Şimdi Ara

Orta Avrupa Seyahati

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hiç yurtdışı deneyimim yok. Bu sefer kafaya koydum yazın yurtdışına gideceğim ve şehirleri de seçtim.

Budapeşte Prag Viyana. Tercihler nasıl sizce? Ama aklımı karıştıran soru tursuz gitsem halledebilir miyim sizce? İngilizcem var ama daha önce hiçbir tecrübem yok

• Bahsettiğiniz yerler gidip görülmesi bulunulması gereken yerler. İngilizce bir çok konuda size yardımcı olacaktır, yaşlı nüfus olmasa da genç nüfus İngilizce konusunda az da olsa yetkili. İlk kez yurt dışı tecrübesi için balkan ağırlıklı bir güzergah da alternatif olarak düşünülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Bahsettiğiniz yerler gidip görülmesi bulunulması gereken yerler. İngilizce bir çok konuda size yardımcı olacaktır, yaşlı nüfus olmasa da genç nüfus İngilizce konusunda az da olsa yetkili. İlk kez yurt dışı tecrübesi için balkan ağırlıklı bir güzergah da alternatif olarak düşünülebilir.

Peki hocam turlu veya tursuz ne önerirsiniz?
  • Ben tur rehberi olmama rağmen, tursuz gitmeni doya doya özgürce gezmeni isterim. Ancak, çok iyi bir planlama ve araştırma yapılmalıdır.

İyi bir plan yaparsanız beklentilerinizi tam olarak karşılayıp hayata daha pozitif bakabilirsiniz.

ki göreceksiniz sizin gibi bir çok gezgin tek başına geziyor.

Özgüveni artırır tek başına seyahat etmek.
  • quote:

Ben tur rehberi olmama rağmen, tursuz gitmeni doya doya özgürce gezmeni isterim. Ancak, çok iyi bir planlama ve araştırma yapılmalıdır.

İyi bir plan yaparsanız beklentilerinizi tam olarak karşılayıp hayata daha pozitif bakabilirsiniz.

Zaten yanımda 2 arkadaşım daha olacak. Bir blog websitesi tarzı bir yer varmı? İyi bir tursuz seyahat nasıl planlanır adı altında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Böck

quote:

Ben tur rehberi olmama rağmen, tursuz gitmeni doya doya özgürce gezmeni isterim. Ancak, çok iyi bir planlama ve araştırma yapılmalıdır.

Zaten yanımda 2 arkadaşım daha olacak. Bir blog websitesi tarzı bir yer varmı? İyi bir tursuz seyahat nasıl planlanır adı altında

Alıntıları Göster
    prag efsanedir, bence en iyi turu seçmişsin, turla git bence çünkü bu 3 şehirin turları çok ucuz oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hella

prag efsanedir, bence en iyi turu seçmişsin, turla git bence çünkü bu 3 şehirin turları çok ucuz oluyor

Ucuz oluyormuş da hocam hep ekstralar falan istiyorlar.

Bi de mesela biz turla o yere gitmek istemeyeceğiz ama turdakileri beklemek zorunda kalacağız gibi geliyor. Tursuz gitmek istiyorum ama araştırmaya planlamaya nerden başlayacağımı bilmiyorum bir blog var mı bunla ilgili?

Ve vizede sorun çıkıyor mu alırken ne vizesi almak gerekiyor. Daha çok var ama ilk çıkışım olacak da biraz heyecanlıyım kusura bakma
  • quote:

quote:

Bi de mesela biz turla o yere gitmek istemeyeceğiz ama turdakileri beklemek zorunda kalacağız gibi geliyor. Tursuz gitmek istiyorum ama araştırmaya planlamaya nerden başlayacağımı bilmiyorum bir blog var mı bunla ilgili?

Ve vizede sorun çıkıyor mu alırken ne vizesi almak gerekiyor. Daha çok var ama ilk çıkışım olacak da biraz heyecanlıyım kusura bakma

türkiyede tur algısı şöyle herkes, tur nerede isterse orada geziceksiniz, hiç bir tur zorla gel grup halinde bizle gez demez, sen sabah otelinden çıkar kafana göre gezersin tek başına, yolculuk saatlerindede gidip onlarla tekrar yola koyulursun,

ekstra şeyler istersen tabiki parasını ödüyeceksin, ne biliyim viyana klasik müzik konserine gitmek istersen , tek başınada gitsen bu parayı ödüyeceksin, tur zorla gel bizle ekstra lara çık demiyorki,

vizede sorun çıkabilir kesin almanın bir formülü yok, tabi bankada paran varsa iyi birde işin varsa alabilirsin büyük ihtimal, eğer evrakların tamsa italya konsolosluğu sorun çıkarmıyor,

