Selamlar, 2020 model, 20 bin KMde Volkswagen Golf 1.5 TSI aracımız var. Bugüne kadar hiç sorun çıkartmayan araç bundan 5-6 ay önce annem beni arayıp "Oğlum araç soğutma sıvısı azaldı" uyarısını verdi dedi. Ben de araca yeni antifriz ve saf su ekleyin sorun düzelir dert etmeyin demiştim. Sonrasında birkaç ay sonra tekrar aynı uyarıyı veren araç artık daha sık vermeye başlamıştı. Sonrasında annemden aracı aldım, tatile gittim. Tatil sırasında aynı uyarıyı verince bu sefer opetten rastgele aldığım mavi renkli antifriz ile bizim araçtaki pembe antifrizi, saf su ekleyerek karıştırdım. Bunu yapmamam gerektiğini bilmiyordum fakat araç artık uyarı vermiyordu. Motor sıcaklığı bütün tatilim boyunca uyarı vermesine rağmen 90 dereceyi, yağ sıcaklığı ise 140 150li hızlara çıkmama rağmen 110 dereceyi geçmiyordu. İzmir Karşıyaka, Caher Dudayev Bulvarında kırmızı ışık için yavaşlarken aracın teklemeye başladığını hissettim. Tam o sırada sarı motor arıza ışığı yanıp sönmeye, aracın teklerken sarsılması artmaya başladı. Bütün bu olaylar olduğu esnada yavaş olduğum için aracı sağa çekemeden orta şeritte kaldım . Güç bela ittik aracı fakat araç marş almıyordu. Araçta hiç uyarı da yoktu. Aracı Vosmer Gaziemir'e çektirdik. Çektiğimiz yerde aracı marş etmeye çalıştım. Çok zor marş aldı ve motor çalıştıktan sonra devir yavaşça düşmeye, araç yine teklemeye başladı ve içeriye benzin kokusu doldu. Daha fazla uğraşmadan eve döndüm. Vosmer aracı sabah düzgün çalıştırıp servise çektiğini, araçta motor sıvısı eksik uyarısı olduğunu söylediler. Araçta kaçak tespit ettiklerini ve parça siparişini verdiklerini, birkaç gün içinde aracı alabileceğimizi söylediler. Ben aracın motorunda bir sorun olduğunu düşünürken tüm problemin soğutma sisteminde olması kafama çok yatmadı. Birkaç gün sonrası arızayı giderdiklerini, soğutma sisteminin düzgün olduğunu söylediler. Araçla 50KM test yapmışlar, ben de aynı gün 500 KM uzun yol yaptım. Yol boyunca herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat hala aklıma takılıyor, ben sorunun motorda olduğunu düşünürken bütün bu problemi motor soğutma sistemi sebep olabilir mi? Devamlı motor sıcaklığını kontrol ettim, olay anında bile motor 90 dereceyi hiç geçmedi. Servisin yaptığı onarım sizce yeterli mi? Başka bir yere daha kontrole gitsek mi bilemedim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 20 Eylül 2023; 13:55:54 > |
Orta Şeritte Yolda Kaldım!
-
-
Peugeot varken 2010 dan kalma iç dış tasarımlı teknolojili vw alırsanız böyle olur
Orta segmentin kralı pejodur ya biat edersiniz ya bertaraf olursunuz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Haahahaha hocam artık iş işten geçti yapacak bir şey yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam acaba şasi numarasının resimlerde görünmesi sorun yaratır mı?
-
Düzenledim teşekkür ederim bilgi için
Rica ederim, iyi günler.
-
çok geçmiş olsun... ciddi bir sıkıntı atlatmışsınız. ilk uyarıyı verdiğinde servise gitmeliydiniz... devirdaim pompası sorunu klasiktir golflerde... ilk 5 yılda genelde değişir... forumları takip etseydiniz mutlaka ilk uyarıda giderdiniz daha büyük bir sorun yaratabilirdi... zaten servisler bu kronik sorunu bildiği için hemen kontrol ederler.
-
Soğutma sistemi arızaları çok oluyor. Motor aşırı sıcaklara maruz kaldıysa sorun yaratabilir. Motor yağını da kontrol edin bence. Yüksek sıcaklarda çalıştıysa kötü olmuş olabilir. Rengi kötüyse yağını değiştirebilirsiniz.
-
Genleşme kabındaki su seviyesini kurşun kalemle işaretleyin araca inip binerken kontrol edin.
