Şimdi Ara

Oss Tercih Yapıcam, Yardımcı OLurmusunz? -Bilg müh, endtri ve elektrk elektronk müh.leri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tercih edeceğim 3 şehir var: Izmir - Ist - Ankara

Aşağıdaki meslekler ve üniversiteler hakkında bildklerinizi paylaşırsanz çok sevnrm, ki bunun için burdaym =))
    Genel bi araştırma yapamadm meslekler hakknda, okutuldugu dersleri falan bilmiyorm ama bilgisayarla çok haşrneşirm.
    En severek yapacagım meslek bilg müh olur die düşünüorm. Ama başka meslekleride düşünmelym.

Oss sonucm için mantklı olucak tercihlere göre yazabileceğim Ünivler:
    (sıralama geçen sene aldıgı son ogrencinin sırasına göre yapılı)

Bilg. müh:
    Marmara Üniv (ingilzce)
    Yıldız Teknik
    Ankara Üniv
    Fatih (ist) Burslu
    Gazi Üniv (ank)
    Ege Üniv - 9Eylül ..

Endustri müh:
    Hacettepe (ing)
    Fatih (ist) Burslu
    Marmara Üniv (inglzce)
    Yıldız Teknik
    Dokuz Eylül
    Istanbul Üniv
    Gazi Üniv ..

Elektrik - Elektronik müh:
    Hacettepe (inglzce) -girmem biraz zor
    Ege üniv.
    Fatih (ist) Trkçe - Burslu
    9 Eylül

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chintzy -- 21 Temmuz 2008; 14:21:19 >

• Gazi, Fatih, İstanbul Üni ve 9 eylülü o listeden çıkar bence.

Marmara bilgisayara puanın yetiyorsa diş hekimliği felanda yazabilirsin.
  • hemen hemen aynı puanı almış gibiyiz seninle
    8284 benim sıram.neyse
    bilg. müh. bende istiyordum ancak düşündüğüm gibi bir meslek değilmiş(araştırmalarım sonucu)

yazılım diyorsan herkes yazılım öğrenebilir.parça üretimi diyorsanki Türkiyedeki şartları biliyorsun.

bunun için elektronik müh. daha iyi.çalışma alanı geniş.

endüstri mühendisliğine gelince bende hacettepe ing. düşünüyorum ancak +1 dil ve yazılım bilgisi alman gerekiyormuş genel olarak.onları hallederiz sorun değil.(yurt olanaklarınıda öğrendim hacettepenin.istersen pm den anlatırım yada msn fark etmez)

asıl sorun afyon tıp tutuyor gibi ancak hacettepe endüstrimi yoksa afyon tıpmı?

bir türlü karar veremiyorum.malum doktorun parası iyi
    ancak yıllarca okuyorsun.ilgim biyolojiye son derece var.ama afyonda okunurmu?
    teknolojiyle iç içe yaşayan biriyim.afyonda nerden bulacam teknolojiyi?

banada bir el atın arkadaşlar.

• diş için:
    Marmara gazi istanbul ege tutuo gibi.

fakat severek yapabilecegimi düşşünmüyrm koca bi hayat.
    sadece bilg için severk yapıcagmı düşünüyrm fakat her meslege yakn davranmalıym glba, kendimi şartlamak istemiyorm tercih yaparken.

gelecekteki iş imkanları, maaş vs.. bnlarıda göz onunde bulndrmalym sanrm..
  • Sadece ve sadece sevdiğin mesleği, ilerde 25-30 sene severek yapacağın mesleği yaz.

"Sen hele bir yaz, tutmaz zaten.." ya da "Girince seversin bölümü, okudukça.." diyenlere kulak asma.
  • bi kere istediğiniz bölümü yazın.

barisdogg tıp ve mühendislikler arasında kalmışsın ki bunlar kel alaka mesleler. sanırım henüz ne istediğini bilmiyorsun.

ben bilgisayar mühendisliği yazıcam. yazılımı herkes öğrenebilr ama herkes benim kadar istekli ve severek öğrenemez, yanına 3 dil yazamaz. ben bu özelliklerimi kullanınca da isterse türkiyedeki herkes yazılım öğrensin, benim kaliteli firmalarda yerim bellidir.

olay sevmekten ibaret.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nihlathak

bi kere istediğiniz bölümü yazın.

barisdogg tıp ve mühendislikler arasında kalmışsın ki bunlar kel alaka mesleler. sanırım henüz ne istediğini bilmiyorsun.

ben bilgisayar mühendisliği yazıcam. yazılımı herkes öğrenebilr ama herkes benim kadar istekli ve severek öğrenemez, yanına 3 dil yazamaz. ben bu özelliklerimi kullanınca da isterse türkiyedeki herkes yazılım öğrensin, benim kaliteli firmalarda yerim bellidir.

olay sevmekten ibaret.

