biri fatih sultan mehmed'in istanbula girerken çizilmiş olan portresini koysun
o resim II.Abdulhamid tarafından yaptırıldı yani o kadar ihtişamlı ve gerçek olma olasılığı çok düşük
1-şah ismail nereee 2-yavuz selim nere burda bile belli yan profil resmin yavuz a ait olduğu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirya -- 5 Ocak 2012; 17:26:18 >
quote:
Orijinalden alıntı: Eau Rouge aan Raidillon
yavuz. aralarında en savaşçı görünümlü olanıdır kendisi.
bir fotoğraf ekleyeceğim birazdan
balmumu heykel sergisinde çektiğim fotoğraf
bu da hürrem sultan bu arada (biraz yaşlı hali)
Bu hürremin biraz yaşlı hali mi ? Bence ölmüş hali şuna bak
La şu 4. Murad'ı anlatın biriniz ya hiç mi tarih bilgisi olan yok?
quote:
Orijinalden alıntı: achmaster
Adam king beyler ayık olun
quote:
Orijinalden alıntı: YodaTheMaster
Bağdat Fatihi
Kösem Sultanın Oğlu 11 Yaşında Tahta Geçti.11 Yaşında Olduğu İçin Devleti Annesi Yönetti.Sonra Safeviler İranı Aldı Yeniçeriler Ayaklandı Zaten Murat'in Abisi 2.Osman'ın Öldürülüşüne Tanıklık Etti. 20 Yaşında İktidarı Ele Aldı.Alkol Tütün Yasaklandı.Safevileri Yendiği Savaşta Kasr-i Şirin Ant. İmzalandı.
Sonra Sirozdan Yatağa Düştü Yatakdayken Kardeşinin Ölüm Emrini Verdi.Fakat İbrahim Öldürülmedi Tahta Geçti.
quote:
Orijinalden alıntı: ModexLife
quote:
Bağdat Fatihi
Kösem Sultanın Oğlu 11 Yaşında Tahta Geçti.11 Yaşında Olduğu İçin Devleti Annesi Yönetti.Sonra Safeviler İranı Aldı Yeniçeriler Ayaklandı Zaten Murat'in Abisi 2.Osman'ın Öldürülüşüne Tanıklık Etti. 20 Yaşında İktidarı Ele Aldı.Alkol Tütün Yasaklandı.Safevileri Yendiği Savaşta Kasr-i Şirin Ant. İmzalandı.
Sonra Sirozdan Yatağa Düştü Yatakdayken Kardeşinin Ölüm Emrini Verdi.Fakat İbrahim Öldürülmedi Tahta Geçti.
En acımasız padişah diye geçer doğru mu? Gülle falan taşırmış bu muydu o?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ModexLife
quote:
Bağdat Fatihi
En acımasız padişah diye geçer doğru mu? Gülle falan taşırmış bu muydu o?
Bilmem
quote:
Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane
tamam hadi çarlardan örnek göstermek istedin ama neden en pısırık en dandik çar II. Nikolai'ı örnek verdin
quote:
Orijinalden alıntı: Allâme
quote:
Orijinalden alıntı: Eau Rouge aan Raidillon
yavuz. aralarında en savaşçı görünümlü olanıdır kendisi.
bir fotoğraf ekleyeceğim birazdan
balmumu heykel sergisinde çektiğim fotoğraf
bu da hürrem sultan bu arada (biraz yaşlı hali)
Bu hürremin biraz yaşlı hali mi ? Bence ölmüş hali şuna bak
ben biraz bu oyuncuya benzettim hürremi
quote:
Orijinalden alıntı: iredicem
quote:
Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane
tamam hadi çarlardan örnek göstermek istedin ama neden en pısırık en dandik çar II. Nikolai'ı örnek verdin
Amacım Çarlardan birini paylaşmak değildi, ama bu adam gerçekten karizmaktik duruyor. Ne yapıyım, koca burunlu Abdülhamid'i mi koysaydım?
Orhan gazi akar...
quote:
Orijinalden alıntı: apca[tr]
II. Abdulhamit Han
Yav bu paşamız hiç karizma değilmişki. Bizim dörtyolda simit satan hasan abiye benziyor. Giydiği süslü kıyafeti taşıyamamış.
Bunların burnu hep kemerli ilginç babadan oğula nesil olduklarından heralde
quote:
Orijinalden alıntı: vito_scaletta
quote:
Orijinalden alıntı: 89
quote:
Orijinalden alıntı: eXelanc3
quote:
Orijinalden alıntı: BrokenGoblet
quote:
quote:
yavuz sultan selim
Bencede suratında çok güçlü bi ifade var
Birde şu var biraz yan yatmış ama :)
1. fotoğrafdaki Şah İsmail diye biliyorum.
Bende bakmıştım şah ismail diyo bazıları ama heryerde yavuz sultan selim olarak geçiyor.Bu resim tartışması İskender palanın Şah&Sultan kitabıyla çıktı kapakta ki 2 adamda aynı olduğu için böyle bi söylem var
internette bazı kaynaklarda da şah ismail diye geçiyor ama yavuzun şah ismaili satrançta yendiğinde şah ismailin yavuza attığı tokat sonrası bu tokat kulağıma küpe olsun diyip küpe taktığını biliyorum
Șah yavuz a tokat atmadı
Attı
quote:
Orijinalden alıntı: Hannover 96
quote:
Orijinalden alıntı: apca[tr]
II. Abdulhamit Han
Yav bu paşamız hiç karizma değilmişki. Bizim dörtyolda simit satan hasan abiye benziyor. Giydiği süslü kıyafeti taşıyamamış.
+1
quote:
Orijinalden alıntı: achmaster
+9999
bi havalardalar :)
Sultan 4. Murad Han
quote:
Çok kuvvetli bir vücuda sahipti.200 okkalik gürzleri rahatça kaldirabiliyordu.En kuvvetli yaylar çeker, çok uzaklara cirit atardi. Attigi oklar ile kalkanlari bile delebiliyordu.
Ayrıca rivayetlere göre tek kolu ile atların-atının boynundan tutarak yere yatırdığı söyleniyor.
Osmanlı İmparatorluğu'nun duraksama-gerileme dönemindeki en başarılı Padişahıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: 24google
quote:
Orijinalden alıntı: vito_scaletta
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: BrokenGoblet
quote:
quote:
yavuz sultan selim
Bencede suratında çok güçlü bi ifade var
Birde şu var biraz yan yatmış ama :)
1. fotoğrafdaki Şah İsmail diye biliyorum.
Bende bakmıştım şah ismail diyo bazıları ama heryerde yavuz sultan selim olarak geçiyor.Bu resim tartışması İskender palanın Şah&Sultan kitabıyla çıktı kapakta ki 2 adamda aynı olduğu için böyle bi söylem var
internette bazı kaynaklarda da şah ismail diye geçiyor ama yavuzun şah ismaili satrançta yendiğinde şah ismailin yavuza attığı tokat sonrası bu tokat kulağıma küpe olsun diyip küpe taktığını biliyorum