Şimdi Ara

OSMANLILARIN KIZARTILIP YENİLMESİ !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okuduğum bir tarih kitabında Vişigrad kalesinde mağlup olan Osmanlının esir düşen askerlerinden yüksek rütbelilerin şişlere geçirildikten sonra kızartılıp, haçlılarca yenildiği diğer esirleri ise kazığa oturtuldukları söyleniyor. acaba bu vahşet doğru mudur? eğer doğruysa nasıl böyle bir şey yapabiliyorlar?

not: (Resimli Osmanlı Tarihi, Yavuz Bahadıroğlu, Nesil yayınları sayfa 213 1. sütun 2. paragraf 3. cümle)

• Bazı kaynaklar Haçlılar arasında yamyamlık, yani insan ölüsü yeme alışkanlığı başladığını bildirirler.[13]

Maalouf, Amin (çev. Mehmet Ali Kılıçbay) (1998),Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri, İstanbul:Telos Yayıncılık
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Birinci_Ha%C3%A7l%C4%B1_Seferi
  • Tarihi hiçbir zaman olduğu gibi öğrenemezsin. Her taraf kendine yontarak yazar. İnsanların çıkarcılığı ve egosu her şeyin üstündedir objektif yazmazlar.
  • Hitler nasıl canlı canlı ocaklarda insan yaktıysa, gaz odalarında öldürdüyse onlar da o şekilde yapabiliyorlar. Bu yalnızca Osmanlı insanlarına yapılmış bir canilik değil. Eski şartlarda kim bilir tarih kitaplarının yazmadığı ne katliamlar, ne iğrençlikler yapılmıştır kim bilir. Şimdiki gibi kurala nizama uyan ordular yoktu. İmparatorluk döneminde nice sivil, asker ne muamelelere maruz kalmışlardır. İnsan doğası gereği vahşidir. Şimdi nasıl ki birisi atış poligonuna gidip silahla sıkınca rahatlıyorsa, kurban bayramında hayvanı keserken haz duyuyorsa o zamanlarda yazılı kurallar olmadığı dönemlerde de bunları insanlara karşı yapıyorlardı. Tamamen iç güdüsel bir durum. Şimdi biraz evcilleştik. Ama maalesef bazılarımız hala yabani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NephertitiKleopatra

Tarihi hiçbir zaman olduğu gibi öğrenemezsin. Her taraf kendine yontarak yazar. İnsanların çıkarcılığı ve egosu her şeyin üstündedir objektif yazmazlar.

Kleo'yu dinleyin.Ayrıca ölmüş insanı yemekte nasıl bir değişiklikse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batman Beyond

quote:

Tarihi hiçbir zaman olduğu gibi öğrenemezsin. Her taraf kendine yontarak yazar. İnsanların çıkarcılığı ve egosu her şeyin üstündedir objektif yazmazlar.

Olay hakkında bir şey demiyorum yapmış da olabilirler yapmamışlar da bilgim yok yorum yapmıyorum. sadece tarihçilerin yazdığı her şeye %100 güvenilmemeli diyorum. yanlış anladıysam pardon.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Batman Beyond

quote:

Olay hakkında bir şey demiyorum yapmış da olabilirler yapmamışlar da bilgim yok yorum yapmıyorum. sadece tarihçilerin yazdığı her şeye %100 güvenilmemeli diyorum. yanlış anladıysam pardon.

Yok ben senin aleyhine birşey yazmadım zaten.Dediğin gibi her okuduğuna inanmayacaksın tarihte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alman çikolatası, Domuz yağı ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yalan oldugunu düşünüyorum,çünkü aynı şey bizim hakkımız da 1.dünya savaşı sırasın da söylendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil611

Yalan oldugunu düşünüyorum,çünkü aynı şey bizim hakkımız da 1.dünya savaşı sırasın da söylendi.

Ben doğru olduğu kanaatindeyim çünkü bahsettiğim kişiler ortaçağ Avrupalıları
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.