Şimdi Ara

Oss Tercih Yapıcam, Yardımcı OLurmusunz? -Bilg müh, endtri ve elektrk elektronk müh.leri. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence bilgisayar ile diğer mühendislikler arasında fark var.bilgisayar diğerleri kadar teknik bir konu değil.o yüzden teknik ünv.ler diğer bölümlerde(makine inşaat vs)kesinlikle tercih edilmeli.ancak bilgisayar konusunda teknik ünv. olması tercih sebebi değildir.bende bilg.dayım mesela.
    teknik değildir derken yazılımı kastediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dire depeche -- 22 Temmuz 2008; 3:08:34 >
  • bende 2 yıllık bi yer yazacam cannakkale kocaeli sakarya balıkesir edirne ordu ünileri hakkında bilgisi olan warsa paylaşabilirmi acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: dire depeche

bence bilgisayar ile diğer mühendislikler arasında fark var.bilgisayar diğerleri kadar teknik bir konu değil.o yüzden teknik ünv.ler diğer bölümlerde(makine inşaat vs)kesinlikle tercih edilmeli.ancak bilgisayar konusunda teknik ünv. olması tercih sebebi değildir.bende bilg.dayım mesela.

Fakat rehberdekiler bilg müh içinde teknik univ yazmamın iyi olacagını soylediler?
    Birde univ hakknda yorm yaparsanz sevnrm.
  • Univ hakknda fikr verebilicek varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: chintzy

quote:

Orjinalden alıntı: dire depeche

bence bilgisayar ile diğer mühendislikler arasında fark var.bilgisayar diğerleri kadar teknik bir konu değil.o yüzden teknik ünv.ler diğer bölümlerde(makine inşaat vs)kesinlikle tercih edilmeli.ancak bilgisayar konusunda teknik ünv. olması tercih sebebi değildir.bende bilg.dayım mesela.

Fakat rehberdekiler bilg müh içinde teknik univ yazmamın iyi olacagını soylediler?
    Birde univ hakknda yorm yaparsanz sevnrm.

benim bilgisayar müh.den kastım YAZILIM.ondan dolayı özellikle vurguluyorum.yazılımın çok teknik bir tarafı yoktur.haliyle teknik ünv.nin teknik tecrübelerinin sana bi faydası olmaz.
    türkiyede devlette en iyi eğitimi alabileceğin yer boğaziçi'dir.sonra itü gelir.odtu bu alanda çok iyi değildir.yanlış anlaşılmasın odtu kötü demiyorum ama mesela bi makine alanında olduğu kadar iyi değildir.özellerde bilkent çok iyidir.koç sabancı falan belki iyidir tam bilmiyorum.

edit:senin yazdığın seçenekleri görmemişim.bilgisayar alanında ege fena değil diye duymuştum diğerlerini bilmiyorum ama yıldız dğierlerine göre daha ağır basıyor gibi.yalnız yıldızın en meşhur bölümü elektronik ve haberleşme.onu da araştır bence.
    endüstri hakkında bilgim yok.elektronikte ise hacettepe dğierlerine baskın gibi.zaten %100 ing. avantajı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dire depeche -- 23 Temmuz 2008; 23:24:50 >

• Yıldz teknik bi üniv fakat marmara da ing egitm veriyor bilg müh için. Bu 2si arasnda kararsızm,
    birde elek. elektronik te hacettepeden snra ege üniv geçiyor, bunlar arasnda çok fark varmı, yhani hacettepe deilde egeye gittsem çok şey kaybedermiyim?
  • quote:

Yıldz teknik bi üniv fakat marmara da ing egitm veriyor bilg müh için. Bu 2si arasnda kararsızm,
    birde elek. elektronik te hacettepeden snra ege üniv geçiyor, bunlar arasnda çok fark varmı, yhani hacettepe deilde egeye gittsem çok şey kaybedermiyim?

ben olsam ege'yi tercih ederdim. Eğitim olarak arada ciddi bir fark olduğunu sanmıyorum. Ama Ege'nin izmir'de olması büyük bir avantaj. Güzel bir üniversite hayatın olur.
  • İzmirde yaşıyorm ztn, biliyorm heryeri, güzel bi yer fakt ist daha agr basıyor.
    Mühendislkler içn teknik üniv seçmek daa mantklı olacagnndan.

Kutluk Kagan Verdigin link içnde tşk edrm, görmemstm forumda.
  • Up.
    Belki daha yazıcak olan vardır=))
  • beyler sakarya vb yerlerde elektronik ya da bilgisayar yazmak mı mantıklı yoksa anadoluda inşaat mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Biruni 3-4

beyler sakarya vb yerlerde elektronik ya da bilgisayar yazmak mı mantıklı yoksa anadoluda inşaat mı?

Tabiki sakarya iş alanlarına ve istanbula yakın birde EE.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

Mühendislik okuyacaksan teknik bir üniversiteye git

burslu vakıflarıda düşünme

işkembeden sallıosunuz bi kere adamın puanı teknik ünv. e yetiomu ? ikincisi burslu vakıfı neden düsünmesin ordan mezun olanlar işsiz mi gezio ?
  • 2007 taban puanlarına göre konuşuyorum;

Hacettepe Endüstri 353 puan ile almış.
    Hacettepe E-E 355.

Ben sizin yerinizde olsaydım bu 2sinden 1ini tercih ederdim.

Ama Hacettepe E-E ile aynı puana sahip

İTÜ Kontrol var.
    357ye de Telekomunikasyon var.
    358e de ODTÜ Havacılık ve Uzay Müh.

