Arkadaşlar itü'de geomatik mühendisliğinden bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapılabilir mi? İnternette cevabını bir türlü bulamadım bilen varsa Allah rızası için yazsın. |
İTÜ Geomatik Müh'den Bilgisayar Müh'e Geçilebilir Mi?
-
-
hocam zor gibi çünkü %40 yks puanına bakılıyormuş artık, bu sene gelen bir değişiklik.
-
Evet, İTÜ'nün bölümleri arasında geçişler yapmak mümkün. o bölüm puanları arasındaki fark,örneğin,40 puan gibi bildiğim kadarı mile sadece ODTÜ'de var. İtü'de bu yok sanırım. Şu an saat itibariyle,(yani18/08/2023 ) ünüversitenin yatay geçişler sayfasına girip baktım. Bölümler arası puan şartını göremedim. En iyisi sizlerde bakın. Belki benim gözümden kaçmış olabilir. Agno yüksek se her bölüme geçme imkanı var.
-
Bu mesajı şimdi görmüşken hemen yanıtlayayım. Bir önceki mesajda belirtildiği gibi YÖK'ün 11 Ocak'ta yaptığı düzenlemeden sonra yatay geçiş değerlendirmelerinde üniversiteye geçiş sınavındaki sıralama/puanın etkisinin en az %40 olması zorunlu oldu. Bu senede dahil olmak üzere artık değerlendirmedeki puanın %40'ı yks başarısından elde edilecek. Maalesef, kuralı bir anda getirip uyguladılar, öğrencilerin plan yapmış olmaları umursanmadı. Bu değişiklik geleceğe dönük uygulanmalıydı ama her konuda en yanlış kararların alınması şaşırtmıyor
-
Başvuru ve değerlendirme
MADDE 7 – (1) Diploma programları arasında yatay geçiş başvuruları, sadece ilan edilen süre içerisinde yapılır.
(2) (Değişik:RG-21/12/2019-30985) Bu Yönetmelikteki şartlara ilave olarak yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesinde üniversite senatolarınca ayrıca kullanılacak kriterler belirlenebilir.
(3) Başvurularla ilgili ön değerlendirmeyi, senatonun belirlemiş olduğu ilkeler çerçevesinde, ilgili yönetim kurulları tarafından oluşturulan komisyonlar yapar. (Değişik cümle:RG-11/1/2023-32070)(4) Başvurular, adayların genel not ortalaması ile programın puan türünde yükseköğretime kayıt olduğu yıldaki ÖSYS/YKS puanının en az %40'ı hesaplamaya dahil edilerek senato tarafından belirlenmiş olan kriterlere göre değerlendirilir ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır.
İtü yatay geçişlerle ilgili yönetmelik. Geçişlerde değerlendirmede kriterin yüzde%60 agno, yüzde%40 ösyme puanı diyor. Yani Agnon yüksekse her bölüme aynı puan türünde geçebilirsin. burad yatay geçişte kendi puanın ile ilgili bölümün puanı arasında bir sınırlama yok.ODTÜ de bu var.örneğin bilgisayar bölümüne geçeceksen,bölüm puanı 2023 için 544,sewnin puanın bundan en fazla do puan az olursa yani 504 puanın altında olursa bölüm yatay geçişine müracat edemezsin.İTÜ de çevre mühendisliğinden,İTÜ bilgi sayar geçen pek çok öğrenci var.
-
Hocam ben de itü elektrik elektronik mühendisliği (kktc) öğrencisiyim. Biliyorsun biz de İstanbul kampüsündeyiz vs. Ve bizim kıbrıs yerleşkesinde de istanbul itüye yatay geçiş deneyecekler var. Ben denemiyorum ama yine de çalışıyorum mesela sınavlara. Şimdi şöyle, bu yks başarı sıralaması özellikle kıbrıslılar için inanılmaz iyi oldu çünkü kıbrıs sıralamaları harbiden yüksekler. Pcde 5kdan elemanlar var ve deli gibi çalışanlar var. Hadi bunu geçtim bizim bölümde bile 8bin 20bin yapan kişiler yatay geçiş deniyor. Ben de 35bin yaptım yksde aynı şekil eğer ortalamam iyi olursa yatay geçişe başvuru atacağım maddi yük olmak istemediğimden. Yoksa bölümümü çok seviyorum zaten yatay geçiş atamasam da buradan devam ederim. Ama imkan çıkarsa tabii ki değerlendirilir. Bir sürü öğrenci de böyle bakıyor duruma. İtüde özellikle 50k üstü yapmış öğrenciler sınavlara abandığından yatay geçişe falan kıbrıslılar bu sene sağlam tehdit olacak bu öğrencilere. Yani ben kendi sonıfımdan söylüyorum derece yapmış öğrencilerin hepsi çalışıcam yatay geçişe olmazsa buradan devam ederim kafasında. Ama harbi deli gibi çalışan tayfa da var hep görüyorum.
Bence Çap mevzusuna göz at çünkü Çap yapmak yatay geçiş yapmaktan çok daha mantıklı. Pc mühendisliği yatay geçişi 3 kişi alıp taban 3.98 ile kapatırken çapta 3.6ya kadar iniyor ortalama. Yani bölümün ile alakasız olsa bile üniversite 6 7 yılda bitecek olsa bile çift diploma + iyi bir bölüm mezunu olacaksın.
Ha bir de inşaattan çevreden 22 girişli öğrencilerden itü kktcye yatay geçiş atanlar var. Bunlar çok daha epik kitle benim gözümde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
kurumlar arası yatay geçiş yönetmeliğini eklemişsiniz.
merkezi ek 1 yönetmeliğinde derslerin hepsi ff olsa bile başvuru yapılabiliyor.
-
Merkezi paunla yatay geçişlerde, geçmek istediğin bölüm puanına puanın ya eşit olacak, yada onun üstünde olacak.Buda 1 defaya mahsus geçiş.yukardaki arkadaş,merkezi puanla demiyor, hala öğrenciyim,agnoyla geçiş yapabilirimmi diye soruyor. Cevap 2 yıl gecikmeli oldu,ancak,bundan sonraki sorular cevap olsun istedim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X