Şimdi Ara

OTO KOLTUK SÜNGERİ TAMİRİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
3
Favori
57.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sürücü koltuğunda oturulan yerin süngerindeki deformeyi tamir ettiren oldu mu ? mümkün müdür ?

özellikle oturulan yerin sol yan çıkıntısının arka tarafa doğru deforme var. oto kılıfcıları yaparmı ? istanbulda yaptıranlar var mıdır ?

• Arkadaşlar Koltuk süngeri bağcılar güngören sanayi sitesinde satılıyor hiç uğraşmayın sünger tamirine 200tl, koltuk kılıf 250tl gibi bir rakam isteniyor toplamda 450-500tl buluyor gidin 40 tl ye süngeri alın işinizi kendiniz yapın derim. dün sağ ön koltuğu söktüm ciddi deforme olmuş demirleri kırık bugün sanayide koltuk süngeri 2*40=80tl 2 adet koltuk altı demiri 2*2,5=5tl aldım akşam orjinal kılıfları söküp makinada yıkadıktan sonra yarın akşam koltukları monte edeceğim inşallah. Renault Kangoo 2007 1.5dci çift sürgü

Yapay Zekanın Yanıtı

Oto Koltuk Süngeri Tamir ve Değişimi

Oto koltuk süngerleri, uzun süreli kullanımdan veya kazalardan dolayı hasar görebilir. Hasarlı koltuk süngerleri, sürüş konforunu azaltabilir ve estetik olarak hoş olmayan bir görünüm oluşturabilir. Bu nedenle, oto koltuk süngerlerinin tamir edilmesi veya değiştirilmesi önemlidir.

Oto Koltuk Süngeri Tamiri

Küçük hasarlar için oto koltuk süngeri tamiri mümkündür. Bu işlem, hasarlı bölgenin doldurulmasını ve onarılmasını içerir. Oto koltuk süngeri tamiri, koltuk süngerinin tamamen değiştirilmesine kıyasla daha uygun maliyetli bir seçenektir.

Oto Koltuk Süngeri Değişimi

Hasar daha kapsamlıysa, oto koltuk süngeri değiştirilmesi gerekebilir. Bu işlem, hasarlı koltuk süngerinin çıkarılmasını ve yerine yeni bir süngerin takılmasını içerir. Oto koltuk süngeri değişimi, daha fazla emek gerektirdiğinden tamiri daha maliyetlidir.

Araç Koltuk Süngeri Yenileme

Oto koltuk süngerleri zamanla yıpranabilir ve konforunu kaybedebilir. Bu durumlarda, araç koltuk süngeri yenileme işlemi yapılabilir. Bu işlem, koltuk süngerinin çıkarılmasını, temizlenmesini ve gerekirse doldurulmasını içerir. Araç koltuk süngeri yenileme, koltuk süngerinin konforunu ve ömrünü uzatır.

Oto Koltuk Süngeri Seçimi

Oto koltuk süngeri seçerken, aracın modeline ve hasarın türüne uygun bir sünger seçmek önemlidir. Ayrıca, süngerin yoğunluğu ve dayanıklılığı da göz önünde bulundurulmalıdır.

Uzman Yardımı Önemlidir

Oto koltuk süngeri tamiri veya değişimi, uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Bu nedenle, bu işlemleri kendiniz yapmayı düşünüyorsanız, profesyonel bir oto tamircisine danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: singlewalf

Merhaba

sürücü koltuğunda oturulan yerin süngerindeki deformeyi tamir ettiren oldu mu ? mümkün müdür ?

özellikle oturulan yerin sol yan çıkıntısının arka tarafa doğru deforme var. oto kılıfcıları yaparmı ? istanbulda yaptıranlar var mıdır ?

Hocam benimde aynı sorunum var siz ne yaptınız sorunu giderebildinizz mi? Yada bizim amatörece yapabileceğimiz bir uygulamamıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kameray37

quote:

Merhaba

Hocam benimde aynı sorunum var siz ne yaptınız sorunu giderebildinizz mi? Yada bizim amatörece yapabileceğimiz bir uygulamamıdır?

