Şimdi Ara

ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
21.700
Cevap
333
Favori
1.630.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, bvlgari aqva ve kenzo l'eau par, ikisini de bargelloda denedim ve ikisini de beğenmedim. bvlgari aqva keskin geldi, l'eau par ise sabun gibiydi ve farkedilirliği düşüktü. yine de merak edenlerin denemesinde fayda var tabi, belki siz beğeneceksiniz bu kokuları bargelloda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pspcü

arkadaşlar, bvlgari aqva ve kenzo l'eau par, ikisini de bargelloda denedim ve ikisini de beğenmedim. bvlgari aqva keskin geldi, l'eau par ise sabun gibiydi ve farkedilirliği düşüktü. yine de merak edenlerin denemesinde fayda var tabi, belki siz beğeneceksiniz bu kokuları bargelloda.

İkisini de tutturması zor kokular hatta baya zor kokular baya benziyorlar ikisi de birbirine ben de mysticalda,d&p de david walker da denemiştim beğenmemiştim bvlgari aqva'yı şimdilik bir tek mor parfümeride beğendim.
    Hepsiburada da en çok satılan parfümlerde bir numaraya yükselmiş.Ordaki yorumlara bakarak da anlayabilirsiniz.
    Farkedilirlikleri belki tartışılır da güzelliği tartışılmaz gibi geliyor.İkisi de tam yaz parfümü.

• quote:

Orijinalden alıntı: GKHN1905

quote:

arkadaşlar, bvlgari aqva ve kenzo l'eau par, ikisini de bargelloda denedim ve ikisini de beğenmedim. bvlgari aqva keskin geldi, l'eau par ise sabun gibiydi ve farkedilirliği düşüktü. yine de merak edenlerin denemesinde fayda var tabi, belki siz beğeneceksiniz bu kokuları bargelloda.

İkisini de tutturması zor kokular hatta baya zor kokular baya benziyorlar ikisi de birbirine ben de mysticalda,d&p de david walker da denemiştim beğenmemiştim bvlgari aqva'yı şimdilik bir tek mor parfümeride beğendim.
    Hepsiburada da en çok satılan parfümlerde bir numaraya yükselmiş.Ordaki yorumlara bakarak da anlayabilirsiniz.
    Farkedilirlikleri belki tartışılır da güzelliği tartışılmaz gibi geliyor.İkisi de tam yaz parfümü.

Kenzo L'eaupar'ın orijinali de zaten hafif, yazlık hoş bir koku.

Bvlgari Aqua'nın orijinali ise hiç kullanmadım, ama kullananlardan duyduğum ve internetten okuduğum kadarıyla zaten pek kalıcı bir koku değil.

• İşin doğrusu ben açık parfümcülerin hiçbirinde alt, orta ve üst nota ayrımlarını hissedemedim, genelde, üst notaları yakın oluyor, sonrası yani orta ve alt notalar yok gibi.

Tabi tek tük istisnaları olabilir ama bence genel durum bu. Ki koku alma duyum bazen beni de rahatsız edecek ölçüde iyidir. Bildiğiniz üzere, bu durum, malesef toplumuzda belli bölgeleri temiz tutma, duş alma, stick kulllanma v.s alışkanlıklar olmadığından bilhassa yazın sıcak havalarda kapalı alanlarda çok ciddi sıkıntı yaratıyor.

Bilmem katılır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKGÜN68

Kenzo L'eaupar'ın orijinali de zaten hafif, yazlık hoş bir koku.

Bvlgari Aqua'nın orijinali ise hiç kullanmadım, ama kullananlardan duyduğum ve internetten okuduğum kadarıyla zaten pek kalıcı bir koku değil.

Reklam yapma gibi bir niyetim kesinlikle yok bunu iyi bilirsiniz zaten de mor parfümeride bir aqva'yı deneyin kalıcılığı belki orjinalinden iyidir ki bana öyle geldi kalıcılığın tenden tene değiştiğini biliyorum fakat benim tende de parfüm pek durmaz fakat çok şahane ve şaşırtıcı bir şekilde kalıcı durdu fresh olmasına rağmen. Bayan da armani code'a benziyor.

Necati Bey'deki mor parfümeride bir kötü izleniminiz oluştu ama gama iş merkezindekine öyle bir sıkıntınız olmaz.

ekşi,hepsi burada'da olumsuz bir yorum okumadım kalıcılık yönünden sıkıntı var diyorlar ama kişi tarafından hissedilmemesinden kaynaklanabilir çok doğal bir koku halini alıyor parfüm sıkmamış gibi oluyor insan.

