Şimdi Ara

OTO AMPLİFİKATÖR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

benim aracımda hem önde(mid-tweeter) hem de arkada guclu pioneer hoparlörler var.bagajda ise kolonda 27cm lik, max.400 watt lık yine bir pioneer var.model numaralarını hatırlayamadım ama asıl problemim wooferla ilgili.aracta peak 1000wattlık(4X250) Aciko marka ampli var.2 kanalı köprüleniyor ve tek cıkıs olarak neredeyse 500watt peak guc subwoofer a gidebiliyor.ben de bu sekilde bagladım ama yuksek volume de ani peak lerde ses kesilmesi yapıyor.yani resmen ampli subwoofer ı kaldırmıyor.arac icindeki diger hoparlorleri baglamasam bile sonuc aynı.bunun icin ek bir trafo falan mı kullanmam gerekir ampli icin?aracın akusu de 75A lık ve aküden ampliye kadar kalın kablo cekerek butun baglantılara ozen gosterdik.tamam bu kadar kaliteli cihazın icine gittik fason marka bir ampli aldık ama benim subwoofer oyle cok baba bisey degil;27cm max 400watt.

aslında normal volume lerde mukemmel denilebilecek bir ses alıyorum.cunku amplinin x-over ozelligi var koprulenen kanal icin.yani 2 kanal koprulenip tam bir subwoofer cıkısı yaratılmıs.amplinin arac icine takılan bir de kontrol paneli var(LCD) ve subwoofer level, x-over frekans secimleri + equalizer gibi ayarlamalar guzel bir sekilde yapılabiliyor.ama volume u biraz artırmak istedigimde dedigim gibi kesilme yapıyor.

bir fikri olan varsa ve paylasırsa sevinirim, herkese iyi gunler...

• Speakerlar düşük empedanslı ise aşırı yüklenme durumunda amplinin power supply'ı bu yükü kaldıramaz ve akımı keserek kendini korumaya alır. Yapılacak iki şey var. Ya speakerlar yüksek empedanslı olacak (2 speaker seri bağlanarak toplam empedans yükseltilebilir); ya da daha güçlü trafosu olan bir ampli kullanılacak. Bu arada bir düzeltme yapayım. 1000 watt'lık amplim var diyorsun ama yanılıyorsun. Elindeki amplinin gücü peak power diye tamamen uydurma bir birime göre verilmiş. Gerçek güç birimi RMS'dir. Amplinin RMS olarak gücü çok çok düşüktür.
  • Amfi besleme kabloların nereden geliyor? ayrıca kaç mm2 kablo kullandın?
  • [Deleted by Admins]
  • kablonun tam olcusunu bilmiyorum ama bir elektronikciden en uygun olanını aldım(adam ampliyi gorerek uygun bisey verdi),yeterli derecede kalın bir kablo.bu kabloyu da aküden bagaja kadar cektik.amplinin (-) kutbunu ise yine iyi bir kabloyla arabanın bagajında bir sasi temaslı vida bulup iyice sıktım.yine amplinin remote power on kutbunu da cd-player dan bagaja kadar gelen otomatik anten kablosundan paralel cektik.sadece bu son bahsettigim kablo cok kalın degil ama sanırım olmasına da gerek yok cunku cd-player ın icerden acıldıgını anlayıp amplinin de calısmasını saglayan tetikleyici bir gorevi var.yoksa yuksek amper cektigini sanmıyorum.yoksa bu noktada mı bir problem var acaba?yani bu kabloyuda mı kalınlastırmalıyım?

arabanın icindeki hoparlorleri ampliye hic baglamayıp sadece woofer ı bagladıgım da bile bahsettigim problem var.yani cok fazla ohm hesabı yapmama gerek yok sanırım.cunku 2 kanalı kopruleyip(toplam 4 kanallı bir ampli) subwoofer a cıkıs yapıyorum;bu woofer da zaten 4ohm luk bir hoparlor.ve dedigim baglantı seklinde bu woofer a ampliden 300watt RMS gucu gidiyor.amplinin gucu "max peak power:1000watts(4ohm luk yuklemede)","RMS power=400watts(4ohm luk yuklemede)".koprulendiginde ise RMS power=2 X 300watts oluyor.yani dedigim gibi woofer a 300watt gidiyor ve zaten woofer ın ozelliklerine baktım max.300watt mıs.modeli TS-W252F.

bir de bir onceki yazımda soylemeyi unutmusum ama bir derdim daha var.arabada motor calıstıgı anda hoparlorlerden gelen bir cızırtı baslıyor.motorun devirine gore de degisiyor,bilirsiniz.. bunu onlemek icin kendim mi birseyler yapmalıyım yoksa piyasada ucuza hazır noise-suppresor ler oldugunu duymustum,bu is icin kullanabilir miyim?

hepinize tesekkurler,ilginiz icin...

• quote:

Orjinalden alıntı: ordinaryüs

Speakerlar düşük empedanslı ise aşırı yüklenme durumunda amplinin power supply'ı bu yükü kaldıramaz ve akımı keserek kendini korumaya alır. Yapılacak iki şey var. Ya speakerlar yüksek empedanslı olacak (2 speaker seri bağlanarak toplam empedans yükseltilebilir); ya da daha güçlü trafosu olan bir ampli kullanılacak. Bu arada bir düzeltme yapayım. 1000 watt'lık amplim var diyorsun ama yanılıyorsun. Elindeki amplinin gücü peak power diye tamamen uydurma bir birime göre verilmiş. Gerçek güç birimi RMS'dir. Amplinin RMS olarak gücü çok çok düşüktür.

RMS /route mean square: anfinin harçadığı azami gücü belirtir. pmpo tarafınızca "uydurma" olarak da değerlendirilse de, müzik kalitesinin değerlendirilmesinde önemli bir unsur. Hp e dB olarak yapılan basıncı, esas gücü ve m² de işitilen müzik kalitesini içeirsinde barındıran bir orandır. Bu orandan RMS değerini hariç tuttuğumuzda müzik sisteminin kalitesini saptayabiliriz. kısacası pmpo yu dahilinde RMS de bulunan bir standart tablosu olarak görebiliriz.

• Herşeyden önce ses akımla alakalıdır arkadaşların dediklerini yaptıktan sonra akünün akımını bir ölçtür.
    Olmazza çift akü kullanman gerekebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OTO TEYP
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.