Şimdi Ara

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
770
Cevap
17
Favori
227.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alptuğ56

quote:

Orijinalden alıntı: mertdo2

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)

montaj dediğin işte böyle olmalı

artık her firma 19 db. iç ünite , 35-40 db. dış ünite diyerek klima sattıklarına göre 19+40=59 db ,yani bilgisayar fanından bile sessiz

ayrıca iç ünite soğuk dış ünite sıcak üflerken müthiş bir fantazi de sağlar

bayıldım bu montaja bence bir denemekte fayda var

Sayfayı takip eden arkadaşlara bir sorum olsun bakalım.Bu montajda klima burayı ısıtır mı? soğutur mu? Yani klima çalışmadan önce 20 derece olan oda sıcaklığı 2 saat sonra artar mı?eksilir mi?Hadi bakalım....

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mertdo2

montaj dediğin işte böyle olmalı

artık her firma 19 db. iç ünite , 35-40 db. dış ünite diyerek klima sattıklarına göre 19+40=59 db ,yani bilgisayar fanından bile sessiz

ayrıca iç ünite soğuk dış ünite sıcak üflerken müthiş bir fantazi de sağlar

bayıldım bu montaja bence bir denemekte fayda var

Sayfayı takip eden arkadaşlara bir sorum olsun bakalım.Bu montajda klima burayı ısıtır mı? soğutur mu? Yani klima çalışmadan önce 20 derece olan oda sıcaklığı 2 saat sonra artar mı?eksilir mi?Hadi bakalım....

hocam bu beni aşan bir soru olduğu için ben pas diyorum

• ISI ARTAR, sonuçta klima ısı aktaran bir cihazdır, iç ünitede yoğuşturduğu ısıyı cihaz dış üniteden dışarı atacaktır, bu arada cihaz çalışmadan dolayı kendi ısınacağı için (iş ürettiğinden) ısı yükselecektir.
  • arkadaşlar montajlarınızı gördüm beğendim :) hele son iki montaj gayet yaratıcı olmuş. neyse olaya gireyim. ben tayinci adamım. bu sene 3ncu yerime tayin oldum. klimaları duvara monte ettim. fakat boruları aşırı sertleşmesinden dolayı atmam gerekti. yeni boru almam lazım. malumunuz bakır boru altın değerinde. internetten araştırdığımda aleminyum boru warmış maliyeti nerdeyse 1/3 i fiyatına. aleminyum boru split klimalara takılırmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsal1309

arkadaşlar montajlarınızı gördüm beğendim :) hele son iki montaj gayet yaratıcı olmuş. neyse olaya gireyim. ben tayinci adamım. bu sene 3ncu yerime tayin oldum. klimaları duvara monte ettim. fakat boruları aşırı sertleşmesinden dolayı atmam gerekti. yeni boru almam lazım. malumunuz bakır boru altın değerinde. internetten araştırdığımda aleminyum boru warmış maliyeti nerdeyse 1/3 i fiyatına. aleminyum boru split klimalara takılırmı?

sorunuzu bu başlıktan yaparsanız daha çok cevap alabilirsinizhttp://forum.donanimhaber.com.tr/m_3306812/mpage_199//tm.htm#53161041

• quote:

quote:

arkadaşlar montajlarınızı gördüm beğendim :) hele son iki montaj gayet yaratıcı olmuş. neyse olaya gireyim. ben tayinci adamım. bu sene 3ncu yerime tayin oldum. klimaları duvara monte ettim. fakat boruları aşırı sertleşmesinden dolayı atmam gerekti. yeni boru almam lazım. malumunuz bakır boru altın değerinde. internetten araştırdığımda aleminyum boru warmış maliyeti nerdeyse 1/3 i fiyatına. aleminyum boru split klimalara takılırmı?

sorunuzu bu başlıktan yaparsanız daha çok cevap alabilirsinizhttp://forum.donanimhaber.com.tr/m_3306812/mpage_199//tm.htm#53161041

Hocam burası montaj ile ilğili bir sayfamız ,bu arkadaşımızın sorusu da tam buraya göre bence.

Neyse cevap verelim.Bakır boru ideal olanıdır.Aliminyumu ben tavsiye etmiyorum vede elimde bedavaya gelsede takmam.Ama para sizin size kalmış.Bu arada bir çok market mallarında,Arç,ves. vs kullanıyor.