Kimseye rahatsızlık vermeyecek boğmayacak bir koku.

Eternity aqua'nın orjinalini kokladım traş kolonyası gibi kokuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kartal4c

quote:

Orijinalden alıntı: deeply11

quote:

hangisi 1 metre uzaktan bile hissedilir.
    ne sıksam benden başka hisseden olmuyor.

burberry classic
    hugo boss boss.
    jill sunder sun man
    Armani mania
    Armani he

arkadaşım tesadüfen yazmışsın zannederim ama kalıcılılık sıralaması aynı yazdığın gibi armani maniayla he nin kalıcılığı aynı gibi ama arkadaşında dediği gibi burberry çok farkedilir bir koku fakat bargellodan kesinlikle alma derim burnu çok yoruyor dp oldukça iyi yapmış tavsiye ederim dpde kodu(B6)

bargelloyu bilmiyorum ama ixora benim için foss. 25 taneye yakın kalem parfüm denedim.
    kokuları belli bir süre sonra karman çorman acayip bir şeye dönüsüyor.

ilk hali gibi olmuyor.

Dp den şaşmam zaten bu saatten sonra.

DP'den de pek memnun değiller ama kullananlar.Her kokunun kaldıkca birbirine benzediğini söylüyor ki bana da öyle gelmişti.
    25 tane kalem parfümü hangi zeminde denediniz tende mi kağıtlarda mı? İlk hali gibi olmaması daha iyi aslında notaları hissedilir oluyor. Olması gereken de o zaten. Ha dersen ki sadece tek kokuyu hissediyim tek nota hissedilsin o sizin bileceğiniz bişey.

parfümleri hem elde hem elbisede test ettim. Dp de kesinlikle öyle bir şey olmuyor.

Ama ixorada kokuların kaldıkça aynı şekilde birbirine benzediğini gördüm.

• quote:

parfümleri hem elde hem elbisede test ettim. Dp de kesinlikle öyle bir şey olmuyor.

Ama ixorada kokuların kaldıkça aynı şekilde birbirine benzediğini gördüm.

Bence sağlıklı olması açısından aynı şekilde d&p'de de alıp testerlarını denemek gerekiyor bir firma tester üretmiyorsa ya da 8 ml'lik kalem parfüm üretmiyorsa bence kokusuna güvenmiyor demektir.

Üst nota 3-10 dakika arası kalır

Orta nota: 6-10 saat arası

Alt nota: 10-24 saat arası

Bence bir tuvalet kağıdını yapraklara ayırıp denemek mantıklı tabi hepsini ayrı yerlere koymak şartıyla.
    En sağlıklı sonucun böyle elde edildiğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicknessss
    Jean Paul Gaultier i nasıl bilirsiniz?

Esmer tenliyim. Şu ara Burberry classic kullanıyorum. Ama artık bahar geldi, tam kış parfümü benim gözümde Burberry. Daha önce açık Polo Blue kullanmıştım, o da bayağı beğendiğim bana oturan bir koku olmuştu. Bayağı kullandım onu sıkıldım sonra. Şu ara Jean Paul Gaultier düşünüyorum ekşideki yorumlardan falan ama hiç koklamadım nasıl bir şey.

Bir de Givenchy Insense Ultramarine i çok merak ediyorum. Yaz içinde onu almayı düşünüyorum. Bayağı bir müptelası var anlaşılan.

??
  • karademir10 ixora kullanıyorum ben çevremde bir ççok arkadaşımda çok memnun önceden dp kullanıyodum çok yağlı ve iz yaptığı için ixoraya geçtim 28tl yerine 25 tlden alabilirsin ürünü sepete atıp temsilci kodu bölümüne 198710 yazıp ekle de iki tane ürün almanı tavsiye ederim kargo ödeme
    yaz için de e008, e031, e001, e171 öneririm
  • quote:

quote:

bence axe dark temptation hakkında şöyle bir yanlış var çoğu arkadaş kışlık bir koku olarak belirtiyor çikolata koktuğu için fakat açık parfümcülerde chocolate adıyla satılan ve çok ağır çikolata kokan bir koku diil ben hatta tam aksine dark temptationu sıcak havalara daha çok yakıştırıyorum kesinlikle ağır bir çikolata kokusu diil tek srorunu kalıcı olmayışı onun dışında kusursuz bir deo ve parfüm ama kokusunu benim bile algılayamadığım bir parfümüde kullanmak ne kadar doğru bu da işin kötü tarafı

david walker da bayan parfümlerinde satılan ama unisex olan bir koku olan sui dreams oldukça hoşuma gitti ama bu koku için yazın az sıkılmasını doğru buluyorum çünkü vanilya kokusu baskın ama oldukçada başarılı bir koku tavsiye ederim

