Şimdi Ara

Ortodonti Tedavisi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ön dişlerim arasında hafif ayrık vardı. Bugün tanıdık tavsiyesiyle gittiğim yerde tel takıldı fakat hiç içime sinmedi. Şöyle ki bildiğim kadarıyla tel takılmadan önce röntgen çekilip, ölçü alınması vs.. lazımken direk tel takılınca biraz şaşırdım. Doktora sorduğumda ise bu tarz sıkıştırma işlemlerinde ölçüye vs.. gerek olmadığı için direk taktıklarını söyledi. Fakat işin ilginç yanı fotoğraf da çekilmedi.

Bu tarz durumla karşılaşan veya bilgi sahibi olan varsa yardım ederse sevinirim. Eğer tedaviyi başladığım gün bitirmek istersem, braket ve telin ortalama fiyatı olarak nasıl bir hesap çıkarırlar? Aklımda deli sorular

• Normal uygulama odur. Röntgenlik ölçülük bir şey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçükken dişçiye gittiğimde ortodonti kelimesini duyduğumda orta donti diye anlardım. Derdim ki bu neyin ortası?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Normal uygulama odur. Röntgenlik ölçülük bir şey yok.

Emin misin ustam, değişik filmlerle birlikte röntgen muhabbetleri geçiyordu. Fotoğrafı geçtim o dert değil zaten kendim çekerim de bu film muhabbeti kafama takıldı.
  • Kendim den örnek vereyim.
    İlk tomografi ve fotolarım çekildi, Amerika da bir kliniğe yollandı. Tedavi yöntemi Hakkında bilgi alındı. Daha sonra tedavi ile ilgili bilgi verildi. Onayım alındıktan sonra tedavim başladı.
    İlk Zamanlar ufak çember lastikler takıldı diş aralarına. Daha sonra tel uygulaması yapıldı. (Sabit aparey). Son olarak şeffaf plak yapıldı koruma amaçlı olarak ve tedavim bitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Inextricable

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Normal uygulama odur. Röntgenlik ölçülük bir şey yok.

Emin misin ustam, değişik filmlerle birlikte röntgen muhabbetleri geçiyordu. Fotoğrafı geçtim o dert değil zaten kendim çekerim de bu film muhabbeti kafama takıldı.

Hocam benim dişlerimin yarısı yamuk-eğri büğrüydü, röntgen de çekilmedi ölçü de alınmadı. Fotoğraf çekti, onun nedeni de benim gibi dişleri gerçekten kötü görünenlerin dişleri düzeldiği zamam gelişmeyi göstermek. Bir de onları reklam olarak kullanıyorlar. Bakın bu ağzı bile adam ettim diye.

Braket takıldıysa, ölçüyü alsa bile neye yarayacak ki? Tek yaptığı braketleri yapıştırıp teli geçirmek. Plak takılacaksa ölçü alıyorlar, çene bozukluğunda ya da hasta küçükse süt dişi durumunu görmek için röntgen çekiyorlar.

Edit: Daha ileri vakaları bilemem. Senin durumun sadece iki dişinin ayrık olması anladığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 4 Kasım 2015; 14:23:53 >

• Ön dislerinin arasinda ayriklik varsa rontgene vs. Gerek yoktur.
    Rontgen ve fotografin amaci tamamen boşluk bulabilmek ve cene yapina bakabilmek adinadir.

On iki disin arasinda bosluk olmasa on iki disin yamuk olsa rontgen ve fotograf cekimi ve hatta kalip alimi yapilirdi. Nedeni o iki disi duzeltebilmek icin ne kadar bosluga ihtoyac oldugu. Cunku bazi durumlarda 1 dis cekilirken bosluk yaratmak icin bazi durumlarda dislerin arasi oyularak yer acilir. Sende zaten yer fazlasiyla var

• quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

Kendim den örnek vereyim.
    İlk tomografi ve fotolarım çekildi, Amerika da bir kliniğe yollandı. Tedavi yöntemi Hakkında bilgi alındı. Daha sonra tedavi ile ilgili bilgi verildi. Onayım alındıktan sonra tedavim başladı.
    İlk Zamanlar ufak çember lastikler takıldı diş aralarına. Daha sonra tel uygulaması yapıldı. (Sabit aparey). Son olarak şeffaf plak yapıldı koruma amaçlı olarak ve tedavim bitti.

Yer arayışları içerisindeyken yaklaşık 5-6 yere gitmişimdir. Hepsi çok bir işlemin olmadığını sadece sıkılaştırma işlemi yapılacağını söylediler ve 5-8 ay süre içerisinde aktif tedavinin bitip sonrasında şeffaf plağa geçileceğini. Basit işlem olduğu söylense de sadece gözle inceleme ardından tellerin takılması tuhafıma gitti. Ufak bir aralık yüzünden de boş yere yanlış tedavi sebebiyle dişlerimin bozulmasını da istemiyorum. Braketleri çıkarttırıp başka yere gitmekle gitmemek arasında kararsız kaldım.

• @Lews Therin Telamon;

Evet ustam, direk şu resimle gösterebilirim; Ayrık olma sebebi frenulum denilen bağ yüzündenmiş hatta küçük bir cerrahi operasyonla alınacak denmişti.

@EuroAsia;

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim ustam.

İçimi rahatlattınız valla, hepinize tek tek teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inextricable -- 29 Aralık 2015; 16:15:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.