Şimdi Ara

Ailenin Olduğu Şehirde Ayrı Eve Çıkmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 5.6.2023)
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ailemle kalıyorum doğduğumdan beri :) Üniversitede okuyorum ve artık biraz sorumluluk alma isteğimden biraz da ev arkadaşıyla kalmak istediğimden ve macera olmasını da istediğim için bi arkadaşımla eve çıkma durumumuz var.

Şehir Ankara.

Eve kira ödemeyeceğiz o açıdan düşününce sanki hayatta kalabiliriz diye düşünüyorum.

İnternet, elektrik, su, doğalgaz ve en çok gidere sebep olan yeme-içme ve market alışverişi masrafları olacak. Aklıma başka masraf pek gelmiyor.

Alkol, sigara yok. Sürekli mekanlara gitmiyoruz, ayda 1-2 anca... Onu da iptal edebiliriz.

Muhtemelen part time çalışarak çok rahat geçiniriz. O açıdan da sorun olmaz. Asıl düşündüğüm konu böyle bir sorumluluk almalı mıyım? Çünkü er yada geç ailemden ayrılacağım.

Birkaç aç denemeyi düşünüyorum baktım olmadı evime geri dönerim sanırım, alırlarsa :)

Sizce ne yapmalıyım? Ve görüşlerinizi de yorum olarak yazarsanız süper olur.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aileden ayrı eve çıkmak, hayatın önemli bir dönüm noktası olabilir. Bu karar ciddiyetle ele alınmalı ve ilgili tüm faktörler göz önünde bulundurulmalıdır.

Ayrı Eve Çıkma Nedenleri

İnsanlar çeşitli nedenlerle aileden ayrı eve çıkmayı tercih edebilirler:

• Bağımsızlık kazanma isteği
    • Kişisel alan ve mahremiyet ihtiyacı
    • Eğitim veya iş fırsatlarını takip etme
    • Ailevi sorunlar veya çatışmalar

Ayrı Eve Çıkmadan Önce Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler

Ayrı eve çıkmadan önce aşağıdaki hususları dikkatlice değerlendirmelisiniz:

• Finansal durum: Kendi evinizde yaşamanın maliyetini karşılayabileceğinizden emin olmalısınız. Bu maliyetler kira, faturalar, yiyecek ve ulaşım gibi giderleri içerir.
    • Hayat becerileri: Kendi evinizde yaşamak, yemek pişirme, temizlik ve çamaşır yıkama gibi temel hayat becerilerine sahip olmanızı gerektirir.
    • Duygusal hazırlık: Ailenizden ayrı yaşamak duygusal olarak zorlayıcı olabilir. Bu duyguya hazırlanmak ve destek sistemlerine sahip olmak önemlidir.
    • Aile ilişkileri: Ayrı eve çıkma kararınız aile ilişkilerinizi etkileyebilir. Ailenizle açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurmak ve beklentilerinizi net bir şekilde belirtmek önemlidir.

Ailenizin Onayını Almak

Ailenizle aynı şehirde ayrı eve çıkıyorsanız, onların onayını almak faydalı olabilir. Ebeveynlerinizin endişelerini anlayın ve onlara kendi başınıza yaşamaya hazır olduğunuzu gösterin. Ailenizle bir uzlaşmaya varmayı düşünün, örneğin yakınlarda yaşamak veya düzenli ziyaretler yapmak.

Sonuç

Ailenin olduğu şehirde ayrı eve çıkmak önemli bir karardır. Bu kararı vermeden önce mali, duygusal ve pratik tüm faktörleri dikkatlice değerlendirmek önemlidir. Ailenizle açık bir şekilde iletişim kurarak ve hazırlıklı olarak, ayrı eve çıkma sürecinizi sorunsuz bir şekilde yönetebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kiran yoksa ve aylık tatmin edecek sabit bir gelirin varsa çok rahat edersin, hatta tekrar ailene dönmeyi düşünmezsin bile.
    Ha bi de
    evine kanka arkadaş filan alıştırma, alıştırırsan seni usandırırlar, zırt pırt sana gelip ortam yapmak isterler. O zaman tekrar ailene dönmek isteyebilirsin.
    Bu arada neden kira vermiyorsun, miras filan mı kaldı ev?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • november27 N kullanıcısına yanıt

Şu an 650 lira kyk var. Zor durumlar için de 1 yılı geçirecek kadar param var. Borsada işlem yapıyorum kimi ay kaybediyorum kimi ay kazanıyorum.

