Şimdi Ara

matı iyi olup 4 işlem de zorlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • her türlü konuyu yapıyorum ama 4 işlemde zorlanıyorum😂
    örneğin 7+8 i tek seferde zihinden yapamıyorum 7+7+1 yapıyorum:/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çarpım tablosunu ezbere bilmiyorum 38d 2y yaptım xD

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nE

• Bazı harflerin okunuşunu karıştırıyorum/bilmiyorum ama Tyt Türkçem çok iyi demekle eş değer hocam dediğin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani bu dediğin normal eğer benim anladığım gibiyse. İnsan zihinden pratik bu şekilde işlem yapar, mesela 118 den 57 çıkarırken önce 7 çıkar 111 kalır. Sonra 111'den 50 çıkar falan gibi hızlı adımlarla o an fark bile etmediğimiz şeylerle işlem yapabiliyoruz bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 18 Ağustos 2019; 16:27:21 >
  • Evet öyle insan çok var , çünki işlem yeteneği (Aritmetik zeka ) ile matematik zekası ayrı şeyler.

• Sınavda 18k yaptım çok iyi değil ama yine de istedigim yere yerlestim ayt mat 35 yaptım ama bazı islemleri sınavda parmak hesabiyla yaptım ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen böyle yapıyorum.

• Şu işlemlerde zorlanıyorsanız size matematiğinizin iyi olduğunu kim söyledi ki?
  • büyük sayıları bölemiyorum ne zaman 0 koyuyoruz ne zaman koymuyoruz bilmiyorum. mesela 10152 gibi bir sayıyı 7 ye böl deseler bölemem. ayt mat 35d 2y :p
  • quote:

Orijinalden alıntı: Filip Filipoviç

Şu işlemlerde zorlanıyorsanız size matematiğinizin iyi olduğunu kim söyledi ki?
    Universitedeki matematik dersleri

İşlem yeteneği ile matematik farklı şeylerdir tyt ye kadar aynı gözükür sadece.

4 boyutlu cismin hacmini 3 katlı integralle hesaplayabilrim ama lütfen 68+156 falan demeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 18 Ağustos 2019; 18:28:54 >
  • Sana biraz pratiklik vereyim.8+8 16 olur bunu ezberle 8+7 mantiken 15 olacak.Beyin bedava

• Bizim sınıfta bir kız vardı parmakla işlem yapıyordu sınıf birincisiydi işin sırrı bunda galiba garantiye alıyorsunuz büyük ihtimal

• Alfebeyi sırasıyla sayamayan arkadaşlarım var 20k içinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beberat13 -- 18 Ağustos 2019; 20:10:59 >
  • hiç okula gitmemiş okuma yazması bile olmayan yaşlı bi akrabama şakasına " teyze 9 kere 3 kaç yapar demiştim. aldığım cevap aynen şuydu; "30dan 3 eksik" ( 9.3 = 10.3-1.3 demek istiyor aslında. al sana çarpanlara ayırma, al sana matematik zekası :D)

bu arada matematik bölümünde okuyanlar bilir matematiğin farklı alanları (dersleri) çok farklı zihinsel yetenekler gerektirebiliyor. örneğin bir kişi A dersinde çok başarılı olup B dersinden zerre bir şey anlamazken başka biri B dersinden çok rahat iyi notlar alırken Adan kalabilir ikisi de çalışmasına rağmen. yani matematik zekası dediğimiz şey de aslında bi çok farklı yeteneğin bileşimidir bence. ve öyle lisede her "matematiğim iyi" diyen iyi matematikçi olamaz.
  • 11x11’i direkt ezberden 121 diye söylemek matematik değil zaten.
    11x10+11 yapmak matematiktir. Bu kısa bir örnek sadece basit işlemede de bu geçerli integralde de.

• quote:

Orijinalden alıntı: almanyalidoktor

büyük sayıları bölemiyorum ne zaman 0 koyuyoruz ne zaman koymuyoruz bilmiyorum. mesela 10152 gibi bir sayıyı 7 ye böl deseler bölemem. ayt mat 35d 2y :p
    Toplama çıkarmada pek sorun yaşamıyorum ama ben de bazen bölme kuralını unutuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.