Şimdi Ara

OSX86 10.5 leo hakkında herşey :) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
0
Favori
28.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya bu seferde olmadı oldu ama olmadı =) yüklendi tamam ama açılrken elma ekranı geliyor fakat bu seferde sistem açılmıyor orda kalıyor. customize'den baktım amd patch diye bi eklendi vardı acaba onuda işaretleyip mi kursam ?

Bide yüklemeye başlarken, customize'den hemen sonra farklı bi işlem yapıyor hani %100 dolana kadar sağ alt kısımda da skip var. Ona skip deyip atlasak yüklemede bi sorun olur mu ??

Çünkü onunla beraber 3saate yakın sürüyo yükleme niye bu kadar fazla olduğunu da anlamış değilim hala...
  • Tekrar o kadr beklemeden şimdi yine denemek istiyorum o yüzden sordum bi farklılık olur mu diye o kısmı skip yapıp atlasam ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: deadline

ya bu seferde olmadı oldu ama olmadı =) yüklendi tamam ama açılrken elma ekranı geliyor fakat bu seferde sistem açılmıyor orda kalıyor. customize'den baktım amd patch diye bi eklendi vardı acaba onuda işaretleyip mi kursam ?

Bide yüklemeye başlarken, customize'den hemen sonra farklı bi işlem yapıyor hani %100 dolana kadar sağ alt kısımda da skip var. Ona skip deyip atlasak yüklemede bi sorun olur mu ??

Çünkü onunla beraber 3saate yakın sürüyo yükleme niye bu kadar fazla olduğunu da anlamış değilim hala...

Ben zaten onu hep skip diyerek geçiyorum. Sorunsuzca yükleniyor. Onu her zaman skip deyip geç o zaman süre baya azalıyor. Bir de öyle dene. Hiç ayar yapmadan dene, olmazsa o patchi kullan birde. Ama her durumda da o menüyü skip deyip geç.

• quote:

Orjinalden alıntı: Settlers

quote:

ya bu seferde olmadı oldu ama olmadı =) yüklendi tamam ama açılrken elma ekranı geliyor fakat bu seferde sistem açılmıyor orda kalıyor. customize'den baktım amd patch diye bi eklendi vardı acaba onuda işaretleyip mi kursam ?

Ben zaten onu hep skip diyerek geçiyorum. Sorunsuzca yükleniyor. Onu her zaman skip deyip geç o zaman süre baya azalıyor. Bir de öyle dene. Hiç ayar yapmadan dene, olmazsa o patchi kullan birde. Ama her durumda da o menüyü skip deyip geç.

Hmmm tamam. Bide Customize'ye baktığımda orda önceden işaretlenmiş baya bi seçenek var onları da kaldırim mi kurulum sırasında ? Yoksa direk kurim mi öyle ? Gerçi yarına kaldı kardeşim geçtiği için tekrar kullanamıcam şimdi =)

• quote:

Tekrar o kadr beklemeden şimdi yine denemek istiyorum o yüzden sordum bi farklılık olur mu diye o kısmı skip yapıp atlasam ...

o bölümde dvd deki dosyaları test ediyor, yazdığınız ilk dvd de skip demeyin,dvd de herhengi bir sorun yoksa sonraki yüklemelerde skip diyebilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: dijitalman

quote:

Tekrar o kadr beklemeden şimdi yine denemek istiyorum o yüzden sordum bi farklılık olur mu diye o kısmı skip yapıp atlasam ...

o bölümde dvd deki dosyaları test ediyor, yazdığınız ilk dvd de skip demeyin,dvd de herhengi bir sorun yoksa sonraki yüklemelerde skip diyebilirsiniz

Anladım teşekkür ederim sorun yok sanırım dvd'de ama okuyuca bi sorun olabilir mi bu uzun yüklemesiyle ilgili. Çünkü laptopta aynı dvd'yi 30-45 dak arasında yüklüyor, masaüstünde denediğim zaman 2bçk saati fln buluyor bunu anlamadım.

