Şimdi Ara

örn 5dbi anten açık alanda kaç metre uzağı görebilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
14.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben bu dbi hakkında bilgi almak istiyorum
    mesela vatanda bi anten var tv anteni gibi 24gbi yorumlarda 24km yapabildi yazıyor ben şayet inanamadım inanmadım doğrumudur acaba ?

birde tp-link markasını nasıl bilirsiniz ? çünkü antenleri biraz güçlü oluyor galiba dbi leri falan yazıyor bende bu yüzden konu açtım işte

kaç dbi kaç metre yapar ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

5 dBi Anten Açık Alanda Kaç Metre Uzağı Görebilir?

5 dBi anten, kablosuz ağlarda sinyal gücünü artırmak için kullanılan bir cihazdır. Açık alanda, 5 dBi anten tipik olarak aşağıdaki mesafelere kadar sinyal iletebilir:

• Ideal koşullar: 5 dBi anten, ideal koşullar altında yaklaşık 2-3 kilometre menzile sahiptir.
    • Normal koşullar: Gerçek dünya koşullarında, engeller, parazit ve diğer faktörler nedeniyle menzil önemli ölçüde azalabilir. Normal koşullar altında, bir 5 dBi anten tipik olarak 500-1.000 metre menzile ulaşabilir.
    • Kentsel alanlar: Binalar, ağaçlar ve diğer yapılar sinyal gücünü zayıflatabilir. Kentsel alanlarda, bir 5 dBi anten genellikle 200-500 metre menzile sahiptir.

5 dBi antenin menzili, kullanılan anten türü, anten yüksekliği, çevresel faktörler ve diğer faktörler gibi birçok değişkene bağlı olarak değişebilir.

1 dBi Kaç Metre Çeker?

1 dBi anten genellikle 100-200 metre menzile sahiptir.

5 dBi Anten Kaç Metre Çeker?

5 dBi anten tipik olarak 500-1.000 metre menzile sahiptir.

Sonuç

5 dBi anten, açık alanda orta menzilli kablosuz iletişim için uygun bir çözümdür. 5 dBi anten kaç metre çeker sorusunun cevabı, kullanılan anten türü, anten yüksekliği ve çevresel faktörler gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben kaç dbi ile ilgili sordum adamlar illegal şey yapmış ve el yapımıda var işin içinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

ben kaç dbi ile ilgili sordum adamlar illegal şey yapmış ve el yapımıda var işin içinde

El yapımı olunca niye illegal olsun illa hazırına para verilcek diye birşey yok
  • Anten tek başına iş yapmaz. Kullanılacak AP nin TX/RX değerleridir esas işi yapan.

Antenin bir huni megafon olduğunu düşünelim, (amfisiz)
    Gür sesli biri kendi sesiyle sesini 5m'e duyurabiliyor. Megafon ile bu 10m'ye çıkıyor.
    Kısık sesli adam ise sesini 2m'den duyurabiliyor. Ve megafon ile bu 6m'ye çıkıyor.

Ses kaynağı kişileri AP, megafonları da antene bezetirsek durum bu şekildedir.

Ayrıca anten büyüdükçe yakaladığı sinyal sayısı artacakatır. Bu da AP nin temiz sinyal kadar gürültü de duymasına neden olur. Bu nedenle RX hassasiyeti de AP de önemli bir olaydır.

Bütün bunlardan sonra bir de karşı tarafın yani sinyali alacak tarafın da sizi duyabilmesi ve size sesini yetiştirebilmesi gerekmekte.

Bu nedenle bu anten ile bukadar KM yayın yaparsınız gibi bir genelleme yapmak güç.
  • anladım, anten mesafeyi yükseltir ama bağlanamayabilir yani
    o zaman bu ap veya kablosuz modemlerin uzunluğunu yükseltmek için hangi özelligi önemlidir ?
  • quote:

anladım, anten mesafeyi yükseltir ama bağlanamayabilir yani
    o zaman bu ap veya kablosuz modemlerin uzunluğunu yükseltmek için hangi özelligi önemlidir ?

AP'nin çıkış gücü, alış hassasiyeti ve antenin dbi değeri. Hepside etkili
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

quote:

anladım, anten mesafeyi yükseltir ama bağlanamayabilir yani

AP'nin çıkış gücü, alış hassasiyeti ve antenin dbi değeri. Hepside etkili

tmm sağ ol
    vatanbilgisayarda faaln ap lerin özelliklerinde hiç bunlar yok
  • GHz bütün ap lerde aynı sanırım 2.4

802.11g/b gelişim sürümü die biliyorum doğrumudur ? (athlon,phenom gibi )
  • Detaylı bilgileri üreticilerin web sitesi ve yerli-yabancı wifi forumlarında bulabilirsiniz..
  • taraf veya marka sitelerinde işim olmaz
  • quote:

taraf veya marka sitelerinde işim olmaz

O zaman ancak kulaktan dolma bilgilerin olur. Asıl kaynak herzaman üreticidir.
  • valla aslında haklısın ama ne bilim onlar taraf tutuyor satmak için falan filan ^^
  • Ürünün üreticisinin sitesinden bakarsın. Daha sonrada kullanıcı görüşlerine bakarsın. Hangi ürün için hangi siteye bakarsan bak bilgiler üreticiden alınmış bilgilerdir.
  • Bendeki şu TP-Link TD-W9960 Modem https://www.epey.com/modem/tp-link-td-w9960.html 5dBi 2 tane harici anteni var. 2 duvar ötesinden (yakşalık 6-9m mesafe de var) çekiyor ama 3. duvardan sonra (9-10m) ortalama 0-1 çubuk, 3. duvar değil de cam olunca 1 çubuk gibi bi şey oluyo.

• oha 10,5 yıl geçmiş :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.