağınız org size başlangıç değil bitiş yaptırır. Oyuncak niteliğindeki cihazlarla iş göremezsiniz. Fiyatı arttırırsanız farklı öneriler yapabilirim

• quote:

quote:

Hocam 400 TL'ye alacağınız org size başlangıç değil bitiş yaptırır. Oyuncak niteliğindeki cihazlarla iş göremezsiniz. Fiyatı arttırırsanız farklı öneriler yapabilirim

Asgari ne kadar olmali butce?

600-800 falan mi?

• quote:

quote:

quote:

600-800 falan mi?

Hocam sıfır alacağım diyorsanız 1000-1200,tl yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

2. El Pro derseniz 800 fln olur.

2.El cihaz da sadece korg ve roland öneririm

• quote:

quote:

quote:

quote:

600-800 falan mi?

Peki o fiyat aralığında hangi cihazlar tavsiye ediliyor?

400 beklerken 1000 çok ağır geldi. O fiyata katıp piyano almak daha makul gelecek gibi de.

Neyse ben hocalarla konuşayım belki başka tavsiyeleri vardır. Belki 4000 diyecekken 400 de demiş olabilirler tabi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaklaşık 20+ senedir piyano çalıyorum. Orgdan pek anlamam (pipe organ hariç tabi :) ) ama çok genel birşey söyliycem, bu bütün enstrumanlarda geçerli; İnternette ürün bakarken, o ürünü satan firmanın, dükkan şeklinde satışı varsa, mutlaka oraya gidip elden alın. Deneme için söylemiyorum. Pazarlık için söylüyorum. Alıcı olduğunuz anlaşıldığında siz söylemeden bile indirim yapıyorlar. Bu şekilde 500liralık ürünü 370 küsür liraya aldım. internetteki aynı taksit imkanı ile hemde. internetten alsam 500lira + kargo olacaktı. Büyük firmaları ve ana bayileri tercih edin (mesela Yamaha için Do-re müzik gibi) ama eski modeller, elde kalmış ürünler içinde daha küçük dükkanlarada bakın. Ana bayiler ürünlerini hemen satıyor, yeni model çıkınca yenisini getiriyor. Küçük dükkanlarda ise 5 sene önceki model olabiliyor ve çok güzel fiyat avantajı oluyor. Sıfır ürün olduktan sonra, piyanoda, digital piyanoda, 5 sene önceki model olmasının bir eksisi yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

600-800 falan mi?

Peki o fiyat aralığında hangi cihazlar tavsiye ediliyor?

400 beklerken 1000 çok ağır geldi. O fiyata katıp piyano almak daha makul gelecek gibi de.

Neyse ben hocalarla konuşayım belki başka tavsiyeleri vardır. Belki 4000 diyecekken 400 de demiş olabilirler tabi

Tercih sizin hocam, biz hep burdayız aklınıza takılan yada fikir alışverişi için bekleriz

• quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Yaklaşık 20+ senedir piyano çalıyorum. Orgdan pek anlamam (pipe organ hariç tabi :) ) ama çok genel birşey söyliycem, bu bütün enstrumanlarda geçerli; İnternette ürün bakarken, o ürünü satan firmanın, dükkan şeklinde satışı varsa, mutlaka oraya gidip elden alın. Deneme için söylemiyorum. Pazarlık için söylüyorum. Alıcı olduğunuz anlaşıldığında siz söylemeden bile indirim yapıyorlar. Bu şekilde 500liralık ürünü 370 küsür liraya aldım. internetteki aynı taksit imkanı ile hemde. internetten alsam 500lira + kargo olacaktı. Büyük firmaları ve ana bayileri tercih edin (mesela Yamaha için Do-re müzik gibi) ama eski modeller, elde kalmış ürünler içinde daha küçük dükkanlarada bakın. Ana bayiler ürünlerini hemen satıyor, yeni model çıkınca yenisini getiriyor. Küçük dükkanlarda ise 5 sene önceki model olabiliyor ve çok güzel fiyat avantajı oluyor. Sıfır ürün olduktan sonra, piyanoda, digital piyanoda, 5 sene önceki model olmasının bir eksisi yok.

