Kardeşim üniversiteyi kazandığı için ona hediye olarak bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Oyun bilgisayarı olacak genel kullanım amacı olarak. Fakat bizim oynadığımız en grafikli oyun DotA 2, CS GO falan. Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum fakat donanımları pek takip etmedim açıkcası.
Bütçem max 1000 TL -şimdilik-. İleride param oldukça yeni parçalarla değiştiririm.
İşletim sistemi olarak Win7 ultimate x64 yada Win8 Pro x64 kurarım büyük ihtimal. Buna göre anakart, işlemci (intel tercihimdir), ekran kartı (Nvidia tercihimdir), ram olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: simsekahmett
Merhaba
Kardeşim üniversiteyi kazandığı için ona hediye olarak bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Oyun bilgisayarı olacak genel kullanım amacı olarak. Fakat bizim oynadığımız en grafikli oyun DotA 2, CS GO falan. Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum fakat donanımları pek takip etmedim açıkcası.
Bütçem max 1000 TL -şimdilik-. İleride param oldukça yeni parçalarla değiştiririm.
İşletim sistemi olarak Win7 ultimate x64 yada Win8 Pro x64 kurarım büyük ihtimal. Buna göre anakart, işlemci (intel tercihimdir), ekran kartı (Nvidia tercihimdir), ram olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Teşekkürler
o oyunlar için o bütçeyle amd yapabilirsin intel işlemciye vereceğin parayı ekran kartına yatırabilirsin mesela
quote:
Orijinalden alıntı: MrRazor_1911 o oyunlar için o bütçeyle amd yapabilirsin intel işlemciye vereceğin parayı ekran kartına yatırabilirsin mesela
Aslında ben de öyle düşünmüştüm ama daha önce AMD işlemci kullanmadım hiç o yüzden bir fikrim yok. Verimli olur mu ?
olur niye olmasın bu arada sadece komple kasa mı yoksa full pc mi olacak
Sadece kasa olacak
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: MrRazor_1911 o oyunlar için o bütçeyle amd yapabilirsin intel işlemciye vereceğin parayı ekran kartına yatırabilirsin mesela
Aslında ben de öyle düşünmüştüm ama daha önce AMD işlemci kullanmadım hiç o yüzden bir fikrim yok. Verimli olur mu ?
Emin ol oyunlar AMD'den Daha çok verim alırsın.
AMD'nin oyun performansının iyi olduğunu duymuştum. O zaman AMD işlemci önerilerini de kabul ediyorum. Peki bi AMD işlemciyi ilerleyen zamanda intel'e döndürme şansım var mı ? Anakartlar hem AMD hem de intel destekleyebiliyor mu ?
Zaman ayırıp ürün ürün linklerle cevapladığın için teşekkür ederim. Aklıma takılan bazı sorular var.
*Ram 2x2 (52TL x 2) yerine tek olarak 4 (94 TL) alsam daha iyi olmaz mı ? (Fiyat açısından değil, tek parça 4 gb 2 parça 2'den daha verimli olur diye düşünüyorum. ilerde birtane daha 4'lük alır 8 gb yaparım)
*Önerdiğiniz anakart sadece AMD işlemcileri destekliyor galiba, ben ilerde intel'e geçmek istesem yeni bir anakart almak zorunda kalır mıyım ?
VATANBİLGİSAYAR NORMAL FİYAT : 1.312TL HAFTA SONU %25 İND. : 985TL
HAYIRLI OLSUN
AvaLion
kullanıcısına yanıt
AvaLion cevabın için teşekkür ederim.
Yapılandırdığın sistemden sonra bazı sorularım var.
3.6 GHz 12mb Cache'li işlemci (AMD FX x4 4100 276 TL) ile 3.5 GHz 14mb Cache'li işlemci (AMD FX x6 6300 341 TL) arasında ne kadar performans farkı var ?
2 GB/128bit GDDR3 ekran kartı (Sapphire HD7750 240 TL) ile 2 GB/128bit GDDR5 ekran kartı (Asus HD7790 358 TL) arasında ne kadar performans farkı var ?
4 GB DDR3 1333 MHz ram (GSkill 94 TL) ile 4 GB DDR3 1600 MHz ram (GSkill 103 TL) arasında ne kadar performans farkı var ?
quote:
Merhaba
Teşekkürler
MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 182 TL