Şimdi Ara

öss için oturmuş laflar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlar ben bu sene ilk defa sınava girdim tm1:433 tm2:432 tm3:433 aldım. lisede hiç ders çalışmadıydım sadece lise sonda ciddi şekilde çalıştım ve sonuçta 30 bininci oldum istediğim yerler tutmuyor.tekrar girmeyi düşünüyorum fakat çevremdekiler yaz bir yeri git diyorlar. bu sene sen çalıştın seneye üstüne koyamazsın gibi laflar var bunu herkez duymuştur bu konuda tecrübesi olan var mı seneye kalsam üstüne koya bilirmiyim insanın sene içinde psikolojk durumu nasıl oluyor paylaşırsanız sevinirim....

• başlık çok alakasız olmuş Şimdi soruna bakalım. Bize sorman yanlış. Bu soruyu önce kendine bir sor bakalım. Seneye çok çalışır mıyım daha yüksek puan alabilir miyim? Bence bu puanı bu sene aldıysan seneye daha çok çalışıp daha yüksek puanda alabilirsin. Ama bu sana bağlı unutma
  • Benim de merak ettiğim bir konu bu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettunc

Benim de merak ettiğim bir konu bu...
    1 an ben mi yazdım bunu dedim aynı bende snn gibi 4 e kdr yat 4 te ciddi şekilde uğraştım tm2 432 tm3:439 aldım snn gibi ailem git diyor bende yazdım seneye daha iyi yaparımda korkum okul puanı berbat 57.7 o yüzden 5-10 soru fazla yapmam lazım okuldan gelen az puanı kapatmak için bu benim moralimi bozuyor 2-3 gün düşün ciddi biçimde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettunc

Benim de merak ettiğim bir konu bu...
    ben zaten bu konuda kendimi hazır hisediyorumda çevremdekiler :hocalar,ailem filan hep aynı şeyleri söylüyorlar başkalarından örnekler veriyorlar ya 5 puan düşersin ya 5 puan çıkarsın gibisinden hocalar kendi eski öğrencilerini örnek gösteriyorlar neymiş sene içinde çalışsan bile sıkıcı olurmuş pişman olurmuşsun gibisin den artık bu laflar oturmuş yani öss için likable06 kardeşim ya bu konuda deneyimi tecrübesi olan varsa paylaşır bizi aydınlatırsa sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: harzemşah1512

ben zaten bu konuda kendimi hazır hisediyorumda çevremdekiler :hocalar,ailem filan hep aynı şeyleri söylüyorlar başkalarından örnekler veriyorlar ya 5 puan düşersin ya 5 puan çıkarsın gibisinden hocalar kendi eski öğrencilerini örnek gösteriyorlar neymiş sene içinde çalışsan bile sıkıcı olurmuş pişman olurmuşsun gibisin den artık bu laflar oturmuş yani öss için likable06 kardeşim ya bu konuda deneyimi tecrübesi olan varsa paylaşır bizi aydınlatırsa sevinirim...

Alıntıları Göster
    benimde okul puanı 60 geldi ama fen yaparak eksiğiimi kapatırım gibime geliyor bide şöyle düşünelim imamhatiplerde bizim gerimizde başladı puanları kırırdı benim tanıdığım bir çok kişi beni geçti acaba okul puanı düşük ya bu insanı alevlendiriyor mu nabıyorsa?

• quote:

Dostum çevre her zaman öyledir. Önemli olan kendini bilmendir. Sen seneye ben çalışırım yaparım diyorsan hiç kasma kendini. Ama belkiler varsa yani kendine güvenemiyorsan bu sene tercih yap derim. Ayrıca şuna da eminim. Gelecek yıl lys sınavı bu sene kadar kolay olmaz. Aynı tempoda çalışacaksan hiç düşünme ertesi seneyi. Önemli olan azim. Ama idealist biriysen 1 sene daha dene şansını. İstediğin yeri kazan oradan mezun ol istediğin işi yap.