• Anladım teşekkür ederim sorun yok sanırım dvd'de ama okuyuca bi sorun olabilir mi bu uzun yüklemesiyle ilgili. Çünkü laptopta aynı dvd'yi 30-45 dak arasında yüklüyor, masaüstünde denediğim zaman 2bçk saati fln buluyor bunu anlamadım.

ben ide dvd den ide hdd ye yukleme yaptım,süre tutmadım ama yukleme sırasında altta bir süre cıkıyor
    o süre 15-20 dk dan fazlamı?

tavsiyem ,yüklediğin dvd hakkında araştırma yapman.
    örneğin kalyway 10.5.2 dvd si yuklendikten sonra ,açılışta istediğin karnel i secebiliyorsun.
    yada ideneb 10.5.5 dvd sinde hiçbir karnel seçmezsen orjinal kalyway mac kernel i yükleniyor.

seceneklerden en önemlileri :
    karnel
    anakat çipseti (ide/sata)
    ekrankatı

diğerlerini pek fazla işaretlemeyin ,yani os x acılacak kadar (-x güvenli mod dahil)
    ihtiyaç olanları işaretleyin.diğerlerini osx üzerinden rahatça yüklersiniz.

• quote:

quote:

İlk sefer bende hata verdi. Bir dahakine atlayıp yüklemeye devam ettim bir sorun olmadı. Arkadaşın dediği gibi o bölüm dvd içeriğini kontrol ediyor.
  • quote:

ben ide dvd den ide hdd ye yukleme yaptım,süre tutmadım ama yukleme sırasında altta bir süre cıkıyor
    o süre 15-20 dk dan fazlamı?

tavsiyem ,yüklediğin dvd hakkında araştırma yapman.
    örneğin kalyway 10.5.2 dvd si yuklendikten sonra ,açılışta istediğin karnel i secebiliyorsun.
    yada ideneb 10.5.5 dvd sinde hiçbir karnel seçmezsen orjinal kalyway mac kernel i yükleniyor.

seceneklerden en önemlileri :
    karnel
    anakat çipseti (ide/sata)
    ekrankatı

diğerlerini pek fazla işaretlemeyin ,yani os x acılacak kadar (-x güvenli mod dahil)
    ihtiyaç olanları işaretleyin.diğerlerini osx üzerinden rahatça yüklersiniz.

Benimde ide'den ide'ye yükleme yapıyor ordaki sürede de 2 saat hatta 3 saat yazdığı bile oluyor ki bi ara baktığımda 4 saat yazıyodu. Ama süre olarak skip dahil 3 saate yakın bi zamanda yüklüyor.
    Bide benim chipset SB600, kalyway 10.5.2 de hangi chipseti seçmemi önerirsiniz ?

• Bide kalyway 10.5.2yi yükledikten sonra makineye restart çekerken biostan boot ayarını değiştirim mi yoksa değiştirmeme gerek yok mu ? Bu kernel olayı için sordum istediğinizi seçebiliyorsunuz dediniz.
  • dvd lerde problem olmaması için yavaş hızlarda yazmak en iyisi.

ek olarak sürücü problemi yaşayan arkadaşlar şunları deneyebilir;

tam bilmiyorum ama genelde bütün ankartlarda sata yı ide olarak değiştirebilen bios ayarı var
    ben kalyway 10.5.2 yi yüklerken satalrı ide yapıp kurdum ve sonra osx altında sata sürücüsünü yükleyip
    tekrar bios tan ide yaptığım ayarı sata yaptım
    iDeneb dvd sini yüklerken benim anakrtın sata sürücüsü dvd ye eklenmişti hiçbir ayar yapmadan yükledim

Kurulum dvd sinde sizin anakart sürücüsü yoksa ve nette varsa kurulumdan sonra bu sürücüleri
    sisteme ekleyebilirsiniz.

dvd ler yayınlanırken içindeki sürücüler ve yamalar da yayınlanıyor sisteminize en uygun dvd yi indirseniz
    problemsiz bir kurulum yaparsınız.
  • quote:

Bide kalyway 10.5.2yi yükledikten sonra makineye restart çekerken biostan boot ayarını değiştirim mi yoksa değiştirmeme gerek yok mu ? Bu kernel olayı için sordum istediğinizi seçebiliyorsunuz dediniz.