Asıl olan bakırdır.toplamda fark etsin 50 TL atar.Bence bir gaz kaçağı riskine girmeye değmez.

• quote:

quote:

quote:

Hocam burası montaj ile ilğili bir sayfamız ,bu arkadaşımızın sorusu da tam buraya göre bence.

Neyse cevap verelim.Bakır boru ideal olanıdır.Aliminyumu ben tavsiye etmiyorum vede elimde bedavaya gelsede takmam.Ama para sizin size kalmış.Bu arada bir çok market mallarında,Arç,ves. vs kullanıyor.

Asıl olan bakırdır.toplamda fark etsin 50 TL atar.Bence bir gaz kaçağı riskine girmeye değmez.

haklısınız hocam özür,

başlık örnek klima montajları ama nedense bu sayfaya pek ilgi olmadığı için yönlendirme yapmak istemiştim ama dediğiniz gibi klima tavsiyesi sayfası yerine bu tür soruların bu sayfada cevaplanması daha doğru olduğu görülüyor

selamlar

• quote:

DD borularını da süper işlemişler ,bunu da yakından fotolar koyarsanız oda iyi birörnek olur...

sayın mbirol dd montajı yapılırken yanlış ölçüm sonucu dış ünite tavana sıkıştı hatta duvara vidalanan tutacaklara artık ona siz ne diyorsanız zor yerleştirmişerdi.onun için siyah conta bile koyamadılar.

hal böyle olunca klima montajdan sonra şu ana kadar hep titreyerek çalıştı.dış üniteyi tutan civatalar haftada bir gevşiyordu sallantıdan bende penseyle tekrar sıkıyordum haftanın belli günleri penseyle sıkma günüydü çok sıkınca 10 gün filan dayanıyordu gevşemeden.birde sizin toshıba klimanın fotoğrafına bakarak bana yapmış olduğunuz emişi tıkayan bakır borular dd de arkada rulo halinde sarılı idi.tabi siz olaya teknik açıdan bakıp emişi etkileyeceği uyarısını yaptığınız için toshıbada arkadaki boruları dış üniteden biraz uzaklaştırdım.

dd de ise emişi etkileyeceği zaten hiç aklıma gelmemişti zaten hatalı montaj nedeniyle acayip derecede titreyen makina birde emiş kısmındaki emişi koruyan ızgaraya sürten arkada rulo halindeki sarılmış borularlda daha da çok titreme ve ses yapıyordu.boruları arkadan çıkarınca ses bir nebze olsun azaldı ama hala şu an bile çalışıyor mesela inanılmaz sesli.uğultu ve titreşim buraya kadar geliyor, halbuki ben şu an içerdeyim dış üniteden epey uzaktayım..

neyseki daha önce dd servisi aramıştım.arkadaşa durumu anlatınca hatalı montaj olduğunu oda kabul etti ve kısmet olursa bu cumartesi gelecek.bu dış ünitenin sesi bezdirdi artık bizi.ben belki birşey yapmazlar diye şimdiye kadar aramamlıtım ama dd müşteri hizmetlerini arayıp ilk anlattığımda bana siz montaja onay vermişsiniz yapacak br şey yok dediler daha sonra onlarıda ikna ettim ben ne anlarım ki montajdan da onay vereyim diye.bilsem böyle olmazdı filan dedim sonra iş tatlıya bağlandı.bu arada toshıbanın 26 derecesi dd ün 30 derecesiyle aynı gibi geldi bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: gerbera

quote:

DD borularını da süper işlemişler ,bunu da yakından fotolar koyarsanız oda iyi birörnek olur...

sayın mbirol dd montajı yapılırken yanlış ölçüm sonucu dış ünite tavana sıkıştı hatta duvara vidalanan tutacaklara artık ona siz ne diyorsanız zor yerleştirmişerdi.onun için siyah conta bile koyamadılar.

hal böyle olunca klima montajdan sonra şu ana kadar hep titreyerek çalıştı.dış üniteyi tutan civatalar haftada bir gevşiyordu sallantıdan bende penseyle tekrar sıkıyordum haftanın belli günleri penseyle sıkma günüydü çok sıkınca 10 gün filan dayanıyordu gevşemeden.birde sizin toshıba klimanın fotoğrafına bakarak bana yapmış olduğunuz emişi tıkayan bakır borular dd de arkada rulo halinde sarılı idi.tabi siz olaya teknik açıdan bakıp emişi etkileyeceği uyarısını yaptığınız için toshıbada arkadaki boruları dış üniteden biraz uzaklaştırdım.

