Şimdi Ara

Osmanlıda ki favori padişahınız ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
6.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: __RayAllen20__

quote:

Orjinalden alıntı: Fırtınam...

quote:

Orjinalden alıntı: 1881

quote:

Orjinalden alıntı: Seraphine

VI. Mehmet Vahdettin

Osmanlı'nın En Onurlu En Iyi Padisahıdır.Her Ne Kadar Vatan Haini Dense De Kendisine Kurtulus Savasının Temellerini Atan Adamlardan Birisidir.Osmanlının En Zor Zamanında Milleti Topragı Atalarının Bıraktıgı Seref Icin Tum Şaşaa dan Ve Zenginlikten Vazgecmistir.Her Ne Denilirse Densin Mehmet Vahidettin En Iyi Padisahlardandır.

Ama En Iyisi Tabi Ki Zor Ve Ekonomik Sıkıntılı Donemde Devlet Yonetmeyi Bilen Bir Nebze De Olsa Devleti Yukselten Sultan II.Abdulhamit Pasa'dır.

Vahdettin beyin, cumhuriyetin ilanından sonra İngiliz generale yazdığı mektubu okumanı tavsiye ederim

yada Nutuk un ilk paragrafını

Vahdettin nasıl iyi padişah oluyor yahu adam ingiliz mandalığı yanlısıydı. Zaten işler kızışınca da İngiliz gemisiyle malta'ya kaçmadı mı bu adam...

"Osmanlı Devleti'nin içinde bulunduğu grup, I. Dünya Savaşı'nda yenilmiş, Osmanlı ordusu her tarafta zedelenmiş, şartları ağır bir ateşkes anlaşması imzalanmış. Büyük Savaş'ın uzun yılları boyunca millet yorgun ve fakir bir durumda. Milleti ve memleketi I. Dünya Savaşı'na sürükleyenler, kendi hayatlarını kurtarma kaygısına düşerek memleketten kaçmışlar. Saltanat ve hilâfet makamında oturan Vahdettin soysuzlaşmış, şahsını ve bir de tahtını koruyabileceğini hayal ettiği alçakça tedbirler araştırmakta. Damat Ferit Paşa 'nın başkanlığındaki hükûmet âciz, haysiyetsiz ve korkak. Yalnız padişahın iradesine boyun eğmekte ve onunla birlikte kendilerini koruyabilecekleri herhangi bir duruma razı."

Nutuk'tan...

Osmanlıya saygım vardır ama vatan haini olan bir soysuzu bana iyi padişah diye göstermeyin.

++++ fatih sultan mehmeti kanuniyi severim ama allah askina bana su vahdettini iyi gostermeyin.gidin nutuk okuyun ataturkun sozlerini okuyun.hala da kurtulus savasini baslatti diyosunuz

• Fafori Hasan
  • Fatih sultan mehmet
    Abdulhamidhan

tarihdeki diger sevdigim kisiler
    alparslan
    mete
    hannibal
    timur
    selahaddin eyyubi
  • babasının bedduasını alan bir adamdan bahsediyorsunuz.
  • Fatih Sultan Mehmed
    Yavuz Sultan Selim
    Kanuni Sultan Süleyman
    Abdülhamit
    4.Murat
  • Mehmet Reşat

Tamamen Enver Paşanın Kuklasıdır Favorimdir Aslında Padişah O sırada Enver Paşadır
  • Fatih iyi gerçekten.

Genç Osman da iyi işler yaptı.

ama en çok 3. osman ı merak ediyorum, yazık adama
  • Benim favorim Yavuz'dur, onun dışında Genç Osman, Fatih ve 2. abdülhamit gerçekten sevdiğim padişahlardan.

Yahu Vahdettin diyen arkadaşlar olmuş kanım donuyor hayretler içerisinde kalıyorum burda. Arkadaşlar Vahdetin hain oğlu haindir, menfaatlerini düşünen, halkı, vatanı, ülkesi 1 gram umrunda olmayan bir padişahtır, yüz karamızdır yapmayın etmeyin.
  • II. AbdülHamit Diyenlere Gülüyorum Sadece
  • quote:

Orjinalden alıntı: ClassRouGe

II. AbdülHamit Diyenlere Gülüyorum Sadece

yapma bunu yapma bunu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dwight Stifler

Mehmet Vahdettin

Hani su,Babamda ingiliz hayranıydı ingilizlerin asil millet olduğunu söylerdi ne olur kurbanınız olayım bizi yunanlıların eline değil de ingilizlerin eline verin bizi onlar himayesi altına alsın diyen mandacı ve daha yüzlerde HAYİNliği bunulan Vâhidüddîn Mehmed-i Sadis'ten mi bahsediyoruz...

Biraz Tarih oku da kimin ne yaptığını öğren.Aklına geleni burda yazıpta millete ayar cekmeye calısma...
  • Çelebi Mehmet...

