Şimdi Ara

Oto Basınçlı Yıkama, Koltuk Yıkama, Süpürge ve Kompresör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
5.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Allah kısmet ederse yakın zamanda arkadaşımla Kocaeli/İzmit'te oto kuaför yeri açmayı düşünüyoruz. Tecrübeleriniz/Bilgileriniz doğrultusunda

- Basınçlı oto Yıkama Mak..
    - Köpük Tankı
    - Koltuk/Döşeme Yıkama Mak..
    - Süpürge
    - Kompresör

tavsiyelerinizi almak istedim.

Aklımda olan biri ik chaz var ama yanlış mı yapıyorum doğru mu pek emin olamadım.

Basınçlı Yıkama Makinası olarak

OMAX TX 200 (2.100 TL)

KARCHER HD 9/20 CLAS (3.000 TL)

Koltuk/Döşeme Yıkama Makinası olarak

KARCHER PUZZI 8/1 (1.855 TL)

KARCHER PUZZI 10/1 (2.450 TL)

Ayrıca kompresör tavsiyeniz? 200 barlık düşünüyorum ben mesela?

Süpürge tavsiyeniz?

Islak kuru olmasına gerek var mı?

Her türlü marka olabilir.

Sizlerin düşüncesi ve tavsiyeleriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CornFlakes -- 1 Ocak 2016; 17:08:30 >

• Prille araba yikamanin
    Bugu önlemek için cama patates surmenin
    Motor parlatmak için wd40 kullanmanın
    Kışlık lastik kullanmanın fuzuli olduğu

Konuşulan bir otomobil forumunda sorunuza tabiiki ancak gülen smiley alırsınız.

Benim tavsiyem ise araç içi temizlik için tornado gun almanız.
  • :)
  • Prille araba yikamanin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Prille araba yikamanin

Tavsiyeniz içim teşekkür ederim. Tornador Gun'u almayı ben de düşündüm fakat buharlı temizlik makinası mı alsam diye de düşünmüyor değilim. Mesela KARCHER SC 3 var. Ev tipi. Tam karar veremedim
  • @Bujinkan tarafından bir mesaj daha vardı ama nedense silinmiş. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Yazdım hepsini bir kenara

Şöyle bir basınçlı yıkama makinası daha buldum.

Servis ağı ve yedek parça sıkıntısı yoksa bence güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CornFlakes -- 2 Ocak 2016; 3:16:20 >

• 2 kere çıkmıştı 1.sildim fakat diğerini de silmiş..

şahsi kullanımda karcher eyvallah kullan fakat sürekli ve profesyonel kullanımda karcher işini görmez,keza orta ve uzun vade de yedek parçası-servisi vs başını ağrıtır.

torna do gun kompresöre takılan bir alet tek başına pek bir iş görme,dediğim ürünü incele,biraz tuzlu bir makinadır fakat ister buharlı döşeme temizliği yap ister buharlı jant ve motor temizliği yap ister ıslak kuru çekim yap,cidden muazzam bir alet.

200 bar kompresörü ne yapacaksın? günde 300-400 çöl ikliminde tozlu kumlu araba mı temizleyeceksin? gereksiz bar.. 45-60-70 lt kompresör çok yoğun hava ihtiyacı duyacaksan 100lt kompresör 150-180 bar yıkama makinası çok yoğun kullanıma 200 bar işini görecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bujinkan

2 kere çıkmıştı 1.sildim fakat diğerini de silmiş..

şahsi kullanımda karcher eyvallah kullan fakat sürekli ve profesyonel kullanımda karcher işini görmez,keza orta ve uzun vade de yedek parçası-servisi vs başını ağrıtır.

torna do gun kompresöre takılan bir alet tek başına pek bir iş görme,dediğim ürünü incele,biraz tuzlu bir makinadır fakat ister buharlı döşeme temizliği yap ister buharlı jant ve motor temizliği yap ister ıslak kuru çekim yap,cidden muazzam bir alet.

