Şimdi Ara

Ortalama yükseltme sınavları [ACİL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 9. sınıfta okuyordum ve sorumlu olarak sınıfımı geçtim.3 tane zayıfım var Matematik,kimya,geometri hepsi 1 şimdi sınavlara giricem o sınavlardan 0 alırsam 1 olan derslerimi etkilermi sınıfta kalırmıyım ? karnemde sorumlu geçtiniz diyor. Çok acil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertfaik -- 14 Haziran 2012; 13:04:31 >

• Yardım edin arkadaşlar kimse bilmiyormu tecrübeliler yardım etsin
  • Aynen benimde aynı merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende şunu yazayım şimdi benim ortalama 57ydi yani ortalamayla geçmem lazımdı ama dil anlatımım 1 geldiği için zayıf olan dersler sorumlu olarak geçmiş de şimdi bu sınavlar testmi olacak klasikmi birde yazın sadece dil anlatımı versem geçiyorum sanırım diğerleri gelecek dönemler verebiliyormuyum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemâl

bende şunu yazayım şimdi benim ortalama 57ydi yani ortalamayla geçmem lazımdı ama dil anlatımım 1 geldiği için zayıf olan dersler sorumlu olarak geçmiş de şimdi bu sınavlar testmi olacak klasikmi birde yazın sadece dil anlatımı versem geçiyorum sanırım diğerleri gelecek dönemler verebiliyormuyum?

Sınavların test mi klasik mi olacağını hoca belirler.
    Benim bildiğim kadarıyla en fazla 5 adet dersten sorumlu olabiliyorsun yani şöyle 9da 3 tane sorumlu ders bıraktıysan 10 , 11 ve 12de en fazla 2 tane dersten sorumlu geçebilirsin. Yani lise hayatın boyunca sorumlu derslerin 5i geçemez.Kaçıncı sınıf olduğunu bilmiyorum ama eğer alt sınıflardan sorumlu dersin varsa bu seneki dersleri vermeye çalış.
    Dil Anlatımı verince Seçmeliyi de vereceğin için 2 ders cepte.
    Bir de resim/müziği verirsin heralde bu da yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eesti -- 15 Haziran 2012; 0:06:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eesti

quote:

bende şunu yazayım şimdi benim ortalama 57ydi yani ortalamayla geçmem lazımdı ama dil anlatımım 1 geldiği için zayıf olan dersler sorumlu olarak geçmiş de şimdi bu sınavlar testmi olacak klasikmi birde yazın sadece dil anlatımı versem geçiyorum sanırım diğerleri gelecek dönemler verebiliyormuyum?

Benim bildiğim kadarıyla en fazla 5 adet dersten sorumlu olabiliyorsun yani şöyle 9da 3 tane sorumlu ders bıraktıysan 10 , 11 ve 12de en fazla 2 tane dersten sorumlu geçebilirsin. Yani lise hayatın boyunca sorumlu derslerin 5i geçemez.Kaçıncı sınıf olduğunu bilmiyorum ama eğer alt sınıflardan sorumlu dersin varsa bu seneki dersleri vermeye çalış.

lise 3e geçtim ben peki seneye diyelim 3 zayıf geldi ama ortalama tuttu bunlar sorumlu olarakmı geçicek yoksa direk ortalamayla geçecemmi

• Beyler ben 9. sınıf öğrencisiyim not ortalamam 2.48 matematık (ilk dönem 2) (ikinci dönem ise 1)..Böyle olnca basarısız sayılıor biliorm fakat ortalama sınavlara gırcem mat verıcem.. 45 alsam sınavdan geçiyorum ama ortalamam yükseliormu yoksa 8 kredide kalıormu gene (acil yardım pm pls..)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

lise 3e geçtim ben peki seneye diyelim 3 zayıf geldi ama ortalama tuttu bunlar sorumlu olarakmı geçicek yoksa direk ortalamayla geçecemmi

Yönetmeliğe göre ;

a- 9. sınıftan 3,10. sınıftan 2 dersten sorumluluğu bulunan 11. sınıftaki bir öğrencinin 12. sınıfa devam edebilmesi için, 11. sınıfın bütün derslerinden başarılı olması gerekir.
    b- 9. sınıftan 2, 10. sınıftan 2 dersten sorumlu dersi olan bir öğrenci, 11. sınıftan en fazla 1 dersten sorumlu olarak 12. sınıfa devam edebilir.
    c- Alt sınıflardan hiç sorumlu dersi olmayan, 10 ve 11. sınıftaki öğrencilerin 3 dersten başarısızlığı olanlar sınıfta kalmış olurlar. Sorumluluk, o dersin, sorumluluk sınavında başarılı olunması ( 2 geçen not alınması) halinde kalkar.