Nam-ı diğer fetret devrinin sonunu getiren 2.kurucu.
  • Ben , Nutuk'da okudum tarih de gerektigi kadar biliyorum.Tarih bazı insanları bazı zamanlarda katil bazı zamanlarda kahraman olarak gösterir.Bakınız Fatih Sultan Mehmed Han.Kardeş Katli kanununu cıkarttıgında tüm saraydan elestiri almıs ve kimileri katil demistir.Ama cıkardıgı kanunun sonraları gerekli ve dogru oldugu anlasılmıstır.Vahidettin'de de aynı durum söz konusudur.Ben favorimi Abdulhamit olarak soyledim ama aynı sayfanın üst kısımlarında Vahidettin'e yapılan yorumlar yuzunden onun hakkındaki goruslerimi yazdım.Bana katılmak zorunda degilsiniz bende size katılmak zorunda degilim.
    Ayrıca imzamı begendigini soyleyen arkadasım amacın dalga gecmek mi anlayamadım fakat eger oyleyse onemli bir mevzu oldugu icin bas harflerini büyük yazdım.Her zamanda Türkçe'nin yanlıs kullanımının karsısındayım.Yok eger asıl demek istedigin oysa ki az bir ihtimal tesekkur ederim.
  • quote:

Ben , Nutuk'da okudum tarih de gerektigi kadar biliyorum.Tarih bazı insanları bazı zamanlarda katil bazı zamanlarda kahraman olarak gösterir.Bakınız Fatih Sultan Mehmed Han.Kardeş Katli kanununu cıkarttıgında tüm saraydan elestiri almıs ve kimileri katil demistir.Ama cıkardıgı kanunun sonraları gerekli ve dogru oldugu anlasılmıstır.Vahidettin'de de aynı durum söz konusudur.Ben favorimi Abdulhamit olarak soyledim ama aynı sayfanın üst kısımlarında Vahidettin'e yapılan yorumlar yuzunden onun hakkındaki goruslerimi yazdım.Bana katılmak zorunda degilsiniz bende size katılmak zorunda degilim.
    Ayrıca imzamı begendigini soyleyen arkadasım amacın dalga gecmek mi anlayamadım fakat eger oyleyse onemli bir mevzu oldugu icin bas harflerini büyük yazdım.Her zamanda Türkçe'nin yanlıs kullanımının karsısındayım.Yok eger asıl demek istedigin oysa ki az bir ihtimal tesekkur ederim.

dostum ne demek muhtesem bır ımzan var ve baska bı yerde kullanıyorum su anda..cok olumlu elestrıler aldım sayende..

su zaman da ınsanların bırbırıne manyaq falan fılan dedıgı ortamda mesajın super otesı..

• RTE
  • III.Selim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kleftiko

Çelebi Mehmet...

Nam-ı diğer fetret devrinin sonunu getiren 2.kurucu.

helalsin onu unutmustum

onunda hakki buyuk
  • Fatih Sultan Mehmed Han dır en saygı duyduğum ve sevdiğim. Sonra Yıldırım Beyazıd, Yavuz Sultan Selim, Genç Osmanı da severim, yaşasaydı neler yapacaktı merak ederim.

Sultan Vahdettin ile ilgili bir anı;

İşte bir tanıklık: Rauf Orbay anlatıyor:

“Bu arada Mustafa Kemal, Padişah tarafından sık fasılalarla ve hemen hemen her Cuma selamlığından sonra kabul ediliyor, kararlarımız istikametinde telkinlere devam ediyordu. Vahdettin’in kumandanlar arasında, veliahdlığı günlerinde beraberinde yaptığı Almanya seyahatinin müsbet intibaları sebebiyle de en yakından tanıdığı ve şahsına itimad ettiği Mustafa Kemal’di.”

Rauf Orbay’ın bahsettiği Cuma selamlıkları, 16 Mayıs’a kadar devam etmiş, 15 Mayıs’ta Vahdettin’le görüşen Mustafa Kemal, ertesi gün de Cumadan sonra yeniden padişah tarafından kabul edilmiş ve görüşme sonrasında da vedalaşmışlardı. Ertesi sabah bakanlarla da vedalaşan Mustafa Kemal’i İçişleri Bakanı Mehmed Ali Bey uğurlamış ve kendisine örtülü ödenekten 1000 altını, makbuz karşılığında teslim etmişti. Yani Mustafa Kemal Paşa’nın İstanbul’dan Bandırma vapuruyla kaçarak gittiği kesinlikle doğru değildir. Olamazdı da zaten. Nitekim Boğaz’daki İngiliz gemileri arasından geçmesi, ancak Harbiye Nazırı’nın mührü ve hemen aynı gün Vahdettin’in imzasıyla, dahası 5 Mayıs’ta resmi gazetede yayımlanmasıyla, yani resmî izinler dahilinde mümkün olabilmiş, İngiliz yetkililerin izni alınmıştı. Bu mudur ihanet?

