Şimdi Ara

Ösym den hala ses yok mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam ogretmenlik artik cokmus bir alan doktoru gec bakan maasi versen bir milim degisim olmaz ancak ogretmen kazanci artar egitim kalitesi gram ilerlemez aslinda bir cozum var ama onu da mevcut ogretmenler istemez butun ogretmenler kadrodan cikarilip her sene alan sinavina tabi tutulsa mesela devletin 100000 ogretmene ihtiyaci varsa o 100000 ogretmen o sene okullara yerlesse egitim kalitesi inanilmaz yukselir ogrenci neden calisiyor uni sinavi baskisi var ogretmen icin de her sene alan sinavi baskisi olursa egitimde memuriyet kavrami kalkarsa egitim çağ atlar adam ataninca emekli olana kadar ölü moduna geciyor ogrencisi yuksek almis dusuk almis ders mufredatinda eksigi var yok umrunda degil ozellestirmeye karsiyim ama kalite artacaksa bunun yolu ozellestirmeden geciyor cunku egitim bu haliyle kangrenlesmis dokuya dondu vucudu kurtarmak icin zorda olsa cerrahi mudahale sart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenlerin çoğu yaz gelsin gezmeye gidek kafasında(niteliklikli okullar hariç)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jwthh kullanıcısına yanıt

YGS/LYS'nin son zamanları 1 sene düzenli çalışan ilk 10k bilemedin ilk 20k'ya giriyordu. Ne 100 bini? Buraya da enflasyon feci vurmuş anlaşılan. O zaman da euro 2,7 falandı herhalde şimdi 27 civarına geldi. Aradaki saçma kolerasyona bak arkadaş 

Gençler 2016'da ilk sınavına girmiş 2021'deki güzel sorular sayesinde hafif bir derece yapmış akabinde 2. üniversitesine geçmiş abiniz olarak sunu üzülerek açıkça söylemeliyim ki her geçen yıl şartlar zorlaşıyor. Bizim zamanımızda mezuna kalmak yeni normalleşmeye başlamıştı en fazla 2. mezun senesinde gidiyordu insanlar. Şimdi 3-4 hatta 5-6 kez mezuna kalanı duydum. Youtube hocaları çıktı, düzgün faydalanan neredeyse özel ders almış gibi oldu netler arttı. Bir yandan öğretimde kısmen eşitlik geldi ama rekabeti arttırdı. Kitapların çözümleri geldi, kaliteli yayınlar çeşitlendi. Bizim zamanımızda 345 kendini tanıtmak için işlerde poşete küçük bi' soru kitapçığı atıyordu öyle söyleyeyim, bilgi sarmalı hocalar derece öğrencilerine tavsiye ediyordu zamana bak arkadaş. 

Ha bi' de fosforlu tayfa vardı onlardan bir kaç manyak harici kitabı komple bitiren yoktu. Denemelerin faydası yeni keşfedilmişti paso deneme çözmeye yeni başlanmıştı. Şimdi çoğu sapıkça kitabı bitiriyor üstüne Çoşkun misali denemeye girişiyor.  Bize yarış atı diyorlardı sizin nesil yarış atı değil niyeti bozmuş haydarı sallaya sallaya 4 nala koşan at olmuş. 

2021 gibi ya da ona yakın sınav yapmaları lazım yoksa gelecek nesiller kayışı sıyıracak. Bizim zamanımızda anadolu liselerindeki hatta düz liselerdeki öğrencilerin dereceye oynama şansı vardı ilk veya mezun senesinde. Şimdi fen lisesindeki öğrencilerin bile çoğu mezuna kalmaya başlamış. Adamlar direkt giderdi üniversiteye. Vay anasını hakikatten size n'ettiler gardaşım yaw

Maalesef her geçen yıl gereken çaba, efor artıyor hem de kümülatif şekilde. Mezunlar bilinçleniyor/bilinçli mezun sayısı artıyor. Buna karşılık yığılmaları da dağıtmıyorlar.

Allah kolaylık versin gençler ne diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaddar.Kerim -- 7 Eylül 2023; 9:23:0 >

Ne 4 milyonu ne de 2 milyonu 80 tane ayt sorusuyla eleyemezsin

• Bu seneye özel.bir şey mi var anlamadım

En az 40 yaşında 20 yıldır sınava girmemiş birinin bunu yazdığına eminim. Bu sene 12.sınıf öğrenci sayısı 1.5x artıyor. Arz aynı kalıp talep artarsa ne olur?
    Ve yks sistemi miadını doldurmuş artık. Yaptığın 1 yanlışın 10k geri atacak olması kabul edilemez soru sayısının artması lazım. Yks tipi sorularla lys sisteminin gelmesi şart

• soru sayısı ygs lys ;soru tipi ise tyt-ayt gibi olduğu zaman,yığılmanın olması çok çok düşük

ygs'de 40 fen ve 40 sosyal var

lys'de ise 80 matematik sorusu var.80 abi  

Sayısalda ise;

30 fizik,30 kimya ve 30 biyoloji sorusu var.

eşit ağırlıkta ise;

56 edebiyat,24 coğrafya ve 44 tane de tarih sorusu var.

