Şimdi Ara

Osmanlı'nın bir Türk açısından nesi övülebilir ki? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
2.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Iscatterr

Video izleyeceğine biraz araştırsaydın be arkadaşım. Bilim için takiyüddin’i örnek verebilirim sana. Kendisi gökbilimcidir. Araştırabilirsin. Halkına iyi bakmıştır ki balkanlarda yaşayan hristiyan halklar(boşnaklar hariç) asimile olmamıştır, keza ermeniler, gürcüler ve yahudiler.
    Çok önceden biraz araştırmıştım hocam, kıyaslama yapınca şunu farkettim bir Newton, Galileo, bir tane Leonardo yok bizde.
    Coğrafya bilinmediği için savaşlarda yenilmiş Osmanlı, en son İTÜ'ye açmak akıllarına gelmiş.
    Dünyaya ne bırakmışız?
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Osmanlı 'nın eksikleri vardı elbet ama iş eksiklere odaklanmaksa her şeyde bir eksiklik bulunur. Osmanlı gerek devlet yapısıyla, gerek askeri gücüyle 600 yıla damga vurmuş bir imparatorluktur. Türkiye'de Osmanlı' nın devamıdır. Bence fazla önyargılı yaklaşıyorsun.

Ayrıca Newton, Leonardo, Gallileo gibi düşünürler Osmanlı' dan da Doğu'dan da çıktı. Ama bir süre sonra Batı düşünce atılımıyla Doğu''yu geçti bu konuda. Bu da bugünkü dünyayı oluşturdu.

Eleştiriyi abartılı yapınca gerçekçiliğin kayboluyor. Celal Şengör tam da bunu yapıyor. Kahvehane muhabbeti gibi basit basit konuşuyor. Sürekli aşağılama ve küçümseme derdinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehteri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

genel düz mantığın güzelmiş. kurduğun eşitlikler felan.

quote:

Bilgisiz kelimesi ne zamandan beri hakaret oldu? Bu konuda bilgisizsin hafız açık net. Bunu hakaret olarak algılayan adam bu hayatta kendini geliştiremez hiç bir şekilde. Sen argüman sunamıyorsun daha en fazla dediğin şu: "İlber Ortaylı ile Celal aynı programa çıkmış= Celalin her dediği doğrudur." Bu konudaki bilgin bu kadar. Osmanın anayasasında Türkten gayrısı haramdır maddesi vardı da buna muhalefetten mi suçluyorsun adamları? Cumhuriyet dönemi de bir sürü yabancı bilim adamını Türk değil diye ülkeden kaçırdılar. Ne oldu gördük. Sorsan senden ala çağdaş yoktur ama. Şu anda da devlet kademelerinde dünya kadar Türk olmayan insan var. Hepsini al silahı vur o zaman ne diyeyim. Adamların derde bak. Padişah neden Türk değil de Sırp, Grek, Çerkes düdüklemiş Belki de artık çadır devleti olmak istemiyorlardır ha. Gerçi buradan da ne kastettiğimi anlamayacaksın da neyse.

bana laf eden adam kendi garip genelleme ve argümanlarıyla bana geliyor. evet ben yabancı bilim insanlarını kaçırın dedim zaten. yada yabancılar tü, kaka dedim. Osmanlının bilinen devlet politikasının niye tam tersini savunma gereği hissediyorsunuz bu kadar anlayamıyorum? sonrada dolaylı yoldan dediğimi son cümlede kabul ediyorsun. biraz yazdığının ne anlama geldiğini düşün.

amma güldün eğlendin ya kendi kendine. hala reel de gel diyor bir de.

Alıntıları Göster
    Haksızlığını ve bilgisizliğini 35 ayrı yerinden ortaya çıkardığım için laf kalabalığı yapman doğal. Bu forumda senin gibi yüzlercesi var. Her seferinde de konu aynı yerlere gelir. Son lafı ben söylersem haklı olurum kafasından öteye geçemezsiniz. Acısını dindirmen bir 4 ay sürer herhalde bu tartışmanın. Şimdi bilgisizliğinle debelen dur. Bölümde bir daha saçmaladığını görürsem zevkle seni aydınlatır, hatalarını yüzüne vururum. Hadi şimdi git ötede oynamaya devam et

• Aklımı kurcalayan derin mevzulardan biriydi ve internet sağolsun cevabı buldum: MEME...

Az gelişmişlik diye bir şey var; sürekli tapılan bir padişah, oldukça banal bir ordu ve sürekli devleti büyük görüp ona göbekten bağlı kalma zorunluluğu gibi şeyler bir kesimin ruhunu coştururken bir kesim oldukça karanlıkta kalınca hasta adamdan ilüzyonist bir imparatorluk ortaya çıkıyor. Kendileri gibileri de destekleyince 21. yüzyıla kadar uzanıp bu çağın her yeniliğinde o çirkin, hastalıklı yönünü ortaya seriyor ve utandırdıkça utandırıyor...