Ben;

1- ODTÜ Havacılık
    2- İTÜ Telekomünikasyon
    3- Hacettepe E-E
    4- İTÜ Kontrol
    5- Hacettepe Endüstri olarak tercih yapardım.

Benim annemin kuzeni çok bilgisayar mühendisiyle çalıştı ve ben ona bilg. istiyorum dediğimde asosyal bi' yapın varsa yaz ama işi eline alınca asosyal değilsen çok sıkılmaya başlarsın dedi. O yüzden bil.i dışarıda bıraktım.

1-2 düzeltme yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 26 Temmuz 2008; 3:07:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FahrenheiT

quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

Mühendislik okuyacaksan teknik bir üniversiteye git

burslu vakıflarıda düşünme

işkembeden sallıosunuz bi kere adamın puanı teknik ünv. e yetiomu ? ikincisi burslu vakıfı neden düsünmesin ordan mezun olanlar işsiz mi gezio ?

Yıldız teknige yetiyor, listede var zaten. Teknik üniv varken vakıf üniv gitmek çok mantklı olmayacagından gitme diyorlar sanrım.

@cagann
    Bilgisayarla ilgilenmeyi seviyorum, sıkılmıcagımı düşünüyorum. fakt elektrk elektronik kafamı karştırıyor.
    bilgisayarıda kısmen kapsadıgından iş sahası daha geniş vs..
    Birde izmir de oturyorm, ist yada izmir gibi şehirlerden gelenler çok zorlk çekiyor ankarada diye bir görüş var. Dogrumu acb?

Kararsz kaldm çok, birde itü makina düşünmeye başladım. oda tutabilir, tam belli değil.
    Makina müh hakknda bilgisi olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chintzy -- 26 Temmuz 2008; 12:58:29 >

• quote:

@cagann
    Bilgisayarla ilgilenmeyi seviyorum, sıkılmıcagımı düşünüyorum. fakt elektrk elektronik kafamı karştırıyor.
    bilgisayarıda kısmen kapsadıgından iş sahası daha geniş vs..
    Birde izmir de oturyorm, ist yada izmir gibi şehirlerden gelenler çok zorlk çekiyor ankarada diye bir görüş var. Dogrumu acb?

Kararsz kaldm çok, birde itü makina düşünmeye başladım. oda tutabilir, tam belli değil.
    Makina müh hakknda bilgisi olan varmı?

Elektronik mühendisliği bigisayarı kapasamaz. İnanma bu laflara. Bilgisayar mühendisleri çok daha sağlam software eğitimi alırlar. Elektronik gelişmiş ülkelerde çok popüler olabilir ama türkiye'de öyle değil. Türkiye'de doğru dürüst sanayi yok, herşey yazılım üzerine dönüyor.

Makine ise çok alakasız bir bölüm. Kararsız olacak bir durum yok. Bilişimci mi olcan yoksa makinacı mı karar verceksin

• İlgi alanm bilgisayar, fakat etrafta sürekli fikir vern olnca düşünmek zorlaşıyor =))

Çift dala fln baktm, EE okyp bilg da çift dal yapmak fln, gerçktn çok zormş.
    EE oku kendini bilgisayar da geliştirirsin aranan eleman olursun diyenler vardı.

Bilg konusunda kendini geliştiren EE okuyan arkadaşlar kendi becerisiylemi geliştiriyor kendini bilg konusunda?
    Ne kadar geliştirebilr ki? sonçta 4 yıl sadece bilg la ugraşyor bilg mühendisi okuyan arklar ancak böle Bilg konusunda ilerleyebiliyrlar.
  • quote:

İlgi alanm bilgisayar, fakat etrafta sürekli fikir vern olnca düşünmek zorlaşıyor =))

Çift dala fln baktm, EE okyp bilg da çift dal yapmak fln, gerçktn çok zormş.
    EE oku kendini bilgisayar da geliştirirsin aranan eleman olursun diyenler vardı.

Bilg konusunda kendini geliştiren EE okuyan arkadaşlar kendi becerisiylemi geliştiriyor kendini bilg konusunda?
    Ne kadar geliştirebilr ki? sonçta 4 yıl sadece bilg la ugraşyor bilg mühendisi okuyan arklar ancak böle Bilg konusunda ilerleyebiliyrlar.

Ben EE yim. Cisco kursuna gittim, sonra kendim çalıştım falan 1.5 sene, sertifika aldım. Şimdi artık network mühendisi olduk.

Bilgisayar'ın en önemli avantajı, mezun olduğun zaman direkt olarak java developer olmak.

Elektronik haberleşme de güzel. GSM şirketlerinde falan çalışıyorlar.

Yazılımcı olmak istiyorsan şüphesiz bilgisayar.

• Bugn 1 fikr daha aldım.

Bogaziçi matematik bölümünde okuyan bir arkadaş vardı, orda 3 ve 4 te serbest bırakıyorlarmş,
    Bi çok bölümden ders alabiliyormuşsun.

Zaten 1. snfta matematik fizk bilg da aynı dersler okutuluyormuş. 2de matematik okur 3 ve 4 te bilg müh dersleri alabillirmişim.
    Matematik diploması alır fakat bilg müh. nin yaptıgı işe girebilirmişim.

Bu konu hakknda fikri olan varmı?

Birde yıldız teknik için gereksiz bir zorlk var diyorlar, bilen varmı?
  • Yukarı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.