Şimdi Ara

Oto sanayi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • işi bilen sanayiciyi bulmazsan maddi, manevi zararla çıkarsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babamın 10 - 15 yıldır gittiği yerden ayrılan arkadaşı dükkan açmış ona gittik. Haysiyetsiz bi tamircinin 1000 TL'den kapı açtığı vites sorununu 15 TLye 5 dkda çözdü. Şimdi 2016 model araba aldık uğramıyoruz 1 senedir, görünce aldınız arabayı uğramıyonuz tabi diyor Adama bunu satıp başka araba alıcaz dedik salak mısınız mis gibi araba, sakın bulaşmayın diyor. Halbuki kendisi ekmek yiyecek. Ben bu adama gözüm kapalı teslim ederim arabayı.

Baskı balatayı değiştirdik 2 tane seçenek sundu, fiyatını söyledi. Anlaştık, 2 gün sonra takarken 100 TL ucuza buldum diyip almadı 100 TLyi. Halbuki söylemeden takabilirdi.

Yer soran olursa, Gaziosmanpaşa'da Cebeci parkı tarafından girince sağdan aşağı inin ilk sola dönün sağda ilk sıradaki dükkan. Egzozcuyla aynı dükkan içindeler. Fikret adı. Varsa yakında oturup gidecek "pazarcı hasan yolladı" diyin

• ustaların söğüşlemesinden ve problemi bulamayıp kafalarına göre başka yerlere girişmesinden bıktığım için bende başladım. dedikleriniz için biraz boş zaman ve müsait bi mekan gerekli. onlar varsa merak ve el yatkınlığıda eklendimi oluyor. son 2 yıldır aracımın rutin bakımlarını kendim yapıyorum. dediğiniz gibi hava filtre değişimiyle başladım. buji, balata, manifold contaya kadar indim. ama şanzıman ve kapaklarıı gözüm yemiyor açıkçası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

İzmirde var mı bildiğiniz temiz usta arkadaşlar :) bendende 800 tl istiyorlar 3 yıl bakımına
    araç nedir?
  • İyi abi, öyle yap. Bize ne ki ben anlamadım. Bir beyanda bulunmuşsun gibi bir konu.

Ben de tam tersi sorunu yaşadım geçmişte. Servisin pek bir şey bilmediğini ve pek ugrasmadigini gördüm. Diyot takımı için şarj dinamosu değiştiren servisin işini ben de yaparım. Al parçayı, kendin tak. Yaparım yani.

O yüzden ben arabanın garantisi biter bitmez sanayiye geçerim. Gerçi sıradan araba da kullanmıyorum. Benim kullandığım arabaların sanayide ün yapmış ustaları oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

İyi abi, öyle yap. Bize ne ki ben anlamadım. Bir beyanda bulunmuşsun gibi bir konu.

Ben de tam tersi sorunu yaşadım geçmişte. Servisin pek bir şey bilmediğini ve pek ugrasmadigini gördüm. Diyot takımı için şarj dinamosu değiştiren servisin işini ben de yaparım. Al parçayı, kendin tak. Yaparım yani.

O yüzden ben arabanın garantisi biter bitmez sanayiye geçerim. Gerçi sıradan araba da kullanmıyorum. Benim kullandığım arabaların sanayide ün yapmış ustaları oluyor.
    Arabalar ilgi alanım değil, binerim, gezerim, tozarım, param da var, vaktim de çok değerli, kimseye de güvenmem diyorsanız garanti sonrası da yetkili servise gidebilirsiniz. Problem değil. Akıllıca bir seçim olur bu.

Amma ve lâkin, bu gruba girmiyorsanız, az biraz araştırmayla, facebook vs ile otomotiv gruplarına üyeliklerle pek çok sorununuzu ucuza çözebilir, size de yakın pek çok özel servise gidebilirsiniz.

Sonra da, olayı bambaşka bir boyuta taşıyıp ya bu eski model E veya F segment araçlar çok ucuz, niye kredi de çekerek C sınıf bir dizel otomatiğe 200bin TL bayılayım, gider lpgli ve MTV si sıfır 1.6 kadar olan 2. veya maksimum 3.sahibinden yorulmamış, bakımlı atmosferik S500, veya 745Li ye binerime kadar işi götürebilirsiniz. :)

Altı üstü 80bin TL'lik E veya F segment bu aracınızla otobandaki araçların %99.9' unu geçebiliyor olmanın, gaza basmanızla beraber gürül gürül gürleyen V8 'in müthiş hazzını yaşayıp 2002 model aracınızdaki 2018 model son.model araçların bile yakalayamdığı konforla, donanımla ve arkadaki inanılmaz diz mesafesiyle, genişlikle şımarabilirsiniz.

Sanayideki parçacınızdan birebir ismini araştırıp aldığınız servis parçalarıyla, güvenilir sanayi ustanızla ucuza kotardığınız servis giderinizle, yetkili servise sokacağınız C sınıfı dizelle benzer paraları ödemekle yürütme masrafınıza nerdeyse aynı tutmus olmanın dayanılmaz hazzını yaşayabilirsiniz.

Yav gardaşım, F klas eski model S500'ün bir aktif suspansiyonu 10bin TL diyenlere sesleniyorum. Sıfır araç için çektiğiniz ilave 80bin TL 48 ay vadeli kredinin faiz giderini hesaplayın isterseniz. O parayla S500'ün aktif suspansiyonunu kaliteli parçalarla bence 4 - 5 kez rahat yenilersiniz.

Özel servis sen neymişsin beeee. 🤣🤣🤣🤣

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acc04 -- 4 Ekim 2018; 23:16:42 >

• şanzıman yağ damlatıyordu .

baskı balatayı değiştireyim zamanı geldi hem şanzıman yağ damlatma olayı çözülür dedim.

artık damlatmıyor . bildiğin akıtıyor

artık araba yolda kalmadıkça sanayiye götürmüyorum.
  • Allah ; insanı hastaneye, arabasını sanayiye düşürmesin.

• Her sektörde iyiler ve kötüler var.Genellememek lazım.

Sanayi ortamı iyidir.Hijyenik olmayan bardaklarda çay içmek,ilk bardaktan sonra umursamamakbol kepçe işyerlerinde tost,ekmek arası tavuk,pide felan yemek damağında iz bırakır insanın.

Ustalarla siyasetten spora uzanan geniş yelpazede eşek muhabbeti çevirmek felan iyidir.

Arada bir gitmek lazım.
  • Servis zaten ucuz adam çalıştırdığı için iyi usta yok. Servis 1000 tl istiyor sözde indirimli parça 300 400 sanayi 50-70 tl işçilik alıyor. Fluence aracın stoplarında sorun vardı Ramazan bayramı öncesi gittim değişecek dedi servis 600 tl bayramdan sonra gel dedi. Karşısında sanayi var gittim reno amblemi olan ilk yere selam verdim. 2 lehim bir ampül 25 tl. 20 dakika hazır.

Servis'e öpülmeye gerek yok. Ciddi sorunları olur, ağır bakımları o zaman servis fiyat farkı da çok yoksa tercih edilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.