Şimdi Ara

Ösym den hala ses yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seneye sınava 4 m kişi girecek ve herkesin emeği heba olacak. Ama bu ülkede gündemde bile değil. Ne yapıyorlarsa yapsınlar artık. Sesimizi duyuralım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 4 milyonun 2 milyonu hesaplanmicak zaten,sistemi ne yapsinlar da kazancaksınız anlamiyorum oturup sinava calismaktan aciz insanlar sinav sistemine salliyor sürekli.obp de bozukluklar var onun haricinde ne gelicek de herkes memmun olucak anlamiyorum.güncel sistemde 1 sene oturup düzenli calisan adamin ilk 100kya girmemesi için sebep yok bu sene 3.5 milyon giriyor diye zırlandı noldu ne degisti.Senelerdir aynı ergen muhabbetler
    anlamadım sınav sisteminden bahsedilirken nereye geldiğini,ben eğitim sisteminden bahsetmiyorum sınav sisteminden bahsediyorum.Sınavı ne hâle getirsinler sınıfta hayvanları çok seven pelinsuyu veteriner bilgisayar oyunu oynayan mehmeti bilgisayar mühendisi,tıp tıp diye tutturan eceyi cerrah mı yapsınlar.Nasıl kafalardasınız inan belli değil.top tier yerlerdeki hiçbir insan bu muhabbetleri yapmıyorken bence bi dönüp ben ne diyorum diye bakmalı insan

YGS/LYS'nin son zamanları 1 sene düzenli çalışan ilk 10k bilemedin ilk 20k'ya giriyordu. Ne 100 bini? Buraya da enflasyon feci vurmuş anlaşılan. O zaman da euro 2,7 falandı herhalde şimdi 27 civarına geldi. Aradaki saçma kolerasyona bak arkadaş 

Gençler 2016'da ilk sınavına girmiş 2021'deki güzel sorular sayesinde hafif bir derece yapmış akabinde 2. üniversitesine geçmiş abiniz olarak sunu üzülerek açıkça söylemeliyim ki her geçen yıl şartlar zorlaşıyor. Bizim zamanımızda mezuna kalmak yeni normalleşmeye başlamıştı en fazla 2. mezun senesinde gidiyordu insanlar. Şimdi 3-4 hatta 5-6 kez mezuna kalanı duydum. Youtube hocaları çıktı, düzgün faydalanan neredeyse özel ders almış gibi oldu netler arttı. Bir yandan öğretimde kısmen eşitlik geldi ama rekabeti arttırdı. Kitapların çözümleri geldi, kaliteli yayınlar çeşitlendi. Bizim zamanımızda 345 kendini tanıtmak için işlerde poşete küçük bi' soru kitapçığı atıyordu öyle söyleyeyim, bilgi sarmalı hocalar derece öğrencilerine tavsiye ediyordu zamana bak arkadaş. 

Ha bi' de fosforlu tayfa vardı onlardan bir kaç manyak harici kitabı komple bitiren yoktu. Denemelerin faydası yeni keşfedilmişti paso deneme çözmeye yeni başlanmıştı. Şimdi çoğu sapıkça kitabı bitiriyor üstüne Çoşkun misali denemeye girişiyor.  Bize yarış atı diyorlardı sizin nesil yarış atı değil niyeti bozmuş haydarı sallaya sallaya 4 nala koşan at olmuş. 

2021 gibi ya da ona yakın sınav yapmaları lazım yoksa gelecek nesiller kayışı sıyıracak. Bizim zamanımızda anadolu liselerindeki hatta düz liselerdeki öğrencilerin dereceye oynama şansı vardı ilk veya mezun senesinde. Şimdi fen lisesindeki öğrencilerin bile çoğu mezuna kalmaya başlamış. Adamlar direkt giderdi üniversiteye. Vay anasını hakikatten size n'ettiler gardaşım yaw

Maalesef her geçen yıl gereken çaba, efor artıyor hem de kümülatif şekilde. Mezunlar bilinçleniyor/bilinçli mezun sayısı artıyor. Buna karşılık yığılmaları da dağıtmıyorlar.

Allah kolaylık versin gençler ne diyeyim.

