Şu b*** b** deme b*** duyarak ar eyler Boka bir zerresi düşse boku murdar eyler!
Of, of, of! Of ki ne of! Tam Ercan Saatçi için söylenmiş bir beyt-i cuk!
Beytin sahibi Neyzen! Rahmetli ney üstadı Neyzen Tevfik. Hem tatlı tatlı üfler hem acı acı söylerdi Neyzen… Her hicvi bin nasihat, Her küfürlü beyti insan onurunu yaralamayan, dinleyeni okuyanı rahatsız etmeyen bilakis düşündüren derin bir hayat düsturu olurdu ama ne yazık ki alem de onu küfürbaz bilirdi! Şimdi küfürbazlar beyitle ders vermiyor, kendilerini rezil-i rüsva ediyorlar… Ercan gibi…
Oysa Neyzen, hakaretten uzak taşlamalarla hak eden gafilleri yerle bir ederdi. O gitti meydan boş kaldı; Şimdi kendini müzisyen zanneden küfürbazlar spor yazarı, Kendini, gerçekten İmparator zanneden ahlaksızlar hoca, Bir kısım spor yazarları da dip yalamaktan yalaka oldular!... Böylece gazeteci kıtlığına kıran girince, Ercan Saatçi de benim ilk göz ağrım Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü oldu!
Türkiye’de; kayınpeder-damat, Efendi-mürid, sermaye-köle, irtikap-cehalet ele ele verince ehl-i namus medya da kenara itildi!
Bütün mesele namusluları bulup göreve getirmek. Yoksa koskoca Türiye bunların elinde kalacak!
Pazar sabahı bunları yazmama sebep Ercan Saatçi ve Metin Özülkü’nün FBTV’de yaptıkları programda Galatasaray’a hakaret etmeleri! Aslında kem söz sahibinindir deyip geçmek gerek ama… Cevap vermek farz oldu! O da bize nasip oldu… Binlerce mail aldım. Okuyucularımı mahzun bırakamazdım…
FBTV’de Ercan; ‘-Nasıl .***** Galatasaray’ı’ diye galiz küfrü adlı adınca, makamı iftiharla sallıyor ve de arsız çocuklar gibi etrafına, arkasına, sağa sola bakınarak pis pis de gülüyor! Karşısındaki bitin bulunduğu yiğit Metin de şöyle cevaplıyor; ‘-A***** koyduk Galatasaray’ın!’ Ne denir ki bu ahlaksızlığa…
Neyzen doğru demiş;
Şu iki b*** b** deme, B**** duyarsa utanır! Bunların bir zerresi boka düşse B** bile kirlenir!
Düşünün boktan daha pis ne olabilir ki dünyada!
Başka bir deyişle de şöyle anlatıyormuş Neyzen; B** b*** nerde bulurmuş? Kenefte! Mekan da önemli…
Yaman adammış Neyzen!
TSYD bile çaresiz!
Aslında bu durumu TSYD; ‘BENİM BUNCA MENSUBUM, BU MESLEĞE YILLARCA EMEK VERMİŞ BİHAKKIN GAZETECİ ÜYEM VARKEN ERCAN DA NE İŞ’ Deyip kınamalıydı! Kınayamadı… Çark TSYD’yi de öğüttü!
Ercan Saatçi, Hürriyet’in Spor Müdürü koltuğuna oturduğunda o koltuktan kaldırılan da bugünün TSYD Başkanı Esat Yılmaer’di… İşe bakın. Koskoca TSYD Başkanı görevinden atılıyor yerine ihtilal çocuğu göreve getiriliyor! Kimsenin de kılı kımıldamıyor! Böyle başa böyle tıraş!
Peki Esat Yılmaer’den önceki TSYD Başkanı kimdi? Onur Belge. Şimdi ne durumda Onur? Doğan Grubu’ndaki görevinden atıldı. O şimdi 3. sınıf bir gazetede ve tv’de yazar-yorumcu! Başkaları gibi dip yalamanın değil ekmeğinin peşinde!... Onun için de namusuyla sütre gerisinde bir yerlerde çalışıyor ama eski başkanları Onur Belge’ye sahip çıkan ferd-i vahit medya mensubu bile yok! Acı ama gerçek! Peki neden böyle bu duruma düştü Onur Belge? Terim’le mahkemelik oldu da ondan zahir! Atıldı işinden…
Nur içinde yat Neyzen Tevfik Senin gibi lafını esirgemeyen delikanlı kalmayınca memlekette! Ayaklar baş, başlar ayak oldu işte!
