Şimdi Ara

ORTA-DÜNYA Fan Kulübü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
4
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bir de başlığı "kulübü" olarak düzeltirseniz sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kral foyası ararken bura geldim, ekler misin?
  • Tolkien'in 9 ciltlik Orta Dünya Tarihi hariç diğer tüm kitaplarını okudum.
    Aklıma takılan bir 2 soru var.Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.

1.Aragorn Fırtına Tepesi'nde Dokuzlar'dan beşiyle karşılaştı.Bu beşin içinde içlerinde en güçlü olan ve Frodo'yu da yaralayan Witch King vardı.Bu o kadar güçlü bir büyücü olmasına rağmen Aragorn nasıl beşiyle mücadele etti anlayamadım.Elinde ateş var demeyin.Diğeri de büyücü.

2.Hobbitler Shire sınırından çıkarken Dokuzlar peşine takılıyor.4 Hobbit'i yolda Yüzüktayflarından birisi aniden görüyor.Fakat neden kılıç çekip öldürmüyor.Atının dibinde olmasına rağmen ve bu kadar güçlü olmalarına rağmen Hobbit'ler göle giderek kaçıyorlar.

• hocam böyle bir konu zaten var
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Tolkien'in 9 ciltlik Orta Dünya Tarihi hariç diğer tüm kitaplarını okudum.

1.Aragorn Fırtına Tepesi'nde Dokuzlar'dan beşiyle karşılaştı.Bu beşin içinde içlerinde en güçlü olan ve Frodo'yu da yaralayan Witch King vardı.Bu o kadar güçlü bir büyücü olmasına rağmen Aragorn nasıl beşiyle mücadele etti anlayamadım.Elinde ateş var demeyin.Diğeri de büyücü.

2.Hobbitler Shire sınırından çıkarken Dokuzlar peşine takılıyor.4 Hobbit'i yolda Yüzüktayflarından birisi aniden görüyor.Fakat neden kılıç çekip öldürmüyor.Atının dibinde olmasına rağmen ve bu kadar güçlü olmalarına rağmen Hobbit'ler göle giderek kaçıyorlar.

Hocam şu anda filmdeki sahneleri anlatıyorsunuz siz (bende dediğiniz ciltlik hariç çoğu kitabını okudum şu anda hatırlamıyorum ama eğer kitapta da Aragorn yine elinde ateş ile büyücüleri yeniyor ise ki kitapta böyle geçtiğini sanmıyorum o zaman durup bi tekrar düşünmek gerekir)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekle

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Tolkien'in 9 ciltlik Orta Dünya Tarihi hariç diğer tüm kitaplarını okudum.

Tolkien nazgûller hakkında "korkusuzlar üzerinde fizikler olarak hiçbir fazladan güçleri yoktur,sıradan biri gibidirler ama kalbinde korku olanlara karşı verdikleri korku özellikle karanlıkta maksimuma ulaşır" der.

4 hobbitin nazgûlun hemen dibinden kaçması gibi bir olayda kitapta yok diye sanıyorum.Kaçıyorlar ama farklı bir şekilde,filmdeki gibi değil.Bakmak gerekir.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Bir kere dokuzlar efendileri sauron yuzugu alip henuz butun kuvvetini toplamadigindan dokuzlarin da tum guclerinin yerinde oldugu soylenemez zira dokuzlari bir necromancer olan sauron diriltmistir.
    Ikincisi Aragorn siradan bir insan degil o bir Dunedain.
    Hobbitlere gelince onlar zaten ele avuca gelmez ufak cevik ortadunyada pek bilinmeyen yaratiklar nitekim Gandalf da Smaug'a karsi bu nedenle Bilbo'yu kullaniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dor-iomin

Bir kere dokuzlar efendileri sauron yuzugu alip henuz butun kuvvetini toplamadigindan dokuzlarin da tum guclerinin yerinde oldugu soylenemez zira dokuzlari bir necromancer olan sauron diriltmistir.
    Ikincisi Aragorn siradan bir insan degil o bir Dunedain.
    Hobbitlere gelince onlar zaten ele avuca gelmez ufak cevik ortadunyada pek bilinmeyen yaratiklar nitekim Gandalf da Smaug'a karsi bu nedenle Bilbo'yu kullaniyor.

Anladım.Teşekkür ederim.Fakat Sauron Necromancer(ölüm büyücüsü)olmadığı Gandalf'ın ziyaretiyle kanıtlanmıyor mu?Gandalf'ın ziyaretiyle oradaki varlığın Necromancer değil de Sauron olduğu anlaşılıyor.Sauron'un ruhu Necromancer diyemiyoruz sanırım.
  • benide eklerseniz sevinirim
  • yaz benide

• Ekle benide

• Ekler misiniz hocam?
    Konuda belirtilen kitaplara ek olarak Kayıp Öyküler serisini de okudum.
    Bir ara yeniden hepsine başlamayı düşünüyorum.

EDIT:Konuya görünce zaten mesaj atmışım zamanında yeni farkettim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monarch25 -- 5 Eylül 2015; 14:44:34 >
  • Ekle hocam.
  • ekleyebilir misin hocam.
  • http://i.hizliresim.com/vY9BMA.jpg bu morgoth mu :D beni ekleyebilirsin
  • Yandex Çeviriye Sindarin Dili desteği geldi.http://forum.donanimhaber.com/m_113320473/f_//tm.htm#113320473
  • herkes eklendi.
  • Ekle hocam

• Ekle hocam, beren ve luthien'in hikayesini okumayıp aşktan bahsedenlere , turin den bihaber kaderden konuşanlara inat.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.