Eğer ki bu soruların zorluk düzeyi de orta düzeyde olursa işte o zaman çalışan ile çalışmayan arasında keskin bir fark olur ve çalışanlar cidden emeğinin karşılığını alır diye düşünüyorum.Sonuçta şuan ki tyt/ayt sınavında bir soruyu bile dikkat hatasından kaçırırsan çok can acıtabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05A3BEC6B -- 7 Eylül 2023; 15:27:57 >
  • Gaddar.Kerim kullanıcısına yanıt
    akademiye yönelen insan sayısı arttı,millet artık sanayiye tü kaka gözüyle bakıyor,5.6. mezuna kalan adam boşuna zorluyor bu durum sizin zamanınızda da vardı.Kafa çalışmayınca çalışmıyor zorlamamak gerek

• aynen dostum 40 yaşındayım 40 yaşında dayı rolü yapan sizsiniz,150k yapan adam sisteme sallıyor ilk1k yapan adam neden sisteme sallamıyor bunu bi sorgulamak lazım,bence hakkı yok bir sene bile adam akıllı çalışmamış adamın veya çalıştım diyip ilk 100kya girememeiş insanın sisteme sallamasının.Sen hangi sistem gelirse gelsin patlicaksın elinde sonunda öğrencileri sıralayan bir sistem bu sonuçta,puana göre yer kazanmıyosun sıralamaya göre kazanıyorsun

• ElFerrari kullanıcısına yanıt
    2 milyonun 1.8 milyonu çalışmıyor zaten,bu sene gram çalışmayan seviyesini tırt arkadaşım say 200k yaptı 10küsür türkçe çözmüş 40 soruda
    gayet de eleniyor vepuana girip bak başka yerlere bak.Sistemin değişmesi sallayan kimseye yaramicak çünkü genelde sallayan tayfa dersle alakası olmayan tayfa,her sene sınavdan sonra fosforcu kızlar ağlar o muhabbetin aynısı bizim dhye de geçmiş demekki

• sınav sistemine sallamanızın bana bir zararı yok fakat çok hassas arkadaşlar var bunları okuyor inanıyor sonra hayata küsüyor,doğal seçilim mi denir ne denir bilmiyorum ama yinede millete bu kadar depresif hava yüklemeniz yanlış tekrar diyorum 150k yapan adamın sisteme sallama hakkı yok çünkü çalışmamışsın adam gibi veya sistem hakkında fikrin olucak kadar bakmamışsın sisteme

bana burda gelip yaralı panda sistem şöyle böyle dese okeyim fakat sistemde güncel bir başarısı olmayan insanlar sadece kendini ve milleti kandırıyor

dostum ya cidden idrak edemiyorsun ya da idrak etmemek için çaba gösteriyorsun. İki tane fosforcu kıza triggerlanıp mevcut sistemin tamponuna paspas çekme çabanı anlamıyorum. Sana kimse sistem kötü diye ders çalışamayı bırak, sabah akşam civcivinin başını okşa falan demiyor. O kızlar zaten sistem değişse de değişemese başaralı olamayacak. Kaldı ki sistemin değişmesisin gerekliliği senin tırt arkadaışının 200k yerine 31k yapmasını sağlamak falan da değil. Senin o tırt arkadaşın tek bir netle 30k öne gidip geliyorsa o sınav sistemi vasattır. Hele hele 50k içirisinde boru gibi yığılma olduğu zaman, 80 soru elemeye yetmediği zaman, artık obp'nin ayrıştırmaya yaradığı zaman istediğin okula obp yüzünden giremeyince gelip dh'de zırlama. Ya da zırla, ben yerleşeli çok oldu zaten

hocam yanlış anlamayın ama bir soruyu bile dikkat hatasından kaçırırsanız istediğiniz yer gelmeyebilir.Sistemin değişmesi evet sallayan kişilere yaramayabilir ancak çalışan herkese yarayacaktır.

Bunun dışınnda dediğiniz gibi sonuçta burada sistemin yanlışını doğrusunu ne kadar konuşsak da bizim dememizle bir şey değişmeyecektir.Dolayısıyla en doğrusu bu tarz şeyleri düşünmeden çalışmak gibi

Ya birader her şey sıralama değil. Geçen sene sıfırdan birkaç ay çalışıp 138k yapıp bu sene tekrar sınava girip 220k olan bölüme yerleştim benim için sıkıntı değil istediğim üni sevdiğim bi bölüm. Ama sistem saçma. Geçen sene bilmediğim soruları sallayarak şanstan puanım arttı bir tık. İki soru az veya çok yapman o anki duruma göre olacak şeyler ama hassas bir sıralama yapmayı sağlamıyor. Mesela 40 tane konu olan dersten 20 soru çıkıyor diyelim. İki öğrenci var. Biri 20 konuya çalışmış diğeri de diğer 20 konuya çalışmış. Şimdi çalıştığı konular çıkan soruya denk gelen çocuk kendisi ile aynı seviyedeki çocuğa fark atabiliyor şans faktörü ile. Böyle önemli bir sınavda şansa faktörünü en aza indirecek bir sistem şart. Konulara göre soru sayısı az

Yukarda anlattigim cozum uygulansa ne kadar dusuk kalite egitim veren 1 kisi kalmaz

• Bu senede yerel seçimlerle uğraşacaklar ve daha ciddiye almıyorlar fazladan öğrencileri. Belki de farkında bile değiller. Seneye seçimler biter ve artık daha kötü bir yığılma olur o zaman yine bir değişikliğe giderler

• her sene aynı terane diyenler yanılıyor. 4+4 muhabbetinden dolayı bu sene +400 bin 12. sınıf sınava girecek ( 2007 li olup 2006 lılarla başlayan öğrenciler var ). derece yapan kesimin büyük kısmı zaten 12. sınıf. rekabet fena kızışacak.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.