• Dostum bende odtunun bir bolumune girip 2 sene sonra tekrar girmek istiyorum sınava. Hem odtunun etinden sutunden faydalanip hemde insana sundugu calisma ortamindan faydalanmak istiyorum.hazirlıkta 1 yada 2 ser saat oss ye hazırlanıp 2. Sene dershane veya ozel derslerle ilk 5 bini hedefliyorum. Hazırlığı atladıktan sonra 1 yıl kaybım olacak maksimum. Yanlış mı duşunuyorum sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Being McCandless

Dostum bende odtunun bir bolumune girip 2 sene sonra tekrar girmek istiyorum sınava. Hem odtunun etinden sutunden faydalanip hemde insana sundugu calisma ortamindan faydalanmak istiyorum.hazirlıkta 1 yada 2 ser saat oss ye hazırlanıp 2. Sene dershane veya ozel derslerle ilk 5 bini hedefliyorum. Hazırlığı atladıktan sonra 1 yıl kaybım olacak maksimum. Yanlış mı duşunuyorum sizce?

arkadaşım hem ünide okumak hemde öss tekrar hazırlanmak öyle sanıldığı gibi kolay bir şey değil hele odtüde ikisini bir arada yürütmek seni bayağı zorlar tabi inş yaparsın
  • Hazırlıkta fazla kasmayip bolume gecince okulu bırakmayi dusunuyorum(dondurmak). ya ruyalarimda bile bunu gerceklestirmeyi dusunuyorum. Fikirleriniz onemlı.Bu arada bende 3 sene boyunca yatanlardanim.
  • quote:

Hazırlıkta fazla kasmayip bolume gecince okulu bırakmayi dusunuyorum(dondurmak). ya ruyalarimda bile bunu gerceklestirmeyi dusunuyorum. Fikirleriniz onemlı.Bu arada bende 3 sene boyunca yatanlardanim.
    bende de tam tersi durum var. 3 sene usanmadan çalıştım.son sene tüm dersleri bıraktım.gez,dolaş,eğlen öyle gitti koca sene.
    öbür sene sınava girsem çok eminim bu yıl aldığım mf-4 puanımdan 100 puan daha fazla alırım.
    benden sana tavsiye son sene çok kasıp sınava girdiysen ve bütün konuları tamamen belleğe koymuşsan bence tercihini yap.çünkü öbür senede puanın veya başarı sıran pek değişmez.
    ama yok benim bu yıl birçok konu eksiğim vardı o konulara çok iyi çalışsaydım şimdi dere tepe düz gidiyordum diyorsan o zaman bendensin. seneye sınava girmeni öneririm.

• quote:

Hazırlıkta fazla kasmayip bolume gecince okulu bırakmayi dusunuyorum(dondurmak). ya ruyalarimda bile bunu gerceklestirmeyi dusunuyorum. Fikirleriniz onemlı.Bu arada bende 3 sene boyunca yatanlardanim.
    bende tercihimi verdim son 3 sıraya sınıf öğretmenliği yazdım hiç istemiyorum fakat insanın boş zamanı çok kendimi öyle geliştiririm gibi teselli veriyrum hem okurken hazırlanmayı düşünüyorum.....bu anlar çok sitresliymiş ağzımın her yeri uçukladı kafayı yiyecem allah sabır versin bize....

• Hala su isi zekaya bağlayanlar yok mu?guluyorum cidden. Oss tamamen sıkı çalışmaya ve eldeki imkanlara bağli bi sınav. Oss de hicbir sey yapamayan adam bugun fizik ve fizik ogretmenliklerine gidebiliyor. Ve onlar bize ogretmenlik yapıyor. Eskisehir vs. mezunu hayranlık duydugunuz bi fizik ogretmeniniz yok mu mesela. Bu adam oss de yapamadi diye aptal mi? Yaptigi hatayi belki universitede anladi ve calışarak açığı kapatmaya çalıstı ve fizigi yaladi yuttu. Aptal olsa ogretmende olamazdı rahat olun bence. Çalışıp kendine guvendikten sonra geçen seneden 5 puan ustunu alırsın vs. Olaylari yalan bence. Odtu jeoloji yada kimyaya gidiyorum. Hayallerimin peşinde...
  • quote:

ama dondurmak bu kadar basit bir şey değil geçerli bir sebebin olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaoin.8 -- 1 Ağustos 2010; 21:31:14 >
  • 1 sene kalabilirim o zaman sınıfta cok onemli değil sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbaps3

