Şimdi Ara

Üniversitede Not Ortalaması 2'yi Tutturmak Zor Mudur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
33.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özel bi üniversiteye burslu olarak girmek istiyorum. Not ortalaması 2den az olursa bursumun kesileceği yazıyor. Sizce nasıldır 2 den yukarı tutmak. Zor mudur. Acaba yazmasam mı. Eğer düşerse bizi çok zorlar... Yardımcı olursanız sevinirim...

edit: Zihinsel engelliler öğretmenliği istiyorum. Sözel dersler yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HmB_SaL -- 18 Temmuz 2010; 23:48:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede Not Ortalaması 2'yi Tutturmak Zor Mu?

Üniversite hayatında, 2 not ortalamasını yakalamak veya korumak zorlu bir görev olarak görülebilir. Ancak doğru çalışma alışkanlıkları ve stratejilerle bu hedefe ulaşmak mümkündür.

Ortalamanın 2 Olması İçin Gerekenler:

Üniversitede not ortalamanızı 2'nin altında düşürmemek için aşağıdaki faktörler önemlidir:

• Düzenli Çalışma: Dersleri düzenli olarak gözden geçirin ve ödevleri zamanında tamamlayın.
    • Etkili Ders Çalışma Teknikleri: Aktif hatırlama, aralıklı tekrar ve kavram haritaları gibi etkili çalışma tekniklerini kullanın.
    • Ders Katılımı: Derslere aktif olarak katılın ve profesörlerinize sorular sorun.
    • Öğretim Görevlilerinden Yardım: Gerektiğinde öğretim görevlilerinden ek yardım istemekten çekinmeyin.
    • Çalışma Grubu Kurmak: Akranlarınızla çalışma grupları oluşturarak bilgi ve destek paylaşımı yapabilirsiniz.

Ortalama 2'nin Altına Nasıl Düşer?

Ortalamanın 2'nin altına düşme riskinizi artırabilecek hususlar şunlardır:

• Düzensiz Çalışma Alışkanlıkları: Sürekli erteleme ve son dakikada çalışmak notlarınızı düşürebilir.
    • Düşük Ders Katılımı: Derse katılmamak veya sınıfta dikkati dağıtmak öğrenmeyi engelleyebilir.
    • Anlama Eksikliği: Konuları tam olarak anlamamak, sınavlarda düşük notlara yol açabilir.
    • Motivasyon Eksikliği: Çalışma isteğini kaybetmek, notların düşmesine neden olabilir.
    • Sağlık Sorunları veya Kişisel Stres: Sağlık sorunları veya kişisel stres, akademik performansı olumsuz etkileyebilir.

Sonuç:

Üniversitede 2 not ortalaması korumak zorlu olabilir, ancak disiplinli çalışma alışkanlıkları ve doğru stratejilerle bu hedef başarılabilir. Ortalamanız 2'nin altına düşerse, çalışma alışkanlıklarınızı gözden geçirin, öğretim görevlilerinden yardım isteyin ve gerektiğinde destek hizmetlerini kullanın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yok hocam 4 üzerinden 2 cidden kolaydır yani.
    Sınavdan 1-2 gece önce bakmanız yeterli olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatality94

Yok hocam 4 üzerinden 2 cidden kolaydır yani.
    Sınavdan 1-2 gece önce bakmanız yeterli olur
    bi tutturamazsan ve ailen zengin değilse olacaklara örnek verebilirim...
  • Eğitim fakültesinde isen 3un altına inmesi imkansız gibi birşey. Mühendisliklerde 3ü cok zor görürsün. Can egrisi varsa o ayrı tabi.. Benim bölümümde olupta ortalamasi 0.92 olan arkadaslar bile var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

bi tutturamazsan ve ailen zengin değilse olacaklara örnek verebilirim...

Alıntıları Göster
    Bursun öyle bir şartla verilmesi aslında senin için daha iyi. İşini garantiye almak için derslere önem verirsin 2.0 bir nevi kırbaç olur yani sana. Tabi 2.0'ı tutturmak zaten çok zor olmaz endişelenmene gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

Bursun öyle bir şartla verilmesi aslında senin için daha iyi. İşini garantiye almak için derslere önem verirsin 2.0 bir nevi kırbaç olur yani sana. Tabi 2.0'ı tutturmak zaten çok zor olmaz endişelenmene gerek yok.