dd de ise emişi etkileyeceği zaten hiç aklıma gelmemişti zaten hatalı montaj nedeniyle acayip derecede titreyen makina birde emiş kısmındaki emişi koruyan ızgaraya sürten arkada rulo halindeki sarılmış borularlda daha da çok titreme ve ses yapıyordu.boruları arkadan çıkarınca ses bir nebze olsun azaldı ama hala şu an bile çalışıyor mesela inanılmaz sesli.uğultu ve titreşim buraya kadar geliyor, halbuki ben şu an içerdeyim dış üniteden epey uzaktayım..

neyseki daha önce dd servisi aramıştım.arkadaşa durumu anlatınca hatalı montaj olduğunu oda kabul etti ve kısmet olursa bu cumartesi gelecek.bu dış ünitenin sesi bezdirdi artık bizi.ben belki birşey yapmazlar diye şimdiye kadar aramamlıtım ama dd müşteri hizmetlerini arayıp ilk anlattığımda bana siz montaja onay vermişsiniz yapacak br şey yok dediler daha sonra onlarıda ikna ettim ben ne anlarım ki montajdan da onay vereyim diye.bilsem böyle olmazdı filan dedim sonra iş tatlıya bağlandı.bu arada toshıbanın 26 derecesi dd ün 30 derecesiyle aynı gibi geldi bana.

hocam DD nin son durumu nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

quote:

sayın klima5505

servis geldi cumartesi günü dış üniteyi söktü üst kapağı açıp içine baktı herşey normal dedi,hatta bu sesin normal olduğunu demirdöküm klimaların normalde de seslerinin bu seviyede olduğunu söyledi.ama sökmeden önce ilk çalışınca sesin biraz fazla olduğunu kabul etti.

10 cm aşağıya montaş yapıp normal lastik takozlardan daha ince 4 tane lastik takoz koydu ses pek değişmedi ama alttan ve gaz borularının ve elektirik bağlantılarının olduğu yerlerden birisine elle bastırınca ses tok bir hal alıyor elimi çekince normal oluyor usta da normal dedi ama artık pek yapacak bişey yok.sayın kocausta da ilk montajda lastik takoz koymamış olmasının hata olduğunu söyledi baya kızdı haklı gerçekten de ama artık olan oldu.sayın kocaustanın dediği gibi lastik sünger gibi bişeylerle izole edecez artık başka çare yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

quote:

sayın klima5505

servis geldi cumartesi günü dış üniteyi söktü üst kapağı açıp içine baktı herşey normal dedi,hatta bu sesin normal olduğunu demirdöküm klimaların normalde de seslerinin bu seviyede olduğunu söyledi.ama sökmeden önce ilk çalışınca sesin biraz fazla olduğunu kabul etti.

10 cm aşağıya montaş yapıp normal lastik takozlardan daha ince 4 tane lastik takoz koydu ses pek değişmedi ama alttan ve gaz borularının ve elektirik bağlantılarının olduğu yerlerden birisine elle bastırınca ses tok bir hal alıyor elimi çekince normal oluyor usta da normal dedi ama artık pek yapacak bişey yok.sayın kocausta da ilk montajda lastik takoz koymamış olmasının hata olduğunu söyledi baya kızdı haklı gerçekten de ama artık olan oldu.sayın kocaustanın dediği gibi lastik sünger gibi bişeylerle izole edecez artık başka çare yok.

geçmiş olsun diyeyim .. vakum yaptılar mı bu sefer ? gazı boşaltıp vakum yapacaklar.. Mümkün Olduğunda Resim Koyarsanız Çok Mutlu Olacağım.

