Şimdi Ara

öss ye hayır diyenler bir baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sizce destek görürlermi

www.koyundegiliz.biz

• bnm kanımca öss bu ülkedeki en doğru yanlıştır.

tamam insanların 1 sınavla hayatlarına yön vermeleri kesinlikle yanlış. ama mevcut şartlar içinde bu olguyu değerlendirmek lazım.

rakamlar ortada... bu kadar insanı nasıl bir süzgeçten geçerebilirsiniz? yapılabilecek en uygun yöntem sınav değil mi?

eğer rakamlar göz önüne alınırsa neden avrupa da bu sınavın yapılmadığı belli olur...

çünkü almanya da yaklaşık 3.5 milyon öğrenci var... türkiye de bu rakam 17 milyon!

mevcut rakamların nufusa ve yüz ölçümüne olan oranları düşünülürse almanya ve bizim aynı kefeye girmemiz olanaksızdır...

olaylar bulundukları ortam içinde değerlendirilmeli! öss yerine sağlıklı bir sistem düşünelim,bir anlamda beyin cimnastiği yapalım!

---lisede alınan notlar onemli olsun:
    kesinlikle karşıyım hiçbir lise müdürüne ve ögretmenine güvenmiyorum! öss herşeye ragmen dürüst bir sistemdir!
    ---yeni üniversiteler açılsın:önce eldekilerin hali hazırdaki durumları gözden geçirilse daha faydalı olur. bu ülke 100 yakın universitenin mezunlarına istihdam saglayamazken daha fazlasını nasıl kaldırabilir?
    ---üniversiteler kendi sınavlarını yapsın:sonuçta yne sınava dayanan bir sistem olur pek bir fark kalmaz!

şimdilik bnm aklıma bunlar geliyor. ben de bir öss magduruyum 1 net yüzünden 4 sene ailemden uzak yaşamak zorunda kaldım bu 3. senem... ama herseye ragmen mevcut çartlar irdelendiğinde kısa vadede bir çözüme ulasılabileceğini sanmıyorum... sitedeki protesto da yersiz ve anlamsız!

• Bende sınav karşıtıydım ama aradan 4 sene geçti ve o psikolojiyi üstümden attıktan sonra herşeyi daha net anlıyorum.ÖSS bu ülke için çok gerekli bi sınav.Her ülkede bu tarz sınavlar var.Ama önemi bu kadar fazla değil.Çünkü onlarda liselerde eşit ve dengeli bi sistem uygulanıyo.Bu ülkede lisedeki başarı ön plana alınırsa ÖSS nin yaktığı öğrencilerin sayısından çok daha fazlasını lisedeki öğretmenler yakar,bundan emin olun.

quote:

Orjinalden alıntı: redhotrider
    kesinlikle karşıyım hiçbir lise müdürüne ve ögretmenine güvenmiyorum! öss herşeye ragmen dürüst bir sistemdir!
    ---yeni üniversiteler açılsın:önce eldekilerin hali hazırdaki durumları gözden geçirilse daha faydalı olur. bu ülke 100 yakın universitenin mezunlarına istihdam saglayamazken daha fazlasını nasıl kaldırabilir?
    ---üniversiteler kendi sınavlarını yapsın:sonuçta yne sınava dayanan bir sistem olur pek bir fark kalmaz!

Aynen katılıyorum.Lisede okul sonuncusuydum ama sınavda deli gibi net yaptım.Okul sonuncusu olmamın nedenide hocalarımla sürekli tartışmamdı.E haliyle notuma etki etti okul sonuncusu olduk.

Yeni üni. açılsın kısmınada şu şekil bi örnek verebilirim.Okuduğum universitede bölümüme bu sene ikinci öğrenim öğrenci alınmadı.Nedenide yeterli sayıda öğretim elemanı olmaması.Hatta asistan arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla yök,iki sene içerisinde bu açık giderilmezse bölümümü kapatabilirmişbölüm inşaat müh.Yani bırak yeni üniversiteyi eldekiler bile Allah'a emanet

• yaşasın öss iddaa gibi hiç beklemediğin sonuçlar gelebiliyo.iyi ve kötüyü ayırmayan Türkiyenin ileride başına bela olacak(şimdi bile oluyo) bir sistem.