3 yıl yatıp son yıl ciddi şekilde çalışıp tıp kazanan yok mu

ben varım.cerrahpaşa tutuyor şuan
    ama ben yazın başından sınava kadar öküz gibi çalıştım
  • quote:

slm arkadaşlar ben bu sene ilk defa sınava girdim tm1:433 tm2:432 tm3:433 aldım. lisede hiç ders çalışmadıydım sadece lise sonda ciddi şekilde çalıştım ve sonuçta 30 bininci oldum istediğim yerler tutmuyor.tekrar girmeyi düşünüyorum fakat çevremdekiler yaz bir yeri git diyorlar. bu sene sen çalıştın seneye üstüne koyamazsın gibi laflar var bunu herkez duymuştur bu konuda tecrübesi olan var mı seneye kalsam üstüne koya bilirmiyim insanın sene içinde psikolojk durumu nasıl oluyor paylaşırsanız sevinirim....

Benim bu yıl 2. girişimdi.

2009 ÖSS'ye girmiştim ilk defa. SAY-2'de 323,158 puanla 37460. olmuştum. İstediğimin altında bir dereceydi. Tutan yerlere de hiç ısınamadım. Bu arada ben de lisenin ilk 3 yılı sadece okul derslerine çalışmıştım, pek ÖSS'ye yönelik çalıştığım söylenemez. Sadece 12. sınıfta ÖSS için kastım.

Yazın çok ikilemde kaldım. Bir de sınav sistemi değişmişti, riske girmek düşüncesi var hep kafa. Acaba bu yıl tercih yapıp bir yerlere gitsem mi, yoksa gelecek yıl istediğim gibi bir sonuç elde edebilmek için tekrar mı çalışsam? Bu ikilem tercih döneminin son haftasına kadar sürdü. 2. yıla kalmaya karar verdim. Ama her şeyden önce değişen sınav sisteminin ayrıntılarını özümsemeye çalıştım tabii. Sınav sisteminin açıklanmasını bekledim, kafama yattı.

Ben çevremden 2. yıla kalmakla ilgili, sınav sisteminin değişmesi dışında olumsuz yorumlar pek duymadım açıkçası. Ha tabii ki daha kötü yapma riski de hep mevcuttur, bunu herkes söylüyor. Ama bu sadece bir risk. Genelde söylenenler şuydu: 4 yıllık bilgi birikimin var, sınav tecrüben var, üstüne yeni şeyler katarsın ve gelecek yıl daha iyisini yaparsın. Okul yok, vakit çok. Yazılılar yok, kep töreni provası gibi vakit öldürücü şeyler yok. Bütün yıl sadece YGS'ye ve LYS'ye odaklanacaksın.

Dershaneye, hafta içi kursuna yazıldım. Hafta içi kursları genelde eylül ortası veya eylül sonunda başlıyor. Ben de ağustosta ve eylülde, liseden kalan test kitaplarını bıtirmeye çalıştım. Genel tekrar yaptım. Sınav maratonuna tekrar ısınmak maksat. O üstümdeki kazanamamışlık psikolojisini attım. Okulun olmaması, sadece dershanenin olması ve bütün yıl sadece sınavlara odaklanmak da beni motive ediyordu. Başta biyoloji konuları olmak üzere eksik olduğum konuların dershanede işlenmesini bekledim. Burada dersi derste dinlemek çok önemli. Bir yandan deftere iyice not alıp evde tekrar çalışmak iyi olur. Lisede yapamadığım konuları yapmaya, sorularını rahat çözmeye başladım. Denemelerde o eksik olduğum konulardan soru kaçırmayınca iyi motive oluyordum. Bir de ben salak gibi 2009 ÖSS hazırlığında etütlere fazla gitmezdim. Okulun çıkış saatiyle etüt saatleri de biraz uyuşmazlık gösteriyordu. Ama bu yılki sınava hazırlanırken etütleri eksik etmedim. Bir de bu yılki sınava hazırlanırken çözdüğüm yayın çeşitliliğini arttırdım.