Kaldıysa da üç beş ehl-i namus, akl-ı selim, erbab-ı dil muharrir onları da limon gibi sıkıp bir kenara atıllar… Menfaat, koltuk, para hırsı insanlığı esir aldı ne Fener asaleti kaldı, Ne Galatasaray ne de ötekiler… Galatasaray’ı da katıyorum bunların içine… Yıllarca kendi içinde parçalandı… Göz göre göre irtifa kaybetti. Aynı seviyede buluştular diğerleriyle…
Şimdi de Galatasaraylı kalkmış Ercan Saatçi’ye kızıyor! Geçmiş olsun! Galatasaraylılar kendi evlatları doğranır, ezilir, hakarete uğrar, haritadan silinirken nerelerdeydi?... Şer odakları hükmünü yavaş yavaş, adım adım icra etti şimdi sıra Galatasaray’a geldi! Galatasaraylı geç kaldı!
Süren başkanlığında Canaydın’la başlayan süreç…
Süren’in ilk yönetiminde Özhan Canaydın’la başlayan ‘böl-yönet’ politikası, önce Galatasaray camiası içinde kardeşi kardeşe kırdırdı. Sonra medyadaki ‘ufak kimlikleri’ el altında tutma politikasıyla, kokainmanlara ne idüğü belirsizlere, yeni yetmelere kol kanat gerildi!... Gerildi ki Başkan’ın istedikleri yazılsın çizilsin!... Kimlik sahibi kalemler hep dışlandı o dönem… Galatasaray yönetimleri tenkit istemez olunca camia sahipsiz kaldı!
Allah uzun ömürler versin Özhan Canaydın son 15 yılda Galatasaray’da birinci plandaydı… 15 sene önceyle bugünü bir kıyaslayın bakalım! Galatasaray bölünmüş parçalanmış ve de yüz üstü bırakılmış!... Bir tek kişisi yok ki örselenmemiş! Ne bekliyor ki böyle bir Galatasaray medyadan!
Daha elli Ercan Saatçi çıkar ve Galatasaray’a dil uzatır! Meydan boş!… Medyada aklı başında Galatasaraylı bırakmadı ki önceki yönetimler… Sırf kendi koltuklarını sağlama alsınlar diye Galatasaray’ın değerlerini yok ettiler. Meydan kurda kuşa kaldı!
Nerede Doğan Koloğlu, nerede Coşkun Özarı? Yaşlandılar demeyin… Nerede Gündüz Kılıç, nerede Eşfak Aykaç, nerede Yavuz Gökmen? Öldüler demeyin! Son 15 yılda koltuk sevdasına öldürülen Galatasaraylılara bakın! Gerçeği görün!
Yaşlılık ve ölüm Allahın emri! Galatasaray onların yerine neden adam yetiştirmedi, neden yetişmiş adamlarını yok etti? Neden silik gazetecileri seçip de himayesine aldı? Neden? Onlara istediklerini yazdırdılar, Galatasaray’ı toz pembe gösterdiler ve bugünlere gelindi! Yalaka yazarlar Galatasaray’ı mahvetti! Rakip kulüpler mükemmel örgütlenirken, ‘eğitim kurumu Galatasaray’ yetişmiş evlatlarını yedi! Buna müsaade edenler de koltuklarını korudu!... Şimdi Ercan Saatçi için ayağa kalkanlar da o zaman oturanlardı!...
Tekrar ediyorum; Türkiye böyle yönetiliyor. Medya bitmiş! Medya köle! Medya sahibinin sesi! Niye Galatasaraylı şimdi ayağa kalkıyor ki? Yıllardır kendi içinde öğüttüğü değerlere sahip çıksaydı bu yüce Galatasaray camiası bugünlere gelir miydi hiç?
Üç gün önce Yeni Şafak’ta yazdım Geçen cuma günü… Yönetim uyan ve örgütlen diye başlık attım… Daha Ercan Saatçi olayı patlak vermemişti! Yönetimi ve bütün Galatasaraylıları göreve davet ettim. İki gün sonra Ercan Saatçi olayı gündeme geldi! Girin internete okuyun; Yenişafak
Osman Tanburacı
Ercan Saatçi bir gaf yapmıştır! Ercan Saatçi ayıp etmiştir! Ercan saatçi ağzından kaçırmıştır! Ercan Saatçi delikli kuruş etmez!
Bunlar başka şey… Verin Ercan’ı mahkemeye çeksin cezasını. Galatasaray bu ülke için; her beynin, her kıskanç dilin ifade edemeyeceği altın değerindedir. Altın yere düşmekle değer kaybetmez ki!... Amma; Galatasaray bu hale neden düştü Galatasaraylı önce onu sorgulamalı!