• yapmadı ama onun yerine sıcak konumda çalıştırıp siboptan gazını aldı.
  • quote:

yapmadı ama onun yerine sıcak konumda çalıştırıp siboptan gazını aldı.

anladım . en yakın zamanda resim bekliyoruz
  • quote:

?????? o ne yahu....
  • quote:

yuh artık insan kandırmanın da bu kadarını görmedik doğrusu

bebek mi bu kardeşim demedinizmi ,olmuşken cihazı omuzuna alıp biraz da sırtını pış pışlasaymış tam olacakmış

hani bilmesek yahu bu vakumlama işi bu kadarmı zor diyeceğim ,bu servislerin bu kadar inatlaşması akıl alacak şey değil, gerçi sizin cihaz için gazı komple boşaltıp yeniden bastıktan sonra vakum olsa daha iyi ama artık ben dahi bıktım bu sizin servisinizden artık Allah size kolaylık versin
  • quote:

quote:

?????? o ne yahu....

borudaki havayı almanın bir yöntemi olarak yaptı bunu.gaz dış üniteye dönerken havasını aldı...aldım dedi bende yedim tabii..

iyi dedik usta sensin.. aldıysan sorun yok dedik ama hayırlısı.almadıysa ortalama ne kadar performans kaybı olur forumda daha önce en fazla %3-4 düzeyinde olur denilmişti ama,bu ne kadar doğru bilmiyorum..

Allah herşeyin hayırlısını versin ustanında

ama şurası bir gerçek;

bir ustadan dolayı markayı karalamak yakışmaz..

geçen sene mesela yaşadığım yerde demirdöküm klimanın montajı için servisten randevu aldık gelmedi.ikinci randevu gününde de gelmedi bu seferkini unutmuştu.bende benim hatalı montajı yapan servisi istedim daha doğrusu başka servis istedim bu denk geldi.(Allah herşeyde olduğu gibi servisin de hayırlısını versin )

neyse servis geldi.bu arada hayatımızda ilk defa klima kullanıcaz,asıl niyet ısınmak amaçlıydı binadaki baca sorunundan dolayı.
    tabi benim ne vakumlamadan haberim var ne de montajdan.birisi bana vakumlama yapıldımı deseydi ilk o ne lan derdim..

tabi lan demezdim de o ne derdim.

neyse usta geldi taktı gitti bir ses bir ses bir gürültü sormayın gitsin bu ne ya dedik tabi biraz sesli gelince herhalde normal dedik zaten ilk kurulumdan sonra normal ses denilmişti.takoz konulmadı. işte geçtiğimiz cumartesi tekrar düzeltme yaptı. biraz azaldı ses ama çok da aman aman farketmedi.ilk etapda vakum yapmadığı için şimdi de gazını söylediğim yöntemle aldı.aldım dedi..

bu arada biraz önce bir ustadan dolayı markayı karalamak yakışmaz.. demiştimya...

aynı mahallede oturan bir arkadaşımda demirdöküm 12 lik inverter aldı bu yaz ortasında..bana iki kere randevu veripte gelmeyen servisin geleceğini söyledi..bende ona kardeşim mutlaka vakumlama yaptır borulardaki havayı ve tozu alan vakum cihazı var onu ilk montajda mutlaka yaptır diye sıkı sıkı tembih ettim.

neyse montaj yapılmış sonuç ne dersiniz..

eleman demişki;kardeş sıfır klimada vakuma gerek yok,makina yeni olduğu için sorun olmaz sıkıntı yapma demiş..bizimki de yemiş tabi.bende aferin sana dedim..
    birde bu yaz serinlemek için dd klimayı uzun süre açık tutuyorduk ve evi genel olarak serinletiyordu ve misafirliğe gelen bir arkadaşımda bunaltıcı sıcakta bu serinliği görünce bizden gidince eve hemen internetten 12 lik bioplas lı regal standart klima almış..

montajı yaptrımış şimdi oradan taşındı servis söküp takmaya 300 lira istemiş arkadaş ta klimayı 750 ye almış zaten..o kadar para veremem tekrar deyip bana sordu biz sökebilirmiyiz diye bende söktüm klimayı,gaz kaçırmadan..adamlar bi montaj yapmışlar akıllara zarar,zaten ona da vakum yapmamışlar vakuma gerek yok sıfır klimalarda diye o da yemiş.memlekette böyle işten anlamayan bizim gibi müşteriler olduktan sonra...daha başımıza çok iş gelir.

fotoğraf çekecektim unuttum.iç üniteden gelen tahliye su borusunu odanın içine sarkıtmışlar birde onun altına bir bidon koyun demişler samimiyetimle söylüyorum.uygun uçları olmadığı için duvarı delememişler.çok ilginç bir durum ve eve vermişler boruyu gerçi şu an klima takılı değil arkadaş taşındığı için söktük ama şaka gibi gerçekten..