Alıntıları Göster
    zaten istediğim fakülte eğitim fakültesi. Zihinsel engelliler öğretmenliği. Dediğiniz gibi kolaysa yazmayı düşünüyorum kesinlikle..

• quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

zaten istediğim fakülte eğitim fakültesi. Zihinsel engelliler öğretmenliği. Dediğiniz gibi kolaysa yazmayı düşünüyorum kesinlikle..

Alıntıları Göster
    sadece sınav haftasında bile ders çalışsan 2 yi tutturursun hocam merak etme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KüçükPrens

sadece sınav haftasında bile ders çalışsan 2 yi tutturursun hocam merak etme.

Alıntıları Göster
    2yi tutturamazsan zaten mezun olamazsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

Hiç tereddüt etmeden yazabilirsin kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

Alıntıları Göster
    Okuyacağın bölüm hakkında pek bir bilgim yok. ama burs olayının geneline gelirsek.

1- Rahat olamazsın, devlette çocuk işler sarpa sardığında amaan 1 sene geç mezun olurum der, Ama vakif üniversitesinde, büyük meblalar ödemek zorunda kalabilirsin.

2- Normal bir öğrencinin 2 ortalamayı yapıp bölümü geçmesi beklenir doğal olarak.Sınvlara çalışan,dersleri iyice sallamayan bir öğrencide rahat rahat yapar
    2 yi, ama ne biliyim her hangi bir sebeple 3 ay okuldan uzak kaldın diyelim, o zaman aralığında gidemediğin için işler karışabilir. Sonuçta dünyanın 1000 1 türlü hali var. Onlarda gelir belki seni bulur.

3- Bazı vakıf üniversitelerinde burslu okuyanlara şöyle bir şey varmış
    Saadece fazladan okuduğun yılların parasını veriyormuşsun, yani 2. sınıfta 2 ortalama tutmadı sınıfta kaldın, seneye yine para vermeden okuyorsun, ama okuldaki 5. yılında para vermeye başlıyormuşsun.
    Ama bazı vakıflar da 2 nin altında kaldığın an direk burs kesiliyormuş, Bunları bir araştır, ilk yazdığım maddedeki gibi ise o şekilde olan bir yere daha fazla gidilebilir düzeyde çünkü, dımdızlak ortada bırakmıyorlar, ilerki fazladan okuyacağın yılların parasını zamanı gelince alıyorlar. sende ona göre hazırlığını yapıyorsun para ödeyeceğin ilerki yıllar için.

Yukarda yazdıklarım en kötü olabileceklerdır, Kendine güveniyorsan onları umursama tercih et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cefucsa -- 19 Temmuz 2010; 0:11:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

Okuyacağın bölüm hakkında pek bir bilgim yok. ama burs olayının geneline gelirsek.

1- Rahat olamazsın, devlette çocuk işler sarpa sardığında amaan 1 sene geç mezun olurum der, Ama vakif üniversitesinde, büyük meblalar ödemek zorunda kalabilirsin.

2- Normal bir öğrencinin 2 ortalamayı yapıp bölümü geçmesi beklenir doğal olarak.Sınvlara çalışan,dersleri iyice sallamayan bir öğrencide rahat rahat yapar
    2 yi, ama ne biliyim her hangi bir sebeple 3 ay okuldan uzak kaldın diyelim, o zaman aralığında gidemediğin için işler karışabilir. Sonuçta dünyanın 1000 1 türlü hali var. Onlarda gelir belki seni bulur.

