Şimdi Ara

Osmanlı Hakkında Ne Biliyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Yıkık Hüseyin

Ismim huseyin degil ben tesekkur ederim.

Peki isminiz değilse niye hesap isminiz Yıkık Hüseyin ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu ülke sizin değil defolup gider misiniz arap yurdunua lütfen?
  • İnsan uydururken bir utanır arkadaş. Ne rezil kepaze adamlarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TürkünSesi

İnsan uydururken bir utanır arkadaş. Ne rezil kepaze adamlarsınız.

Kim uyduruyor hocam?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

quote:

Orijinalden alıntı: TürkünSesi

İnsan uydururken bir utanır arkadaş. Ne rezil kepaze adamlarsınız.

Kim uyduruyor hocam?

Alıntıları Göster
    Konudaki saygıdeğer arkadaşlar. Kim olacak?
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    Bırak Kraven. Sen bu forumda 20 senedir takılıyorsun ve 20 senedir forumda tarih ayarları veriyorsun da neyi değiştirebildin? Bütün bu ziftliğin sorumlularından biri sensin demek ki, başarısızsın.

Dil ile alfabe farklıymış falan cahil kandırırsın. Osmanlı türkçesini hakkıyla öğrenebilmek için Arapça grameri tamamen ve birçok kelimeyi de ezberlemek gerekmiyor mu? Sadece Arapça'da değil Farsça'yı da hakkıyla bilebilmek lazım ki anca Osmanlı Türkçesini anlayabilecek seviyeye gelelim. Sonra zaten kullanmadığımız için bir-iki senede matbu metni bile okuyamayacak kadar unutabiliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 600 yıllık devletde daha öncesinde ülkeyi kurarken alfabemizi değiştirdi, sen 2000 yıllık geçmişini okuyacaktın ama okuyamadın.Yanlış anlaşılma olmasın ben kimse taraftarı değilim Osmanlı'nın yaptığı hatalarda mevcut Atatürk'de ama sen Arapçasını istediğin kadar oku anlmadıktan sonra ölene kadar oku bir anlamı yok. Atatürk'ün çevirmesinin sebebi buydu. Fatih Sultan Mehmet Ali Kuşçu'yu farklı bir ülkeden davetiyle getirtdi Ali KUşçu dili değişti diye cahil mi kaldı.Ayrıca Batı'ya özen her zaman vardı hangı padısah hatırlamıyorum ama FAtıh ve KAnunı olabılır Osmanlı'yı öyle bir hale getiricem ki Avrupa bize özenicek demiştir. Kaynak hatırlamıyorum yanlış olabilir, demek istediğim Batı hayranlıgı her zaman vardı. Atatürk'ü seversin sevmezsin insan olduğu için saygı duyacaksın. Peygamber efendimiz kendisini taşlıyanlara dahi merhamet edip onları hor görmediyse, sen hor göremezsin. Konuya bi oradan bir buradan cevap yazdım, yazım yanlışlarım olabilir affınıza sığınırım.

• Kazandığı kadar savaş kaybeden , kazandığı topraklar kadar toprak kaybeden , halkı cahilin cahili , padişahlarının çoğu vizyonsuz , medeniyet olamamış bir devlet .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle Neo-Osmanlıcı M. Kemal düşmanı ve tarihi Facebook'taki tuhaf sayfalardan öğrenen arkadaşlara İlgi Yayınları'na ait 2'şer cilt halinde satılan Ahmet Cevdet Paşa ve Ahmet Rasim'in Osmanlı Tarihi kitaplarını okumalarını öneriyorum. Yani şu "Osmanlı 600 yıl dünyaya hükmetti" iddiasını kökten yerle bir ediyor. Bununla beraber hanedan şeriatının geçerli olduğu Osmanlı ile İslam şeriatı arasında nasıl bir bağlantı kurulabildiği tamamen farklı bir araştırma konusu. Tavsiye ettiğim kitapların yanında "Ulusların Düşüşü" ve "Osmanlı Devleti'nde Kuraklı ve Kıtlık Olayları / Mehmet Yavuz Erler" eserleri de okunursa yararınıza olur. Tarihi Kadir Mısıroğlu, Mustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu... gibi emperyalist uşağı, dönek ve masalcılardan dinlemek sizi bir yere getirmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bianco Angelo

Özellikle Neo-Osmanlıcı M. Kemal düşmanı ve tarihi Facebook'taki tuhaf sayfalardan öğrenen arkadaşlara İlgi Yayınları'na ait 2'şer cilt halinde satılan Ahmet Cevdet Paşa ve Ahmet Rasim'in Osmanlı Tarihi kitaplarını okumalarını öneriyorum. Yani şu "Osmanlı 600 yıl dünyaya hükmetti" iddiasını kökten yerle bir ediyor. Bununla beraber hanedan şeriatının geçerli olduğu Osmanlı ile İslam şeriatı arasında nasıl bir bağlantı kurulabildiği tamamen farklı bir araştırma konusu. Tavsiye ettiğim kitapların yanında "Ulusların Düşüşü" ve "Osmanlı Devleti'nde Kuraklı ve Kıtlık Olayları / Mehmet Yavuz Erler" eserleri de okunursa yararınıza olur. Tarihi Kadir Mısıroğlu, Mustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu... gibi emperyalist uşağı, dönek ve masalcılardan dinlemek sizi bir yere getirmez.
    İki tarafın da kitapları okunabilir. Mesela okumak değil. Herkes bir şeyler yazabilir ama hangisi kanıt içeriyor mesele bu. Tarihte doğası gereği doğrudan görmüyoruz, belgelere falan bakıyoruz. Hangi belge gerçektir, hangisi sahtedir diye nasıl anlayacağız ki? O dönemde yaşamayan birinin anlama imkanı var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

İnanılmaz lan. Konudan ve konuya yazılan mesajlardan akan cehalet, yemin ederim zift gibi, katran gibi kapkara. Dil ile alfabenin farkını bilmeyenler, Osmanlıca okuyamadığı halde Osmanlıca hakkında atıp tutanlar, Osmanlı tarihini bilmiyoruz diyenler, cahil kaldık diyenler... Hakikaten inanılmaz. Gerçekten çok uzun zaman sonra hayretle ve ağzım açık şekilde okuduğum ilk konu olabilir.
    Bienvenue a la Turquie

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.