1919 başlarında İstanbul tam bir işsiz Osmanlı generalleri temerküz kampı gibidir. Bu kadar tecrübeli ve yetenekli paşanın İstanbul’da toplanmış olması, her an imha edilmeleri tehlikesini beraberinde getirmektedir. Bu yüzden İstanbul’da bulunarak mücadele etmelerindense Anadolu’ya geçerek görünüşte pasif gibi de olsa bir göreve atanmaları yeğdir. Nitekim Kâzım Karabekir 19 Nisan 1919’da Trabzon’a çıkmış, Ali Fuad Paşa Konya’ya gitmiş ve Milli Mücadele’nin ilk ışıklarını yakmışlardır. Ancak başsız kalan bu hareketi derleyip toparlayacak, aynı zamanda siyasî ve örgütçü yetenekleri de olan tartışılmaz bir isim aranmaktadır. Mustafa Kemal Paşa’nın ismi böyle bir ortamda ortaya çıkmış, kendisine sunulan listede bir zamanlar yaveri olan Mustafa Kemal’in ismini gören Vahdettin kararını vermiş ve 9. Ordu Müfettişi göreviyle ve İngilizlerin gözünü boyamak için asayişi sağlamak bahanesiyle gönderildiğine dair işlemler için gereken girişimlerde bulunmuştur. Sonuçta Kızkulesi’nde demirlemiş bekleyen Bandırma vapuruyla Mustafa Kemal ve emrindeki 18 subay Samsun’a hareket edebilmişlerdir. (Miralay Refet Bele Paşa’nın ismi İngilizlere nedense bildirilmemiştir ama Samsun’a ayak basanların arasında o da vardır.) Bu mudur hainlik?

Vahdettin’in, Başkâtibi Ali Fuat Türkgeldi’ye söylediği şu sözlerle noktalayalım: “Ben milletin ateşli külü üzerine oturdum; taht-ı saltanatın kuş tüyünden minderleri üzerine oturup gömülmedim! Bunlardan kimseye bahsedilemiyor, millete de malumat verilemiyor. Elbette bir gün tarih bu hakayıkı (hakikatleri) yazar.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 15 Haziran 2009; 1:38:16 >

• quote:

Ben , Nutuk'da okudum tarih de gerektigi kadar biliyorum.Tarih bazı insanları bazı zamanlarda katil bazı zamanlarda kahraman olarak gösterir.Bakınız Fatih Sultan Mehmed Han.Kardeş Katli kanununu cıkarttıgında tüm saraydan elestiri almıs ve kimileri katil demistir.Ama cıkardıgı kanunun sonraları gerekli ve dogru oldugu anlasılmıstır.Vahidettin'de de aynı durum söz konusudur.Ben favorimi Abdulhamit olarak soyledim ama aynı sayfanın üst kısımlarında Vahidettin'e yapılan yorumlar yuzunden onun hakkındaki goruslerimi yazdım.Bana katılmak zorunda degilsiniz bende size katılmak zorunda degilim.

Yahu kardeşim ne fikri, ortalıkta bir gerçek var sen halen benim fikrim diyorsun. Nutuk'tan mı okudun ? Siz işinize gelen yeri çekip çıkartmayı o kadar iyi biliyorsunuzki, kardeşim o "Paşa paşa memleketi kurtarabilirsin" in nutukta bulunduğu yerin bi öncesini sonrasını okuyun bakalım. Ama az bekle hemen bulup bu yazımı editleyip buraya yazacağım.

• ben en iyi padişah demedim zaten benim favori padişahım o. oku da öyle ceap yaz. cahil
    quote:

Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı

quote:

Orjinalden alıntı: savageness

quote:

Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı

quote:

Orjinalden alıntı: aVu_silver

vahdettin. vatanı için padişahlığının bitmesini ve 600 yıllık imparatorluğun kapanmasını göze almıştır.

Vahdettin mi?

Yok artık

sadece oku diyorum sana.Vahdettin dünyaya yanlış zamanda geldi o üstün bir kişiliğe sahipti.

O avatarındaki tuğra Abdülhamit'in eseridir.

Fatih Sultan Mehmet,2.Abdülhamit,Yavuz Sultan Selim veya Kanuni dururken Vahdettin en iyi padişahtır demek realiteden uzaktır.
    Ha Vahdettiin'i seversiniz ona karışan yok benimde düşmanlık beslediğim yok.Atatürk'ü Samsun'a göndererek kurtuluşun zeminlerini hazırlayan bir padişahtı.Ancak asla en büyük,en iyi padişah olamaz vahdettin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 15 Haziran 2009; 1:38:20 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.