Eğer 10.sınıftaki sorumlu derslerinden geçersen ve 11.sınıfta 3 zayıf gelirse yine sorumlu geçersin ve 12.sınıfta vermek zorunda kalırsın. Ama bu derslerden geçemezsen ve 11de yine 3 ders gelirse sınıf tekrarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: esntt

Beyler ben 9. sınıf öğrencisiyim not ortalamam 2.48 matematık (ilk dönem 2) (ikinci dönem ise 1)..Böyle olnca basarısız sayılıor biliorm fakat ortalama sınavlara gırcem mat verıcem.. 45 alsam sınavdan geçiyorum ama ortalamam yükseliormu yoksa 8 kredide kalıormu gene (acil yardım pm pls..)

45 alırsan ikinci dönem notun 2 olarak gözükür ve kredin yine 8 olur. 3 alman gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eesti -- 15 Haziran 2012; 1:55:48 >
  • quote:

quote:

quote:

Eğer ortalaman düz lise ise 2.5 anadolu ise 3 fen ise 3.5 üzerine tuttuyorsa ortalaman kaç zayıfın olursa olsun ortalama ile geçersin.O dersten sorumlu olmazsın.Direk geçersin.

• Arkadaşlar ben 9.sınıftan 10.sınıfa matematik ve geometri derslerinden sorumlu geçmiştim ortalamam 2,49 da kalmıştı şimdi sadece geometriyi bile versem ortalama tutuyor ama sanırım sorumlu olduğum için ikisinide vermek zorundayım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertfaik

Arkadaşlar ben 9. sınıfta okuyordum ve sorumlu olarak sınıfımı geçtim.3 tane zayıfım var Matematik,kimya,geometri hepsi 1 şimdi sınavlara giricem o sınavlardan 0 alırsam 1 olan derslerimi etkilermi sınıfta kalırmıyım ? karnemde sorumlu geçtiniz diyor. Çok acil

0 Alırsan etkiler kardeşim tabiki.

O derslerden en az 45 alman gerekki ortalaman yükselsin.

Ortalaman kaç ?

Ortalaman 2.50 yi geçerse sınıfı geçersin.

ÖNEMLİ: SEN HER İHTİMALLE SINIFI GEÇTİN YALNIZ SADECE O DERSLERİNİ DÜZELTMEN GEREK...

BAŞARILAR.

BUNLARA BİR BAK İŞİNE YARAYACAK BİLGİLER...

SORUMLU SINIF GEÇME

Doğrudan veya yıl sonu başarı notu ile sınıfını geçemeyen öğrencilerden ,

9. sınıfta en fazla üç,

10. ve 11. sınıfta en fazla iki dersten başarısız olanlar sorumlu olarak bir üst sınıfa devam edebilirler.

-En fazla kaç dersten sorumlu olunabilir?

Alt sınıflar da dahil olmak üzere en fazla beş dersten sorumlu olunabilir.

Örnek: Bir öğrenci, 9. sınıftan 2 ve 10. sınıftan 3 başarısız dersi olduğu halde 11. sınıfa, sorumlu olarak devam edebilir.

-Sorumluluk nasıl kalkar?

Sorumluluk, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması halinde kalkar.

- Sorumluluk sınavları ne zaman yapılır?

Bu sınavlar ders kesiminden sonra başlar ve süresi üç haftayı geçmez ayrıca sorumlu ders/dersleri bulunan öğrenciler, Eylül ayının ilk haftası ile ikinci dönemin ilk haftasında da sorumluluk sınavlarına alınırlar.

3.Kimler sınıf tekrarı yaparlar?

A. Ortalama yükseltme sınavları sonunda başarısızlığı bulunup yıl sonu başarı notuyla sınıf geçemeyenler,

B. Sorumlu olarak sınıf geçemeyenler,

C. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrarı yaparlar.

Sınıf tekrarı ortaöğretim süresince bir defa yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleveland23 -- 15 Haziran 2012; 23:31:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.