Sabit olan bir tek 650 lira kyk var. Zorlanırsam Part time gireceğim.

Asıl sorunum işte ayak uydurabilir miyim veya çook büyük zorluklar yaşar mıyım çekincesi.. Ama hayata da 1 kere geldik onu da yaşamadan gitmeyelim diyorum :)

Ev arkadaşımın amcasının evi, o yüzden kira vermeyeceğiz.

• gaziisteyengenc kullanıcısına yanıt

Dostum yazdığın şartlara sahip olsam 1 dk düşünmeden eve çıkarım. Aile baskısının olmadığı canının istediği gibi, özgür bir yaşama konforuna alışırsan emin ol evlenmeyi bile istemezsin :)

kendine güven yeter, her şey zamanla kolaylaşır sana

neden zorlanırsın?

yemek ve çamaşır, bir de ev temizliği

evde aç kalmayacak kadar, yumurta kırmayı, makarna yapmayı filan biliyorsanız tamam, zamanla diğer yemekleri de öğrenirsiniz.

Letgo gibi yerlerden, tertemiz 2.el buzdolabı, çamaşır makinesi ve ocak bulursunuz, halı kilim için evden ordan burdan mutlaka bulursunuz

Denemeye değer.

• Ben çıkmazdım. Aile evinde artan parayla borsadaki sermayeni düzenli olarak artırmanı öneririm. Kümülatif gelir ile 1 sene sonra iyi ki çıkmamışım bile diyebilirsin.

Not: 5 sene aile yanında üni okuyup bu sene mezun olan birisiyim. Ayrıca ben de borsa yatırımcısıyım  

Borsadan gelen parayı harcama. Gelen paranın yarısını uzun vadede az da olsa artıracak, riski az şirketlerin hissesini al.(Altın düştüğü vakit altın da alabilirsin.)Yarısıyla da borsada işlem yapmaya devam et.Bir yandan part time çalış. Ailenin yanında bekle para 1-2milyon gibi olunca bir dükkan alırsın. Kiraya verince şehrine göre değişir fakat bu fiyattaki dükkanlar ortalama 10-15bin tl kira geliri bırakır. Sonra hayatını bu gelirle özgürce yaşarsın. Tabi üni hayatın, belki de üni hayatı artı birkaç yıl ailenin yanında geçmiş olur. Yok ben özgürlüğü tercih ederim diyorsan çık evine önünde hiçbir engel yok. Ben çıkmayı tercih ederdim. Bir noktadan sonra aile evi sarmıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • november27 N kullanıcısına yanıt

Şimdilik biraz ertelesek iyi olur diye düşündük. Part time iş bulalım, vizeler geçsin sonra bir daha düşünelim diyoruz Ailenin Olduğu Şehirde Ayrı Eve Çıkmak 

Aileyi ikna etme süreci de zor geçiyor. Ne gerek var aynı şehirde vs. deyip bir de üzerine duygu sömürüsü ekliyorlar.

Hem kırmak istemiyorum hem de çok sinir oluyorum böyle davranmalarına.

Ev eşyalı bu arada :)) Dayalı döşeli ev. Sadece faturalar, yeme içme, temizlik gibi her evde olan masrafları ödeyeceğiz bir de ev sorumluluklarını yerine getireceğiz temizlik vs.

Çok zor olacağını düşünmüyorum.

• The Management kullanıcısına yanıt

Büyük bir sermayem yok borsada :D

Birçok insan için sermaye bile değildir muhtemelen ama öğrenci olunca göze büyük geliyor para.

Yıllardır ailemle yaşıyorum. Onlarla büyük sorunlarım yok. Çıkmak istememin asıl sebebi biraz daha zorluklarla mücadele etmek ve öğrencilik yıllarımın biraz daha tadını çıkarmak.

Anlatacak anı birikir hem de daha bi mücadeleci olurum diye düşünüyorum.

Kira olmadığı için büyük avantaj olacak. Bu fırsatı da kaçırmak istemiyoruz şahsen :)

• Ben bilgisayar müh. okuyorum. Maaşlı çalışmak yerine girişimci olmak, kendi işimi kurmak istiyorum ekip kurarak vs.