Maalesef kardeş. Koltuğa koruma amaçlı sünger ve kilim koyuyorum otuturulan yere. sürücü koltuğunun oturulan yerin sol yan arka tarafı için bir oto kılıfcıya döşemeciye ugramak lazım sanıırm. istanbuldamısınız bildiğiniz yer var mıdır ?

aracını corsa mıdır ?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba

Maalesef kardeş. Koltuğa koruma amaçlı sünger ve kilim koyuyorum otuturulan yere. sürücü koltuğunun oturulan yerin sol yan arka tarafı için bir oto kılıfcıya döşemeciye ugramak lazım sanıırm. istanbuldamısınız bildiğiniz yer var mıdır ?

aracını corsa mıdır ?

Alıntıları Göster
    Konu güzel gerçekten, böyle bir durumda ne yapılacak, atıyorum süngerleri yenilemek istesek yenileyemeceyekmiyiz yada fabrikasyon yeni koltuk mu almamız gerekecek ?

• parker48 kullanıcısına yanıt
    Yeni koltuk almanıza gerek yok, oto koltukları baştan sona revize edilebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ar ge

İşte sorun da burada zaten. Nasıl revize ediliyor..? Benim aracım fiat marea.İster inanın ister inanmayın koltuk süngerlerin sadece oturduğumuz yerin fiyatını sorunca dudağım uçukladı. yaklaşık 500 tl fiyat verdiler. Kıçımızın ne çok değerli olduğunun farkına vardım Bulunduğum yer bir köy. dolayısıyla burada döşemeci bulmak zor daha doğrusu çok uzak. Bu yüzden amatörece tamir edebileceğimiz bir yöntem aramaktayım. Araştırmalarıma göre tela kumaşı deforme olan yani zamanla çöken süngerin üzerine uygulanarak dolgu yapılabiliyormuş. yarın tela kumaşını alıp uygulamayı yapıcam nasipse. Fikirleriniz yada tavsiyeleriniz varsa memnuniyetle dinlerim.

• kameray37 kullanıcısına yanıt
    2007 ya da 2008 yılında Citroen Saxo araç almıştım, tüm koltuk döşemelerinde sigara yanığı vardı ve sürücü koltuğu da formunu kaybetmişti. İzmir'de 1. sanayi sitesi içerisinde 400 tl gibi bir rakama aracın orjinal koltuk kumaşı ile nerede ise birebir tutan yeni koltuk döşemesi diktirip sürücü tarafındaki dolgu malzemelerini aynı dansitede süngerler ile yeniletmiştim. 7-8 yıl geçmiş üzerinden, işçilik iyi ise pek ucuz bir işlem değildir elbette. Çevrenizde var mıdır bilemiyorum, Amerikan araçları restore edip satan bir arkadaşım vardı, yine İzmir'de Karabağlar'da koltuk döşeme atölyesinde tüm koltukları iskeletine kadar söktürüp yeniletirdi, bedelini hiç sormadım ama oto koltuk döşemecilerinden çok daha ucuza çıkıyordur diye tahmin ediyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ar ge

İşte sorun da burada zaten. Nasıl revize ediliyor..? Benim aracım fiat marea.İster inanın ister inanmayın koltuk süngerlerin sadece oturduğumuz yerin fiyatını sorunca dudağım uçukladı. yaklaşık 500 tl fiyat verdiler. Kıçımızın ne çok değerli olduğunun farkına vardım Bulunduğum yer bir köy. dolayısıyla burada döşemeci bulmak zor daha doğrusu çok uzak. Bu yüzden amatörece tamir edebileceğimiz bir yöntem aramaktayım. Araştırmalarıma göre tela kumaşı deforme olan yani zamanla çöken süngerin üzerine uygulanarak dolgu yapılabiliyormuş. yarın tela kumaşını alıp uygulamayı yapıcam nasipse. Fikirleriniz yada tavsiyeleriniz varsa memnuniyetle dinlerim.