Kardeşim hiç bvlgari aqva ve kenzo leupar denedin mi o parfümler hakkındaki yorumlarını merak ediyorum.

bvlgari aqva oldukça uzun zaman oldu koklayalı ama aklımda keskin bir koku ibaresi yer edinmiş kalıcımı kalıcı diilmi hiç bir fikrim yok kenzo leupar hiç bilmiyorum o kokuyu

212 men hakkında bi kaç şey belirtmek istiyorum:

dp bargello ve mystical da koku gerçekten orjinaliyle ilgisi yok limonumsu bir hale getirmişler kokuyu fakat david walker birebir aynısı d.w da 212 menin kodu(E100) bugün gittim ve aldım kalıcılık olarak orjinalinin aynısı yani ortalama üstü farkettiriyor kendisini tavsiye ederim

david walker gerçekten bazı kokuları birebir yapıyor ama yapamadığı ve d.w dan alınmaması gereken kokularda var bi kaç örnek issey miyake, azzaro chrome, bvlgari pour homme

• @deeply11, senin şimdiye kadar deneyip de orjinaliyle hemen hemen aynı dediğin ve kalıcılık olarak da sıkıntı yaratmayan david walker kokuları neler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydarank

karademir10 ixora kullanıyorum ben çevremde bir ççok arkadaşımda çok memnun önceden dp kullanıyodum çok yağlı ve iz yaptığı için ixoraya geçtim 28tl yerine 25 tlden alabilirsin ürünü sepete atıp temsilci kodu bölümüne 198710 yazıp ekle de iki tane ürün almanı tavsiye ederim kargo ödeme
    yaz için de e008, e031, e001, e171 öneririm

Haydar bey bilgiler için teşekkürler.

E 001 212 MAN CAROLINA HER. TURUNÇGİL
    E 008 AQUA DI GIO MAN GIORGIO ARMANI AROMATİK
    E 031 POLO BLUE RALPH LAUREN AROMATİK
    E 171 LOCOSTE ESSENTIAL LACOSTE MEYVE

Bu seçeneklerden hangi ikisi düşünülebilir. Yaş 30-35

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimefe -- 28 Mart 2011; 20:49:42 >
  • quote:

@deeply11, senin şimdiye kadar deneyip de orjinaliyle hemen hemen aynı dediğin ve kalıcılık olarak da sıkıntı yaratmayan david walker kokuları neler?

one million(en iyi d.w yapmış), givenchy insense ultramarine, 212 men, rochas, armani code, davidoff game, kenzo, burberry classic, lacoste red, lacoste essential, armani mania, 212 sexy men, paco rabanne black xs, paco rabanne ultraviolet, paco rabanne ultrared, polo blue, armani he, d.g the one ve daha bir çok örnek verilebilir şimdilik aklıma gelenler bunlar
  • armani he, black xs ve 212'ye bakmak lazım. terre d'hermes, abercrombie&fitch fierce ve chanel platinum egoiste var mı peki walker'da? bir de denediyseniz le male nasıl?
  • hatırlarsanız bargellodan aldıgım lacoste red'i baya ovmustum, hala aynısını dusunuyorum, gercekten guzel bir koku, kalıcılıgı da orta seviyede ve yazın yaklastıgı bu gunlerde kalıcıgı ve hissedirliği daha iyi olacaktır.. Kız arkadasım cok begendi. Ancak o gelirken havalimanından CK Euphoria Intense getirmiş bana.. Onu kullanıyorum simdi ama azar azar tabiki Kokusu mükemmel tek kelimeyle
  • quote:

quote:

@deeply11, senin şimdiye kadar deneyip de orjinaliyle hemen hemen aynı dediğin ve kalıcılık olarak da sıkıntı yaratmayan david walker kokuları neler?