200 bar kompresörü ne yapacaksın? günde 300-400 çöl ikliminde tozlu kumlu araba mı temizleyeceksin? gereksiz bar.. 45-60-70 lt kompresör çok yoğun hava ihtiyacı duyacaksan 100lt kompresör 150-180 bar yıkama makinası çok yoğun kullanıma 200 bar işini görecektir.
    Lavor güzel makina fakat 5.000 lira en azından şimdilik beni aşan rakam hocam. Buharlı temizlik makinası ufak ta olsa bulunsun ufak tefek yerleri, ulaşılması zor yerleri temizlerim diye düşünmüştüm. Tornador'un okuduğum arıza durumları beni biraz düşündürüyor açıkçası. Karcher için söylediklerinizi aklımda. Teşekkür ederim.

Verimli kompresör kullanımıyla ilgili bir forumda okumuştum sanırım 200'ü oradan aklımda kalmıştı 100 lt. lik olanı bizi paklar anladığım kadarıyla.

• Fazlasıyla hemde,fakat alırken dental-medikal dişci kompresörü diye geçiyor,diğer kompresörler gibi bedford misalı çalışmaz,bakım gerektirmez ve yağsız çalışır en önemlisi de bu.Diğer kompresörler hem çok sesli çalışır hem de yağ'nı unuttun makina yalan olur ki 100 LT ben işyerimde kullanıyorum elemanlar günde 40-50 araç yıkıyor banamısın demiyor.

Lavor ve bu medikal kompresör aldığım en iyi aletlerden cidden bende elemanlarda çok memnunum aldığıma..

Köpük,cila,koku,parlatıcı vs ihtiyacın olursa sultanbeyli de kimyasal fabrikası olan toptancım var,iyi fermantasyona sahip kimyasalları var onu da tavsiye edebilirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CornFlakes

@Bujinkan tarafından bir mesaj daha vardı ama nedense silinmiş. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Yazdım hepsini bir kenara

Şöyle bir basınçlı yıkama makinası daha buldum.

Servis ağı ve yedek parça sıkıntısı yoksa bence güzel

karcher,rotowash vs gibi markalara ihtiyacın yok,paran varsa rottest yoksa omax..

• quote:

Fazlasıyla hemde,fakat alırken dental-medikal dişci kompresörü diye geçiyor,diğer kompresörler gibi bedford misalı çalışmaz,bakım gerektirmez ve yağsız çalışır en önemlisi de bu.Diğer kompresörler hem çok sesli çalışır hem de yağ'nı unuttun makina yalan olur ki 100 LT ben işyerimde kullanıyorum elemanlar günde 40-50 araç yıkıyor banamısın demiyor.

Lavor ve bu medikal kompresör aldığım en iyi aletlerden cidden bende elemanlarda çok memnunum aldığıma..

Köpük,cila,koku,parlatıcı vs ihtiyacın olursa sultanbeyli de kimyasal fabrikası olan toptancım var,iyi fermantasyona sahip kimyasalları var onu da tavsiye edebilirim..
    Hocam dişçi derken otokuaför işinde de kullanıcaz bir sıkıntı çıkarmasın uzun vadede Bahsini ettiğiniz kompresör bu mu?

http://www.medikalkompresor.com/medikal-kompresor/sessiz-kompresor-100-litre-8-bar-vidali-kompresor-gibi/

Sultanbeyli'de ki firma iletişim bilgilerini paylaşırsanız sevinirim. Bir iki tanıdığım var amadaha kimden ne ürün alıcaz tam belirlemedik.

Ahtapot için bir cihaz önermiştiniz onu atlamışım neydi cihaz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CornFlakes -- 2 Ocak 2016; 16:03:01 >

• Başka tavsiyeleri olanlar var mı ?

Köpük tankı tavsiyesi olan mesela? Kesintisiz köpük atacak öyle kesik kesik değil kesintisiz olsun istiyorum.

Koltuk döşeme yıkama makinası tavsiyesi olan? Yukarı da belirttiğim cihazlar nasıl mesela? Ya da farklı marka tavsiyeleri?

Ve diğerleri için de tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CornFlakes -- 2 Ocak 2016; 16:04:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CornFlakes

quote:

Fazlasıyla hemde,fakat alırken dental-medikal dişci kompresörü diye geçiyor,diğer kompresörler gibi bedford misalı çalışmaz,bakım gerektirmez ve yağsız çalışır en önemlisi de bu.Diğer kompresörler hem çok sesli çalışır hem de yağ'nı unuttun makina yalan olur ki 100 LT ben işyerimde kullanıyorum elemanlar günde 40-50 araç yıkıyor banamısın demiyor.