Borsada swing trade tarzında işlem yapıyorum. 10 işlemden 6-7'si kazançlı çıkıyor ortalama olarak. Kaybettiğimde az kaybeder, kazandığımın üzerinde ise erkenden satmadan otururum. Bu gereksiz bilgiyi de verdikten sonra konuya dönecek olursak:

part çalışıp sermaye artırırım, borsada işlem yaparak artırmaya çalışırım iyice,

sonra yazılım alanında şirket kurarım diye düşünüyorum.

Dükkan almak mantıklı geliyor hep ama onun yerine trade etmek daha cazip geliyor. Hayat ne gösterir bilemeyiz önce milyon yapalım da parayı :)))

Aile evi sarmıyor kesinlikle. İyi veya kötü de olsalar her şey batmaya başlıyor. My Life, My Rules moduna geçiyorsun yavaşça Ailenin Olduğu Şehirde Ayrı Eve Çıkmak 

İzlediğim yabancı dizilerin de etkisiyle eğer ev arkadaşlarıyla yaşamadan ölürsem gözlerim açık gider muhtemelen :(

• Ev eşyalı mı?

• Her gün görülen dostluk çabuk biter.
    Eve çıkacakların senin çocukluk arkadaşın değil onları sadece belirli durumlarda tanıdın. Yarın bir gün mutlaka gıcığına giden durumlarla karşılaşacaksın.
    Ben senin yerinde olsam haftada 1 kez arkadaşlarına uğrar yatılı kalır geri evime dönerdim
    Hem boşuna saçma maddi anlamda israf.
    Mezun olduktan sonra belki hiçbiriyle görüşmeyeceksib. Ben yeni mezunum okulda samimi olduğum nice arkadaş hiçbiri ne arıyor ne soruyor. O yüzden fazla ümit bağlama. Üniversite arkadaşlıkları iyi değildir çıkara dayalıdır

• TEHET kullanıcısına yanıt

evet eşyalı. Kira yok.

• Evet arkadaşı uzun zamandır tanımıyorum. Hoşuma giden davranışları olduğu gibi gitmeyen davranışları da var.

Bu da ilerde bir sorun çıkaracaktır orası kesin. Arkadaşımla ilişkimizi de düşünmem gerek.

Bu kadar şey düşününce insan vazgeçmek için bir sürü sebep buluyor.

Çok kararsızım valla :) Bi tarafımda çık gitsin ne olacak diyor.

Yukarda bazı arkadaşların dediği gibi part time çalışıp o parayı yatırıma da aktarabilirim.

Ve diğer yanım hadi çıkalım diyor.

Nice ev arkadaşlıkları gördüm üniversitede çoğu şimdi görüşmüyor bile. Zaten bir kere üniversite okuyorsun kendin için yaşa. Yok şu çocukla evi paylaşayım hayatın zorluğunu göreyim olayı değil. Kendini her anlamda geliştir. Ankaradasın mesleğinle ilgili tonla etkinlik öğrenci grupları vardır. Zamanını bir kişi için harcama kendin için harca.

• aileden ayrı eve çıkılacaksa başka şehir olmalı. aynı şehirde farklı ev mantıksız gelir. ha aile ile ilgili hiçbir problem yok tamamen macera amaçlı ise olabilir fakat klasik aile huzursuzluğu nedenleri ile başka eve kaçmak isteniyorsa başka şehir olmalı.

• Evet benim de lisede çok güzel arkadaşlarım vardı. Şimdi doğal olarak herkes kendi hayatıyla meşgul. Liseden 1 arkadaşımla iletişimimiz süreklidir, onun dışındakilerle ayda yılda bir görüşürüz.

Ben biraz da işin eğlence tarafına odaklanıyorum. Dini görüş olarak ailemden çooook farklıyım, evde olduğum zamanlarda sıkıntı yaratıyor bu. Alkol vs. kullanamıyorum eve dönmem gerektiği için. Kız arkadaşım gelemiyor. Bu açılardan bakınca çıkmak çok mantıklı geliyor.

Hayırlısı olsun o zaman. Ygs lys 2016 2017 zamanlarda sanki görüyordum seni belki yanlış hatırladım.

• Evet doğru hatırladın. 2017'de YGS'ye girdim, sonra TYT'ye girdim o şekilde geldim üniversiteye.

Bir süredir düşünüyorum taşınma işini. Son günlerde daha çok taşınmama fikri mantıklı gelmeye başladı.

Çıkmak isteme sebeplerime bakınca da taşınmak mantıklı gelmeye başlıyor.

Seneye son sınıf olacağım belki o zaman denerim hem staj vs. ekstra maaşım da olacak :)))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.