• öss ye 1.5 milyon insan giriyor ve sadece 270 bin civarı insan bir üniversiteye yerleşiyor.onlarında büyük çoğunluğu sadece gitmiş olmak için, koca bulmak için, aile baskısı olmadan yaşamak için gidiyor.diğer çoğunluğu da okuduğu bölümden memnun değil.memnun olanlar da gelecekten yana ümitli değil.

geriye kalan 1 milyondan fazla insana da siz hiç bir işe yaramaz çöplersiniz ne haliniz varsa görün deniliyor ve bu her yıl tekrarlanıyor.

dehşet verici.
  • yahu oss olmasa bu 1.5 milyonun hepsi üniversiteye girebilecek sanki. Üniverstelerin kapasitesi ortada, sınav olmasa başka birşey olsa yine 1 milyon kişi açıkta kalacak. Hatta eminim üniversiteye yerleşebilen azınlık son derece adaletsiz bir şekilde belirlenecek
  • Bende hayir diyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: pacman

yahu oss olmasa bu 1.5 milyonun hepsi üniversiteye girebilecek sanki. Üniverstelerin kapasitesi ortada, sınav olmasa başka birşey olsa yine 1 milyon kişi açıkta kalacak. Hatta eminim üniversiteye yerleşebilen azınlık son derece adaletsiz bir şekilde belirlenecek

zaten sorun da orda insanlar sanıyor ki öss kaldırılsın deyince her şey düzelecek.ya da turk telekomda bir tuş var ona basınca adsl hızı artacak.imf ile çalışmıyoruz deyince imf ile hiç bir ilişkimiz kalmayacak.ya da tc devleti memurlara 6000 ytl maaş verebilir de vermek istemiyor.öss de sadece bir sonuç onun sonuda bir felaket.
  • hacım çok mu zekisin. kimse girmeyecek sınavda rakiplerimn azalacak. ne güzel taktik. bendewww.fuckoks.com domainini mi alsam ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leipold

Bende sınav karşıtıydım ama aradan 4 sene geçti ve o psikolojiyi üstümden attıktan sonra herşeyi daha net anlıyorum.ÖSS bu ülke için çok gerekli bi sınav.Her ülkede bu tarz sınavlar var.Ama önemi bu kadar fazla değil.Çünkü onlarda liselerde eşit ve dengeli bi sistem uygulanıyo.Bu ülkede lisedeki başarı ön plana alınırsa ÖSS nin yaktığı öğrencilerin sayısından çok daha fazlasını lisedeki öğretmenler yakar,bundan emin olun.

quote:

Aynen katılıyorum.Lisede okul sonuncusuydum ama sınavda deli gibi net yaptım.Okul sonuncusu olmamın nedenide hocalarımla sürekli tartışmamdı.E haliyle notuma etki etti okul sonuncusu olduk.

Yeni üni. açılsın kısmınada şu şekil bi örnek verebilirim.Okuduğum universitede bölümüme bu sene ikinci öğrenim öğrenci alınmadı.Nedenide yeterli sayıda öğretim elemanı olmaması.Hatta asistan arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla yök,iki sene içerisinde bu açık giderilmezse bölümümü kapatabilirmişbölüm inşaat müh.Yani bırak yeni üniversiteyi eldekiler bile Allah'a emanet

ben de inşaattayım,hangi okuldasın;???

• beyler ben lise 1 im öss den nefret ediyorum.oks hayatımı söndürdü.

AYRANCI LİSESİ ndeyim şimdi düz lise .. ama şimdi ii ki ordayım diyorum..

öss türkiyenin ayıbı
  • Destek görmezler bence.
  • Liseye bitirme sınavı getirilmesi şart.
    İpini koparan üniversite sınavına girerse puanlar da böyle yükselir.Liseye bitirme sınavı getirilirse her adam üniversiteye giremez.
    Bizim okulun girişinde Yunusemre'nin çok güzel bir sözü yazar:

"Doğru olmayan odun bile bu kapıya layık değildir."
  • quote:

bnm kanımca öss bu ülkedeki en doğru yanlıştır.

tamam insanların 1 sınavla hayatlarına yön vermeleri kesinlikle yanlış. ama mevcut şartlar içinde bu olguyu değerlendirmek lazım.

rakamlar ortada... bu kadar insanı nasıl bir süzgeçten geçerebilirsiniz? yapılabilecek en uygun yöntem sınav değil mi?

eğer rakamlar göz önüne alınırsa neden avrupa da bu sınavın yapılmadığı belli olur...