Hocam ogretmenlik artik cokmus bir alan doktoru gec bakan maasi versen bir milim degisim olmaz ancak ogretmen kazanci artar egitim kalitesi gram ilerlemez aslinda bir cozum var ama onu da mevcut ogretmenler istemez butun ogretmenler kadrodan cikarilip her sene alan sinavina tabi tutulsa mesela devletin 100000 ogretmene ihtiyaci varsa o 100000 ogretmen o sene okullara yerlesse egitim kalitesi inanilmaz yukselir ogrenci neden calisiyor uni sinavi baskisi var ogretmen icin de her sene alan sinavi baskisi olursa egitimde memuriyet kavrami kalkarsa egitim çağ atlar adam ataninca emekli olana kadar ölü moduna geciyor ogrencisi yuksek almis dusuk almis ders mufredatinda eksigi var yok umrunda degil ozellestirmeye karsiyim ama kalite artacaksa bunun yolu ozellestirmeden geciyor cunku egitim bu haliyle kangrenlesmis dokuya dondu vucudu kurtarmak icin zorda olsa cerrahi mudahale sart

• Yok

• Yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok

• ?

• eğitim en az önem verilen alan zaten istedikleri şey de buyken tabii ki yine bir neslin emekleri boşa gidecektir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • selammm2345 S kullanıcısına yanıt
    ne yapmalarını istersiniz mesela

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala ders çalışan var mı ya ?
    10 yıl önce açıldı
    E-Kayıt yaptım ama bu ne?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4 milyonun 2 milyonu hesaplanmicak zaten,sistemi ne yapsinlar da kazancaksınız anlamiyorum oturup sinava calismaktan aciz insanlar sinav sistemine salliyor sürekli.obp de bozukluklar var onun haricinde ne gelicek de herkes memmun olucak anlamiyorum.güncel sistemde 1 sene oturup düzenli calisan adamin ilk 100kya girmemesi için sebep yok bu sene 3.5 milyon giriyor diye zırlandı noldu ne degisti.Senelerdir aynı ergen muhabbetler

• illa oturup sınava çalışmayan adamı bouna sokcak bi sistem gelmesi gerekiyor heralde, o da mümkün değil

• Jwthh kullanıcısına yanıt
    Hayır sisteme sallamıyorum. Bu sene 3.5m girdi diyorsunuz. Her sene afk olan bir kesim var bu da hiç değişmiyor neredeyse. Ama bu sene girecek öğrenciler afk olmayacak. Nitelik artacak. Biz at olarak mecbur çalışacağız. Ama hakkımızı da aramak zorundayız. Böyle diyerek bu seneyi normalleştirmeyin bence. Yığılma olacak. Saygı çerçevesinde söylüyorum amacım kavga etmek değil. Belki haklısındır. Ben yanlış düşünüyorumdur.

sıralama sınavı saçmalığının ortadan kalkması gerekiyor bunun çoktan eskilerde kalmış olması gerekirdi. din dersi sayısı arttırılarak okul öğrencilere gerçek bir eğitim ve öğretim yuvası haline gelemez (burada vurguladığım şey din dersi değil, eklenmesi ve önceliği olması gereken başka dersler mevcut). öğrencilerin okulu zorunlu ve sıkıcı bir binadan ibaretmişçesine görmesinin önüne geçebilmek için önce öğretmenlere hak ettikleri değer ve emeklerinin karşılığı verilmeli sonrasında günümüze uygun bir eğitim modeli değerlendirilmeli olay üniversite veya lise sınavının soru tarzından sayısından ibaret olmamalı ama maalesef yıllardır böyle ve bu şekilde olduğu sürece çağdaşlıktan ırak kalmaya devam edeceğiz

• imlosingmysanity kullanıcısına yanıt
    anlamadım sınav sisteminden bahsedilirken nereye geldiğini,ben eğitim sisteminden bahsetmiyorum sınav sisteminden bahsediyorum.Sınavı ne hâle getirsinler sınıfta hayvanları çok seven pelinsuyu veteriner bilgisayar oyunu oynayan mehmeti bilgisayar mühendisi,tıp tıp diye tutturan eceyi cerrah mı yapsınlar.Nasıl kafalardasınız inan belli değil.top tier yerlerdeki hiçbir insan bu muhabbetleri yapmıyorken bence bi dönüp ben ne diyorum diye bakmalı insan

