Şimdi Ara

Orta Seviye Ekran Kartı ne alabilirim? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ardali34

merhaba HD4830 kartını taktınız mı ses seviyesi nasıl?birde uygun bir 4830 alabileceğim yer tavsiye ederseniz sevinirim.

halen takmadım maalesef. takar takmaz yorumlarımı yazacağım inşallah. özellikle güç kaynağımla nasıl çalışacağını ben de çok merak ediyorum
  • almış olduğun kartın özelliklerini eklermisin .. (eksiksiz)
  • aldığım kart bu:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000101&pid=189

512MB Ram
    256bit
    GDDR3 bellek (samsung ram'ler var üzerinde)

başka hatırlamadığım özellik varsa yukarıdaki linkte inceleyebilirsiniz

değişiklik: az önce aldığım kartın üstteki linkteki olduğunu söylemiştim. dikkatli bakmamışım fotoğraflara. ben sadece aldığım kutu dikine olduğundan o sandım. dikine kutulu olan yani üstteki tvout çıkışlı olanmış, benimkisi hdmi çıkışlı. Ben de önceki ekran kartımdan crt tv'ye çıkış alıyordum, kartı ilk aldığım gün incelerken hoşuma gitmemişti bu hdmi çıkış olayı.

Benim bu çıkışı tv out'a çevirme imkanım var mı, ya da hdmi çıkıştan crt tvye görüntü aktarma imkanım (bir ucu hdmi bir ucu svideo olabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut021 -- 20 Kasım 2009; 21:31:12 >

• Hocam bende de aynı karttan var. 350 W güç kaynağı 4830 ve 4770 için fazlasıyla yeterlidir.
    Aşağıdaki linkte sistemin çektiği maksimum yük var. Donanım almadan önce inceleme
    okumanızı tavsiye ederim.

http://www.pclabs.com.tr/2009/04/30/amdati-radeon-hd-4770-incelemesi/6/
  • 4770
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

benim emektar 7600gs artık takılmalara başladı mecburen değişme vakti geldi.

420w psu, c2d 6420 ilşlemcim var.

SAPPHIRE ATI HD 4670 1GB DDR3
    POWERCOLOR ATI HD 4730 512MB 128BIT GDDR5
    LEADTEK WINFAST NVIDIA GT220 1GB 128BIT DDR3

bunlar arasında hangisi tavsiye olunur,?

• ben de ekran kartı dünyasından uzak kaldığım için bu başlığı açarak yardım istemiştim ama yine de bireysel fikrimi söyliyeyim:

4730 her şartta 4670'den iyidir. Nvdia serisini bilmediğimden yorum yapamayacağım ama sanırım gt220 çok da iyi bir kart değil. O yüzden en iyisi 4730 olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bald also Vain

Hocam bende de aynı karttan var. 350 W güç kaynağı 4830 ve 4770 için fazlasıyla yeterlidir.
    Aşağıdaki linkte sistemin çektiği maksimum yük var. Donanım almadan önce inceleme
    okumanızı tavsiye ederim.

http://www.pclabs.com.tr/2009/04/30/amdati-radeon-hd-4770-incelemesi/6/

çok teşekkürler verdiğiniz incelemeyi okudum ve gönlüm rahatladı. Ben de yeterli olacağını sanıyorum, ki testler de gösteriyor, umarım sorun olmaz

• Şu an itibariyle kartı takmış bulunmaktayım, sistem açıldı ve anormal bir ses ve ısınma yok. Tabi şu anda en düşük seviyede çalıştığı için yorum yapmak gereksiz olur. Ben birazcık kurcalıyayım yine bildiririm
  • PES 2010'da yaptığım deneme sürüşleri sonrası motorun daha açılmadığı kanaatine vardım

1152*864 çözünürlük ve high ayarda önceki kartımda hiç denememiştim oyunu denedim genelde iyiydi fakat yine de ufak takılmalar gözlemledim. Atıoverdrive'dan sıcaklığı da arada alt+tab ile izledim 39dereceyi geçmedi.

1024*768 çözünürlük ve high ayarda önceki kartta denemiştim, kale yanlarına ve çizgilere yaklaştıkça belirgin takılmalar oluyordu, bunda olmadı fakat yine de sanki hisseder gibi oldum ufak tefek takılmalar. Sıcaklık ise 36derecedeydi bu sefer.

Tabi ayrıntılı bi inceleme gerekir ama sistemim ne kadar sabit olsa da ekran kartının değişikliğinden daha iyi performans bekliyordum. HD2600 pro'da kalsam pes2010 için çok da fark olmazmış diye düşündüm. Bakalım, göreceğiz

• İşlemcini güncellemeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

İşlemcini güncellemeni öneririm.

bu anakartla ne kadar güncelleyebilirim ki acaba?
  • Bütçen olması lazım, direk ddr3 sistem kuralım derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Bütçen olması lazım, direk ddr3 sistem kuralım derim.

:) bilgisayar dünyasının en sevmediğim yönü bu. Sürekli geride kalmak ve yakalamaya çalışmak.

Yaş artık kemale eriyor, evleniriz mevleniriz gerek yok masaüstüne yatırıma, evlendikten sonra oyun için ps almayı düşünüyorum şimdilik bu idare etsin bari
  • 435tl'n varsa çok kral olur mesela. x4 925+ddr2 anakart tamamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

quote:

Orijinalden alıntı: umut021

quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

ikinci el bölümünde 4850 bulabilirsiniz ama tabi o zamanda kaliteli bir psu ya ihtiyacınız olucak bunun dışında benimde önerim 4770 olucaktır size !

güç kaynağım istenen ayarda olmazsa ne gibi sıkıntılar yaşarım? PES 2010, Asasins creed, NFS Shift gibi son dönem oyunlarını yukarıda söylediğim standart güç kaynağım ve 4830 kartla rahat oynayamaz mıyım?

güç kaynağının düşüklüğü oc dışında da problem çıkarır mı 4830'le

4830 ile oyunları oynuyacağnız detaylara bağlı şimdi kalkıp 1920*1080 aa af açık bir şekilde oynuyacam demiyorsunuz herhalde belli bi ayar düzeyinde oynarsınız tabiki !! güç kaynağı ne gibi sorun çıkartır ufak bir örnek vereyim oyunun ortasında pc nizi resetler oyundan atar kitlenir bunun gibi problemler yaşarsınız !

Ben de imzamdaki sistemle MW2 1920*1080 4A oynarken bilgisayar oyunun tam ortasında reset attı sorunlar çıktı şimdi 1776*1000 oynuyorum sorun yok...

• Bence de fazla açılmamakta fayda var, sonu olmayan bir deniz çünkü, hep oyunlar gelişecek, donanımlar gelişecek. Mümkün olan en uzun süre parçayı kullanmak önemli. Yeni oyunlar ile ilgili haberleri takip etme en güzeli ;)
  • Çok doğru bir söz Saf heyecanın yerini hiçbir şey dolduramıyor bence de Ekran kartımı bozunca farkettim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.