+666

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Barisdogg un dedgi gibi,

elktrk - elektronk ten mezun olp kendini bilgisayar konusunda geliştirrsen çok fazla iş imkanı bulrsn die fikr verdiler bnada.
    mantklı geliyor fakat elektrk elektronk pek ilgimi çekmiyor, kararsz kaldm bnde bu konuda.

danştgm birine göre:
    endstri müh içinse aynı meslegi işletme ve işletme müh okuyanlarda yapabiliormş, bu yüzden pek ii bi terch olmazmş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nihlathak

bi kere istediğiniz bölümü yazın.

olay sevmekten ibaret.

garip bi insanım.birazda çok yönlüyüm

genel olarak fen bilimlerine ilgim var.bilim olan herşeyi okurum yani.
    - yanım matematiğe çok sevgi beslemiyorumki mühendislikte pek canımı sıkar.
    tıptada bir hayat okuyorsun

• tercihler ne zaman başlayıp ne zaman bitiyo ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: destructive

tercihler ne zaman başlayıp ne zaman bitiyo ?

23-30 arası.
  • bu ayın 23 ü gelecek ayın 4 ü arası sanırsam
  • eğer 200 yıl yaşaycaksan daha, tıp çok mantıklı bir seçim. ama ömrün erkekler için 64 olduüğü ülkemizde bir doktor adayının ilkokuldan başlayarak en az 20 senesini okumaya harcaması çok saçma olacaktır. K i bu 25e kadar çıkıyor.

Matematiği öğrenebilirsin, kasarsın yine öğrenirsin ama ezberlemek bu dünyanın en zor şeyidir. Çünkü tekrarlamadığın an unutursun. Tıp da böyle bir şey binlerce kelimeyi ve açıklamasını ezberleyeceksin. Ama matematkite öğrenip üzerine kendin bir şeyler koyacaksın, gerisi de gelecek
  • quote:

Orjinalden alıntı: barisdogg

bu ayın 23 ü gelecek ayın 4 ü arası sanırsam

Yanlş bilio olabilrm.
    barisdogg gelsenle bi şirket kuralm, hermeslek olsn içinde =Pp
  • Bilgisayar mühendisliği sandığınız kadar iyi bir bölüm değil. İsmi çok çekici geliyor bilgisayarları seven birine evet ama hiç tavsiye etmem. Kaç tane Türk markalı donanım aldınız bugüne kadar hatırlıyor musunuz? Anca ODTÜ'yü çok iyi bir şekilde bitirir yurtdışına gidersin vs.
  • illa tr markalı donanm üreticek değil ki,
    ornegn donanm okur büyk şirketlerde network- ag konusnda iş bulabilrz yada aynı şeklde yazlm okuyarakta.
  • Bi kere her firmanın bilgisayar mühendisine ihtiyacı vardır çalışmak için yurtdışına falan gitmeye gerek yok. Öyle bir yazmışsın ki sanki moleküler biyoloji ve genetik bölümünü okuyacağız ve türkiyede iş imkanı çok az.

bilgisayar mühendisliği bugünün ve geleceğin banko mesleği. Kendini geliştiren herkes yüksek bir maaşla bu işi yapar ve odukça yüksek hayat standartlarında mutlu bir şekilde yaşayabilir.

bu arada ben de odtüye gideceğim (kkk)
  • Kardeş tabi ki sana iş bulamazsın demiyorum ama orayı okuyarak edindiğin birikimi Türkiye'de kullanmak çok zor ondan bahsediyorum. Yazılımcı olmak bilgisayar mühendisi olmaktan çok daha geçerli Türkiye'de.
  • işte bil. müh olarak şirketlerde bilişimci filn olursun.ancak elektronik okursan j-hem bilişimci olursun hemde başka yerde birçok seçeneğin olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: barisdogg

hemen hemen aynı puanı almış gibiyiz seninle
    8284 benim sıram.neyse
    bilg. müh. bende istiyordum ancak düşündüğüm gibi bir meslek değilmiş(araştırmalarım sonucu)

yazılım diyorsan herkes yazılım öğrenebilir.parça üretimi diyorsanki Türkiyedeki şartları biliyorsun.

bunun için elektronik müh. daha iyi.çalışma alanı geniş.

endüstri mühendisliğine gelince bende hacettepe ing. düşünüyorum ancak +1 dil ve yazılım bilgisi alman gerekiyormuş genel olarak.onları hallederiz sorun değil.(yurt olanaklarınıda öğrendim hacettepenin.istersen pm den anlatırım yada msn fark etmez)

asıl sorun afyon tıp tutuyor gibi ancak hacettepe endüstrimi yoksa afyon tıpmı?

bir türlü karar veremiyorum.malum doktorun parası iyi
    ancak yıllarca okuyorsun.ilgim biyolojiye son derece var.ama afyonda okunurmu?
    teknolojiyle iç içe yaşayan biriyim.afyonda nerden bulacam teknolojiyi?

banada bir el atın arkadaşlar.

Afyon köy değil birader. Teknolojik aletleride bulursun. Yalnız dediğim gibi çok küçük bir şehir.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.