Şimdi Ara

ORIGAMI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
26
Favori
3.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bende kağıt uçak merakımı origamiye taşımıştım ama mükemmel bir kağıt uçak yapılmak isteniyorsa origamiye sadık kalmak imkansız, krigamiye kayıyor direk, bugün biraz uğraşayım birkaç kağıt uçak diyagramı çıkartayım sonra paylaşırım merakı olanlar dener artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dağınık

Bende kağıt uçak merakımı origamiye taşımıştım ama mükemmel bir kağıt uçak yapılmak isteniyorsa origamiye sadık kalmak imkansız, krigamiye kayıyor direk, bugün biraz uğraşayım birkaç kağıt uçak diyagramı çıkartayım sonra paylaşırım merakı olanlar dener artık.

Hangi kirigami modelden bahsediyodun merak ettim doğrusu Hazırladığında paylaşır mısın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mikacan kullanıcısına yanıt
    Paint terk ve biraz özensiz oldu ama anlaşılır diye düşünüyorum
    ORIGAMI

Genel diyagram tanımları: Kırmızı çizginin üstüne katla ,yeşil okun ucundan tut doğrultusunda kırmızı çizgi üstüne katla,turuncu çizgi kat yerleri,mavi çizgiyi kes

1. Adım aslında kağıdın simetrisini gösteriyor 1. adımdaki katlamayı yaptıktan sonra 3. adımda kağıdın ucunu üçgen yaparkern bütün çizgilerin üst üste gelmesi önemli bir nokta bu orantıyı sağlamak bazı pratikler var sağlayamayan olursa basitce sonra anlatırım. Bir sonraki adımda kağıdın alacağı şekil zaten ortada hiç olmadı benzetmeye çalışın 1-2-3-4 sadece üstüne katla 5-6 da iki kanat için 2 kere katlama yapmış olacaksınız ben sadece kağıdın ön tarafında kalan kanadını çizdim. 7. adım genel görüntü bu adımdaki gibi bir şekil elde edip kat yerlerini oturttuktan sonra kağıdı geri 5. adımdaki hale gelecek şekilde açıyoruz 8. adımda ise mavi yerleri kesiyoruz bu adımda dikkat edilmesi gereken xkök2 ile ifade ettiğim uzunlukğu düzgün kesebilmek iç tarafta kalan gövde ve kanat katmanlarının tam üstünden geçmeyecek yani o uzunluk xkök2 den biraz büyük olacak. Kesimi tamamladıktan sonra uçağımızı geri katlıyor ve Q ile gösterdiğim kesim yaptığımız kısmı yukarı çekip çıkartıyoruz uçağımız tamamdır

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRKX5-ITUluokS527KVJsqBRl75QXChxp3d3kZfVSqfO8PRmkTc

Şuan yemek molası anlayabilen uğraşsın kolay gelsin birde uçağın ucunu içe bükeceğiz üçgen biçimde unutmuşum

• bu uçak dağ ,taş ,bayır aşıp saklı diyarlara uçar değil mi attıktan hemen sonra yere çakılmasın .

edit : 7. adıma kadar geldim ondan sonrasını anlamayıp 7. kattan aşağı süzülmesini izledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AgelX -- 11 Eylül 2013; 22:14:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AgelX

bu uçak dağ ,taş ,bayır aşıp saklı diyarlara uçar değil mi attıktan hemen sonra yere çakılmasın .

edit : 7. adıma kadar geldim ondan sonrasını anlamayıp 7. kattan aşağı süzülmesini izledim.

Bu uçak aero basamakları dikkate alınarak tasarlanmıştır güvenim tam ama bittikten sonra biraz ayar vermeniz gerekir.Yakın zamanda detaylı kağıt uçak konusu açmayı düşünüyorum .

Ucunu içe büktükten sonra bantlayacaksınız birde şu var uçakların atılma türleri var düzgün atmazsanız uçmaz umarım yüklediğim resimler yardımcı olur.

Birde ben fotoğrafta kesimi yanlış yapmışım çizerkende aynı şekilde siz arkadaki mor çizgiden kesin
    ORIGAMI

ORIGAMI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dağınık -- 11 Eylül 2013; 23:04:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İmplementor

ORIGAMI

bunun videosu var mı?

http://www.youtube.com/watch?v=dHTqRqg_LXo

çok aradım yaa ben diyorum bunu gördüm ama nerede sonunda buldum

• quote:

Orijinalden alıntı: İmplementor

ORIGAMI

bunun videosu var mı?

+http://www.youtube.com/watch?v=7A_4e-_J714

• Konuyu açalı 4 yıl olmuş. Çooook şeyler değişti hayatımda. Origamiyi bırakmıştım bu süre zarfında, şimdi tekrar devam etmeye karar verdim ve origamiye geri dönüşümle buraya da dönme kararı aldım İnşallah yakında bu eski hesap makinesiyle çekilmiş fotoğraflar , düşük kaliteli ürünler yerine çok daha profesyonel bir şekilde burda paylaşımlar yapacağım :) İlgilenenler olur inşallah :)
  • Bu konu açıldığından beri favorilerim de duruyor zaten.

Bekliyorum çalışmalarını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikacan

Konuyu açalı 4 yıl olmuş. Çooook şeyler değişti hayatımda. Origamiyi bırakmıştım bu süre zarfında, şimdi tekrar devam etmeye karar verdim ve origamiye geri dönüşümle buraya da dönme kararı aldım İnşallah yakında bu eski hesap makinesiyle çekilmiş fotoğraflar , düşük kaliteli ürünler yerine çok daha profesyonel bir şekilde burda paylaşımlar yapacağım :) İlgilenenler olur inşallah :)

4 yil once favorilere eklemisim, bir daha bakmamisim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konunun güncelleneceği pek aklıma gelmezdi. Artık daha da gelmez diyordum. Bakarık arada bi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

Bu konunun güncelleneceği pek aklıma gelmezdi. Artık daha da gelmez diyordum. Bakarık arada bi.

Gittimse sebebi @hayatcokgarip bey idi, dönüşümün sebebi yine o

• quote:

Orijinalden alıntı: Mikacan

quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

Bu konunun güncelleneceği pek aklıma gelmezdi. Artık daha da gelmez diyordum. Bakarık arada bi.

Gittimse sebebi @hayatcokgarip bey idi, dönüşümün sebebi yine o

Orası beni ve konuyu ilgilendirmez bence.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.