Şimdi Ara

Orjinal blu-ray ve diğer medyalardaki ses kalitesi farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar orjinal blu ray film içindeki 640kbps veya dts hd sesi alıp mkv veya blu ray iso filme eklesek ses kalitesi orjinal blu ray disktekinden düşük olurmu ?. Bir diğer sorum ise blu ray iso dosyalarındaki ses kalitesi ile aynı filmin orjinal blu rayindeki filmdeki ses kalitesi aynımıdır. Benim için ses kalitesi çok önemlide.. Bulamadığım filmlerin mkv veya iso arşivini yapma düşüncesindeyimde.. Eğer kalite fark ederse hiç girmeyeceğim bu işe..

Görüntü kalitesi için ise sadece blu ray iso ile blu ray diski karşılaştırsak sonuç ne olur..

Biraz karışık oldu kusura bakmayın, ama ne demek istediğimi anlamışsınızdır..

• Merhaba,
    -orjinal blu ray film içindeki 640kbps veya dts hd sesi alıp mkv veya blu ray iso filme eklesek ses kalitesi orjinal blu ray disktekinden düşük olurmu ?
    HAYIR OLMAZ....
    -blu ray iso dosyalarındaki ses kalitesi ile aynı filmin orjinal blu rayindeki filmdeki ses kalitesi aynımıdır
    EVET AYNIDIR...
    -Görüntü kalitesi için ise sadece blu ray iso ile blu ray diski karşılaştırsak sonuç ne olur..
    DİJİTAL VERİ OLDUĞUNDAN ve BİRE BİR AKTARIM OLACAĞINDAN,ORJİNAL İLE İSO ARASINDA HİÇ BİR FARK OLMAZ.....
  • Gerçekten çok açıklayıcı ve anlaşılır cevap verdiniz. Teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımcı olabildimse ne mutlu,ben teşekür ederim..
  • Ama download ederken dikkat edin bazı sürümler iso bile olsa yerden kazanmak için bitrate kısar orijinali diyelim 40.000 bitrate olsun adam elden geçirip 25.000 bitrate filan yapıyor

ama sesler anlamında katılıyorum hiç bir fark olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Ama download ederken dikkat edin bazı sürümler iso bile olsa yerden kazanmak için bitrate kısar orijinali diyelim 40.000 bitrate olsun adam elden geçirip 25.000 bitrate filan yapıyor

ama sesler anlamında katılıyorum hiç bir fark olmaz

Ses kalitesi benim için öncelik olduğu için güzel haber

• Aynen hd sesler için avr değiştirdim
  • Takıldığım bir noktada dts hd yada true hd altyazılımı izlesem yoksa türkçe dublaj dolby digital mi.. Türkçe izlemek büyük kolaylık ama ses kalitesi çok fark ederse altyazılı izlenir. Perde büyük olduğu için altyazı takibi zor oluyor. Birkaç film denedim. Kimisinde fark anlaşılmıyor ama kimisindede çok farkediyor.

• Dts hd veya true hd altyazılı tabi ki
    dolby digital ile dts arasında bile çok fark var dts hd ve true hd ile fark dağla fare gibi

• Peki Blu ray remux olan filmlerde durum nasıldır.. Bunların uzantısıda mkv
  • Merhaba,
    Blu-Ray iso dosyası birebir diski aktarmak demektir.(film,diller,altyazılar,ek seçenekler vs.vs.vs..)

bd-remux ise,
    bluray diskteki orjinal dil dışındaki dil seçenekleri atılır,(diyelimki filmin orjinal dili ingilizce,bu dilin dışındaki tüm dublaj seçenekleri,çince-rusca,italyanca vs.çıkarılır)
    ek seçenekler(yapım aşamaları-röportaj,söyleşi-film fragmanları,yönetmen yorumu vs.vs.vs...)çıkarılır,
    atılır,sadece ham film dosyası ve orjinal dil seçeneği kalır..yada kalmalıdır..
    ama sevgili sadays,ın belirttiği gibi,kişi dosya boyutunu küçültmek adına bitrate kısarak,filmi birebir aktarmayabilir...sadece indirirken dikkat edin yeterli.
  • Seste de sıkıntı olmaz o zaman. Birebir aynıdır..

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanemre34

Takıldığım bir noktada dts hd yada true hd altyazılımı izlesem yoksa türkçe dublaj dolby digital mi.. Türkçe izlemek büyük kolaylık ama ses kalitesi çok fark ederse altyazılı izlenir. Perde büyük olduğu için altyazı takibi zor oluyor. Birkaç film denedim. Kimisinde fark anlaşılmıyor ama kimisindede çok farkediyor.

Tabii ki ORJİNAL DİL hangi dil ise o seçenekte izleyin,
    altyazı durumuna bir süre sonra alışırsınız zaten,
    filmi dublajlı izlemek otomatik olarak ses kalitesinde düşüş demektir.