• quote:

quote:

quote:

türkiyede tur algısı şöyle herkes, tur nerede isterse orada geziceksiniz, hiç bir tur zorla gel grup halinde bizle gez demez, sen sabah otelinden çıkar kafana göre gezersin tek başına, yolculuk saatlerindede gidip onlarla tekrar yola koyulursun,

ekstra şeyler istersen tabiki parasını ödüyeceksin, ne biliyim viyana klasik müzik konserine gitmek istersen , tek başınada gitsen bu parayı ödüyeceksin, tur zorla gel bizle ekstra lara çık demiyorki,

vizede sorun çıkabilir kesin almanın bir formülü yok, tabi bankada paran varsa iyi birde işin varsa alabilirsin büyük ihtimal, eğer evrakların tamsa italya konsolosluğu sorun çıkarmıyor,

Öğrenciyim ben ondan dolayı kolay verirler diye düşünüyordum

• quote:

quote:

Turla gitmenize gerek yok. Gitmeden once kalacaginiz hostellerde yer ayirtin ama. Zaten gittiginizde hostellerde bi ton insanla tanisirsiniz sizin gibi gezen. Eger ogrenciysen yada uzun suredir sigortali calisiyorsan vize konusunda pek sikinti yasamazsin. Schengen vizesi alacaksin, onun icinde Macaristan'dan yada Cek Cumhuriyeti'nden basvurabilirsiniz. Vizeyi aldiginiz ulkeden giris yapmalisiniz schengen bolgesine. Mesela Macaristan'dan alip Avusturya'dan girmeye kalkarsaniz polisler buyuk ihtimalle sorun cikartir.

Ingilizce bildigini soylemissin, Google'dan arastirabilirsin yabancilarin bloglarini, forumlarini falan. Baskasinin planini uygulamak yerine kendi planinizi yapin, 3 sehirdede gezilecek bi ton yer var cunku.

• quote:

Orijinalden alıntı: WhattaHell

quote:

quote:

Turla gitmenize gerek yok. Gitmeden once kalacaginiz hostellerde yer ayirtin ama. Zaten gittiginizde hostellerde bi ton insanla tanisirsiniz sizin gibi gezen. Eger ogrenciysen yada uzun suredir sigortali calisiyorsan vize konusunda pek sikinti yasamazsin. Schengen vizesi alacaksin, onun icinde Macaristan'dan yada Cek Cumhuriyeti'nden basvurabilirsiniz. Vizeyi aldiginiz ulkeden giris yapmalisiniz schengen bolgesine. Mesela Macaristan'dan alip Avusturya'dan girmeye kalkarsaniz polisler buyuk ihtimalle sorun cikartir.

Ingilizce bildigini soylemissin, Google'dan arastirabilirsin yabancilarin bloglarini, forumlarini falan. Baskasinin planini uygulamak yerine kendi planinizi yapin, 3 sehirdede gezilecek bi ton yer var cunku.

Alıntıları Göster
    bana sorarsan Prag dan dışarı çıkma derim ah Prag ahhhh akıllara ziyan 1 haftamı geçirdim uykusuz
    hemen gidin bence

• Ben az ingilizce ile tura katılmadan bazen araba ile bazen uçakla yirmi beş yıldır bir çok avrupa ülkesine gittim.eskiden biraz zordu elinde harita yolu bulmak ülke değiştirmek. Şimdi teknoloji büyük kolaylık geçen yaz finlandıya-estonya-litvanya seyahati yaptım finladıyadan estonyaya feribot bietini estonyadan letonyaya otobüs bietini önceden internet üzerinden aldım hiç bir sıkıntı yaşamadım.ayrıca yaşımda 54 sen hiç tereddüt etme turla gidince özgürlüğün biraz kısıtlanır.prag,viyana,budepeste üçüde çok güzel şehirler tekrar gitmek isteyeceksin iyi seyahatler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şado

Ben az ingilizce ile tura katılmadan bazen araba ile bazen uçakla yirmi beş yıldır bir çok avrupa ülkesine gittim.eskiden biraz zordu elinde harita yolu bulmak ülke değiştirmek. Şimdi teknoloji büyük kolaylık geçen yaz finlandıya-estonya-litvanya seyahati yaptım finladıyadan estonyaya feribot bietini estonyadan letonyaya otobüs bietini önceden internet üzerinden aldım hiç bir sıkıntı yaşamadım.ayrıca yaşımda 54 sen hiç tereddüt etme turla gidince özgürlüğün biraz kısıtlanır.prag,viyana,budepeste üçüde çok güzel şehirler tekrar gitmek isteyeceksin iyi seyahatler dilerim.

Hocam tesekkurler tursuz gidicez karar verdik bir planlama yapayim diyorum da nereden baslamaliyim bununla ilgili senin se zamaninda yararladigin bir blog tarzi bir yer var mi ? Tursuz gidecegim de seyahati planlamaya nerden baslamaliyim tam net bi fikrim yok

• quote:

quote:

Ben az ingilizce ile tura katılmadan bazen araba ile bazen uçakla yirmi beş yıldır bir çok avrupa ülkesine gittim.eskiden biraz zordu elinde harita yolu bulmak ülke değiştirmek. Şimdi teknoloji büyük kolaylık geçen yaz finlandıya-estonya-litvanya seyahati yaptım finladıyadan estonyaya feribot bietini estonyadan letonyaya otobüs bietini önceden internet üzerinden aldım hiç bir sıkıntı yaşamadım.ayrıca yaşımda 54 sen hiç tereddüt etme turla gidince özgürlüğün biraz kısıtlanır.prag,viyana,budepeste üçüde çok güzel şehirler tekrar gitmek isteyeceksin iyi seyahatler dilerim.

