Şimdi Ara

Siyahi ya da çekik gözlü birisiyle evlensek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cocuk nasıl olur? Siyahi mi olur cekik gözlü mü olur? Biyoloji meraklıları cevaplarsa memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bildiğim kadarıyla çekik göz çekinik gen oluyor. Yani çekik gözlü biriyle çekik gözlü olmayanın birleşiminden çekik gözlü olmayan baskın çıkar. Babamın sülalesi komple çekik gözlü ama kardeşim de ben de badem gözlüyüz. Kuzenlerimin de hiçbiri çekik gözlü değil.

Siyahiler hakkında bir bilgim yok ama, izlenim olarak artık İzmir'in yerlisi sayılabilecek kadar eskiden beri İzmir'de yaşayan Libyalı bir arkadaşım var. Babasıyla annem çocukluk arkadaşı hatta. Arkadaşımın babası siyahi, annesi Türk bu arada. 2 abisi babası gibi siyahi, kendisi ne siyah ne beyaz, kardeşi de siyah. Yani izlenimime göre biraz şansa kalıyor, hatta siyahilik baskın gen diyebilirim.
  • Tamamen gen çaprazlamasından çıkacak sonuca göre olur.her iki tarafta da aynı gen varsa çekik gözlü de olur siyahi de .ama siyahi ırk baskın bir gendir.cekik gözlü birinden normal gözlü bir insan oluşabilir fakat normal iki insan evliliginden siyahi bir insan olusmussa orda bir sorun var demektir

• Tam benim tarzımda bir soru fakat cümleyi ne şekilde toparlayıp yazacağıma karar veremedim . İstersen biraz araştır DNA ile ilgili bilimsel açıkmaları vardı daha önce bir yerde okumuştum bir insan anne babasından 24 DNA alırmı falan filan birşeydi aklıma gelmıyor
  • Bir yerde görmüştüm siyahi kadın ile beyaz adamın evliliği sonucunda oluşan 2 çocuktan biri beyaz diğeri siyahiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeodempp -- 9 Aralık 2013; 9:05:32 >
  • kesin cevap verilemez bu soruya

crossing-over, permeability vesaire bir sürü etmen var.
  • 8. Sinif konularina bak. Orda gen caprazlamasi gibi bir konu var. Hatta internetten bak direk.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • random.org
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.