Daha neler var bir bilseniz, sürekli karşısında ezecek "insan" arayan ve sadece Ortadoğu gibi karışık yerlerde yeşerebilecek çingene bohçası devletinden başka bir şey değil...

• MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    aynısını sana yazıyorum ve daha fazla uzatmıyorum. görüşmek üzere..

"Haksızlığını ve bilgisizliğini 35 ayrı yerinden ortaya çıkardığım için laf kalabalığı yapman doğal. Bu forumda senin gibi yüzlercesi var. Her seferinde de konu aynı yerlere gelir. Son lafı ben söylersem haklı olurum kafasından öteye geçemezsiniz. Acısını dindirmen bir 4 ay sürer herhalde bu tartışmanın. Şimdi bilgisizliğinle debelen dur. Bölümde bir daha saçmaladığını görürsem zevkle seni aydınlatır, hatalarını yüzüne vururum. Hadi şimdi git ötede oynamaya devam et"

• Merhaba. Size karşı kin güdüyorum çünkü Torlak Kemal'e sataşmıştınız. Torlak'a da kin güdüyorum çünkü Elliade'a sataşmıştı. Bu da böyledir işte, neyse.

• Bilgisizlik bilgisizliği çekermiş. Sen git Adminlere ağla
  • quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Bilgisizlik bilgisizliği çekermiş. Sen git Adminlere ağla
    Ağlıyorum ağlamasına da beni iplemiyorlar ki

• Yeterince ağlamıyorsun demek ki. Yeterince ağlarsan belki şirinleri bile görebilirsin
  • quote:

Bilgisizlik bilgisizliği çekermiş. Sen git Adminlere ağla
    Gerçek janus Teknoseyirde buradan banlattı kendini.
    Biliyorum, üstteki arkadaş muhtemelen bizim Avcılarınavcısı
  • quote:

Soruyu soran vatandaş alevi sanırım. Bööyle bir iteleme çabası içinde. Facebookta paylaşılan kıytırık yazılardan gaz almış röportaja öyle gelmiş gibi. Adama on saat filmde gördüğü kıytırık bir sahneyi anlatıp onaylatmaya uğraştı

Diyaloglar da ilginç.

Celal: Kanuniyi ciddiye almayın.

Vatandaş: Hah BRAVO!!!

Bu ne lan

Bu konuşmanın bir değeri yok.
    Videoyu izledim de öyle bir konuşma geçmiyor attığım videoda.
    O alevi muhabbetini ne kadar zorlasa da yemedi Şengör.
    Senin kastettiğin video bu.
    Tek Yol Bilimyoutube
    Celal Şengör: Osmanlı'yı Anlatıyor
    https://www.youtube.com/watch?v=Iy33sFI76e0

• quote:

Soruyu soran vatandaş alevi sanırım. Bööyle bir iteleme çabası içinde. Facebookta paylaşılan kıytırık yazılardan gaz almış röportaja öyle gelmiş gibi. Adama on saat filmde gördüğü kıytırık bir sahneyi anlatıp onaylatmaya uğraştı

Diyaloglar da ilginç.

Celal: Kanuniyi ciddiye almayın.

Vatandaş: Hah BRAVO!!!

Bu ne lan

Bu konuşmanın bir değeri yok.
    Celal Şengör-Büyük kanuniye bakıyorsun;viyanada yenilmiş, maltada yenilmiş, hint okyanusunda yenilmiş.
    Vatandaş-peki neden bu kadar büyük deniliyor?
    Şengör-Sınırlarının en geniş olduğu zaman olduğu için, yalnız şuna bakmak lazım, en yüksekte olduğunuz noktadan ziyade, buradaki eğiminiz nedir? Kanuni zamanında çoktan kafayı aşşağıya vermiş. Gidiyor imparatorluk. Öğrenci şekaveti başlıyor, medreseler çökmüş, bilim sıfırlanmış.

Tek Yol Bilimyoutube
    Celal Şengör: Osmanlı'yı Anlatıyor
    https://www.youtube.com/watch?v=Iy33sFI76e0

Aynı röportajdan kesitler işte. Farklı değil ki. Birini 5 hafta önce diğerini 1 yıl önce çekmemişler. Sonuçta soruyu soran adamın durumu ortada. Konuşmanın değeri sıfır. Celalin yerinde olsam defol git lan burdan derim
  • quote:

Aynı röportajdan kesitler işte. Farklı değil ki. Birini 5 hafta önce diğerini 1 yıl önce çekmemişler. Sonuçta soruyu soran adamın durumu ortada. Konuşmanın değeri sıfır. Celalin yerinde olsam defol git lan burdan derim
    Yav boş ver soruyu soranı, Celal ne anlatıyor ona bak, üstte argüman yok dedin, söylediğin konuşmayı buldum ve metine çevirdim bunlar argüman değil mi?
    Bak ayrıca başka yerde ne demiş;

"Büyük (!) Sultanımız Süleyman'ın Fransa kralı I. François'yı hapisten bir mektupla kurtardığını okurduk mektepte. O François'nın kurduğu Collège de France bugün dünyanın en önemli araştırma kurumlarından biridir. Bizimkinin hangi kurumu ayakta kaldı? Hangi kurumunun insanlığa beş paralık bir faydası oldu? Tek becerdiği kalıcı şey, aklı başında öz oğlu Şehzade Mustafa'yı Hürrem uğruna katlettirip, devleti bir ayyaşa teslim ederek halkının geleceğini karartmak oldu."