Hocam tesekkurler tursuz gidicez karar verdik bir planlama yapayim diyorum da nereden baslamaliyim bununla ilgili senin se zamaninda yararladigin bir blog tarzi bir yer var mi ? Tursuz gidecegim de seyahati planlamaya nerden baslamaliyim tam net bi fikrim yok

Alıntıları Göster
    turla git free takıl, çünkü otel ve transfer ücretleri oldukça hesaplı hale geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harry_Kewell

turla git free takıl, çünkü otel ve transfer ücretleri oldukça hesaplı hale geliyor.

Alıntıları Göster
    Daha önce de söylenmiş, turla gidip tursuz gezince oldukça hesaplı oluyor. Ama yalnız başıma giderim, öyle çok da konfor aramam hosteller işimi görür diyorsan sakın turlara bulaşma, hiç gerek yok çünkü hosteller zaten 10 euro falan gecelik.
  • quote:

quote:

Arkadaşım mesela trip****or diye bir seyahat sitesi var bilgi ve yorum açısından derya.ayrıca her şehrin en popüler yerleri, otelleri okumakla bitiremezsin .ayrıca prag viyana diye yazınca birçok blog karşına çıkıyor.bende yakında free olarak ispanyanın endülüs bölgesine gidecegim oradan arac kiralayıp lizbona gitmeyi dönüştede cebelitarıktan fasa geçmeyi planlıyorum yaşım ellinin üzerinde.bunları sana cesaret vermek için yazıyorum iyi seyehatler dilerim.ucuz uçak bileti takip et oteller genelde pazar günleri hesaplı oluyor bunuda hesaba kat ülkeler arası ulaşım biletini önceden alırsan indirimli olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilahora -- 16 Ocak 2014; 21:37:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bilahora

quote:

quote:

Arkadaşım mesela trip****or diye bir seyahat sitesi var bilgi ve yorum açısından derya.ayrıca her şehrin en popüler yerleri, otelleri okumakla bitiremezsin .ayrıca prag viyana diye yazınca birçok blog karşına çıkıyor.bende yakında free olarak ispanyanın endülüs bölgesine gidecegim oradan arac kiralayıp lizbona gitmeyi dönüştede cebelitarıktan fasa geçmeyi planlıyorum yaşım ellinin üzerinde.bunları sana cesaret vermek için yazıyorum iyi seyehatler dilerim.ucuz uçak bileti takip et oteller genelde pazar günleri hesaplı oluyor bunuda hesaba kat ülkeler arası ulaşım biletini önceden alırsan indirimli olur

Alıntıları Göster
    orta avrupa turu forumda bu başlıkta var. Ben de oraya yorumlarımı yazmıştım. bazı arkadaşlarda resim eklemişlerdi. Oraya bakmanı öneririm

• quote:

Arkadaşlar hiç yurtdışı deneyimim yok. Bu sefer kafaya koydum yazın yurtdışına gideceğim ve şehirleri de seçtim.

Budapeşte Prag Viyana. Tercihler nasıl sizce? Ama aklımı karıştıran soru tursuz gitsem halledebilir miyim sizce? İngilizcem var ama daha önce hiçbir tecrübem yok

Öncelikle şunu söyleyeyim: Kesinlikle turla gitme. Turist olduğunu, bir yerde yabancı olduğunu hissetmek lazım...

Viyana'da yaşayan birisi olarak söylüyorum ki, bu seçtiğin şehirlerden en güzel Budapeşte bana göre. Prag'ı çok sevmiyorum ama Budapeşte çok keyifli bir şehir. Gecesi, gündüzü ayrı bir güzel. Viyana sanat ve kültür şehridir, geceleri publar dışında çok hareketli değildir, gençler genelde pek sevmez.

Hazır gelmişken Bratislava'yı da listene ekleyebilirsin, 2-3 saatlik bir şehir ama görmeye değer. Viyana-Budapeşte güzergahı üzerinde ve Viyana'dan trenle sadece 1 saat.

İngilizce'yle çok rahat iletişim kurarsın. Bir yardıma ihtiyacın olduğunda gençlerle konuş bence. Özellikle Viyana'da yaşlılar genelde pek sıcakkanlı değillerdir.

• Varmi oralarda olan budapeste viyana prag
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenxx

Varmi oralarda olan budapeste viyana prag
    Dostum eğer ilk yurtdışı tecrüben olacak ise turla gitmeni tavsiye ederim.Eğer yanına bir arkadaş bulursan daha da ucuz oluyor(2 kişilik odada kalacagın için)
    Bence en güzel yerden başlamışsın Orta Avrupa turları çok güzel ve eğlenceli oluyor. Ben daha yeni gittim ve bu topicten yararlı bilgilere ulaşabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_74827329/f_//tm.htm#74827329
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.