500 TL mi El insaf.

Döşemeci koltuğu söküp koltuğun döşemesini çıkarıyor ve yeni sünger koyup döşemeyi tekrar kapatıyor bu kadar. Ben de sürücü koltuğunu yaptırmıştım. 60-70 TL mi ne vermiştim yanlış hatırlamıyorsam.

• Efe oto dizayn olarak deforme olmuş araç koltuklarinizi ilk günkü haline getire bilmekteyiz bursada yasayanlar gelebilir 3 saatte eski haline getirilir
  • Konuyu hortlatacagiz lakin tekrardan konu acmak istemedim koltuk sungerinin 0 ini bulmamadim tamirati hakkinda da bir bilgim yok nasil bi yol izlemeliyiz
  • Bilen biri varsa bizi yesillendirsin koltuk sungerini nasil tamir ettirecegiz
  • Arkadaşlar Koltuk süngeri bağcılar güngören sanayi sitesinde satılıyor hiç uğraşmayın sünger tamirine 200tl, koltuk kılıf 250tl gibi bir rakam isteniyor toplamda 450-500tl buluyor gidin 40 tl ye süngeri alın işinizi kendiniz yapın derim. dün sağ ön koltuğu söktüm ciddi deforme olmuş demirleri kırık bugün sanayide koltuk süngeri 2*40=80tl 2 adet koltuk altı demiri 2*2,5=5tl aldım akşam orjinal kılıfları söküp makinada yıkadıktan sonra yarın akşam koltukları monte edeceğim inşallah. Renault Kangoo 2007 1.5dci çift sürgü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myarslan -- 18 Aralık 2017; 15:5:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: myarslan

Arkadaşlar Koltuk süngeri bağcılar güngören sanayi sitesinde satılıyor hiç uğraşmayın sünger tamirine 200tl, koltuk kılıf 250tl gibi bir rakam isteniyor toplamda 450-500tl buluyor gidin 40 tl ye süngeri alın işinizi kendiniz yapın derim. dün sağ ön koltuğu söktüm ciddi deforme olmuş demirleri kırık bugün sanayide koltuk süngeri 2*40=80tl 2 adet koltuk altı demiri 2*2,5=5tl aldım akşam orjinal kılıfları söküp makinada yıkadıktan sonra yarın akşam koltukları monte edeceğim inşallah. Renault Kangoo 2007 1.5dci çift sürgü

hocam süngerleri nerden temin ettiniz ?

• Ön koltuklar yer değiştiriliyor mu? Bu da çözümdür bence.
  • eski aracımda yaptırmıştım. ön sürücü koltuğuna. tabiki koltugun ilk günkü orjinal hali gibi olmuyor. fakat eski haline göre cok cok konforlu oluyor.

burda en büyük yapılan hata simetri. ben koltuk döşeme ustalarının henüz simetriyi ilk sefer tutturduklarını görmedim. koltuğun ya sağı ya solu yukarda oluyor. sonra tekrar düzelttirmek için söktürüyorsunuz. yaptırcağınız yerdeki ustayı uyarın bu konuda hassas olsun. aksi hale sürekli viraj dönüyormuş gibi hissediyorsunuz
  • Bu isi baya arastirdim icine sunger koyup yapiskan sungerle dolduruyorlar ve cok ucuk fiyat istiyorlar cikmacilardan arayip bulmak daha mantikli
  • Konuyu canlandıralım :) Var mı koltuk süngerleri için işlem yapan ?
  • konuyu canlandıralım istanbulda yeni kangoo şöför koltuğu için varmı önerebileceğiniz bir yer
  • tüm koltuklar için 800TL fiyat aldım dün. tek kapı 200-250 falandır
  • Merhaba, Aydın'da oto döşeme işi yapıyorum. Birçok arabanın oto koltuk süngeri hazır olarak mevcut. Oto Koltuk Süngeri buradan satın alabilirsiniz. Tamirat işine gelince de en kısa sürede video çekip size nasıl tamir edileceğini anlatacağım. Sünger bulamazsanız benimle iletişime geçebilirsiniz yardımcı olurum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.