şayet bd remux hazırlayan kişi dts master audıo sesi DTS olarak aktarmassa ses tabi birebir aynıdır.
    ama dts master sesi dts olarak aktarırsa doğol alarak kayıp olacaktır..
    yani orjinal diskteki dts master audıo yada doby true hd ses ile bunların bd iso bd remux dosyalarına aktarılması
    arasında hiç bir fark yoktur...
    hatta bazıları görüntüyü kısıp sesi olduğu gibi aktarıp mkv dosyası şeklinde sunuyor,
    bazılarıda tam tersi görüntüye dokunmuyor ama sesi dts hd değilde dts olarak aktarıyor.
    bunlar kayıplı aktarımdır,birebir aynı değildir......

indrme esnasında dikkat etmeniz gerekir...

• dd ile dts arasında ki farkı hissedebiliyorum ama bunların hd katları ile kıyaslama şanşım hiç olmadı kimisi hiç fark yok diyor kimisi az var diyor kimisi çok fark var diyor vs...
    elbette eldeki ekipmanlarda belirleyici unsur ama siz nediyorsunuz bu konuda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

dd ile dts arasında ki farkı hissedebiliyorum ama bunların hd katları ile kıyaslama şanşım hiç olmadı kimisi hiç fark yok diyor kimisi az var diyor kimisi çok fark var diyor vs...
    elbette eldeki ekipmanlarda belirleyici unsur ama siz nediyorsunuz bu konuda...

Çoğu filmde farkediyor. Ama fark göremediğim bazı filmlerde olmadı değil. Ama fark oldumu baya coşuyor..
  • yahu bu da öyle bir şey ki insen indirilmiyor çok büyük boyutlarda oluyorlar gidip orjinalini alsan çok pahalı zaten bir de buna player almak lazım haliyle bu uğraşmalara masraflara değecek kadar bir fark varmı bilemiyorum ve bir apt dairesinide işin içine katarsak??? ama iso falan olarak pc üstünden bir denemek yapmak isterdim açıkcası hatta elimde yıllardan beri durur er ryan'ı kurtarmak orjin blu-ray disc i var hasbel kader bi player düşerde dedim denerim film dts hd ma olarak kaydedilmiş ondan saklıyorum hatta player alacaktım ama elimde oldukça fazla mkv dts ve dvd olduğu için playerlerin mm kısmı daha tam bir mp görevi göremediği için vaz geçtim ama dediğim gibi demo vs olsa bir denemek isterdim...
  • Elinde blu ray arşivi olunca izlemesi daha keyifli oluyor. Tonla mkv olunca hangisini izlicem deyip tadı kaçıyor. Mesela orjinal oyuna para verip bitene kadar oynamakla kopya onlarca oyunun olup bir onu aç bir bunu aç deyip tadının kaçması gibi..

• Neden blu-ray olunca arşiv oluyorda mkv olunca arşiv olmuyor? misal benim 2000 küsür film arşivimin yarısına yakını mkv şimdi benim ki arşiv olmamış mı oluyor?( 1921-2015...) insan ne istediğini bilirse bir tanede elinde olsa keyif yaşar bin tande olsa... anlatabiliyormuyum konuyu korsan-orjinal tarşışmasına çekmeye niyetim yok ancak; hayatımızda her şey orjinal olsa yan sanayi veya muadili yada ucuzu olmasa zaten zengin sınıfında oluruz geçenlerde d&r gittim halen dvd lerde 20tl falan blu-rayları söylemiyorum bile biliyorsunuz bir adam sinemaya ve arşive meraklı ise böyle bir birim fiyatı ile arşiv yapması kendi çapında bir servete maal olur... özetle benim anladığım uğraşmaya değecek kadar bir artısı yokmuş... ileride h.265 tam oturtur 5gb ve falan sığarsa o zaman denerim

iyi günler

• Beni çok yanlış anlamışsın. Mesele kopya orjinal olayı değil. Mesele elinde çok olunca izleme keyfi kalmıyor. Benim için böyle. Ama 15-20 filmin olsa, takıp blu ray player a keyifle izliyorsun. Sonra 15-20tl verip 1 film alırsın daha keyifli geliyor. Ara sıra bulamadığın yada henüz çıkmamış ama mkv si nete düşmüş filmi izlersin ona lafım yok. Ama 2000 tane film içinden film seçene kadar canın çıkıyor. Mkv arşivinden izlemeyeli 3-5 yıl geçen filmler var. Anlatmak istediğim buydu. Bunlar tamamiyle kendi düşüncelerimdir. Kimsenin böyle olmasına gerek yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 2 Haziran 2015; 11:11:36 >
  • Mutlaka öyle elbette zevk meselesi bunda hem fikiriz sanırım... ama elinde benim gibi geniş arşivi olanlar zaten index tutar index arşivin yarısıdır index siz arşiv olmaz olamaz... dolayısıyla index varsa elinde pat diye istediğin filmi bulur istediği türe seneye puana aklına sinema ile ne geliyorsa ona göre seçersin izlersin... ama index olmasa dediğiniz doğru izliyecek film bulamazsın işler arap saçına döner vs karmaşa olur yani...

Not: GrieeX kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.