Size katılıyorum

• Merhaba,
    Ben de uzun zamandır piyano öğrenmek istiyorum, başlangıç için ne alacağıma bir türlü karar veremiyorum.
    Klasik müzik de çalmak istediğimden 88tuş mantıklı geliyor, sanırım yanlış bir düşünce değil. (Daha çok dinlediğim müzik türü rock, yani onu daha çok çalmak isteyeceğim..)
    Sizin öneriniz hangi cihaz olur? Bütçemi aşarsa önereceğiniz cihazın 2. eline de bakabilirim.
    Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lespaul_84

Merhaba,
    Ben de uzun zamandır piyano öğrenmek istiyorum, başlangıç için ne alacağıma bir türlü karar veremiyorum.
    Klasik müzik de çalmak istediğimden 88tuş mantıklı geliyor, sanırım yanlış bir düşünce değil. (Daha çok dinlediğim müzik türü rock, yani onu daha çok çalmak isteyeceğim..)
    Sizin öneriniz hangi cihaz olur? Bütçemi aşarsa önereceğiniz cihazın 2. eline de bakabilirim.

Hocam öncelikle böyle bir cihaza başlayacağınız için sizi tebrik ederim.
    Piyano alacaksanız. size şu sıralar taşınabilir piyano önerebilirim bunun için marka isterseniz Yamaha'nın bütçenize hangisi uyarsa hepsini alabilirsiniz.

Eğer org tarzında isterseniz. Size bir liste yapabilirim , aşağı yukarı bütçenizi de belirtirseniz sevinirim..

Ancak bu gibi bir girişimde ricamdır bütçeden kaçmayın 1000-2000 tl arası idealdir. minimum...

NOT : BU ARADA KUSURA BAKMAYIN YANLIŞLIKLA BU CEVABI MESAJ OLARAK ATMIŞIM. BURADAN DEVAM EDERSENİZ SEVİNİRİM.

Bende adagio xdp500 Sr almayi dusunuyorum hocam benimde bilgim yok banada yardımcı olursaniz çok sevinirim

• Arkadaşlar ben de piyano çalmayı öğrenmek istiyorum. Şu an öğrenciyim ve bütçem kısıtlı, 2. el bir org tavsiye edebilir misiniz? Ritim özellikleri va önemli değil benim amacım sadece piyano çalmak, klasik müzik eserlerinr yoğunlaşmak. Kıvırırsam ileride akustik duvar piyanosu düşünüyorum. Bana lazım olan özelliği tuş hassasiyeti ve oktav sayısı klavyenin...

Tavsiyelerinizi bekliyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lespaul_84

Merhaba,

Hocam öncelikle böyle bir cihaza başlayacağınız için sizi tebrik ederim.
    Piyano alacaksanız. size şu sıralar taşınabilir piyano önerebilirim bunun için marka isterseniz Yamaha'nın bütçenize hangisi uyarsa hepsini alabilirsiniz.

Eğer org tarzında isterseniz. Size bir liste yapabilirim , aşağı yukarı bütçenizi de belirtirseniz sevinirim..

Ancak bu gibi bir girişimde ricamdır bütçeden kaçmayın 1000-2000 tl arası idealdir. minimum...

NOT : BU ARADA KUSURA BAKMAYIN YANLIŞLIKLA BU CEVABI MESAJ OLARAK ATMIŞIM. BURADAN DEVAM EDERSENİZ SEVİNİRİM.

Hocam merhaba,
    Yardımınız için teşekkür ederim. Evime yakın bir yerde piyano kursuna başladım. Henüz ilk dersimi aldım. Akustik piyanoda eğitim veriyorlar, gidip pratik yapma şansı da var. Benim gönlüm biraz daha duvar tipi olanlara kayıyor :)
    Yamahanın tonlarını beğeniyorum. Clp525 güzel ama clp535 ile aralarnda ton farkı da var.
    535de cfx ve bösendörfer modellemeleri de var ama fiyatı çok uçuk. 525 alsam tatmin eder mi bilemiyorum. Gitar çaldığım için kulağım var, aradaki farkı az çok anlayabiliyorum :) araştırdığım kadarıyla kawai fiyat ve tuşe olarak daha iyi görünüyor ancak modellemelerini canlı olarak dinleme şansım olmadı. Youtube videolarından gördüğüm kadarıyla yamahayı yakalayamıyor gibi..
    Sizin fikriniz nedir? Kawai cn25 veya cn35 ses modellemesi olarak tatmin eder mi? Yamahadan şaşmayalım mı? Bir de clp525 ve clp535 arsındaki farkı ne yapacağız? :)
    Çok soru sordum ama gördüğünüz gibi kafam karışık :)
    Yardımlarınız için teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihler123

Bende adagio xdp500 Sr almayi dusunuyorum hocam benimde bilgim yok banada yardımcı olursaniz çok sevinirim

Hocam o cihazla iligili ne yalan söyliyim şuan aklımda bişey yok. ama şöyle bi inceledim. fiyatı biraz yüksek ama sesleri tatmin etmedi. o fiyatlara çıkarım diyorsanız neler var neler.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.