Bu yılki sonucum: MF-4'te 523 puanla 7422., MF-3'te 526 puanla 5704. oldum. Diğer MF'ler de bu ikisinin arasında bir şeylerdi.

Şimdi 1. yıldan dereceye giren arkadaşlar için faso fiso gelebilir bu sonuçlarım. "Pehhhh, bir yıl daha kastın da ilk 5000'e giremedin mi?" diye de düşünenler olur belki. Hislere, düşüncelere saygı duyuyorum. Ama benim için beklediğimden iyiydi.

Sonuç: İstemediğin yerlere gelecek yıla kalmamak için gitmektense, bir yıl daha düzgünce çalışabilirsin. Çevreden gelen yorumları aldırış etme. İş sende bitiyor. Sen kararlıysan, kazanamamışlık psikolojisini atarsan, lisede eksik olduğun konuları hâlletmek için vakit bolken çabalarsan, okul olmadığı için artan vakti iyi bir şekilde değerlendirirsen sorun yok.

Bir de 2011'de YGS-LYS sistemi oturmuş olacak. Bu yıl tahminler, belirsizlikler söz konusuydu.

Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 1 Ağustos 2010; 22:31:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

quote:

slm arkadaşlar ben bu sene ilk defa sınava girdim tm1:433 tm2:432 tm3:433 aldım. lisede hiç ders çalışmadıydım sadece lise sonda ciddi şekilde çalıştım ve sonuçta 30 bininci oldum istediğim yerler tutmuyor.tekrar girmeyi düşünüyorum fakat çevremdekiler yaz bir yeri git diyorlar. bu sene sen çalıştın seneye üstüne koyamazsın gibi laflar var bunu herkez duymuştur bu konuda tecrübesi olan var mı seneye kalsam üstüne koya bilirmiyim insanın sene içinde psikolojk durumu nasıl oluyor paylaşırsanız sevinirim....

2009 ÖSS'ye girmiştim ilk defa. SAY-2'de 323,158 puanla 37460. olmuştum. İstediğimin altında bir dereceydi. Tutan yerlere de hiç ısınamadım. Bu arada ben de lisenin ilk 3 yılı sadece okul derslerine çalışmıştım, pek ÖSS'ye yönelik çalıştığım söylenemez. Sadece 12. sınıfta ÖSS için kastım.

Yazın çok ikilemde kaldım. Bir de sınav sistemi değişmişti, riske girmek düşüncesi var hep kafa. Acaba bu yıl tercih yapıp bir yerlere gitsem mi, yoksa gelecek yıl istediğim gibi bir sonuç elde edebilmek için tekrar mı çalışsam? Bu ikilem tercih döneminin son haftasına kadar sürdü. 2. yıla kalmaya karar verdim. Ama her şeyden önce değişen sınav sisteminin ayrıntılarını özümsemeye çalıştım tabii. Sınav sisteminin açıklanmasını bekledim, kafama yattı.

Ben çevremden 2. yıla kalmakla ilgili, sınav sisteminin değişmesi dışında olumsuz yorumlar pek duymadım açıkçası. Ha tabii ki daha kötü yapma riski de hep mevcuttur, bunu herkes söylüyor. Ama bu sadece bir risk. Genelde söylenenler şuydu: 4 yıllık bilgi birikimin var, sınav tecrüben var, üstüne yeni şeyler katarsın ve gelecek yıl daha iyisini yaparsın. Okul yok, vakit çok. Yazılılar yok, kep töreni provası gibi vakit öldürücü şeyler yok. Bütün yıl sadece YGS'ye ve LYS'ye odaklanacaksın.

