Şimdi Ara

Osmanlı Hakkında Ne Biliyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Osmanlı hakkında birçok şey söylenir, çoğu da kulaktan dolma şeylerdir. Gerçek tarihi belgelerde, arşivlerde neler yazıyor? Osmanlı nasıl bir devletti, ne biliyoruz hakkında?

• osmanlıca diye bir dil yok osmanlıca dediğin Türkçe ve o zaman okuma yazma oranları zaten çok düşük boş konuşuyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 14 Ağustos 2018; 13:16:36 >
  • Osmanlıcanın başka bir dil olduğunu düşünüyorsan çok net cahilsin. Sen tarihi nereden öğrendin acaba ? Bilime neler katmış yazsana merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatalrhymer16

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Türkçe alfabesine geçildiği gibi sanki arapça farsça kelimeler atıldı bu gün bile dilimizde arapça, farsça kelimeler bulunmakta. Sen ne dediğini bilmiyorsun.
    Piri Reisin nasıl öldüğünü de biliyorsun değil mi ?
    Bana bilime yaptığı katkı diyorsun ve bunu yazıyorsun "Ali Kuşçu şurada okudu, şunda uzmanlık yaptı. Takiyudddin Gözlem yaptı. Mirim Çelebi Gökbilimde gözlem yönteminin gelişip yaygınlaşması için çaba gösterdi." Bunlar ne ? Sen bilime yapılan katkı derken ne dediğini bile bilmiyorsun.

Sen kendini şartlanmışsın baya osmanlı süperdi falan diye ve aksini kesinlikle görmek istemiyorsun. Osmanlıcanın Türkçe olduğunu bile kabul etmeyen bir cahilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 14 Ağustos 2018; 13:43:21 >

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    MİT ne alaka ? Neyse bak yine hayal kırıklığına uğrayacaksın o konuda da. "Teşkilât-ı Mahsusa İttihat ve Terakkî Cemiyeti bünyesinde Enver Paşa'ya(Osmanlıcı takılanların sevmediği paşa) bağlı olarak kurulan gizli teşkilattır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 14 Ağustos 2018; 14:9:20 >
  • Genel olarak Osmanlıcı kesim İttihat ve Terakkî sevmez ve dışlar o yüzden yazdım. Bunu bana diyeceğine sen araştır belli ki kulaktan dolma bir sürü yalan yanlış bilgi öğrenmişsin. Ayrıca Osmanlının hiç bir şey yapmadığını söylemedim söylememde. Senin yazdığın saçmalıkların aksini söylemem osmanlının bir şey yapmadığı anlamına gelmiyor. 1923te gökten inmediğimiz gibi 1299da da gökten inmedik.
  • ittihat ve terakki iyi değildi ama kuranlar türktü bu saçmalıkları fesliden mi dinliyorsunuz ?
    neyse daha fazla uğraşamıcam zaten tarihi kulaktan dolma bilgilerle belki fesli dinleyerek öğrenmiş cahilliğini kabul etmeyen bir ağır cahile ne anlatıyorum ki...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Dili değişmiyor dil zaten Türkçe. Sarayın dili Osmanlıca. Halk Türkçe konuşuyor.

Alfabeyi değiştiriyor.

Almana gelince. Alman gidip 500 yıllık tarihini okuyabilir evet.
    O dönemde arap alfabesinde okuma yazma bilen bir çocuk gitse o kütüphaneye yine bir şey anlamaz çünkü kitaplar Osmanlıca. Çocuk Osmanlıca bilmiyor ki Türkçe biliyor. O çocuk o kitaparda yazan kelimelerin %80'inden hiçbir şey anlamazdı. Alfabe ile alakası yok yani.

Osmanlı'da okur yazar oranı %10'du. Bu %10'un çok büyük bir bölümü gayrimüslimdi.(yaklaşık %80). Yani müslüman okur-yazar sayısı %2 idi. O yıllarda okur yazar oranı hesaplanırken kadınlar hesaba katılmıyordu. Kadınlardaki okur yazar oranı %0.001 gibi bir şey olduğundan kadınları da hesaba kattığında okur yazar oranı %1'di aslında.

Yani zaten bir bok okuyup yazdığın yoktu. Sanki manavından hamalına bütün ülke katip, entelektüel falan filan da latine geçince cahil kalmışmış.

Bir de latin alfabesine geçtikten sonra okur yazar oranı nasıl artmış ona da bir bak istersen.

Osmanlıca dediğin zaten dil bile değil. Arapça ve Farsça'nın Türkçe'ye tecavüz etmesinden(sadece kelime bazında değil yazım ve gramer bazında da) ortaya çıkan maraza Osmanlıca denir.

