Şimdi Ara

Orta Bütçe sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kardeşim üniversiteyi kazandığı için ona hediye olarak bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Oyun bilgisayarı olacak genel kullanım amacı olarak. Fakat bizim oynadığımız en grafikli oyun DotA 2, CS GO falan. Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum fakat donanımları pek takip etmedim açıkcası.

Bütçem max 1000 TL -şimdilik-. İleride param oldukça yeni parçalarla değiştiririm.

İşletim sistemi olarak Win7 ultimate x64 yada Win8 Pro x64 kurarım büyük ihtimal. Buna göre anakart, işlemci (intel tercihimdir), ekran kartı (Nvidia tercihimdir), ram olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: simsekahmett

Merhaba

Kardeşim üniversiteyi kazandığı için ona hediye olarak bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Oyun bilgisayarı olacak genel kullanım amacı olarak. Fakat bizim oynadığımız en grafikli oyun DotA 2, CS GO falan. Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum fakat donanımları pek takip etmedim açıkcası.

Bütçem max 1000 TL -şimdilik-. İleride param oldukça yeni parçalarla değiştiririm.

İşletim sistemi olarak Win7 ultimate x64 yada Win8 Pro x64 kurarım büyük ihtimal. Buna göre anakart, işlemci (intel tercihimdir), ekran kartı (Nvidia tercihimdir), ram olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Teşekkürler

o oyunlar için o bütçeyle amd yapabilirsin intel işlemciye vereceğin parayı ekran kartına yatırabilirsin mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: MrRazor_1911
    o oyunlar için o bütçeyle amd yapabilirsin intel işlemciye vereceğin parayı ekran kartına yatırabilirsin mesela

Aslında ben de öyle düşünmüştüm ama daha önce AMD işlemci kullanmadım hiç o yüzden bir fikrim yok. Verimli olur mu ?
  • olur niye olmasın bu arada sadece komple kasa mı yoksa full pc mi olacak
  • Sadece kasa olacak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MrRazor_1911

Aslında ben de öyle düşünmüştüm ama daha önce AMD işlemci kullanmadım hiç o yüzden bir fikrim yok. Verimli olur mu ?

Emin ol oyunlar AMD'den Daha çok verim alırsın.
  • AMD'nin oyun performansının iyi olduğunu duymuştum. O zaman AMD işlemci önerilerini de kabul ediyorum. Peki bi AMD işlemciyi ilerleyen zamanda intel'e döndürme şansım var mı ? Anakartlar hem AMD hem de intel destekleyebiliyor mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem için Fiyat tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Hazır Sistem Tavsiyesi
    geçen ay açıldı
    Yeni sistem tavsiyesi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hayır öyle bir şansın yok maalesef mecburen anakartıda değiştirmen gerekecek

• Zaman ayırıp ürün ürün linklerle cevapladığın için teşekkür ederim. Aklıma takılan bazı sorular var.

*Ram 2x2 (52TL x 2) yerine tek olarak 4 (94 TL) alsam daha iyi olmaz mı ? (Fiyat açısından değil, tek parça 4 gb 2 parça 2'den daha verimli olur diye düşünüyorum. ilerde birtane daha 4'lük alır 8 gb yaparım)

*Önerdiğiniz anakart sadece AMD işlemcileri destekliyor galiba, ben ilerde intel'e geçmek istesem yeni bir anakart almak zorunda kalır mıyım ?
  • simsekahmett S kullanıcısına yanıt
    FX X4 4100 Soket AM3+ 3.6GHz 12MB Cache 32nm İşlemci
    MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ AMD 760G+SB710 DDR3 1333MHz VGA Anakart
    CORSAIR 4GB XMS3 DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram
    SAPPHIRE HD7750 GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    SEAGATE 3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm Harddisk
    ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX SİYAH KASA

VATANBİLGİSAYAR
    NORMAL FİYAT : 1.312TL
    HAFTA SONU %25 İND. : 985TL

HAYIRLI OLSUN
  • AvaLion kullanıcısına yanıt
    AvaLion cevabın için teşekkür ederim.

Yapılandırdığın sistemden sonra bazı sorularım var.

3.6 GHz 12mb Cache'li işlemci (AMD FX x4 4100 276 TL) ile 3.5 GHz 14mb Cache'li işlemci (AMD FX x6 6300 341 TL) arasında ne kadar performans farkı var ?

2 GB/128bit GDDR3 ekran kartı (Sapphire HD7750 240 TL) ile 2 GB/128bit GDDR5 ekran kartı (Asus HD7790 358 TL) arasında ne kadar performans farkı var ?

4 GB DDR3 1333 MHz ram (GSkill 94 TL) ile 4 GB DDR3 1600 MHz ram (GSkill 103 TL) arasında ne kadar performans farkı var ?
  • quote:

Merhaba

Teşekkürler

MSI
    970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
    182 TL

AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    291 TL

GSKILL
    4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    91 TL

TOSHIBA
    3.5" 500GB SATA 3.0 32MB Önbellek 7200Rpm Harddisk
    133 TL

XIGMATEK
    ASGARD PRO PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA
    183 TL

SAPPHIRE
    HD7770 Edition GDDR5 1GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    240 TL

Toplam : 1104 TL

Bu fiyata en iyi f/p

bjk__murat

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.