3- Bazı vakıf üniversitelerinde burslu okuyanlara şöyle bir şey varmış
    Saadece fazladan okuduğun yılların parasını veriyormuşsun, yani 2. sınıfta 2 ortalama tutmadı sınıfta kaldın, seneye yine para vermeden okuyorsun, ama okuldaki 5. yılında para vermeye başlıyormuşsun.
    Ama bazı vakıflar da 2 nin altında kaldığın an direk burs kesiliyormuş, Bunları bir araştır, ilk yazdığım maddedeki gibi ise o şekilde olan bir yere daha fazla gidilebilir düzeyde çünkü, dımdızlak ortada bırakmıyorlar, ilerki fazladan okuyacağın yılların parasını zamanı gelince alıyorlar. sende ona göre hazırlığını yapıyorsun para ödeyeceğin ilerki yıllar için.

Yukarda yazdıklarım en kötü olabileceklerdır, Kendine güveniyorsan onları umursama tercih et.

Alıntıları Göster
    dostum sakata binebilir. yani 2 yapmak çok kolay normal bi üniversitede. ama tut ki hastalandın bişey oldu aksilik. 2 nin altına düştü notun. ya o zaman ne olacak? ben cesaret edemezdim yazmaya. gerçi vakıf hiç düşünmezdim orası da ayrı çünkü şartları bana göre değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

Ne bilelim biz senin kapasiteni..

Şu bölümde ciddi cevap istiyorsunuz ama saçma konular açıyorsunuz.

Ortalamayı 2 yapamayan adam mümkünse okumasın okuyorsa da mezun olmasın birader hangi seviyeden bahsediyorsun ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: KüçükPrens

quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

Ne bilelim biz senin kapasiteni..

Şu bölümde ciddi cevap istiyorsunuz ama saçma konular açıyorsunuz.

Ortalamayı 2 yapamayan adam mümkünse okumasın okuyorsa da mezun olmasın birader hangi seviyeden bahsediyorsun ya

Alıntıları Göster
    Yazabilirsin, tüm dersler CC olunca 2 olur, ona göre kritik bir durum olursa kredi katsayısı yüksek olan derslere abanır 2 nin üzerinde tutarsın rahatlıkla.

• quote:

Orijinalden alıntı: MilanRapajic

Yazabilirsin, tüm dersler CC olunca 2 olur, ona göre kritik bir durum olursa kredi katsayısı yüksek olan derslere abanır 2 nin üzerinde tutarsın rahatlıkla.

Alıntıları Göster
    aynı şey bizim okulda, benim için geçerli. ilk dönem 2'nin altında kaldım ama ikinci dönem 2,59'la kurtardım. biraz stresli oluyor ama hayatından hiç heyecan eksik olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavkar@fb

aynı şey bizim okulda, benim için geçerli. ilk dönem 2'nin altında kaldım ama ikinci dönem 2,59'la kurtardım. biraz stresli oluyor ama hayatından hiç heyecan eksik olmuyor.

Alıntıları Göster
    hangi üniversite olduğunu sorabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

hangi üniversite olduğunu sorabilir miyim?

Alıntıları Göster
    2 ortalamaya yüksek diyorsan akdeniz üniversitesini hiç yazma.Akdenizde 70 puan= 2.00 okulu bitirmek için ortalama 2.5 olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

2 ortalamaya yüksek diyorsan akdeniz üniversitesini hiç yazma.Akdenizde 70 puan= 2.00 okulu bitirmek için ortalama 2.5 olmalı.

Alıntıları Göster
    Vize ve final haftaları sınavlardan önceki gün 1 saat bakarak girdim ortalamam ilk dönem 2.30
    2.dönem 2.15

Yani rahat geçersin 2yi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reklamı_Geç -- 19 Temmuz 2010; 2:01:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reklamı_Geç

Vize ve final haftaları sınavlardan önceki gün 1 saat bakarak girdim ortalamam ilk dönem 2.30
    2.dönem 2.15

Yani rahat geçersin 2yi

Alıntıları Göster
    bütün dersleri geçtiginde ortalaman 2 olur. okulu bitirmen icin 2 ortalama lazım zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhandemiray

bütün dersleri geçtiginde ortalaman 2 olur. okulu bitirmen icin 2 ortalama lazım zaten

1 olmasın sakın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RccP

2yi tutturamazsan zaten mezun olamazsın..

AYNEN OLAY BU ZATEN MEZUN OLAMIYORSUN
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.