Şimdi Ara

ÖSYM 1996 SENESİNİN PUANLARI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
192
Cevap
7
Favori
73.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

tıpla nasıl mühendisliği karşılaştırıyorsunuz aynı puan türü değilki

olay şu matematikten 40 net yapan adam fenden de 40 civarı yapıyordu. O yüzden çok oynamalar pek olmuyordu.

Ama adam angutsa matematikten 40 tane yapıp fenden 20 yapıyorsa o zaman aradaki fark çok olur.

ben o yıllarda sınava girdim bana mı anlatıyon m puanı ile f puanı yakın oluyordu hacı.
  • quote:

o zaman öyle değildi ki , örn teyzem hukuk , iktisat , kimya , tekstil müh , inşaat müh , diş , tıp , moleküler biyoloji genetik . gibi alakasız şeyleri yazmış , o zamanlar öyle puan türü falan yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

olay şu matematikten 40 net yapan adam fenden de 40 civarı yapıyordu. O yüzden çok oynamalar pek olmuyordu.

Ama adam angutsa matematikten 40 tane yapıp fenden 20 yapıyorsa o zaman aradaki fark çok olur.

ben o yıllarda sınava girdim bana mı anlatıyon m puanı ile f puanı yakın oluyordu hacı.

hangi üniv , hangi bölm mezunu olduğunu neden söylemiyorsun . insan üniversitesinden utanır mı , kötüyse kötü paşalar gibi söylesene . şimdi abuk sabuk cevap yazıcaksın biliyorum , senin tarzın bu çünkü. ve sonunda söylemeyeceksin onu da biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ist_yer_34

quote:

quote:

hangi üniv , hangi bölm mezunu olduğunu neden söylemiyorsun . insan üniversitesinden utanır mı , kötüyse kötü paşalar gibi söylesene . şimdi abuk sabuk cevap yazıcaksın biliyorum , senin tarzın bu çünkü. ve sonunda söylemeyeceksin onu da biliyorum

daha önce söyledim ben. Saklamıyorum ki. gazi elektrik elektronik. Hatta netlerimi de söyleyim. Matematik 43/52 Fen 42/55 Türkçe 43/53 obp çok kötüydü 70/100. Türkiye sıralaması 3700 küsür. Mat ve fen puanım çok yakında ama net hatırlamıyorum.

• quote:

quote:

anladım. merak etme o yıllarda girmesende inanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: bozbora42

Ne güzelmiş ya çakıltaşı gibi üniversite kaynamıyormuş o zamanlar .

birde abd deki üniversiteleri say bakalım neyse bende mühendisliklerin ayağa düşmesine ayar oldum ama zamanla meslek popülerliği değişebilir.
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsinsezal -- 3 Ağustos 2013; 2:35:41 >
  • bu sene ODTÜ bilgisayara girdim. yüreğim yandı ya, ODTÜden de çıksan çok sağlam değil galiba mühendislik ortamları. ben bunun farkındaydım ama tıpı yazacak kadar sevemedim.
    bence bundan sonra mühendisliğe imkanları düzeldiği için rağbet artmaz, öyle bir tersine dönme olacaksa yeni çıkan yasalar yüzünden tıptan soğuma olur olursa. yoksa bence mühendislik piyasasında varolan mühendisleri yok edemeyeceğimize göre düzelme olması bana mantıklı gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erniethemuppet -- 3 Ağustos 2013; 2:59:47 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xchmer

Kontenjanlara da bakın. Bugün 80-100 arası herkesi alan kontenjanlara sahip olan fen-edebiyat fakültelerinin o zamanki kontenjanı 30-60 arasında. İlk o gözüme çarptı diğer alanlarda da aynı şekilde. Kaliteyi ayaklar altına almışlar.

hem kontenjan az hem üniversite sayısı. Önceki hükümetler mantar gibi her tarafa üniversite açmamıştı. Zira bu gerekli de değildi. En azından mezun olan iş buluyordu. Şimdi her ilde üniversite var ama üniversite okumanın manası yok, diploma=tuvalet kağıdı (ilk 20k falan hariç)

Maalesef, Çorum Leblebi Üniversitesi, Malatya Kayısı Üniversitesi, Şanlıurfa Balıklı Göl Üniversitesi, Sivas Etli Ekmek Teknik Üniversitesi...
    Bunları açınca hükümete yakın öğretim üyeleri hariç kimseye istihdam sağlanacağını düşünmüyorum. Her geçen gün azaltılması gerektiği halde ihtiyaç dışı artış yapmak ne demektir ya...
    Böyle işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 3 Ağustos 2013; 3:54:48 >

• quote:

quote:

quote:

