Şimdi Ara

Ortak ağlarda modem menzili nasıl artırılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bir öğrenci kardeşimiz yurtta kalıyor. Dediğine göre kaldığı yerde birkaç tane modem varmış fakat odasına sinyal çok zayıf ulaşmakta. Kendisinde sadece wifi şifresi bulunmakta. Ev ortamı olsa istediğin ayara ulaşır router uygularsın. Peki ortak ağlar için ne yapılabilir? Ana bilgisayar ve modem ayarlarına girmeden sadece wifi şifresi ile sinyal gücünü yükseltmenin yolu var mı? Cevaplayabilirseniz sevinirim. Gözümden kaçan pratik çözümler olabilir belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şunu alıp, telefona yükleyeceği tp-link appsiyle bu cihazı istediği wifi ağına bağlayabilir,
    modemle kendisi arasında uygun bir prize takarsa sinyal güçlenir.
    urun.n11.com
    Tp-link Tl-wa854re Wlan Kablosuz Ağ Genişletici - n11.com
    https://urun.n11.com/access-point-router/tp-link-tl-wa854re-wlan-kablosuz-ag-genisletici-P355008262

edit:doğru cihaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 30 Ağustos 2019; 1:7:32 >

• zortak Z kullanıcısına yanıt
    soruyu tekrar okuman gerekiyor bence. bu arada vermiş olduğun linkdeki ürüne baktım da bunların fiyatları neden bu kadar düştü acaba? daha yüksek fiyatları vardı bu aletlerin.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Gerek yok 1 kere okuyarak anlıyorum, neyi anlamadın ki sor anlatalım.
  • sadece wifi şifrem var diyen birine ap nasıl önerebilirsin? zaten belirtmiş "Ev ortamı olsa istediğin ayara ulaşır router uygularsın." pratik çözüm arıyorum demiş ayrıca.

bence senin önerin haricinde başka bir beklentisi var. o yüzden soruya tekrar bakmanı önerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 30 Ağustos 2019; 0:55:18 >
  • kablosuz ağ 2,4 mü 5 mi? notebook mu kasa bilgisayar mı kullanılıyor? sinyal zayıf da olsa ulaşıyor ise notebook kullanıldığını varsayıyorum, notebook kapak arkası modeme veya ap'ye dönük şekilde durmanız sinyali güçlendirir. kapak arkasına al. folyo gibi bir şey bantlasan diye düşünüyorum gelen sinyal yine güçlenecektir.
    Bende ki model 854re router özelliği varmış, onunla dediğim şey kolaylıkla oluyor, önerdiğimle aynı sandım.

Bu model 850re ve router özellği yokmuş, bununla olmayabilir, router ve ap özellikli dediğim her cihazla olur.

surada varmış, şu modeli alın ve saniyeler içinde telefondan wifiye bağlayıp yapın.
    urun.n11.com
    Tp-link Tl-wa854re Wlan Kablosuz Ağ Genişletici - n11.com
    https://urun.n11.com/access-point-router/tp-link-tl-wa854re-wlan-kablosuz-ag-genisletici-P355008262

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 30 Ağustos 2019; 1:6:2 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    o özelliği var mı yok mu bakmadım ben açıkcası. ama bence ap işini biliyor gibime geliyor soruyu soran kişi. harcama yapmadan basit bir çözüm arıyor diye düşündüm. diğer bir seçenek notebook adaptörü zayıf olabilir. yani mesela 150 mbps'lik. bu durumda iyi antenlere sahip bir harici usb wifi adaptör ile şansını tekrar denese mi diye düşünüyorum? eğer adaptörü 150 lik ise denesin. 300'lük ise denemesin derim.
    100 liralık masraf bir şey değil, hem sadece kendine değil onun odasında ve yakınlarındaki herkese faydası olur, ortak alsınlar.
    ona bakarsan yurttaki ağ yöneticisinin bu işi halletmesi gerekir. kendisinin alması onu ben de düşündüm de.. doğrusunu istersen sistem bana ait olsa istemediğim bir aleti sisteme monte etmezdim. sistemin ne olduğunu da bilmiyoruz çünkü. yani 100 liralık bir ürüne burun kvıran bir ağ yöneticisinin mızmızlanacağını hisseder gibiyim.

bir yöntem daha söyleyim. iyi antenlere sahip ikinci bir usb ağ adaptörü alıp, bunu usb kablo ile kullanmak. bu sefer yeni aldığı adaptörün arkasına yine bir çanak yapacak. yetmiyor bunu modem veya ap'nin yüksekliği neyse aynı seviyeye çıkarsın. extra usb uzatma kullanması gerekecek.

iyi de bir şeyi monte etmeyecek bu cihazın diğer interneti kullanan cihazlardan farkı yok, modemin wifisine bağlanacak, ordan aldığı interneti tekrar yayınlayacak, ister yeni wifi adıyla ve şifresiyle veya ister aynısıyla.
  • son tavsiyem yine bir usb ağ adaptörü alıp kendisine ve modeme en yakın olan birine versin ve ondan adhoc olarak yayın yapmasını istesin. doğrusu bu öneriyi beğenmedim. sistem kapanınca internet de gider.

en iyisimi ethernet kablo çek. bunu da önerelim çünkü, kablo çekerek sorunumuzu hallettik diyeni de gördük forumda.
    www.hepsiburada.com
    Tenda A9 Wireless N300 Alan Genişletici NTWACPTEN3000001 Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/tenda-a9-wireless-n300-alan-genisletici-ntwacpten3000001-p-HBV00000AQ1FN?magaza=Hemenaliyorum

bence bu ikisinden bak asıl bunlar işe yarar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.