Osmanlı son 200 yılda kaç tane kitap basmış bir araştır. Zaten ortada okumaya değer bir kitap bir eser yok. O yüzden o kitapların gerekli olanları da latin alfabesine çevirmek zor olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C36D8071F

osmanlıca diye bir dil yok osmanlıca dediğin Türkçe ve o zaman okuma yazma oranları zaten çok düşük boş konuşuyorsun
    osmanlıca = arapça

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • islamın en son ve en güzel din olduğunun kanıtlarından biri
    insan dinle insanlığa yaklaşır. en güzelle insanlığın en güzel örneklerine ulaşılır.
    en güzel bozulmaya başlayınca da en bozuk hale gelir dönüş imkanı kapanır

dünyada atasına geçmişine küfreden islamdan çıkıp yolunu kaybedenlerden başka kimse var mı?
  • ismet inönü ve ekibinin katkılarını da unutmamak gerekiyor hangi ülke yönetimi geçmişine ait kayıtları hurda kağıt niyetine satar ki
  • İnanılmaz lan. Konudan ve konuya yazılan mesajlardan akan cehalet, yemin ederim zift gibi, katran gibi kapkara. Dil ile alfabenin farkını bilmeyenler, Osmanlıca okuyamadığı halde Osmanlıca hakkında atıp tutanlar, Osmanlı tarihini bilmiyoruz diyenler, cahil kaldık diyenler... Hakikaten inanılmaz. Gerçekten çok uzun zaman sonra hayretle ve ağzım açık şekilde okuduğum ilk konu olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yıkık Hüseyin

Osmanlı hakkında aslinda evet cok sey bilmiyoruz haklisiniz once ana sebepten baslayalim isterseniz. Bize bu tarihi unutturan kim . Simdi ben sizi tenkid edicem sakin saldirmayin . Bunun en buyuk sebebi atatürk tür. Açıklıyorum iyi dinleyin. Düşünün 600 yillik bir imparatorluksunuz dünyaya hukmetmissiniz. Osmanlıca diliniz var fakat bir adam geliyor ve bu dili kaldirip latin alfabesine geciyor. Dusunun simdi. O zamanlarda yasayip osmanlica dilini biliyorsunuz ve profesörsunuz. Birden diliniz degisiyor ve 1 gecede cahil kalmis oluyorsunuz. 10 yasindaki cocuktan bir farkiniz kalmiyor. Sen dusunsene bugun tayyibin birden cikip kiril alfabesine(ruslarin kullandigi) geciyoruz dese (uni okudugunu varsayıyorum) universiteni birakip tekrar ilk okula baslaman gerekecek alfabeyi rakamlari vb ogrenmen icin 20 yasinda okula yeni baslamis oluyosun dusun. Bugun alman bir cocuk kutuphanesine gidip 500 yillik tarihini okuyabiliyor sen gitsen 100-150 yillik tarihini okuyabilirmisin.? Git kutuphanede butun zenginligimiz duruyor. Ama okuyamazsin dili bilmiyorsun cunku. Atatürk bizi 1923 te yoktan mi var etti ? Bizim bir gecmisimiz bir tarihimiz yok mu . Sen de ağzınla diyorsun iste tarihini kulaktan dolma bilgilerle ogrenmissin. Yapmayin gozunuzu seviyim biraz arastirin . Ben muslumanim ayrica atatürk ün dinsiz oldugunu da insallah biliyorsundur ki zaten kendi agziyla söylüyor ve kendi eserlerinde var . Bu bati ozentiligi bizi bu hale getirdi kardesim. Şapka takmayani asmak nedir abi?? Düşünsene yine ayni ornegi vereyim tayyip bugun sana cubbe giymeyeni asicam diyor ve cubbe giymezsen asilacaksin bu nasil bi diktatorluktur?? Camileri ahıra cevirmek? Kurani türkçeye cevirip yanindaki kazim karabekir pasa ataturk e sorunca neden türkçeye cevirdiniz diye Cevap olarak . Kurani türkçeye cevirttim ki millet o arap oglunun(peygamberimizden bahsediyor) ne yaveler yediğini gorsun . Demistir. Bu 1923 yilinda o zamanlar tam 15 yil ilk okul tarih kitabi olarak cocuklara okutulmustur bunlar o zamanin tarih kitabi bizzat meb tarafindan yazilan. Bunlar yalan degil dogrular bunlar ama kac tane gencimiz bunlari arastiriyor kac kisi bunlari ogreniyor. Ben sana burda sabaha kadar anlatirimda sen ogrenmek istediklerini sor istersen onlara cevap vereyim yoksa forum cokene kadar yazarim :D .

Lutfen hicbir yeri atlamadan oku

Hüseyin kardeş Mustafa Kemal'in Osmanlı'ya ve Müsluman'lara yaptığı ihaneti ve zararı çok güzel özetlemişin sizi tebrik ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.