Şimdi Ara

ORTAM SICAKLIĞI (DOLAŞIM BİLEN GELSİN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vücut sıcaklığının artması kalp atma hızını arttırıyor bu konuda fikir birliği var fakat ortam sıcaklığı artınca kalp atma hızının artıp azalacağı konusunda farklı iki kaynakta zıt bilgiler var.
    Fikri olan var mı ? Şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ortam Sıcaklığının Kalp Atış Hızı Üzerindeki Etkileri

Ortam sıcaklığı, kalp atış hızını etkileyen önemli bir faktördür.

Vücut sıcaklığı arttığında, kalp atış hızı da artar. Bunun nedeni, vücudun aşırı ısıyı atmak için daha fazla kan pompalaması gerektiğidir. Bu, "vücut sıcaklığının artması kalbi hızlandırır mı" sorusunun cevabının "evet" olduğudur.

Örneğin, sıcak bir ortamda egzersiz yapmak, vücut sıcaklığının yükselmesine neden olur ve buna karşılık olarak kalp atış hızının artmasına yol açar.

Aksine, ortam sıcaklığı azaldığında, kalp atış hızı düşer. Bunun nedeni, vücudun ısıyı korumak için daha yavaş kan pompalaması gerektiğidir.

Soğuk bir ortamda geçirdiğiniz zaman, vücut sıcaklığınız düşer ve kalp atış hızınız yavaşlar. Bu, "ortam sıcaklığının azalması kalp atışını nasıl etkiler" sorusunun cevabının "kalp atış hızını düşürür" olduğudur.

Genel olarak, orta sıcaklıklarda kalp atış hızı sabit kalır. Bununla birlikte, aşırı sıcak veya soğuk ortamlara maruz kalmak, kalp atış hızında önemli değişikliklere neden olabilir. Bu değişiklikler geçicidir ve ortam sıcaklığının normale dönmesiyle birlikte kalp atış hızının da normale dönmesi beklenir.

Ancak, kalp hastalığı veya dolaşım sorunları olan kişiler, ortam sıcaklığındaki değişikliklere karşı daha duyarlıdır ve bu değişiklikler kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Bu nedenle, bu kişilerin aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda dikkatli olmaları ve gerekirse tıbbi tavsiye almaları önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Arttırmaz diyen kaynak ayıp etmiş
  • sıcak kanlılarda ortam sıcaklığı artınca metabolizma hızı düşer bu tepkidir.
  • Ben Şöyle biliyorum.Sıcaklık kan damarlarını genişletiyor ve bunun sonucunda kanın hızı düşüyor.Kalbe ve vücuda gerektiği kadar kan gidemediği için kalp krizi oluşuyor.
  • Sicaklik artinca kalp atisi hizlanir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine herkes farklı bir şey söylemiş
  • Kalp atisi hizlanir mi bilmiyorum ama kan basinci dusuyor o kesin.

Edit: S.A.D. Uyariliyor ve kalp atisi hizlaniyormus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ret Kid -- 16 Haziran 2015; 19:56:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortam sıcaklığı artarsa damarların daralması lazım nedeni deri yüzeyinden uzaklaşıp dışardan ısı alıverişi yapmamak istemesi kafamdan böyle kurguladım
    kalp atışına gelirsek bi fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Physicist_Emre -- 16 Haziran 2015; 19:56:27 >
  • Mustafa düşüncen yanlış sıcaklık artarsa damarlar genişler.
  • turkoali9 kullanıcısına yanıt
    ama ortam sıcaklığı konu eğer vücut olsaydı dediğiniz kesin doğru.
  • Tamam anladım ne demek istediği ama arkadaş sorduğu soru ile senin anlatışın başka.
  • Ya kardeşim böyle abuk subuk sorularla meşgul etmeyin güzel beyninizi. Az kaldı faydalı sorularla meşgul olun rica ediyorum. Bu soruya verilebilecek en güzel cevap üstte de yazıldığı gibi, ortam sıcaklığı azaldıkça metabolizma hızlanır, metabolizmanın hızlanmasından da türlü sonuç çıkarılabilir.
    Böyle söylememin nedeni, farketmesenizde beyninizi sulandırıyor. Bende bilfen çözüyordum, bıraktım, şu son günlerde hiç kasıntıya gelemiyoruz. Yorumlarınızı da okuyunca daha bir yoruldum. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.