Şimdi Ara

ÖSYM tercih acil yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben gaziantep üniversitesinde fizik muhendisligi kazanmak istiyorum. Bu bolumun kontenjani 90+3, 2013 yilinda bölüme 17 kisi yerlesiyor. Bildiginiz gibi pek parlak bir meslek olmadigindan ve egitim dili ingilizce oldugundan pek tercih edilmiyor. 2013 yilinda min. 196 puanla ogrenci almış siralama 299bin. Benim siralamam tutmasa da bu bolume girebilir miyim tercih edilmedigi icin. OSYM bu tarz konularda ne yapar bilginiz var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: tubaosmnglu

Arkadaslar merhaba

Ben gaziantep üniversitesinde fizik muhendisligi kazanmak istiyorum. Bu bolumun kontenjani 90+3, 2013 yilinda bölüme 17 kisi yerlesiyor. Bildiginiz gibi pek parlak bir meslek olmadigindan ve egitim dili ingilizce oldugundan pek tercih edilmiyor. 2013 yilinda min. 196 puanla ogrenci almış siralama 299bin. Benim siralamam tutmasa da bu bolume girebilir miyim tercih edilmedigi icin. OSYM bu tarz konularda ne yapar bilginiz var mi?

Okulların belirlediği bir sıralama ölçütü yok, sıralama o yıl tercih edenlere göre belli oluyor ve sende geçen yıllara göre tahmini yapıyorsun.

Bölüm 100 kişi alsın, ösym o bölümü tercih edenler arasından puanı /sıralaması En iyi 100 içinde olanları yerleştirir.

Eğer tercih edipte tutmazsa o zaman bilmiyorum, ek tercih falan bakarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunickonaltıharf -- 10 Haziran 2014; 11:36:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 93 kontenjana 9 kişi yerleşmiş barajı geçtin mi havada karada yerleşirsin
  • Bende bir sitede 9 kisi olarak gordum. ÖSYM'den baktim 17 kisi yaziyor. Benimde umudum o yonde :)

• tubaosmnglu kullanıcısına yanıt
    ben de ösymden baktım 9 kişi gördüm gerçi 9 da olsa 17 de olsa farketmez
  • Bir şey sorcam fizik mühendisi olup napcaksın ?
  • Şöyle soyliyim. Ben aslinda planörcüyüm, pilotaj bolumunde okumak istiyorum. Bu sene Antep uni.de sivil havacilik fakultesi aciliyor ancak pilotaj nezaman acilacak bilmiyorum. Puanimda pek yuksek olmayacak, orda bir muhendislige girersen gecis yapma sansim olur belki sonra.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.