Şimdi Ara

BÖLÜMÜN %30 İNGİLİZCE OLMASI. NEDİR BU %30 ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
16.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bana bunu acıklayacak biri var mı bölüm ingilizce geçmiyor ama kılavuzu okudugumda %30 yazıyor nedir bu %30dan kastettikleri

Hazırlgın ingilizce olması mı yani

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bölümün %30 İngilizce Olması Ne Demek?

Üniversitelerde uygulanan %30 İngilizce kuralı, lisans veya ön lisans eğitimi boyunca her öğrencinin en az %30 oranında İngilizce ders alması gerektiği anlamına gelir. Bu kural, öğrencilerin uluslararası alanda rekabet edebilmeleri ve küresel iş piyasasında başarılı olmaları için gerekli olan İngilizce dil becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

%30 İngilizce Ne Demek?

Eğitim programlarındaki %30 İngilizce oranı, toplam ders saatlerinin veya kredilerin en az %30'unun İngilizce dersleri için ayrılması gerektiği anlamına gelir. Bu dersler, genel İngilizce, iş İngilizcesi, teknik İngilizce gibi farklı alanları kapsayabilir.

Bölümün %30 İngilizce Olmasının Amacı

Üniversitelerdeki %30 İngilizce kuralı, öğrencilere aşağıdaki faydaları sağlar:

• Uluslararası alanda iletişim kurma becerilerini geliştirir.
    • Küresel iş piyasasında rekabet avantajı sağlar.
    • Akademik araştırma ve yayınlarda İngilizce kaynakları kullanma yeteneğini güçlendirir.
    • Kültürel anlayışı ve farkındalığı artırır.

30 İngilizce Bölüm Ne Demek?

Bazı üniversitelerde, İngilizce dilinin öğretimine özel olarak ayrılmış "30 İngilizce" bölümleri bulunur. Bu bölümler, öğrencilere İngiliz dili ve edebiyatı, dil öğretimi, çeviri gibi alanlarda yoğun bir eğitim sağlar.

Öğrencilerin İngilizce Becerilerini Geliştirmeleri Neden Önemli?

İngilizce, günümüzün küresel iletişim dilidir ve iş, eğitim ve kültür alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. İngilizce becerilerini geliştirmek, öğrencilerin:

• Uluslararası alanda iletişim kurmalarını kolaylaştırır.
    • İş fırsatlarını artırır.
    • Küresel kültürleri anlamalarını ve takdir etmelerini sağlar.
    • Kişisel gelişimlerini destekler.

Sonuç

Üniversitelerdeki %30 İngilizce kuralı, öğrencilerin globalleşen dünyada başarılı olmaları için gerekli olan İngilizce dil becerilerini edinmelerini sağlamayı amaçlayan önemli bir uygulamadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dersler türkçe ayriyetten bide ingilizce dersi var diye biliyorum
  • xecutioner96 kullanıcısına yanıt
    Peki bunun ingilizce bölümnden farkı ne
  • Bazı kitaplar ingilizce ek olarak kursa gidersen daha rahat olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay yanlış hatırlamıyorsam Uludağ Üniversitesinde vardı okuduğun okulda bazı dersler İngilizce olucak tabi bu dersler azınlık olucak ve emin ol öğrenciler ingilizceyi yeterli bilmediği için o ingilizce olan derslerde Türkçe işlenecek.
  • 10 dersin 3 ünü ingilizce goreceksın mesela ıngılızce olarak uluslararası hukuk ıcın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • [Deleted by Admins]

• Derslerin bazılarının ingilizce olması mesela okul bitene kadar 100 tane ders alacaksan bunun 30 tanesi ingilizce
  • egitim dili ing ilan muhendisliklerde herseymi ing olarak anlatiliyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozil8

Peki bunun ingilizce bölümnden farkı ne

birinde hocalar dahil ingilizce anlatıyo herşeyi digeride bu işte türkçe anlatılır kitaplar genelde türkçedir isteyen ingilizce de calısır
  • 0% ingilizcenin başka bir açıklanma şekli, hedef öğrenci kazanmak.
  • Bu yüzde 30 tamamen göz boyamadır arkadaşım.Mesleki dersler dahil değildir bu %30a.Sadece zorunlu ingilizce dersleri var onlar için diyorlar bunu.
  • ozil8 O kullanıcısına yanıt
    genelde 2 yada üç dersin ingilizce olması anlamına geliyor
  • Herkes ne çok biliyor arkadaş. Derslerin en az %30'unu İngilizce alman gerekiyor. Mesela İTÜ Makina 154 kredi bunların 46.2 kredisini İngilizce alıp geçmen gerekiyor.
    www.sis.itu.edu.tr
    Makina Müh. Ders Planý
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MAK/201210.html

Programı da inceleyebilirsin. İlk sene Fizik derslerini İngilizce alırsın.

• Gibi bibinho nunda dedigi gibi belli bir krediyi ingilizce alman gerekiyor buda bazı dersler ingilzice demektir, tabi universiteden üniversiteye değiir bazıları dersiinglizce nlatır bazıları anlatmaz. kitaplarda oyle inglizcedir veya turkcedir..

Bizim bolumde%30 inglizce , odevler sınavlar kaynaklar ders slaylatları hep inglizce tumderslerde .. ders turkce olsa bile kaynaklar odevler inglizce olaibliyor. Ayrıca bildigim kadar bu %30 İnglizce oması uluslar arası ders kabulu için gerektigi için boyle birsey. Ne %0 ne %100.
  • Tamam formalite %30 ing diye birşey yoktur. DERS türkçe anlatılır %30 formaliteden ibaret ya %100 ing vardır Yada %100 Türkçe başka ihtimal yok.
  • Bizim bölümde çok az ingilizce ders var. İngilizce dersleri veren hocalar canı istemeyince ben artık türkçe vericem diyebiliyor. Önüne gelen her dersi ingilizce alsan da bi bakıyosun %30 ingilizceye ulaşamıyosun.

Dilekçe yazıyorum kimse cevap vermiyor. Rektörlük uyuyor.

Olan bana oluyor.

• xecutioner96 kullanıcısına yanıt
    yanlış. doğrusu %30 ingilizce ders alman gerekiyo gibi bi şey olması gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • %30 olan vakıf ünisinde sınav soruları ing mi

sorular ing ise cevaptamı ing olması lazım

@phantonişko

@fatihgeyikci

• https://forum.donanimhaber.com/ytu-isletme-iktisat-dusunenler-icin--156425620

Diğer okullar için bir şey diyemem, ytu'de durum bu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.