Kontenjanlara da bakın. Bugün 80-100 arası herkesi alan kontenjanlara sahip olan fen-edebiyat fakültelerinin o zamanki kontenjanı 30-60 arasında. İlk o gözüme çarptı diğer alanlarda da aynı şekilde. Kaliteyi ayaklar altına almışlar.

hem kontenjan az hem üniversite sayısı. Önceki hükümetler mantar gibi her tarafa üniversite açmamıştı. Zira bu gerekli de değildi. En azından mezun olan iş buluyordu. Şimdi her ilde üniversite var ama üniversite okumanın manası yok, diploma=tuvalet kağıdı (ilk 20k falan hariç)

Maalesef, Çorum Leblebi Üniversitesi, Malatya Kayısı Üniversitesi, Şanlıurfa Balıklı Göl Üniversitesi, Sivas Etli Ekmek Teknik Üniversitesi...
    Bunları açınca hükümete yakın öğretim üyeleri hariç kimseye istihdam sağlanacağını düşünmüyorum. Her geçen gün azaltılması gerektiği halde ihtiyaç dışı artış yapmak ne demektir ya...
    Böyle işte...

yaw çok üniv açtık diye övünüyorlar ama bir manası yok. Üniversiteler çok dandik. Ayrıca piyasanın ihtiyacı yok.

Yapılması gereken odtü itü gibi kaliteli üniversiteler açmaktı. Az olsun öz olsun.

Yahut varolan üniversitelere aktarılan kaynağı arttırıp onları geliştirebilirlerdi.

Bunlar üniversite kavramını anlamamışlar. Yüksek lise olarak görüyorlar.

• hocam mezunlarda da suç var. herkes maaşlı bir iş peşinde girişimcilik sıfır. 100 kişi mezun olup 100 ü de maaşlı iş peşinde koşan pasif insanlar olursa o zaman onları işe alacak şirketleri kim kuracak?
  • quote:

hocam mezunlarda da suç var. herkes maaşlı bir iş peşinde girişimcilik sıfır. 100 kişi mezun olup 100 ü de maaşlı iş peşinde koşan pasif insanlar olursa o zaman onları işe alacak şirketleri kim kuracak?

evet herkes maaşlı iş istiyor ama Türkiye'nin imkanları bu kadar çok kişiye maaşlı iş sağlayamaz.
  • up
  • bilkent matematik 620
  • millet rekor puanlarla dandik mühendisliklere gitti. Hey gidi günler. 3k sıralama ile ODTÜ'ye falan girilmiyordu. Makine inşaata bile. Tıplar çok düşüktü. 4500 kontenjan olmasına rağmen 13k da kapatıyordu. Şimdi çok daha fazla kontenjan olmasına rağmen 15k da kapatıyor. Cehalet dolu yıllardı
  • quote:

millet rekor puanlarla dandik mühendisliklere gitti. Hey gidi günler. 3k sıralama ile ODTÜ'ye falan girilmiyordu. Makine inşaata bile. Tıplar çok düşüktü. 4500 kontenjan olmasına rağmen 13k da kapatıyordu. Şimdi çok daha fazla kontenjan olmasına rağmen 15k da kapatıyor. Cehalet dolu yıllardı

ADSL yaygınlaştıktan sonra tıpların puanı baya yükseldi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: daedlus

quote:

millet rekor puanlarla dandik mühendisliklere gitti. Hey gidi günler. 3k sıralama ile ODTÜ'ye falan girilmiyordu. Makine inşaata bile. Tıplar çok düşüktü. 4500 kontenjan olmasına rağmen 13k da kapatıyordu. Şimdi çok daha fazla kontenjan olmasına rağmen 15k da kapatıyor. Cehalet dolu yıllardı

ADSL yaygınlaştıktan sonra tıpların puanı baya yükseldi .

Komik ama gerçek. Ben milletteki bilinçlenmeyi internete bağlıyorum. Süper bir bilgi kaynağı internet. Millet forumlarda veya başka mecralarda mühendislik tıp nedir ne değildir hep öğrendi.

Şu anda itü odtü Boğaziçi Bilkent yıldız harici bütün mühendislikler tıptan düşük. Çünkü diğer okullar etiket vermiyor.

96 yılında 5k dan alan orta sınıf üniversitelerin mühendislikleri şimdi 30-40k lara düştü.

En sert düşüşü itü tekstil yaşamış. Hacettepe tıpa denk iken şimdi 50k da.

• tıp 2001 krizindne sonra popüler olmuştur. Ondan önce mühendislikler daha yüksekti. İyi Üniversitelr için söylüyorum bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F-G

tıp 2001 krizindne sonra popüler olmuştur. Ondan önce mühendislikler daha yüksekti. İyi Üniversitelr için söylüyorum bunu.

ADSLl Türkiye'ye 2002 de geldi,2005 ten sonra aşırı yaygınlaştı o sıralar çok yükseldi tıp sıralamaları.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.