• Fazla övülecek bir şey yok.Zamanında savaş,taktik vs yönlerden iyilerdi,belli bir süre önemli güç oldular,sonrası ise malum.Bilimin yolundan gidilmezse olacağı buydu.Osmanlı zaten iyi olsaydı biz bu halde olmazdık.
    Aklın ve bilimin yolundan ilerlemeyip, din vs işlerle uğraşıp,o yoldan gitmeye devam edersek eğer sonumuz Osmanlı gibi olacaktır.

Amcamın oğlu diyorum ya kahvehanede konuşsan böyle olur diye. Yok Mustafayı Hürrem uğruna katlettirmiş de devleti ayyaşa bırakmış da bu tarih konuşmak değil eyyamcılıktır. O zaman pek muhterem Celalimiz Mustafanın, eleştirdiği Yavuzdan, Kanuniden daha iyi olacağı bilgisini nereden almış da tahta Selimin geçmesini Kanuninin bir hatası olarak görüyor diye sorarız? Mustafa olsa olsa Yavuz gibi mareşal olurdu. Öyle Osmanlıyı alıp bilim yuvası yapacak hali yoktu. Mustafa geçeydi başa bu sefer de işi gücü savaşmaktı, dünyaya bir bok bırakamadı denecekti.
    Argümanı bizim millet çok yanlış anlıyor. Öyle her ağızdan çıkan laf argüman olsaydı Türkiye Argümanistan olurdu
  • Bunu hâlâ dikkate alan var mı ya

• Osmanlı yı sevmem ama kuruluşu 1453. Değil. O yıl, Osmanlı'nın fethettiği yüzlerce şehirden sadece birinin fetih yılı. Osmanlı'nın kurulduğu yıl 1299-1301 arasındadır.

Osmanlı hakkında birçok şeyi herkes yanlış biliyor. 1350-1600 yılları arasında Osmanlı'nın zenginliği şimdiki Petrol zengini arap ülkelerinde benzetebiliriz. Osmanlıyı neden küçümsüyorsunuz? Sevmeyebilirsiniz ama büyük bir devlet oldugu belli.

Toprak sınırları en büyük olan 22. İmparatorluk olarak tarihe geçmiş. Fakat Osmanlı'nın eninde bulunan Anadolu, balkanlar, petrol cenneti arap yarımadası. Maden dolu kuzey afrika ile ot bitmeyen orta Asya bozkırları, Tunda iklimininin hakim oldugu topraklar bir değil. Dünyayı esir aldıgı filan olmamış evet ama, bence en güçlü 15. İmparatorluk filandır.

Forumda tarihle ilgili ilk kez bir şey yazıyorum ama her başlıgı okuyorum. Bundan sonra da yazmayacağım çünkü insanlar birbirlerine karşı saygılı değil. Son olarak şunu söylemek istiyorum :

BİZANSIN OSMANLI TARAFINDAN YIKILMIŞ OLMASI, OSMANLININ BİZANSTAN GÜÇLÜ OLSUGUNU GÖSTERMEZ. AYNI ZAMANDA EN BÜYÜK DÜŞMANI OLDUGUNU DA GÖSTERMEZ. BALKANLARA GEÇMEDEN ÖNCE OSMANLININ EN BÜYÜK MÜTTEFİKİ İDİ. AYRICA OSMANLI 617 YIL HÜKÜM SÜRMÜŞKEN BİZANS DEDİĞİNİZ BÜYÜK İMPARATORLUK 1200 YIL SÜRMÜŞ, HATTA DOĞU ROMA ADIYLA BATIDAN AYRILMADAN ÖNCE TARİH ÖNCESİ 1000LERE KADAR GİDER.

BİZANS, BATI ROMA İLE BERABER GELMİŞ GEÇMİŞ VE GELECEĞİN EN BÜYÜK İMPARATORLUGUDUR, DEVLETİDİR!!!! AKSİNİ İDDİA EDEN ART NİYETLİDİR. BİZANS, SON DÖNEMLERİNDE AVRUPA'DAKİ 3-4 DEVLET VE OSMANLININ BAŞINI ÇEKTİĞİ 2-3 TÜRK BEYLİĞİ TARAFINDAN YIKILMIŞTIR.

Ama bizans biz yıktııııık diyecekler için : Sizin mantığınıza göre ermeni ler de Osmanlıyı yıkan bir halktı. Düzensiz milis ermeniler > Osmanlı mı sizin gözünüzde????

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.