Dershaneye, hafta içi kursuna yazıldım. Hafta içi kursları genelde eylül ortası veya eylül sonunda başlıyor. Ben de ağustosta ve eylülde, liseden kalan test kitaplarını bıtirmeye çalıştım. Genel tekrar yaptım. Sınav maratonuna tekrar ısınmak maksat. O üstümdeki kazanamamışlık psikolojisini attım. Okulun olmaması, sadece dershanenin olması ve bütün yıl sadece sınavlara odaklanmak da beni motive ediyordu. Başta biyoloji konuları olmak üzere eksik olduğum konuların dershanede işlenmesini bekledim. Burada dersi derste dinlemek çok önemli. Bir yandan deftere iyice not alıp evde tekrar çalışmak iyi olur. Lisede yapamadığım konuları yapmaya, sorularını rahat çözmeye başladım. Denemelerde o eksik olduğum konulardan soru kaçırmayınca iyi motive oluyordum. Bir de ben salak gibi 2009 ÖSS hazırlığında etütlere fazla gitmezdim. Okulun çıkış saatiyle etüt saatleri de biraz uyuşmazlık gösteriyordu. Ama bu yılki sınava hazırlanırken etütleri eksik etmedim. Bir de bu yılki sınava hazırlanırken çözdüğüm yayın çeşitliliğini arttırdım.

Bu yılki sonucum: MF-4'te 523 puanla 7422., MF-3'te 526 puanla 5704. oldum. Diğer MF'ler de bu ikisinin arasında bir şeylerdi.

Şimdi 1. yıldan dereceye giren arkadaşlar için faso fiso gelebilir bu sonuçlarım. "Pehhhh, bir yıl daha kastın da ilk 5000'e giremedin mi?" diye de düşünenler olur belki. Hislere, düşüncelere saygı duyuyorum. Ama benim için beklediğimden iyiydi.

Sonuç: İstemediğin yerlere gelecek yıla kalmamak için gitmektense, bir yıl daha düzgünce çalışabilirsin. Çevreden gelen yorumları aldırış etme. İş sende bitiyor. Sen kararlıysan, kazanamamışlık psikolojisini atarsan, lisede eksik olduğun konuları hâlletmek için vakit bolken çabalarsan, okul olmadığı için artan vakti iyi bir şekilde değerlendirirsen sorun yok.

Bir de 2011'de YGS-LYS sistemi oturmuş olacak. Bu yıl tahminler, belirsizlikler söz konusuydu.

Başarılar.
    Alacakaranlık benimle aynı şeyleri söylemiş. İmzamı atıyorum sözlerinin altına
    Doğrusu da budur zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

quote:

Başarılar.
    bir de şunu danışayım bazı yurtlar var duymuşsunuzdur sınav için orda öğrencileri kasıyorlar bizim bi arkadaş önerdi bununla ilgili fikri olan var mı evden iyi mi olur o ortamı bilen varsa şimdiden teşekkürler....

• quote:

bir de şunu danışayım bazı yurtlar var duymuşsunuzdur sınav için orda öğrencileri kasıyorlar bizim bi arkadaş önerdi bununla ilgili fikri olan var mı evden iyi mi olur o ortamı bilen varsa şimdiden teşekkürler....

Cemaat yurtları diyiver işte.

Ben de 3 yıl İzmir'de Körfez Dershanesi'ne gitmiştim, bu gruptan bir dershane. O yurtlara katılmadım. Aslında katılmadığım için biraz pişmanım. Çünkü katılan arkadaşlar 2009 ÖSS'de güzel sonuçlar elde etmişti.

Ev ortamı sizin evin durumuna bağlı. Eve sık sık misafir gelmiyorsa, evde seni rahatsız edecek birisi yoksa, kendine hakim olabiliyorsan (bilgisayarı ölçülü bir sürede kullanmak [İşte benim kaybetmeme neden olan şeylerden birisi buydu.], televizyonu ölçülü bir sürede izlemek, cep telefonuyla uğraşıp durmamak, ders çalışmaya başladıysan kendini derse vermek vb.), ev gürültülü bir ortamda değilse yurt şart değil.

Ancak burada işin bilincinde olmak lazım. Ben üstteki iletimde "kazanamamışlık psikolojisini atmak" dediysem de, sonuçta ortada bir gerçek var: 2. yılın, akranların üniversiteliyken sen üniversite için tekrar hazırlanıyorsun. İş ciddiye bindi. Bu durumu da bir yandan göz önünde bulundur. Ancak bu seni umutsuzluğa da kaptırmasın. Sen dersine bak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.