çünkü almanya da yaklaşık 3.5 milyon öğrenci var... türkiye de bu rakam 17 milyon!

mevcut rakamların nufusa ve yüz ölçümüne olan oranları düşünülürse almanya ve bizim aynı kefeye girmemiz olanaksızdır...

olaylar bulundukları ortam içinde değerlendirilmeli! öss yerine sağlıklı bir sistem düşünelim,bir anlamda beyin cimnastiği yapalım!

şimdilik bnm aklıma bunlar geliyor. ben de bir öss magduruyum 1 net yüzünden 4 sene ailemden uzak yaşamak zorunda kaldım bu 3. senem... ama herseye ragmen mevcut çartlar irdelendiğinde kısa vadede bir çözüme ulasılabileceğini sanmıyorum... sitedeki protesto da yersiz ve anlamsız!

redhotrider çok güzel izah etmişsin
    sınav her zaman olmalı ama benim tercihim eskiden olduğu gibi 2 basamaklı bir sınav.
    öss+öys

• quote:

Orjinalden alıntı: adriano123

quote:

redhotrider çok güzel izah etmişsin
    sınav her zaman olmalı ama benim tercihim eskiden olduğu gibi 2 basamaklı bir sınav.
    öss+öys

çok güzel açıklamışınız

öss bu ülkede mutlaka olmalı bence ilk yapılacak şey bütün üniversite mezunlarına iş sağlayabilme ondan sonra üniverste yapmak sonra sınavsız geçiş yapılabilir ki oda 50-60 yıldan fazla sürer mantıklı yapılabilecek tek şey bu

• sanırım ben ve site yanlış anlaşılmış
    öss sınavına hayır demek kaldırılsın hiç yapılmasın değil
    benim bu siteden anladığım örnek olarak
    en son sınav yerine giderken bu devletin sağlamak zorunda olduğu güvenlik durumu yerine getirilemedi ve kapkaça uğrayan bir yada bir kaç kişi
    sınava zabıt tutturduğu halde giremedi veya aşırı heyecanlandı veya annesi,babası,kardeşi yahut çok sevdiği dayısı öldü yada ne bilim kedisi öldü
    ne yani öss sınav soruları kuran ın değişmez ayetlerimidir ki farklı sorularla bir hafta sonra düzenlenecek 2. bir sınav hakkı 3. bir sınav hakkı
    yada farklı kriterler le hazırlanmış periyodik bir sınav sistemi neden olmasın ? düşünsenize makine mühendisi olmak isteyen turizmci doktor olmak isteyen inşaatçı ya da her ne ise işte alakasız mesleklerde kariyer yapmak istiyorlar
    bence sitede anlatılmaya çalışılan bu
    tabii karşıt görüşler olacaktır
    saygılarımla

• Doğrudan üniversiteye gitme gibi bir olasılık olamayacağına göre öss kalksa da yerine gelen çözüm onun kadar kazık olacak
  • Okul puanının etkisi azaltılmalı, çoğunlukla ÖSS puanları baz alınmalıdır derim ben.. Bunun dışında ÖSS çilesini bizde çektik yani off ölüm-kalım meselesi değil ki cidden biz çok abartıyoruz bence.. Şu anda Türkiye'deki MEVCUT ÜNİVERSTE SAYISININ bile ÇOK FAZLA olduğunu düşünüyorum ayrıca gerisini anlarsınız
  • quote:

bende katiliyorum... en buyuk problem bence de ogrenci fazlaligi,bir de lise egitimindeki yetersizlik, bence ozellikle meslek lisesi okuyan bir ogrenci o liseden ciktigi zaman alaninda rahatlikla is yapacak seviyeye gelmeli ama nerde, duz liseler bi ayri konu tabi hic girilmez...

• OSS SİNAVİ demeyelim artik bir de verilen sitede de cok kullanilmis...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.