Merhaba arkadaşlar, ailemle kalıyorum doğduğumdan beri :) Üniversitede okuyorum ve artık biraz sorumluluk alma isteğimden biraz da ev arkadaşıyla kalmak istediğimden ve macera olmasını da istediğim için bi arkadaşımla eve çıkma durumumuz var. Şehir Ankara. Eve kira ödemeyeceğiz o açıdan düşününce sanki hayatta kalabiliriz diye düşünüyorum. İnternet, elektrik, su, doğalgaz ve en çok gidere sebep olan yeme-içme ve market alışverişi masrafları olacak. Aklıma başka masraf pek gelmiyor. Alkol, sigara yok. Sürekli mekanlara gitmiyoruz, ayda 1-2 anca... Onu da iptal edebiliriz. Muhtemelen part time çalışarak çok rahat geçiniriz. O açıdan da sorun olmaz. Asıl düşündüğüm konu böyle bir sorumluluk almalı mıyım? Çünkü er yada geç ailemden ayrılacağım. Birkaç aç denemeyi düşünüyorum baktım olmadı evime geri dönerim sanırım, alırlarsa :) Sizce ne yapmalıyım? Ve görüşlerinizi de yorum olarak yazarsanız süper olur. |
Ailenin Olduğu Şehirde Ayrı Eve Çıkmak
Aileden ayrı eve çıkmak, hayatın önemli bir dönüm noktası olabilir. Bu karar ciddiyetle ele alınmalı ve ilgili tüm faktörler göz önünde bulundurulmalıdır.
Ayrı Eve Çıkma Nedenleri
İnsanlar çeşitli nedenlerle aileden ayrı eve çıkmayı tercih edebilirler:
- Bağımsızlık kazanma isteği
- Kişisel alan ve mahremiyet ihtiyacı
- Eğitim veya iş fırsatlarını takip etme
- Ailevi sorunlar veya çatışmalar
Ayrı Eve Çıkmadan Önce Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler
Ayrı eve çıkmadan önce aşağıdaki hususları dikkatlice değerlendirmelisiniz:
- Finansal durum: Kendi evinizde yaşamanın maliyetini karşılayabileceğinizden emin olmalısınız. Bu maliyetler kira, faturalar, yiyecek ve ulaşım gibi giderleri içerir.
- Hayat becerileri: Kendi evinizde yaşamak, yemek pişirme, temizlik ve çamaşır yıkama gibi temel hayat becerilerine sahip olmanızı gerektirir.
- Duygusal hazırlık: Ailenizden ayrı yaşamak duygusal olarak zorlayıcı olabilir. Bu duyguya hazırlanmak ve destek sistemlerine sahip olmak önemlidir.
- Aile ilişkileri: Ayrı eve çıkma kararınız aile ilişkilerinizi etkileyebilir. Ailenizle açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurmak ve beklentilerinizi net bir şekilde belirtmek önemlidir.
Ailenizin Onayını Almak
Ailenizle aynı şehirde ayrı eve çıkıyorsanız, onların onayını almak faydalı olabilir. Ebeveynlerinizin endişelerini anlayın ve onlara kendi başınıza yaşamaya hazır olduğunuzu gösterin. Ailenizle bir uzlaşmaya varmayı düşünün, örneğin yakınlarda yaşamak veya düzenli ziyaretler yapmak.
Sonuç
Ailenin olduğu şehirde ayrı eve çıkmak önemli bir karardır. Bu kararı vermeden önce mali, duygusal ve pratik tüm faktörleri dikkatlice değerlendirmek önemlidir. Ailenizle açık bir şekilde iletişim kurarak ve hazırlıklı olarak, ayrı eve çıkma sürecinizi sorunsuz bir şekilde yönetebilirsiniz.