Yetkili servisin yanlış teşhis koyacağını düşünmüyorum.
2020 model bir araç fazla sorun çıkarmaz. Bilinen kronik arızası da yok 1.5 lerin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jquidd -- 20 Eylül 2023; 15:26:14 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Pembe antifiriz ile mavi antifirizi birbirine karistirmissiniz yolda bırakan bu olmuş gibi
Peki her durumda motor sıcaklığını 90 derecenin üstünde görmem gerekmez miydi? İbrede ya da sensörde arıza olma ihtimali var mı sizce?
Yakın zamanda yıllık bakıma gittiğimde devirdaim borusunda hafif bir çatlak olabileceğini ve kontrollü olmam gerektiğini söylediler. ilk etapta çok kaçak olmayıp sonra çabuk boşalacağını söyledi servis uzmanı. ilk etapta boruda çatlama ile başlıyor sonra bütüyor sıkıntı. bende başka bir ustaya gittim ve forumda araştırdım... golflerde devirdaim pompasının 3-4 yılda değiştiğini kronik bir durum olduğunu söylediler. arkadaşımda yekın zamanda eksiltme için gitti onunda devirdaim pompası değişti. usta haftada 2-3 tane değiştirdiğini söylmiş baya gelen varmış bu şekil... arkadaşımada sadece size gelen uyarı gelmiş. bence yağ sıcaklığı ölçer çok sağlıklı çalışmamış olabilir.
-
Hocam zaten ağır bakımda triger ve devirdaim değişir.
Kronik mi bilemem ama 4 senede bir devirdaim değiştirmek bence normal bir rutin.
-
İşte sıkıntı erken olabiliyor bazı araçlarda... Benim 5. Yıl sıkıntı yok gibi şuanlık... 2017 den sonrakilerde (golf) triger kayışı devirdim pompasıyla birlikte değişmiyor. Ayrı değişiyormuş. İlk 4 yıl bakımında değişim görülmüyor sitede.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
VW ve devir daim sorunu kronik dersek çokta şey etmiş olmayız...
Passatından Tiguanına Golf Polosuna... rastlanır bir durum....
araç ilk uyarıyı verdiğinde servise çektirmeli ve tüm tesisatı yenilemeliydi...
kimyagerlik yapmak pek uygun olmamış :)
-
1.Hata Araç su eksiltmiş önemsememişsiniz.
2. Hata Farklı antifrizler birbiri ile tepkimeye girer. Saf su koysaydınız daha mantıklı bir hareket olurdu. Radyatör tıkanmış olabilir.
Evet hata bizde keşke ilk uyarıyı verdiği gibi servise gitseydik
-
yağ pompası tıkıyan adblue sorunu çıkaran 100bin olmadan motor yiyen psa'yı kim ne yapsın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok ilginç bu sorunuz. Araç uyarı üstüne uyarı vermiş ama onu önemsemeyip işin ehli insanların yaptığını sorgulamanız biraz tuhaf geldi. Yani kapalı sistemde dolaşan bir sıvı var ilk sıvı kaçağında bile olsa aklınızın kalması gerekirdi sonrasında araç arıza vermiş yetkili servis çözüm bulmuş ve yapmış ama ona güvenemiyorsunuz. 2020 Model 20 bin KM'deki aracın soğutma sıvısı azalsa zaten panik olurum üstüne bir de biri bilmediğim antifriz eklemeye çalışırsa nöbet falan geçiririm herhalde.
-
Peugeot öneren şahıs ağır ironi yapıyor sanırım hocam.
Bu arada konuda gözler Daswagen'i aradı bir an ama yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Peugeot varken 2010 dan kalma iç dış tasarımlı teknolojili vw alırsanız böyle olur
Orta segmentin kralı pejodur ya biat edersiniz ya bertaraf olursunuz |
yağ pompası tıkıyan adblue sorunu çıkaran 100bin olmadan motor yiyen psa'yı kim ne yapsın
|
Peugeot öneren şahıs ağır ironi yapıyor sanırım hocam.
Bu arada konuda gözler Daswagen'i aradı bir an ama yok. |
Benzer içerikler
- kör nokta aynası nereye takılır
- toyota corolla 1.5 dream multidrive s yorum
- bridgestone turanza t005 yorum
- polo dürbün kasa nasıl
- kredi çekmek mantıklı mı
- honda elektrikli
- renault 4
- volvo xc90 elektrikli
- audi q4 e-tron türkiye fiyatı
- mercedes eqb 250 yorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X