birde evdeki ariston buzdolabının fanı bozlumuştu bir ay kadar önce eve gelen servis samsung klimalarında yetkili servisiymiş arkadaşa sordum buzdolabına fan motorunu montaj yaparken siz vakumlama yapıyormusunuz diye yok dedi..şok oldum ya forumlarda abartılıyor bu vakum işi ya da bu ustalar çok bilgili dedim içimden ama tabi vakum konusunda tartışmaya gerek yok şu an olmaz sa olmaz..

umarım ilk defa klima alacaklara hayırlı,işini hakkıyla yapan bir servis denk gelir...zaten benim toshıba klimayı montajlayan arkdaş ta söyledi forumdan da o demeden önce okumuştum vakumu zaman kaybı gibi gördükleri için yapmıorlar demişti usta ve haklıydı.

zaten seni beni düşünen kim bu adam bu mala bu kadar para vermiş parasının tam karşılığını alsın performans kaybı yaşamasın biz zaten firmadan paramızı alıyoruz babamızın hayrına yapmıyoruz işimiz hakkıyla yapalım,işten anlamayan vatandaş görmüyorsa bilmiyorsa yüce Allah görüyor nasıl iş yaptığımı diyecek olan kim.

öyle usta herkese denk gelmez.yazımın başında da söyledim ya Allah herşeyde olduğu gibi ustanın da hayırlısını versin.

• quote:

quote:

bebek mi bu kardeşim demedinizmi ,olmuşken cihazı omuzuna alıp biraz da sırtını pış pışlasaymış tam olacakmış

hani bilmesek yahu bu vakumlama işi bu kadarmı zor diyeceğim ,bu servislerin bu kadar inatlaşması akıl alacak şey değil, gerçi sizin cihaz için gazı komple boşaltıp yeniden bastıktan sonra vakum olsa daha iyi ama artık ben dahi bıktım bu sizin servisinizden artık Allah size kolaylık versin

sağolasın..

mesela klima şu an çalışıyor ortalama 4-6 dakika çalışıp bir o kadar duruyor yani performans olarak eskisi gibi ..
    26 derecede oda da 16 m2 ama güzel ısıtıyor şu an acaba vakumlama olsaydı daha mı çabuk ısıtırdı diyorumda içimden orası kesin galiba.ama şu an ki performansı da fena sayılmaz.üşütmüyor en azından ama daha iyi yapabilirdi vakum olsaydı.

neyse olan oldu. biraz da bizim yumuşak yüzlülüğümüzden kaynaklandı.bakalım artık bundan sonra da arıza çıkarmadan idare ederse bizi herhalde sıkıntımız olmaz.bizim toshıba klimayı iyikide sonradan almışım bu vakum işlerini öğerndikten sonra .ya toshıbacı da öyle olsaydı düşünür düşünür sinir olurdum ki Allah razı olsun adamdan işini hakkıyla yaptı.o kadar memnun kaldım ki ekstradan başka borcumuz varmı ustacığım diye soracaktım o kadar memnun kaldım.

gerçi toshıba teknik servisin anlatığına göre yanılmıyorsam akdenizde bir otelde 26 gün boyunca hizmetiçi eğitim almışlar montajla ilgili bir sürü montaj yapmışlar seminere katılmışlar.Alarko firmasının toshıba klimayı da aldıktan sonra bu işe çok ağırlık verdiğini % 100 müşteri memnuniyeti için çok yoğun bir servis eğitimi uyguladıklarını anlatmıştı..

iyikide toshıbanın arkasında alarko var.hakikatten adamlar işini dört dörtlük öğretmişler ustaya,usta da uyguladı tabi..helal olsun diyorum buradan tekrar alarko firmasına böyle bir servis hizmeti sundukları için.şu an yeniden sıfır klima alacak olsam mutlaka ya carrier ya da toshıba alırdım sırf arkasında alarko var diye.demirdökümde iyi bir firma ama yetkili servislerini eğitmesi lazım.müşteriye montajdan sonra dönüp sorması lazım yapılması gerekenleri müşteriye anlatıp yapılıp yapılmadığını teyit emesi lazım.

bunu da tüm yetkili servislerine bildirmesi lazım sizin montajınızdan sonra biz müşteriyle görüşücez eksik bir şey olursa paranızı alamazssınız diye..yoksa servis elemanı yüzünden marka karalanıyor bu seferde.olmuyor böyle.