bios boot ayrı ile karnel seçmek birbirinden farklı seyler

bios tan osx i hangi hdd ye yüklediysen onu secmen yeter.
  • Tam da şu günlerde yaşadığım sorun ile ilgili bir topic bulmak beni umutlandırdı.

idenebe ait sürümü kurdum ancak ilk başta restart hatası verdi sonra tekrar kurdum ve kernel patchini ve sadece nvdianın gerekli ekran kartı modelimi yüklettim. Şimdide engel işareti çıkıyor. Bunun sebebi nedir? Nasıl çözeriz bir yardımcı olabilecek varmı?
  • kalyway 10.5.2

Some drivers extras setting are present (Only select one driver for each section!! )=her bölümden yanlız bir sürücü seçin

sleep kernel 9.1 install by default ! =hiçbir karnel secilmezse sleep kernel 9.1 yükleniyor

Karnel secmek:açılışta F8 e basın ve istediğiniz karnel i yazın ve enter.

All you have to do is just press F8 at Darwin's prompt and then type the kernel's name you want to boot with :

sleepkernel (intel/amd/sse2/sse3)
    speedstepkernel (intel/amd/sse2/sse3)
    nforcekernel (intel/sse3)
    modbinkernel (intel/amd/sse3)
    vanillakernel (intel/sse3)
    kabylkernel (intel/sse3) with sleep support
  • dvd lerde sorun yok çünkü aynı dvd'den dediğim gibi laptopa yüklerken 30 dak fln sürüyor yükleme. zaten yüklerkende satayı çıkarıyorm direk ide üstünden işlem yapıyorum.
    yardımlarınız için teşekkür ederim bu arada. ben yarın tekrar hiç ayarsız bi yükleme yapmayı denicem umarım başarılı olurum bu sefer ya da her bölümden bir driver seçerek denicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadline -- 15 Ekim 2008; 23:57:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkahn

Tam da şu günlerde yaşadığım sorun ile ilgili bir topic bulmak beni umutlandırdı.

idenebe ait sürümü kurdum ancak ilk başta restart hatası verdi sonra tekrar kurdum ve kernel patchini ve sadece nvdianın gerekli ekran kartı modelimi yüklettim. Şimdide engel işareti çıkıyor. Bunun sebebi nedir? Nasıl çözeriz bir yardımcı olabilecek varmı?

ikinci kurulumda format attınmı
    eğer masaüstüne kadar geldiysen gerisini osx ten halletmek cok daha kolay
    ayrıca ankartın ile ilgili arama yaparsan benzer sorunlar için çözümler bulabilirsin
  • quote:

dvd lerde sorun yok çünkü aynı dvd'den dediğim gibi laptopa yüklerken 30 dak fln sürüyor yükleme. zaten yüklerkende satayı çıkarıyorm direk ide üstünden işlem yapıyorum.
    yardımlarınız için teşekkür ederim bu arada. ben yarın tekrar hiç ayarsız bi yükleme yapmayı denicem umarım başarılı olurum bu sefer ya da her bölümden bir driver seçerek denicem

Bence cok az sürücü işaretle karnel,anakart ve ekran kartı
    osx açıldıktan sonra diğerlerini kolay yüklersin.
  • quote:

Anladım teşekkür ederim. Hatta şimdi denemeye başladım bilgisayarı yanıma aldım. Gelişmeleri burdan aktarabilirm =) Bu arada AMD patches yamasını işaretliyim mi ?? (Benim işlemci 6000+ olduğu için)
  • quote:

quote:

Anladım teşekkür ederim. Hatta şimdi denemeye başladım bilgisayarı yanıma aldım. Gelişmeleri burdan aktarabilirm =) Bu arada AMD patches yamasını işaretliyim mi ?? (Benim işlemci 6000+ olduğu için)

tabiki işaretlemelisin (ben sürücüleri az sec demek istedim)

ayrıca karnel i de amd olanlardan sec (zaten yukarıdaki karnel listesinden seçebileceğin üç AMD karnel i var)
  • tamamdır amd patches seçtim kernel den sleep olanı seçtim. Skip olayını da geçtim Şu an calculating yapıyor beklemedeyim
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.