Şimdi Ara

OS X Mavericks Developer Preview 8 yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• OS X Mavericks Developer Preview 8 yayınlandı

Bir aksilik olmaz ise gelecek ay içerisinde yayınlanacak olan OS X ailesinin son üyesi Mavericks'in 8.derlemesi bugün geliştiricilerin kullanımına sunuldu.

7.derlemesi bu ayın başında yayınlayan Apple'ın bu derlemede ne gibi hata iyileştirmeleri ya da yenilikler getirdiği şimdilik netlik kazanmazken, yayınlanan son derleme onaylı geliştiriciler tarafından Mac App Store’daki Software Update bölümünden yüklenebilmekte.

Apple'ın WWDC 2013'de tanıttığı OS X Mavericks; Finder sekmeleri, daha gelişmiş çoklu ekran desteği, yeni Mac App Store, Safari tarafında önemli iyileştirmeler, etiketler, harita, iCloud Keychain gibi özellikler ve Timer Coalescing, App Nap, Safari Güç Tasarrufu, iTunes Verimliliği, Sıkıştırılmış Bellek gibi önemli performans iyileştirmeleri ile geliyor.

• Mavericks kullanmadım ama çok güzel cidden. Özellikle ubuntu'nun normal kullanıcı için tek işe yarar özelliği çoklu ekran 10 numara oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mavericks çok güzel geç kaldı ama

• Microsoft sitesinde bulunan "Desktop Manager" adlı küçük program (power toy diye geçiyor) ile bu çoklu ekran özelliğini kullanabilirsiniz. Ben işyerimde xp ile kullanıyorum win7 yada 8 ile denemedim. Alternatif uygulamalar var tabi bu işi yapabilen.
  • Geceleyin çıkar çıkmaz kurdum bir takım arayüz iyileştirmeleri içeriyor sanırım. Ama emin değilim.
  • Bir çıksada satın alsam artık. Hala lion'da duruyorum yakında çıkacak diye m.lion almadım.

• coklu ekran ozelligi esasinda zaten var. esktra monitoru taktiginda kullaniyorsun yani. gormemezlik yapmiyor. pc ciler boyle saniyor olabilirler.

mavericks ile gelecek olan ozellikle ile cok daha fonksiyonel olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tam çıkış tarihi belli mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetSelçuk

Tam çıkış tarihi belli mi.

Daha tam olarak belli değil, ama en azından 15 ila 30 Ekim tarihleri arasında çıkacağı kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeeeeer -- 18 Eylül 2013; 11:09:57 >
  • Peki ben şimdi Macbook Air almayı düşünüyorum ve yeni işletim sistemi geldiğinde ücretsiz güncelleyebilir miyim buna ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raccon1453 -- 19 Eylül 2013; 23:28:37 >
  • Hayir ucretsiz guncelleyemezsin

• Mavericks yayınlandıktan sonra sanırım alırsan ücretsiz güncellenebiliyor. Geçen sene sanırım mountain lion temmuzda yayınlanmıştı. Ben eylülde aldım ücretsiz yükledim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raccon1453

Peki ben şimdi Macbook Air almayı düşünüyorum ve yeni işletim sistemi geldiğinde ücretsiz güncelleyebilir miyim buna ?

Evet yuklersin. Apple 90 gun geriye donuk ucretsiz guncelleme icin program baslatacaktir. Satin aldigin yeri, tarihi ve faturayi girdigin bir sayfa yapiyorlar ve sana bir kod yolluyorlar. O kod ile mac app store dan ucretsiz indiriyorsun. Gecen yil mountain lionda aynen boyle oldu ve ben bu sekilde ucretsiz yukledim.

• Biraz araştırınca ortalama relase tarihinden bir ay öncesi ve sonrası alınanlar ücretsiz yükleyebiliyor.

6 haziran 2011 lion için ücretsiz yükleme tarihiymiş, çıkış tarihi 20 temmuz
    11 haziran 2012 mountain lion için ücretsiz yükleme tarihiymiş , çıkış tarihi 25 temmz 2012.

Mavericks de çıkış ekim sonuysa ki belli değil bundan bir ay önce düşünmek lazım bence.

Bu tarihlerden itibaren alırsan yükleme beleş her nekadar min 2500 tl verdikten sonra 50 lira kurtarırmı bilemem :)

• Teşekkürler arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gduman

quote:

Peki ben şimdi Macbook Air almayı düşünüyorum ve yeni işletim sistemi geldiğinde ücretsiz güncelleyebilir miyim buna ?

Evet yuklersin. Apple 90 gun geriye donuk ucretsiz guncelleme icin program baslatacaktir. Satin aldigin yeri, tarihi ve faturayi girdigin bir sayfa yapiyorlar ve sana bir kod yolluyorlar. O kod ile mac app store dan ucretsiz indiriyorsun. Gecen yil mountain lionda aynen boyle oldu ve ben bu sekilde ucretsiz yukledim.

90 gün iyi bir süre, helal olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Mavericks kullanmadım ama çok güzel cidden. Özellikle ubuntu'nun normal kullanıcı için tek işe yarar özelliği çoklu ekran 10 numara oldu

çıksın hemen iatkos ile pc ye kuracam..:) şimdilik 10.8.5 ile idare ediyoruz. ama performans süper.
  • quote:

quote:

quote:

gecen sene tam olarak apple'ın sunduğu takvim 11 Haziran - 24 agustos imiş düzeltmiş olalım. 90 gün olmuyor ama olsun :)

ancak bu sene için şöyle bir bilgi edindim, gecen ay sonu son jenerasyon macbook air aldık bir arkadaşıma apple store'dan ve mavericks çıkıcak nasıl yapacağız sonuçta son çıkan jenerasyon dedik. Apple store çalışanıda merak etmeyin ücretsiz yükseltebilecekseniz dedi. Haa ne kadar doğru artık bekleyip göreceğiz :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

gecen sene tam olarak apple'ın sunduğu takvim 11 Haziran - 24 agustos imiş düzeltmiş olalım. 90 gün olmuyor ama olsun :)

ancak bu sene için şöyle bir bilgi edindim, gecen ay sonu son jenerasyon macbook air aldık bir arkadaşıma apple store'dan ve mavericks çıkıcak nasıl yapacağız sonuçta son çıkan jenerasyon dedik. Apple store çalışanıda merak etmeyin ücretsiz yükseltebilecekseniz dedi. Haa ne kadar doğru artık bekleyip göreceğiz :)

Dediğiniz gibi de olsa yine idare eder.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.