• quote:

quote:

quote:

sağolasın..

mesela klima şu an çalışıyor ortalama 4-6 dakika çalışıp bir o kadar duruyor yani performans olarak eskisi gibi ..
    26 derecede oda da 16 m2 ama güzel ısıtıyor şu an acaba vakumlama olsaydı daha mı çabuk ısıtırdı diyorumda içimden orası kesin galiba.ama şu an ki performansı da fena sayılmaz.üşütmüyor en azından ama daha iyi yapabilirdi vakum olsaydı.

neyse olan oldu. biraz da bizim yumuşak yüzlülüğümüzden kaynaklandı.bakalım artık bundan sonra da arıza çıkarmadan idare ederse bizi herhalde sıkıntımız olmaz.bizim toshıba klimayı iyikide sonradan almışım bu vakum işlerini öğerndikten sonra .ya toshıbacı da öyle olsaydı düşünür düşünür sinir olurdum ki Allah razı olsun adamdan işini hakkıyla yaptı.o kadar memnun kaldım ki ekstradan başka borcumuz varmı ustacığım diye soracaktım o kadar memnun kaldım.

gerçi toshıba teknik servisin anlatığına göre yanılmıyorsam akdenizde bir otelde 26 gün boyunca hizmetiçi eğitim almışlar montajla ilgili bir sürü montaj yapmışlar seminere katılmışlar.Alarko firmasının toshıba klimayı da aldıktan sonra bu işe çok ağırlık verdiğini % 100 müşteri memnuniyeti için çok yoğun bir servis eğitimi uyguladıklarını anlatmıştı..

iyikide toshıbanın arkasında alarko var.hakikatten adamlar işini dört dörtlük öğretmişler ustaya,usta da uyguladı tabi..helal olsun diyorum buradan tekrar alarko firmasına böyle bir servis hizmeti sundukları için.şu an yeniden sıfır klima alacak olsam mutlaka ya carrier ya da toshıba alırdım sırf arkasında alarko var diye.demirdökümde iyi bir firma ama yetkili servislerini eğitmesi lazım.müşteriye montajdan sonra dönüp sorması lazım yapılması gerekenleri müşteriye anlatıp yapılıp yapılmadığını teyit emesi lazım.

bunu da tüm yetkili servislerine bildirmesi lazım sizin montajınızdan sonra biz müşteriyle görüşücez eksik bir şey olursa paranızı alamazssınız diye..yoksa servis elemanı yüzünden marka karalanıyor bu seferde.olmuyor böyle.

arkadaşım bu işin markayla ilgisi yok hepsi eğitim alıyor hepsi ne yapması gerektiğini adı gibi biliyor ama işlerine gelmiyor ,zaten montaj dediğimiz olay atla deve değil ,üstelik ismini bildirdiğiniz alarko/toshiba servislerinden de çok şikayet dinledik, yani her markanın belli bölgelerede çok iyi yada çok kötü servis elemanları var

sonuçta bunlar makina icat etmiyorlar ,insanların bilgisizliğini kötü amaçlarına alet ediyorlar ,zaten bu tür forumlar olmasa bu ülkede klimalara vakum yapılması gerektiğini kaç kişi bilebilirdi ,hele ki yeni makinaya vakum gerekmez sözleri tam filmlik olay ,neymiş efendim fabrikada vakumlanıyormuş , yok ya onlar ambalaj vakumlamayla karıştırıyorlar işi galiba

ister yeni ister eski makina olsun borular yeni veya yeniden takıldığında mutlaka vakumlama gerekiyor ,sebebi defalarca anlatıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 6 Ekim 2011; 1:54:50 >

• vatandaş dış ünite dranajına kendince çok güzel bir çözüm bulmuş kutluyorum vede bu örnek uygulanabilir diyorum.çaresizlik işte ne yapacaksın.....Bu işi bu hale düşürenler utansın....

• quote:

Siz alt yapı için 50 lik konsolları kullanın.Fakat ayak bağlantıları için cihazların ayak delik araları 50-54-56 cm gibi değişiklikler gösterebiliyor markaya bağlı olarak.Bu konuda yapacak bir şey yok malesef.siz bu ölçülerden birini standart alacaksınız.Japon serilerin çoğunluğu 50 cm oluyor.Ama yinede kesin diyemem.

mrb sn mbirol bakır borular dıs unıtenın arkasındakı peteklerı degıyor olması normalmı ? performansında bır eksısı olurmu ??
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.