Selamlar, Org veya Piano çalma yeteneğini elde edebilen, bu işi aşmış arkadaşlardan destek almayı isterim. Org veya Piano yazdım ama temelde başlangıç olarak ORG özelinde sormak istiyorum. Elimdeki başlangıç olarak aldığım ilk org Jwin 6145-u 61 tuşlu org. Orgun başına oturduğumda, başka bir ekranda şarkının ekranda kayan notalarını takip ederken ana hatlarıyla şarkıyı çalabiliyorum. Ama elbette bu durum çizilmiş bir resme bakıp aynısını yeniden çizmeye çalışmak gibi. Kayan notalar ise ekranda uzun-kısa çubuklar şeklinde yukarıdan aşağıya inerek gösterilen çalışmaları kast ediyorum. Favori olarak takibimde olan ise @PianoByVN Profesyonel bir çalışmam yok, aklıma estikçe veya diğer bir ifadeyle bazen her gün bir kaç defa bazen 2-3 günde bir başına geçip vakit geçiriyorum. İlk zamanlarda bahsettiğim notaları takip ederek de çalamıyor ve çok zor olduğunu düşünürken şu an bir çoğunu çalabildiğimi fark ettim. Ancaak, Akor kısmını yani sol ile çalmam gereken kısımları sanki beyin komuta edemiyor. O başlangıçta sağ elle çalınması gereken kısımları zor görmek gibi akor kısma geçemedim ve ilerleyemiyorum. Deniyorum ama cidden zor olduğunu hissediyorum. Sanki öğrenmek için gereken şartları sağlayamıyormuşum gibi bir his. Hülâsa, Profesyonel bir ders veya eğitim sürecim hiç olmadı. Videolar çok var ama onları da izlediğimde anlayamıyorum veya bilgileri uyarlayamıyorum. Sizce bu aşama çerçevesinde nasıl devam etmeliyim ? İzlenmesi gereken yol nedir ? Çocukluğumdan beri enstrümanlara bir ilgim var ve vakit bulamadığımdan dolayı bunu artık vakit ayırabildiğimi düşündüğüm bu zamanlarda uygulamaya çalışıyorum. Yazmayı da severim o yüzden biraz uzattım sanırım, desteklerini esirgemeyecek olan arkadaşlara şimdiden saygı ve sevgilerimi sunuyorum. |
Bildirim