• selammm2345 S kullanıcısına yanıt
    senin dediğinin olması için müfredatın değişmesi gerekiyor ne kadar işine yaricak müfredatın değişmesi, yığılma olcak kafasında sınava hazırlanan insan zaten bi yere ulaşamaz 2 3 trollün ve youtubedeki bi işe yaramayan elemanların kanallarından duyduğunuz laflarla burda stres yapıyorsunuz boş yere.Çözüm ne çözümünü de söyle o zaman bu durumun

Hocam meb in yerinde olsam mevcut ogretmenlere asgari ucretten 1 tl fazlasini vermem egitimin niteliksiz olmasinin birinci sorumlusu ogretmenlerdir unutmayin at sahibine gore kisner ogretmen niteliksiz olunca ogrenciye de suc bulmak anlamsizlasiyor

Katılıyorum hocam.
    Arkadaşlar sizin ne demek istediğinizi tam anlamamış galiba.

evet hocam ben de sınav sisteminden önce eğitim sisteminin baştan aşağıya değişikliğe ihtiyacının olduğunu söylemek istemiştim haklısınız ama ben zaten 80 90 küsür milyon insanın da doktor mühendis olması gerektiği manasında söylemiyorum. üniversitelerin her şehre yayılıp kesinlikle basite indirgenmemesi ve kalitesinin düşürülmemesi lazımdı zira bir ülkede ne kadar doktora avukata mühendise ihtiyaç varsa bir o kadar da marangoza esnafa var ama maalesef ki öğretmenliğin bile kıymetinin kalmadığı bir haldeyiz. top tier yerlerdeki hiçbir insanın da bu muhabbeti yapmıyor olması zaten içinde bulunduğumuz durumdan çıkamamamıza yol açıyor, tabi cümlenizi yanlış anlamadıysam.

• maalesef şu an için hızlı bir çözüme ulaştırılacak bir sorun değil. evet, sınav sistemi değiştirilmeli ancak birçok aynı nitelikte öğrenciyi yine ayıran birkaç soru olacak, zaten sınavın amacı budur. yığılmanın en büyük nedeni de zaten aynı-benzer nitelikteki öğrenci fazlalığıdır. dolayısıyla uzun vadeli bir çalışmayla yeni tarz ve arttırılmış soru sayısıyla güzel bir sınav sistemi oluşturulsa bile yine yığılmanın ve milyonlarca girecek kişinin önüne geçemeyiz. bazı sorunları ülkenin demogojik probleminden kaynaklanır, eğitimin de dışında kalır

• Zackherney1 Z kullanıcısına yanıt
    evet işte ama çok değil, yaklaşık 20-30 yıl önceki hocaların kalitesi ve okullardaki disiplin hatırlandığında bunun imkansız olmadığını görüyoruz asıl yanlış olan öğretmenler değil; olayı bu boyuta, bu hallere düşürenlerdedir

hocam orada sınavlar hakkında konuşurken cümlenize sıralama sınavı saçmalığı diyince bu menvalde bi paragraf yazdım,sıralama sınavı gayrt mantıklı sizin cümleniz biraz karışık veya ben tam alamadım almam gerekeni bilmiyorum

quote:

80 90 küsür milyon insanın da doktor mühendis olması gerektiği manasında söylemiyorum. üniversitelerin her şehre yayılıp kesinlikle basite indirgenmemesi ve kalitesinin düşürülmemesi lazımdı zira bir ülkede ne kadar doktora avukata mühendise ihtiyaç varsa bir o kadar da marangoza esnafa var

bu dediklerinize herkes katılıyor belirtiyor zaten,herkes üni okumalı diyen yoktur herkes şikayetci bu kadar üni olmasından,toplama çıkarma beceremeyen adamın,kadının işsizliğini 4 sene uzatmasından

öğretmenliğe sıralama barajı koyarlar doktorlukla eş değer verirler o zaman adam akıllı öğretmenler görürüz,anadolu liselerinde eğitimden, öğretimden,önündeki meb kitabından yoksun tonlarca insan var bunlardan temizlenir sistem ama imkans8z çünkü zaten boşta bir sürü ögretmen var atanma bekleyen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jwthh -- 7 Eylül 2023; 0:11:47 >

• Öğünen. kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.