one million(en iyi d.w yapmış), givenchy insense ultramarine, 212 men, rochas, armani code, davidoff game, kenzo, burberry classic, lacoste red, lacoste essential, armani mania, 212 sexy men, paco rabanne black xs, paco rabanne ultraviolet, paco rabanne ultrared, polo blue, armani he, d.g the one ve daha bir çok örnek verilebilir şimdilik aklıma gelenler bunlar

deeply11 e kesinlikle katılıyorum. d.w nin parfümleri baya başarılı ve fiyatıda cok uygun şuanda 1 alana 1 bedava 50ml+50ml 18lira ben ultramarine ve hugo boss aldım ultramarine gerçekten cok cok başarılı kalıcılıgıda mükemmel diyebilirim. elbisende 4-5 gün kalıcılığı var. hugo boss ise sıktıgın ilk yarım saatte yogun kokuyor. sonra kalıcılığı kalmıyor bence 10 gündür kullanıyorum hala tepki almadım kimseden. ultramerineyi şiddetle tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrah_Tr

hatırlarsanız bargellodan aldıgım lacoste red'i baya ovmustum, hala aynısını dusunuyorum, gercekten guzel bir koku, kalıcılıgı da orta seviyede ve yazın yaklastıgı bu gunlerde kalıcıgı ve hissedirliği daha iyi olacaktır.. Kız arkadasım cok begendi. Ancak o gelirken havalimanından CK Euphoria Intense getirmiş bana.. Onu kullanıyorum simdi ama azar azar tabiki Kokusu mükemmel tek kelimeyle

Lacoste red'in orjinale benzerliği ne düzeyde sizce bargello'da?
    Dün aqva'nın orjinalini bir daha denedim kesinlikle keskin ve sabunumsu bir koku değil. Bvlgari Man'i yine denedim bu sefer koku farklı geldi ilginçtir. Hani zaten 2 tane parfüm denedim ama bvlgari man'in o turunçgil kokusunu bu sefer alamadım.

• quote:

armani he, black xs ve 212'ye bakmak lazım. terre d'hermes, abercrombie&fitch fierce ve chanel platinum egoiste var mı peki walker'da? bir de denediyseniz le male nasıl?

hermes ve egoiste d.w da yok

bilmiyorum aynı kokudanmı bahsediyoruz ama d.w da sadece abercrombie olarak geçen bir koku var oldukça hoşuma gitmişti basenotes ta da oldukça fazla övülen bir koku tavsiye ederim

dün d.w dan 212 men(E100) ve one million(E104) aldım nisan ayı sonuna kadar one million ı kullanmayı düşünüyorum daha sonra 212 ye geçiş yapıcam ama ixora dp mystical ın one million ını koklamış olarak d.w ın one million içlerinde bariz en iyisi orjinaliyle birebir ben bi fark göremedim tavsiye ederim
  • quote:

hermes ve egoiste d.w da yok

bilmiyorum aynı kokudanmı bahsediyoruz ama d.w da sadece abercrombie olarak geçen bir koku var oldukça hoşuma gitmişti basenotes ta da oldukça fazla övülen bir koku tavsiye ederim

dün d.w dan 212 men(E100) ve one million(E104) aldım nisan ayı sonuna kadar one million ı kullanmayı düşünüyorum daha sonra 212 ye geçiş yapıcam ama ixora dp mystical ın one million ını koklamış olarak d.w ın one million içlerinde bariz en iyisi orjinaliyle birebir ben bi fark göremedim tavsiye ederim

Aqva'yı bir deneyebilir misin bu ara pek çıkamıyorum evden bir kaç yerde denedim de bargello ve david walker'da deneyemedim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emrah_Tr

hatırlarsanız bargellodan aldıgım lacoste red'i baya ovmustum, hala aynısını dusunuyorum, gercekten guzel bir koku, kalıcılıgı da orta seviyede ve yazın yaklastıgı bu gunlerde kalıcıgı ve hissedirliği daha iyi olacaktır.. Kız arkadasım cok begendi. Ancak o gelirken havalimanından CK Euphoria Intense getirmiş bana.. Onu kullanıyorum simdi ama azar azar tabiki Kokusu mükemmel tek kelimeyle

Lacoste red'in orjinale benzerliği ne düzeyde sizce bargello'da?
    Dün aqva'nın orjinalini bir daha denedim kesinlikle keskin ve sabunumsu bir koku değil. Bvlgari Man'i yine denedim bu sefer koku farklı geldi ilginçtir. Hani zaten 2 tane parfüm denedim ama bvlgari man'in o turunçgil kokusunu bu sefer alamadım.

gayet benziyor.. david walkerda da denedim. bargello daha iyi yapmıs gibi

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.