Hocam dişçi derken otokuaför işinde de kullanıcaz bir sıkıntı çıkarmasın uzun vadede Bahsini ettiğiniz kompresör bu mu?

http://www.medikalkompresor.com/medikal-kompresor/sessiz-kompresor-100-litre-8-bar-vidali-kompresor-gibi/

Sultanbeyli'de ki firma iletişim bilgilerini paylaşırsanız sevinirim. Bir iki tanıdığım var amadaha kimden ne ürün alıcaz tam belirlemedik.

Ahtapot için bir cihaz önermiştiniz onu atlamışım neydi cihaz?

buna gerek yok bu çok büyük ve hantal almaya karar verdiğiniz vakit kompresör ve malzemeci ile sizi görüştürürüm.

ahtapot olarakta vette demiştim,bu işin kompetanı var karaköy de oradan temin etmeniz daha uygun ve mantıklı olacaktır,hem kurulum hem de nakliyat sıkıntınız olmaz..

buharlı döşeme temizliyicilerin çoğu yerli ve sorunlu sürekli rezidans arızası ile şikayetçiler.keza onların parası da 2.5-3 bin tl arasında değmez..

köpük makinası da italyan malı kırmızı bir tank var 90 lt onu tavsiye ederim.

• quote:

buna gerek yok bu çok büyük ve hantal almaya karar verdiğiniz vakit kompresör ve malzemeci ile sizi görüştürürüm.

ahtapot olarakta vette demiştim,bu işin kompetanı var karaköy de oradan temin etmeniz daha uygun ve mantıklı olacaktır,hem kurulum hem de nakliyat sıkıntınız olmaz..

buharlı döşeme temizliyicilerin çoğu yerli ve sorunlu sürekli rezidans arızası ile şikayetçiler.keza onların parası da 2.5-3 bin tl arasında değmez..

köpük makinası da italyan malı kırmızı bir tank var 90 lt onu tavsiye ederim.
    Hocam sen ne güzel adamsın ya hu

Kompetanı dediğiniz kim?

2 ay var önümde. Kısmetse 2 ay sonra açmayı planlıyoruz dükkanı. Mümkünse firma isimi olur, telefon numarası olur, sizin iletişim bilgileriniz olur... çok memnun olurum valla

• Arkadaşım şöyle toplu satışın olduğu bir link göndermiş.

?

• Başka tavsiyesi olan varsa dinlemeye hazırım arkadaşlar

Ruhsatlandırma aşaması nasıl olacak bilen var mı? Dükkanın tapusunu alıp o şekilde belediyeye mi müracat ediyoruz? Yol yöntem nasıl ?
  • konuyu diriltecem ama oto yıkama açtınız mı acaba
    bende bir kaç marka model baktım
    oto yıkama makinası için Rottest marka 200 bar
    Süpürge 3 motorlu fantom
    köpük püskürtme için 90 lt otek
    hava kompresörü içinde 200 lt puma yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca servisleride gayet iyi karcher nilfisk marka olarak çok iyiler ama yedek parça temini ve ücretleri düşündüğümüzde bilemedim :)
    arada dağlar yok diye düşünüyorum denenebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shotufuk -- 23 Ocak 2020; 13:42:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shotufuk

konuyu diriltecem ama oto yıkama açtınız mı acaba
    bende bir kaç marka model baktım
    oto yıkama makinası için Rottest marka 200 bar
    Süpürge 3 motorlu fantom
    köpük püskürtme için 90 lt otek
    hava kompresörü içinde 200 lt puma yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca servisleride gayet iyi karcher nilfisk marka olarak çok iyiler ama yedek parça temini ve ücretleri düşündüğümüzde bilemedim :)
    arada dağlar yok diye düşünüyorum denenebilir
    Siz oto yıkama mı açmayı düşünüyorsunuz ?? Ben de bi ara uğraştım bu işle o açıdan soruyorum ...
  • tolgauslu06 kullanıcısına yanıt
    aklımda var ama emin olamıyorum.
    Konuyu açan arkadaş izmitte demiş bende izmitteyimde kendisiyle bir görüşmek isterim esasında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.