Şimdi Ara

Osmanli tarihi - Cumhuriyet dönemi kitap önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tarihe karsi hobi seviyesinde bir ilgim var, tarih üzerine de kitaplar okudum fakat Osmanli donemine ait kitaplar hep dönem dönem olduğu için konu bütünlügunü bir turlu yakalayamiyorum.Yavuz hakkinda bir kitap okuduktan sonra 1. Abdulhamid donemine ait bir kitap okuyunca istedigim butunselligi yakalayamiyorum.Osmanlinin kurulusundan yikilisina kadar ve Ataturkun dogusundan 1980 in sonuna kadar olan dilimlerde okuyabilecegim kitap seti önerisi ya da kronolojik olarak okuyabilecegim kitaplar dizisi hakkinda önerisi olan var mi acaba?Illa set olmasi gerekmiyor yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Mustafa Cezar-Mufassal Osmanlı Tarihi
    Kadir Mısıroğlu-Osmanlı Tarihi

"Yalan Söyleyen Tarih Utansın" bunu okuma
    Hammer`in yazdığı Osmanlı Tarihini de okuma içinde yalan yanlış bilgiler vardır. Kendisi zaten islam ve Türk düşmanıdır.
    Sinan Meydan gibi iftiralarla sayfaları dolduran tarihçi diye geçinenleri de okuma

Yukarıdakiler ilk etapta işini görecektir, yalnız dili hafiften ağırdır. Osmanlıca kelimeleri içinde kesif olarak barındırır. Bunların yanında Fuat köprülü, İsmail Hakkı Uzunçarşılı gibi isimleri de tavsiye ederim.
  • Ahmet Şimşirgil Kayı serisini bilmiyorum deme sakın. Kayı 1 Ertuğruldan başlıyor Kayı 6 IV. Mehmet Han da bitiyor. Tarihsel sıralamaya göre iyisiyle kötüsüyle herşeyi yazmış Ahmet hoca. Şuan da Kayı 7 yi yazıyor. Osmanlı tarihi öyle bir iki kitaba sığacak bir tarih değil zaten. Kayı'dan sonra Cumhuriyet Tarihini yazacak mı bilmiyorum.

Kayı serisini tavsiye ederim. Bir gözden geçir derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kckfrk -- 22 Temmuz 2015; 1:21:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.