Bence de çok saçma bi sistem. herkes ''giriyimde kurtuluyum diyor''. kimse karşı gelemiyo. millet paçasını kurtarma derdinde. kendini kasıp full çekenlerin artık kafası bulanmış. onlar otobüste,mutfakta,gecenin karanlığında, tuvalette bile test çözerken nelerin içinde olduklarını bilimiyorlar yada boyun eğiyorlar.bu işe karşı gelenler ise (bizim gibi)azınlıkta. ben oss'yle hiç uğraşmadım. direk 2 yıllığa geçiş yaptım. bence bu sistem olmaması gerekirdi. ote yendan bi anada kaldırılabilecek de bişey değil ancak başka alternatifleri illaki vardır.
quote:
Orjinalden alıntı: KRALTHEODEN
beyler ben lise 1 im öss den nefret ediyorum.oks hayatımı söndürdü.
AYRANCI LİSESİ ndeyim şimdi düz lise .. ama şimdi ii ki ordayım diyorum..
öss türkiyenin ayıbı
şu an öss yi önünde bir engel olarak gordugun için o sekilde düşünüyorsun ve universiteye kapak atınca tüm dertlerin biteceğini ve herşeyin güllük gülistanlık olacağını düşünüyorsun!
ama universiteye geldiğinde arkana baktığın zaman herşeyi daha net görme fırsatın olacak! buna emin ol!
yani olayın dışı seni içi beni yakar kardeşim...
redhotrider kardesime katılıyorum. ÖSS okadar kasarsın kendini. kendini 180 soruya konsantre edersin. halbuki normalde üniversitelerin yerlerini bilmezsin doğru düzgün. ama bi gün gelir kazanırsın. sıra tercihe gelir, tercihini yaparsın. okullar açılır. ünivrsiye girersin kapıdan. ve dersinki '' VAY BE! ULAN 2 YILDIR BURASI İÇİN ÇALIŞMIŞTIM SONUNDA OLDU''. daha sonra ise içinde bi boşluk oluşur. işte o boşluk,altı üstü bi okul (VE SANA HALA GELECEK GARANTİSİNİ %100 VEREMEYEN) için verdiğin 2 yılın boşluğudur.
Biraz düşününce aslında en anlamlı sistem Fransız eğitim sistemi.
Yani adamlar liseden Meslek seçtiriyorlar ve ona göre yetiştiriyorlar.Karektersiz de olsalar adam yetiştirmeyi biliyorlar.Yeni zaten çoğu benim gibilerin şikayet ettiği sınav süresi değil.Hiç kimse istediği mesleği yapmıyor.Herkez ya mecburiyetten ya aile baskısından ya da ne bileyim Yeteneği ortaya çıkarılmadığından istemedi bir mesleğe 20-40 yıl mahkum kalıyor.Mevcut sistemde bu değişmeli işte.Her sınavın belli bir süresi var.Bu sınavında süresi bu.
parçalanmalı deniliyor.Ama sırf kitapçıkların devlete masafı 5m ytl.Öyle ki Türkiye bir ülkede yaşıyoruz.Genç nüfus ortada.Ortam şartları ortada.Eğitimci sayısı ortada.Ülkenin durumu da ortada.İstesek de istemesek de gırtlağımıza kadar borcumuz var.İktidarı da suçlamayın bu nedenlerden.sonuçta yönetilmesi belki de en zor ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar.
Bence en doğru eğitim şekli Çocukluktan başlanan eğitim sistemidir.Çocuklarımızın neleri sevdiği,nelerle mutlu olduğunu saptayarak sadece o konuda dahi olmasını sağlayarak bu ülke ayağı kalkar.
tabii bu benim şahsi görüşüm.Katılabilirseniz de katılmayabilirsenizde....
bassguitara %100 katılıyorum.
şu durumda sınavın direk kaldırılması gibi bişey söz konusu değil tabiki..ama bununla ilgili bi çalışma başlatılsa,yani; firmaları özelleştirmek yerine yeni üniversiteler açılsa yada arkadşaların dediği gibi lseden yada direk orta okuldan başalsa meslek eğitimi ona göre uygulansa olabilir...ve;zaten eğitim sisteminin düzelmeye başlamasıyla bir çok sorunda ortadan yavaş yavaş kalkacak... ama öğrenciyi yada bu halkın geleceğini düşünen olamdığı için böyle bitşey imkansız devlet sınavı kaldırmayı düşünemez ve bunun başlıca nedeni şüphesiz Özel DERSHANELER
oss ye girenler! rahat olun ben 3-4 sene once fln eski sisteme göre 335 puan eşit agırlıkla %6-7 dilimde girdim üniversiteye gene iyi bi puan almıstım ama hic bi b.ka yaramadı,üniversite olayı ayak ,turkiyede nereye girersen gir durum ayni,işsizlik kol geziyo her tarafta bunu anladım ,kendini gelistirip veya torpil bulup bi yere atcan kapagı bi sekilde,hangi b.ku kazandıgın ne bolumu okudugnun hic bi onemi yok,makine muhendisligi oku git pazarlama müdür ol bu kadar salak bu ülke her şey mümkün yane ,neler gördüm,gene bi şeyler okuyun gidin işletme mişletme fln... ama bu söylediklerim aklınızda olsun
adam universite bitiryo geliyo dersanede calsııyo sonra baskası bitiriyo dersanede vcalsıyo kısır dongu
öss den baraj puanını bile alamayan adamı okutsan ne olur,okutmasan neolur.? ülkenin kıt kaynakları ancak seçilmiş bir kısım insanı okutmak için yeterli. çoğu üniversite mezunu iş bulamıyorsa üniversiteye alınacak öğrenci sayısının düşürülmesi lazım. çocukların en güzel 4 yılını heba etmektense,sağlam bir lise eğitimiyle hayata başlatmak lazım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme